• 9.378.664 stemmen

Met onder meer: Tom Hardy, Michelle Williams en Riz Ahmed

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 4 oktober 2018

Plot Venom

"The world has enough Superheroes."

Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock genaamd, die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam 'Venom'. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een antiheld die de onschuldigen probeert te beschermen.

Eddie Brock / Venom

Homeless Woman Maria

Cletus Kasady / Carnage

Mrs. Chen

Dennis Jansen schreef:

De trailers zijn er vooralsnog nog niet korter op geworden. 3:05 vind ik echt te lang voor een trailer, pff.

De film zelf is er volgens mij wel korter op geworden. Hij stopte iets van tien minuten voor de aangekondigde eindtijd, en dat was dan met inbegrip van het stukje na de aftiteling. Die 112 minuten zijn zeker niet gehaald, eerder tussen de 100 en 105 minuten.

Had overigens nog wel korter mogen zijn, want de inleidende fase duurde veel te lang. Verder wel een aardige film, maar nergens echt heel goed. Tom Hardy is een fijne acteur, dus dat scheelt wel, zodat ik met plezier bleef kijken, maar dat was het dan. Ach, dit is ook niet echt mijn soort film.

avatar van mrklm

mrklm

Zoals Ryan Reynolds de perfecte keuze was voor Deadpool (2016), zo is Tom Hardy voortreffelijk gecast als Eddie Brock, een muckraker/journalist die zijn pijlen richt op The Life Foundation, een stichting onder leiding van Carlton Drake [Riz Ahmed] die zegt de mensheid te willen helpen met zijn projecten maar zich in het diepste geheim bezig houdt met het creëren van een symbiose tussen mens en een buitenaards wezen dat tijdens een ruimtevlucht is opgepikt. Wanneer Drakes assistent Dr Dora Skirth [Jenny Slate] besluit haar verhaal te lekken bij Eddie en hem binnensmokkelt bij het laboratorium waar de menselijke proeven plaats vinden, neemt 'symbioot' genaamd Venom plaats in het lichaam van Eddie die daardoor niet alleen enorme krachten blijkt te hebben, maar ook moet proberen de duistere trekjes van zijn 'gast' te beheersen. Samenwerking tussen Eddie en Venom blijkt al gauw noodzakelijk, maar is het op de lange termijn wel mogelijk?

Acteurs in SF-actiefilms staan vaak in de schaduw van de bombastische special effects, maar dit is een aangename uitzondering. Tom Hardy geeft één van de beste vertolkingen van zijn carrière en weet de lastige balans tussen humor en thriller te behouden zonder ooit de geloofwaardigheid en de sympathie van zijn karakter aan te tasten. Zijn stemvertolking als Venom doet erg veel denken aan die van James Earl Jones als Darth Vader. Geen slecht voorbeeld om te volgen! Michelle Williams is ook uitstekend als Eddies (ex-?)vriendin en hoewel de actiesequenties niet altijd even logisch zijn, zit deze film vol met inventieve en vaak grappige momenten die deze Marvel-verfilming absoluut de moeite waard maken. Stan Lee maakte (bij mijn weten) nog nooit zo laat in de film zijn traditionele cameo.

Zoiets in PG 13 jammer

avatar van horizons

horizons

altijdcritic schreef:

Zoiets in PG 13 jammer

Waren de comics 16+?

Graaf Machine

Ach, soms wordt er een hoofd afgebeten en verorberd. Je ziet dat niet goed, en en vloeit geen zichtbaar bloed, maar wat maakt dat nou uit. Je hebt je voorstellingsvermogen toch niet voor niets. Echt soft is het niet, maar natuurlijk ook geen feest van gore en rondvliegende ledematen.

altijdcritic

Waarom was Deadpool als enige wel 16+?

horizons schreef:

Waren de comics 16+?

Comics worden niet gereguleerd, maar lijkt me duidelijk dat deze film zich vooral richt op kinderen. Echt brute horror hoef je niet te verwachten.

avatar van Flipman

Flipman

A star is born die ga ik zeker kijken lijkt me goed met gaga.
Serieus? Gebeurt het hier nou ook al?

altijdcritic

Beter een goede film zonder slechte CGI dan 1 met.

Basto schreef:

Een film met een adviesleeftijd 12 richt zich natuurlijk niet vooral op "kinderen".

