• 9.380.252 stemmen

Geregisseerd door: Jeff Tomsic

Met onder meer: Jeremy Renner, Jon Hamm en Ed Helms

Releasedatum: 28 juni 2018

Plot Tag

"Based on a true story. We’re not kidding."

Elk jaar storten vijf zeer competitieve vrienden zich een maand lang op de vlucht voor een ongecontroleerd spel waarbij ze hun nek, hun baan en hun relaties riskeren om elkaar te verslaan. Deze keer valt het spel samen met de bruiloft van de enige ongeslagen speler. Wat een gemakkelijk doelwit zou moeten zijn eindigt al snel in een totale oorlog, omdat hij weet dat ze hem komen halen.

Hogan "Hoagie" Malloy

Anna Malloy

Cheryl Deakins

Susan Rollins

Teen Jerry

Vanaf 28 juni in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van max cady

max cady

Leuke trailer, ik heb er zin in. Hoop dat het weer eens zo’n comedy wordt die je nog lang bijblijft .. we gaan het zien.

avatar van bart007bond

bart007bond

Als het maar geen zoetsappig filmpje word

avatar van Shadowed

Shadowed

Lijkt me een Father Figures resultaat maar opzicht nog best vermakelijk

avatar van mrklm

mrklm

Vijf mannen houden hun vriendschap intact door een verbond dat ze 30 jaar geleden hebben gesloten: ieder jaar gedurende de maand mei spelen ze tikkertje en de gene die 'het' is om middernacht op 1 juni moet de schande van het verlies dragen tot het weer 1 mei is. Jerry [Jeremy Renner] trouwt op 31 mei en dat zal de laatste dag zijn waarop hij nog meedoet aan het spel. Hogan [Ed Helms], Bob [Jon Hann], Randy [Jake Johnson] en Reggie [Lil Rel Howery] besluiten samen alles op alles te zetten om Jerry, die nog nooit is getikt, nu eindelijk eens 'het' te laten zijn. Uiteraard laat Jerry dat niet zomaar gebeuren.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en aan het einde van de film zie je beelden van de echte mannen die het spel spelen. Dit had een komische meditatie kunnen worden over hoe je vriendschap levend kunt houden door unieke momenten te creëren, maar de karakters zijn karikaturaal geworden, de humor is vaak platvloers en de film vervalt keer op keer in belachelijke en soms ronduit gewelddadige slapstick. Isla Fischers hysterische vertolking als Hogans echtgenote typeert een film die al het hart uit het basisgegeven heeft gewrongen. De dramatische slotwending ten spijt heeft men hier duidelijk gekozen voor de oppervlakkigheid en dat is een gemiste kans. De beste momenten komen wanneer we de gedachten van Renner horen terwijl hij een nieuwe poging om te worden getikt probeert te verhinderen, maar dat is een schrale troost.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel ok.

Geloof het of niet, maar dit simpele idee is nog best wel leuk gedaan. Typisch weer zo'n komedie waarbij een hele cast vol goede acteurs bij elkaar geraapt worden in een flauwe komedie. Maar in tegenstelling tot mijn eerdere bericht hier op een Father Figures resultaat is deze wel grappig soms.

Natuurlijk is het acteerwerk met zo'n cast prima. Renner heeft duidelijk plezier en speelt leuk, de rest is ook wel ok, Helms is gelukkig niet zo'n ongrappig figuur zoals in Father Figures waarbij hij gewoon een stijve hark speelt die maar wat grove zinnen mompelt.

Blijkbaar vond mijn filmzaal het woord "Dickless" het grappigst, maar waar ik van kon genieten waren de slowmotion scenes van Renner terwijl hij weer een originele poging aan het verzinnen is om te verhinderen dat hij getikt zal worden. En geloof het of niet, de scenes waren visueel ook best leuk.

