• 9.132.930 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Sterling K. Brown en Sofia Boutella

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 28 juni 2018

Plot Hotel Artemis

"No guns. No cops. No killing the other patients."

In de nabije toekomst worden in Los Angeles sinistere criminelen verzorgd in een ondergronds ziekenhuis dat zich bevindt in het hotel genaamd Artemis. We volgen de verpleegkundige Jean Thomas die aan het hoofd staat van het hospitaal. Ze ontdekt dat één van de patiënten zich heeft laten opnemen om een andere gewonde te vermoorden.

Jean Thomas / Nurse

Sherman / Waikiki

Orian "Wolf King" Franklin / Niagara

Lev / Honolulu

Officer Morgan Daniels

Crosby Franklin

avatar van ILDIB

ILDIB

Leuk idee met echt wel sterke punten maar o o o wat een hoop waardeloze logica in deze film.

22 jaar niks aan de hand en op 1 avond toevalig alles wel aan de knikker.
Een super bad guy en gang met weet ik veel hoeveel power en mogelijkheden die als 10 kleuters ineens te werk gaat
Dichte deuren die vaker open dan dicht zijn
Meega rellen met 10 agentjes die t moeten tegenhouden
Straatvrees gebaseerd op wat? En ook dat is ineens over

Nee dat rellen gebeuren voegde niets toe. En verder t gedrag van werkelijk alle spelers sloeg ook nergens op..

Alexander hieronderboven zegt t prima: mooi gemaakt en sfeer enzo maar raakt kant nog wal. Vermaakt wel.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Bizar hotel, waarin criminelen tegen fikse vergoeding worden opgeknapt. Tof bedacht het verhaal, maar golvend van goed naar minder goed bij uitvoering.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een film die leuker is in de individuele scènes en de details dan in het geheel, zodat de tweede kijkbeurt mij meer te bieden had dan de eerste. Grootste troeven zijn de prachtige production-design van het enigszins sjofele hotel met hi-tech-apparatuur, en het sterke spel van Jodie Foster (zoals ik haar nog niet gezien had), Dave Bautista als de volgzame kolos Everest en Sterling K. Brown. (Dat er op de hoes van mijn Blu-ray staat dat deze film van de producers van John Wick komt, helpt niet mee om het vermoeden te ontzenuwen dat Drew Pearce door het "gangsterhotel" uit die film geïnspireerd is.)
        Merkwaardig genoeg heeft een belangrijk pluspunt van deze film (de korte speelduur die een hoog tempo garandeert) voor mij ook veel te maken met de tekortkomingen ervan, want door dat hoge tempo komt namelijk een aantal zaken voor mij niet goed uit de verf. Zo zit er voor mijn gevoel te weinig tijd tussen het moment waarop de kijker hoort dat Beau [Jodie Fosters zoon] is verdronken, en de onthulling dat hij eigenlijk is vermoord; daardoor heeft het pijnlijke gegeven van die verdrinkingsdood nog niet echt de tijd gehad om goed in te dalen vóór de schok dat de zaken eigenlijk heel anders liggen. Evenzo horen we wel dat Nice [Sofia Boutella] in het hotel is om een klus te klaren, maar nog vóórdat ik de tijd heb gehad om me af te vragen wie haar doelwit zou kunnen zijn, blijkt al dat dat de Wolf King is – opnieuw ligt het tempo zó hoog dat dat intrigerende plotgegeven niet met maximaal effect kan worden uitgewerkt. Met een wat langere speelduur (en misschien één of twee extra personages extra) zou de kijker meer tijd hebben gehad om het verhaal in te worden gezogen en zich daarbij echt te gaan interesseren voor de personages; nú vraag ik me af waarom bijvoorbeeld Acapulco daar aanwezig moet zijn, want Charlie Day heeft hier eigenlijk niets te doen behalve onaangenaam zijn (of worden we geacht te denken dat híj door Nice vermoord moet gaan worden?). En in het gesprek tussen de twee broers horen we dat die pen met juwelen zó belangrijk voor de Wolf King is dat hun levens daardoor gevaar lopen, maar als de Wolf King eenmaal in het hotel is rept hij daar zelf met geen woord over, zodat de angst van de twee broers eigenlijk in de lucht blijft hangen en nergens een serieus vervolg krijgt – zelfs het personage van Zachary Quinto begint er niet zèlf over. Allemaal dingen die ik als gemiste kansen ervaar.
        Kortom, ik heb er eigenlijk een hekel aan wanneer ik in andermans recensies vrijblijvende zinnetjes als "had zo veel meer in gezeten" of "de potentie komt er niet uit" lees, maar bij déze film moet ik zelf toch ook tot die conclusie komen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

in het begin is de film spannend, snel en interessant. Maar op een gegeven moment raakt de spanning op en kijk je naar een doorsnee actiefilmpje.

Jodie Foster steelt wel de show en omdat ze een A-actrice is in mijn ogen was het toch leuk om de film af te kijken.

Hopelijk voor Jodie ziet ze er in 'real life' beter uit dan in deze film. Wat is ze toch oud geworden.

avatar van K. V.

K. V.

Deze actiefilm eens bekeken en viel niet tegen. Nog een origineel verhaal en nog een verrassende cast. De speelduur was ook goed, niet te lang en niet te kort. Naar het einde toe kon er misschien nog wat meer in gezeten hebben. Misschien niet de meest bekende film, maar vond hem toch wel eens het bekijken waard.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, is voor een keertje te doen, geen hoogvlieger.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het viel wel mee. Al was er niet veel thriller, ofzo. Alleen de laatste 20 minuten. Maar het was wel een leuke film voor een keer.