Graaf Machine schreef:

12-15 jaar zijn gewoon kinderen in mijn wereld. En bij PG13 mogen ook jongere kinderen mee onder begeleiding van een volwassenen. Dus dat is gewoon heke brave cinema.

Graaf Machine schreef:

Dat boeit natuurlijk wél. Heel erg zelfs. Deadpool was bijvoorbeeld geen zak aan geweest zonder hun r-rating.

Vermoed dat Venom ook gewoon middelmatig is.

Graaf Machine schreef:

Dat betekent dat ze zelfs op hele jonge leeftijd de film prima kunnen zien. Wat dus gewoon betekent dat het allemaal erg soft is. Vreselijk.

The Oceanic Six schreef:

Vermoed dat Venom ook gewoon middelmatig is.

Nou, mij boeit dat niet, en ik vind het zelfs enorme aanstellerij. Maar ieder zijn meug hoor.

Edit: middelmatig is deze film overigens wel, daarin heb je gelijk.

Basto schreef:

12-15 jaar zijn gewoon kinderen in mijn wereld.

Dan is deze film te laag ingeschat wat leeftijd betreft, want dit is geen film voor kinderen, maar voor pubers. En ja, dat kun je "kinderen" noemen, maar van Sneeuwwitje of Puk van de Petteflet gaan ze niet meer genieten. Dat zijn namelijk Kinderfilms.

Graaf Machine schreef:

Dan is deze film te laag ingeschat wat leeftijd betreft, want dit is geen film voor kinderen, maar voor pubers. En ja, dat kun je "kinderen" noemen, maar van Sneeuwitje of Puk van de Petteflet gaan ze niet meer genieten. Dat zijn namelijk Kinderfilms.

Films over mannen in een majo met superkrachten vind ik ook kinderfilms.

Haha, ja hoor. Laat jij je 5 jarige zoontje of buurjongen maar The Dark Knight of Deadpool zien.

Films over mannen in een majo met superkrachten vind ik ook kinderfilms.

Wat is eigenlijk een majo? Ik ben niet zo into deze hele marvel-film universe, maar jij gebruikt dat woord alsof het duideijk is. Bedoel je maillot? Of bedoel je iets anders? In elk geval heb ik geen man in maillot gezien in deze film.

Graaf Machine schreef:

Ik bedoelde inderdaad Maillot. De meeste superhelden hebben er wel eentje aan. Of anders zeker een helmpje, masker of kleurrijke bodysuit. Enfin, je snapt prima wat ik bedoel.

The Oceanic Six schreef:

Als ze 5 zijn kunnen ze nog geen films in het engels volgen, maar als ze 8 of 9 zijn, weer ik zeker dat het erin gaat als zoete koek. Al is Dark Knight wel erg lang(dradig) voor een heel jong kind. (Daarnaast al aangegeven dat 12-15 ook gewoon kinderen zijn.)

Basto schreef:

Als je 15 bent, ben je een puber. Die laat je hele andere films dan kinderen zien.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Ik ben blij en niet blij dat Venom 12 plus is. Aan de ene kant wel want dan kan ik hem in de bioscoop zien. En aan de andere kant mag er natuurlijk van mij lekker veel bloed in, wat waarschijnlijk nu niet het geval is. Ik ben benieuwd, ik ga hem overmorgen zien. En btw echt een kutregel dat je persé 16 moet zijn om naar een 16 plus film in de bios te mogen gaan, doe dan tenminste met begeleiding van ouders. Anders is het namelijk erg vervelend voor de kinderen onder de 16 die zo'n film willen kijken.

Basto schreef:

Eerlijk gezegd stelde ik die vraag omdat ik het niet prima snapte. Ik ben dus echt geen superheldenfilmkenner. Nou ja, in elk geval is dit geen majo-dragende superheldenfilm voor kinderen. Maar wel een lekkere film voor pubers.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Duistere comicverfilmingen met pg13 rating, zijn hetzelfde als een dikke 4K oled tv met een plastic zak erom, decafé koffie, of alcoholvrij bier. You’re doing it wrong.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

En dan ga je toch naar Venom in de bios, want tja ik laat me niet afschrikken door de gemixte reviews.