Uiteindelijk gewoon een simpele slapstick komedie, kijkt prima weg maar slaat natuurlijk ronduit helemaal nergens op.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Leuke film over een stel vrienden die al 30 jaar lang tikkertje spelen. En hierin gaan ze behoorlijk ver. In sommige gevallen zelfs te ver en dat vind ik minder geslaagd. Maar over het algemeen is het een grappige film over vriendschap en natuurlijk tikkertje!

Alle acteurs lijken helemaal in hun nopjes te zijn en dat doet de film goed! Niet alles is grappig, maar het enthousiasme van de acteurs en veel dingen zijn wel grappig maken het een leuke film!

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Een erg leuke komedie. Ik beoordeel films altijd binnen hun eigen categorie en deze komedie film is gewoon 4.5 sterren waard. Ik zet op een rij waarom ik vind dat deze film zo leuk is:

- Goed geacteerd (voor een komedie)

- Grappen volgen elkaar snel op

- Karakters zijn goed geschreven waardoor grappen aanslaan en je dus de slappe lach kan krijgen

- De film is niet te braaf, waardoor de hardere grappen goed tot zijn recht komen

- Het tempo zit er goed in en de grappen blijven gedurende de film goed waardoor je niet - zoals bij veel komedies - leuke en saaie gedeeltes hebt, alles is leuk

- De onderlinge dynamiek tussen de vrienden leent zich geweldig voor goede grappen die herkenbaar kunnen zijn

- Nergens wordt de film (te) zoetsappig of te moralistisch

De film is goed te vergelijken met de stijl die We're the Millers en Horrible Bosses hebben. Dezelfde type humor.

avatar van Mescaline

Mescaline

De speelvreugde spat van de acteurs af en dat merk je goed als toeschouwer.

Met een plot als dit kan het alle kanten op, gelukkig kiest deze film voor de recht toe recht aanpak en zijn de zoetsappige scènes minimaal gehouden.

Het is natuurlijk voorspelbaar maar een film als dit is vooral vermaak en daar slaagt Tag met vlag en wimpel in! Ook valt het op hoe mooi sommige scènes zijn geschoten, in het bijzonder de slow motion scènes die gewoon een lust voor het oog zijn en bovendien ook ongeforceerd grappig.

Zeker van kunnen genieten.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Aardige film, heb me zeker niet verveeld, maar hoef hem ook niet nog een keer te zien. Soms echt grappig, vaker slechts een beetje grappig, en regelmatig ook helemaal niet grappig. Zo heeft deze film toch van alles wat.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Tag – een aanrader

Origineel en echt een hele leuke film vooral omdat het zo komisch is en hele verassend, verfilmd uit het leven een echte vriendengroep die al jaren tikkertje speelt 1 maand uit het jaar. ‘jeremy renner’ is hier in z’n element en lijkt zelfs verdacht veel op z’n personage van marvel hawkeye.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer geslaagde komedie. Weliswaar geen meesterwerk, maar zeker de moeite waard. Leuk (waargebeurd) concept en dan verder uitgewerkt. Misschien wat voorspelbaar, maar door de goede grappen en vooral uitstekende chemie wordt dat ruimschoots goed gemaakt. Ondanks dat het om de heren draait is het wel Isla Fisher die echt de show steelt in de film. Heel erg grappig.

avatar van Pur

Pur

Mwah, het is dat dochterlief er bij was (en hem op zich wel grappig vond) anders waren we waarschijnlijk weg gegaan in de pauze.

Begon op zich aardig maar ontaarde daarna toch wel erg in platvoerse lolligheid en absurdisme met af en toe een leuke grap. Een lach en een traan.

Wij vonden de beelden van de originele groep vrienden eigenlijk grappiger (en daar spatte toch echt wel de lol die ze hadden er vanaf).

avatar van wess16

wess16

Als je om de paar minuten blauw ligt om een komedie, heeft zo’n film zijn doel bereikt. Dit is mijn humor, verhaaltje was verder ok. En de chemie tussen de hoofdrolspelers was duidelijk aanwezig! 4*

avatar van Lennert

Lennert

De trailer al meerdere malen voorbij zien komen en iedere keer was ik toch eigenlijk wel geintrigeerd door de premisse. Ed Helms kon ik echter totaal niet uitstaan in die verschrikkelijke The Hangover-films, dus ergens bleef er een lichte twijfel. Maar goed, Pathé-Unlimited en een koele bioscoopzaal helpen uiteindelijk toch een flink stuk bij het keuzes maken.

