Genre: Misdaad / Komedie
Bekijk via Amazon Prime
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Plot Stockholm
"Based on an absurd but true story"
Stockholm, 1973. Lars Nystrom overvalt een bank en gijzelt enkele mensen om zijn vriend uit de gevangenis te krijgen. De onderhandelingen lopen echter vast en uren worden al snel dagen, waarin Lars zich ook van zijn zorgzame kant laat zien. Zo ontstaat er een bizarre band tussen gijzelnemer en gijzelaars, met name Bianca, een moeder van twee. Langzamerhand beginnen de gijzelaars sympathie op te brengen voor hun gijzelnemers. Het gaat zelfs zo ver dat ze hen willen beschermen en ze zich tegen de politie keren.
Kaj Hansson / Lars Nystrom
Detective Vinter
Detective Jackobsson
Stockholm Taxi Driver

Leland Palmer
Altijd lastig om te weten in hoeverre het ook écht zo was tijdens de overval in '73, maar wat we zien zijn in ieder geval niet al te snuggere figuren de hele film door. Zal ook een beetje de intentie zijn. Ach, best geinig en ook weer nergens écht leuk of bijzonder. Tijdsbeeld is goed in orde en de film kijkt lekker weg. Hawke, Strong en Rapace spelen ietwat op de automatische piloot, zo voelt het. Redelijk filmpje voor een keer.

macrobody
- 2074 berichten
Het zal allemaal met een korreltje zout moeten worden genomen, maar het is een absurd verhaal dat is zeker en de psychologie kreeg er weer een term bij. Het blijft onderhoudend en goed geacteerd in het sfeertje van toen. Misschien dat het optreden van de politie knullig overkomt maar dat is nog niets vergeleken met de moord op Olof Palme een jaar of 10 later. Maar dat is totaal off-topic waarschijnlijk.

BBarbie
Ik ben het stockholmsyndroom al een paar keer eerder tegengekomen in boeken en films, maar over de oorsprong van het begrip wist ik eigenlijk niets. Regisseur Robert Budreau heeft daarover deze luchtige misdaadkomedie gemaakt, waarin spanning en humor elkaar naadloos afwisselen. Het is een mooi verhaal. Of het destijds precies zo gegaan is tijdens de bankoverval, vind ik achteraf minder boeiend.
Het is een leuke film met Ethan Hawke in topvorm. In Noomi Rapace —zonder twijfel een van de beste actrices van het huidige tijdsgewricht— vindt hij een waardige tegenspeelster. Bijzonder vermakelijk.

Brabants
- 1965 stemmen
Stockholm is een film die precies tot uiting komt zoals deze wordt omschreven. Ethan Hawke staat hierbij zeker aan de basis. Ook ik begon simpelweg sympathie te krijgen voor de gijzelhouders. De setting conform de tijd waarin het zich afspeelde is erg goed vertegenwoordigd.

John Milton
leuke rollen van Hawke en Rapace, maar dat is niet zo'n verrassing. Vermakelijk, maar net niet onderhoudend genoeg voor een hogere waardering.

schumacher
Mij kon het niet meeslepen, 32 minuten aan het kijken en ik had zoiets van zzzzz en dan die overvallers die nog dommer zijn dan mijn achterdeur.
Dan die dame die daar over eten begint tege haare vent voor de kinderen = wtf, wat een onnozel gedoe zeg, draagt tot niks bij zo'n geleuter.
No thx...

nepdance
Sorry hoor maar Ethan Hawke met die domme pruik en snor kon ik niet verdragen....

Redelijke film waarin twee bankovervallers een paar mensen gijzelen om ze te krijgen wat ze willen. Ook al is deze film gebaseerd op het originele verhaal waar de term 'Stockholm-syndroom' vandaan komt, origineel is het inmiddels niet meer te noemen en er zijn dan ook betere films gemaakt. Het kijkt wel gemakkelijk weg en Ethan Hawke en Noomi Rapace doen het prima, maar als geheel weet het niet echt indruk te maken.

lang pee
Afschuwelijk slechte film, krijgt dan ook bijna nergens positieve commentaren en terecht. Ethan Hawke lijkt met zijn pruik en bril klaar voor het carnaval, en er zijn veel betere films gemaakt met als onderwerp, verliefd worden op de gijzelnemer!! Ook Noomi rapace brengt de film niet naar een hoger niveau, en als hij komisch moet zijn, ik heb alleen gelachen toen hij gedaan was, en ik met met iets anders kon gaan vervelen.....

mrklm
De term Stockholmsyndroom kwam voort uit een incident in 1973 dat (uiteraard) plaatsvond in Stockholm. Lars Nystrom [Ethan Hawke] houdt de werknemers in een ban in Stockholm gegijzeld en eist de vrijlating van Gunnar Sorensson [Mark Strong], een geldbedrag en een vrijgeleide. Onderhandelaar Mattsson [Christopher Heyerdahl] probeert de boel te sussen en te vertragen en Lars doodt de tijd door in gesprek te gaan met bankmedewerker Bianca Lind [Noomi Rapace], met wie hij onder anderen een voorliefde voor Bob Dylan deelt. Hawke is voortreffelijk in een lastige rol die vereist dat hij zowel sympathiek als dreigend is en Rapace overtuigt als het slachtoffer dat geleidelijk sympathie krijgt voor haar gijzelnemer.

Mysterie uit true crime-documentaire van Netflix eindelijk opgelost door bekentenis

Nieuwe details bekend over aankomende spin-off van 'Suits'

Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie

'Sex and the City'-actirce Frances Sternhagen (93) overleden

City Girl