Ok Deadpool is de ultieme anti-superheld (en nog R-rated ook), maar ik vond Venom ook altijd wel tof. En natuurlijk had ik graag gezien wat ze van een R-rated Venom zouden maken, maar desalniettemin heb ik me een dikke 100 minuten super vermaakt.
Venom ziet er cool uit, Hardy is top gecast als Eddie Brock en zowel de zaal als ik hebben meerdere keren moeten lachen (met name om de interactie tussen Eddie en Venom).
Hier en daar rommelt het wel en is het wat chaotisch, maar dat doet niets af aan de lol die je kunt hebben met deze film.
Misschien komt het ook wel door de toch ietwat lage verwachtingen, maar Venom heeft me positief verrast.
En als er een tweede deel komt laat Michelle Williams dan maar wat meer in een Venom pakje rondlopen

Kortom heerlijk popcorn vermaak die je op het grote scherm moet zien

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Het wil niet helemaal lukken.

Dit is een degelijke film, meer niet. Het grootste probleem dat ik met de film had dat was de iets te komische noot die aan de film werd toegevoegd. Het verhaal wordt best serieus aangedragen door het idee van ‘mensenproeven’. Venom is net op aarde en praat direct Engels én redeneert als een mens. De fine-tuning sociale interacties voelt hij moeiteloos aan. Omdat hier geen leercurve aan vooraf ging kwam het geheel ongeloofwaardig over.

Omdat Venom een beetje ‘gelly’ overkomt a la flubber (Robin Williams) komen de actie-scenes ook niet helemaal tot hun recht.

Van het vervolg (wachten tot na de credits!) verwacht ik gelukkig meer.

Voor nu het voordeel van de twijfel.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Waar Marvel volop bezig is met het verder uitbouwen van hun Marvel Cinematic Universe, is Venom een op zichzelf staande film van Sony. De film concentreert zich hierbij volledig op anti-held Venom, gebaseerd op het gelijknamige Marvel Comics personage welke voor het eerst zijn intrede deed Spider-man 3 van Sam Raimi als vijand van Spider-Man. Reeds in 2013 kondigde producent Avi Arad de spin-off van Venom aan, maar de plannen belandde in de ijskast toen Sony Pictures besloot om focus volledig op de reboots van Spider-Man te leggen. Pas in 2016 werden de plannen nieuw leven ingeblazen met deze film als uiteindelijk resultaat. Voor de rol van Eddie Brock aka Venom viel de keuze op niemand minder dan Tom Hardy en de eerste beelden van de film zagen er fantastisch uit. Die verwachtingen werden echter getemperd toen bleek dat de film geen R-rating zou krijgen en de eerste reacties na verschillende screenings niet al te enthousiast waren.

Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen: Venom is een erg vermakelijke film geworden! Het verhaal is erg leuk en de special effects zien er goed en strak uit. Venom is daarnaast duidelijk anders dan de films uit het MCU en hoewel de film niet R-rated is, iets dat bijvoorbeeld Logan en de beide Deadpool-films wel waren, is het afvallen van de film alleen hierom simpelweg onzin. Venom is een rechtlijnige superhelden film die zich volledig focust op een superheld, zonder daarbij een handvol andere personages van stal te halen. Het is bijna een verademing in een tijd waarin iedere superhelden Avengers-variatie lijkt. Toch kent de film wel een flinke aanloop, waarbij de uitdieping van het personage van Eddie Brock vooral interessant blijft door een sterk acterende Tom Hardy. Hardy tilt de film alleen hiermee al eigenhandig naar een hoger niveau. De humor zal fans enerzijds tegen het zere been trappen, maar zorgt er anderzijds ook voor dat de boel lekker luchtig wordt gehouden. Het is een verfrissende aanpak waarbij de film zich totaal niet serieus neemt en speelduur ruim onder de twee uur blijft.

Toch is Venom met regelmaat vrij chaotisch. Als het verhaal eenmaal op gang is gekomen, wordt je dan ook van de ene naar de andere actiescenè geslingerd. Het zorgt ervoor dat je goed bij de lees moet blijven om niet de draad van het verhaal uit het oog te verliezen. Zo stort er aan het begin van de film een Space Shuttle neer met de buitenaardse Symbiots aan boord, waarop deze zich vastklampen aan een gastheer. Vervolgens wordt de focus volledig verlegd naar Eddie, waarbij je tussen ziet hoe de gastheer dichterbij zijn doel komt. Het gaat allemaal wat van de hak op de tak, en ondanks dat de bedoeling duidelijk is had het allemaal iets subtieler in het verhaal verwerkt mogen worden. Wie dit chaotisch opgezette delen een beetje door de vingers kan zien, krijgt voor de rest een erg vermakelijke film voorgeschoteld waarbij de film eigenlijk alles aan boord heeft om zeer genietbaar te zijn. Hierbij zijn de standaard Marvel trucjes weer volop aanwezig. Denk hierbij aan een cameo van bedenker Stan Lee, zelfs al had hij weinig te maken met de comic, en daarnaast krijg je aan de hand van after-credits scènes weer een opzetje dat de deur naar een vervolg wagenwijd open zet. Het is een vervolg dat er wat mij betreft zeker mag komen!