Ik ben blij dat ik gegaan ben. Tag is met gemak een van de leukste komedies die ik sinds jaren gezien heb. De complete cast heeft er uitzonderlijk veel zin in, de film is uitstekend geschoten (die Sherlock Holmes/Guy Ritchie-actieparodiescenes waren fantastisch!) en de personages zijn voor de verandering eens sympathiek. Vriendschap is een belangrijk onderdeel van het verhaal en iedereen voelde in dat opzicht ook vertrouwd met elkaar

De grapdichtheid is hoog. Grappig hoe een 12-jaar en ouder film bij ons zoveel gescheld en seksreferenties mag hebben (zal wel R-rated zijn in de VS), maar het zit niet in de weg bij het scheppen van enkele ingenieuze achtervolgingsscenes en hilarische grappen. Licht door de hoeveelheid 'vuilbekkerij' soms tegen het puberale aan, maar slaat gelukkig nergens door. Dat maakt de film toch echt zoveel malen beter dan ik aan de hand van het concept had durven verwachten!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Best geinig. In veel opzichten is Tag een doorsnee komedie; een stel komische acteurs bij elkaar met een simpel en vrij bespottelijk plot, dat resulteert in een hoop slapstick. Deze slapstick is visueel erg aardig, hoewel er soms net iets teveel slowmotion wordt gebruikt. Tag bevat een flink scala aan achtervolgingen, valpartijen en het is een hoop schoppen, slaan en duwen. De hoofdpersonages zijn een aardig clubje. Ed Helms doet wat hij al jaren doet. Jeremy Renner mag meer van zichzelf laten zien dat hij mag doen in de MCU. Hannibal Buress dacht ik grappig te vinden, maar zijn opmerkingen slaan maar de helft van de tijd aan. Jon Hamm en Jake Johnson vond ik zelf nog het leukste, hoewel dat subplot over een rivaliteit tussen de twee betreft een meisje iets te lang doorgaat. Dat is trouwens het probleem met Tag in het algemeen, veel dingen zijn leuk, maar worden iets te lang gerekt. Je merkt het in het klein - sommige scènes hadden net wat strakker geknipt kunnen worden -, maar ook in het script zitten hele sequenties die allemaal te ver worden uitgesmeerd. Tag is het meest grappig als het gewoon snel, lomp en direct is. Die momenten zijn erg geestig.

3 sterren.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Ik heb me wel vermaakt met Tag.

Grappig dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal en de beelden aan het eind van de film bewezen dat deze mannen het inderdaad nog door zijn blijven spelen.

De film had op zich wel een prima tempo, sommige grappen waren geslaagder dan anderen en de cast vond ik over de hele linie prima presteren.

Hierboven wordt Renner al geprezen en ook Isla Fisher, maar ik vond Jake Johnson ook erg ok in zijn stoner/loser rol.

Al met al best een leuke komedie en zeker beter dan de Jenny McCarthy of Amy Schumer vehikels waar we de afgelopen jaren op getrakteerd zijn geworden.

avatar van Arri

Arri

Vermakelijk.

avatar van schumacher

schumacher

Psycho-M schreef:

Ik heb me wel vermaakt met Tag.

3 sterren is dan toch wat weinig vind ik die u hebt gegeven.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

schumacher schreef:

3 sterren is dan toch wat weinig vind ik die u hebt gegeven.

Het was een prima komedie, maar niet meer dan dat.

Het is over de hele linie gewoon ok. Maar als film/comedy niet een film waarvan ik tegen vrienden zou zeggen "die moet je gaan zien" of "daar moet je echt voor naar de bios".