Venom is een zeer genietbare en vooral erg vermakelijke blockbuster geworden. Dat de film vrijwel direct werd neergesabeld door de critici is dan ook volledig onterecht, al betekent dat niet dat de film perfect is. Zo hadden er natuurlijk best een aantal dingetjes beter mogen zijn. Zo is de film soms onnodig chaotisch en kent het verhaal een wat lange aanloop. Toch valt niet te ontkennen dat Venom een erg leuke film is geworden die de reis naar de bioscoopzaal bovendien meer dan waard is. Zo tilt Tom Hardy de film eigenhandig naar een hoger niveau met zijn rol als eigenzinnige loser Eddie Brock. En ook de met de computer gegenereerde effecten zien er weer goed verzorgd uit. Daarnaast spreken een acceptabele speelduur onder de twee uur en het ontbreken van de soms eindeloos lange dialogen van films van het MCU alleen maar in het voordeel van de film. Het is dan ook aan te raden om je niet direct te laten leiden door de slechte kritieken die de film heeft ontvangen en vooral te gaan voor een eigen oordeel. Venom is namelijk vooral erg vermakelijk!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Pussy."

Ruben Fleischer heeft meerdere malen bevestigd dat 'Venom' een Rated R kwalificatie zou krijgen, minder dan dat zou het personage geen eer aan doen. En vervolgens wordt het gras hem voor de voeten weggemaaid door Sony die doodleuk besluit om er een PG-13 rating aan te geven. Het is een ware travestie voor één van mijn favoriete bad guys ooit.

De oorsprong van dit monsterlijke wezen is anders in deze film en men probeert krampachtig alle connecties met Spider-Man te vermijden. Op zich is dat niet erg, want de basis tussen de symbioot die uit is op dood en verderf en journalist Eddie Brock die met een onthullend onderzoek bezig is, is prima. Het zorgt in ieder geval voor een leuke clash.

Tom Hardy is uitstekend gecast om deze dubbelrol te portretteren en weet hierin een goede balans te vinden, wat zich manifesteert in een intrigerende innerlijke strijd. Dit levert een opmerkelijke mix op, gezien de humor en horror die elkaar afwisselen. Op deze manier wordt er dieper ingegaan op de beweegredenen van Brock. Wel moet gezegd worden dat hij niet echt een verandering doormaakt.

Qua tonaliteit is het geheel all over the place; als kijker word je heen en weer geslingerd, terwijl de pacing niet een bepaalde maat kan aanhouden. De actie is weliswaar vermakelijk, maar te braaf voor mijn doen. Waar is het duistere gebleven waar zo lang mee werd gepocht?! Als ik dan berichten lees dat er voor 30 tot 40 minuten aan materiaal uit de film is geknipt, is dat werkelijk om te huilen. Een pleister op de wonde is dat Venom er degelijk uitziet.

Al met al een onderhoudende spin-off, maar diep van binnen had hier echt een betere film in gezeten als dit Rated R was. Ik ben benieuwd of de vervolgen hier nog enige verandering in kunnen brengen. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

nathaniel177 schreef:

Lijkt me allemaal best logisch wat je nu zegt. Regels zijn regels... En ik meende dat je onder begeleiding volgens mij wel naar films boven de leeftijdsgrens mag, hier in ieder geval wel.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Kondoro schreef:

Ik bedoel bij de films die 16 plus zijn. Ik wil bijvoorbeeld erg graag the equalizer 2 zien maar moet daar om in de bios te kijken persé 16 voor zijn. Bij 12 plus films mag je ook als je jonger dan 12 bent naarbinnen alleen dan met begeleiding van een volwassene. Wet, doe dat dan ook voor 16 plus films alsjeblieft...