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Aardig maar niet meer dan dat.

Dat het op ware feiten is gebaseerd, maakt het geheel boeiend om naar te kijken. Dat de echte taggers zo ver gaan in het spel en het zo lang volhouden is uiterst bewonderenswaardig en vermakelijk. Een leuk gegeven voor een film.

Leuk om eens gezien te hebben, maar zal me verder niet bijblijven.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nietszeggende tussendoor.

Maar daarom ook niet slecht, ofzo. Het is gewoon wat het is: een film die af en toe doet lachen door de absurditeit van het gegeven - volwassenen die tikkertje spelen -, maar veel zaken irriteren wel gewoon. Isla Fisher is een ergernis van jewelste.

Beste momenten zijn inderdaad gewoon de afsluitende beelden van de echte zotten die dit effectief doen in de maand mei.

2,5

avatar van Anna.

Anna.

Opzich leuke film, leuke afwisseling van personages. Vage verhaallijn maar wel humoristisch. Echter is de nep-miskraam een totale flop! Wat een ramp. Hoe kan je dát als grap gebruiken in een film!! Er word gewoon een miskraam nagespeeld om niet getagt te worden! Ik heb 2 traumatische miskramen doorgemaakt,door die vreselijke scene was ik daar gelijk weer terug en ik denk vele vrouwen met mij. Super jammer en een dikke flop van een film die erg komisch kon zijn.

avatar van Hance

Hance

Anna. schreef:

Aargh. Reageer gewoon niet. In elke film zit wel iets wat iemand persoonlijk aan kan grijpen. Al die PC bullshit toch ook altijd. Natuurlijk vreselijk wat je overkomem is, maar waarom moet dat hier worden gemeld?

On topic. Eindelijk weer eens een echt leuke onzin comedy. En toch vond ik de "boodschap" en het eind ook verassend goed. Leuke chemie tussen de acteurs. I Isla Fisher.

Een dikke

3.5/5

De aftiteling is ook komisch:p

Wel geinig.

Mede dankzij het lollige uitgangspunt en de luchtige sfeer die er hangt, want als een echte comedy is het maar een mager beestje. Veel bekende acteurs, dat wel, maar echt grappig werd het zelden. Sowieso zijn het allen torenhoge stereotypes, waarbij enkel Buress zich wist te onderscheiden.

Het valt verder ook wel op dat de scenes met Renner nog aardig effectief in beeld zijn gebracht, niet meteen iets wat je verwacht van een comedy. Het zijn in ieder geval kleine hoogtepuntjes die je doorheen de film wel alert houden en het doorbreekt een beetje de monotone stijl van humor.

Het duurt gelukkig niet te lang, het concept is voldoende en de luchtigheid is een duidelijk pluspunt. Een grootse comedy is het zeker niet, ook niet eentje die me erg lang zal bijblijven vrees ik, maar voor een keertje was het best te doen.

Wat een flauwe meuk zeg. Enige pluspunt was de muziek.

avatar van Apster

Apster

Leukste momenten zijn met Renner. Tussen die momenten in slaat de film soms dood. Op zich is het concept leuk, maar er wordt te weinig mee gedaan.

P.s. Jake Johnson lijkt sprekend op Oscar Isaac. Zag hem laatst in Drinking Buddies en toen dacht ik echt dat het Isaac was in eerste instantie.

avatar van max cady

max cady

Leuk. Maar de film moet het wel hebben van de scenes waarin het spelletje gespeeld word. Niks mis mee maar verwacht niet een comedy met een goed verhaal. Wel bovengemiddeld vermakelijk als je het mij vraagt..

avatar van clubsport

clubsport

grappig bedacht maar om dit nog een beetje boeiend te houden moet men natuurlijk erg over the top gaan

Net aan een voldoende .

avatar van barcam

barcam

'Tikkertje' door volwassenen, onnozele Amerikaanse komedie die af en toe grappig is en soms zeer flauw maar de soms puberale humor maakt veel goed. Vermakelijke popcorn zooi.