• 9.378.596 stemmen

Solo: A Star Wars Story (2018)

Fantasy / Sciencefiction | 135 minuten

Genre: Fantasy / Sciencefiction

Alternatieve titels: Solo / Han Solo

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson en Emilia Clarke

Releasedatum: 23 mei 2018

Plot Solo: A Star Wars Story

"Assume everyone will betray you, and you'll never be disappointed."

'Solo: A Star Wars Story' volgt de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo in de periode voor hij zich aansluit bij het verzet. Samen met zijn mentor Tobias Beckett werkt hij voor het Keizerrijk. Door middel van een reeks uitdagende avonturen in een duistere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige copiloot Chewbacca. Samen treffen ze de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga.

Van pro.boxoffice:

Certain plot elements and character fates of The Last Jedi further alienated some of those critics just five months ago, leading to a grassroots campaign that purposefully deflated its Rotten Tomatoes audience score — a strategy used soon after to “vote down” audience scores for Black Panther. A similar campaign seems to have occurred again with Solo as the target: its audience score dropped from 92 percent two months ago to an abnormal 37 percent as of this writing. (Even The Emoji Movie earned a 62 percent rating before release, which had been the lowest of any wide release in the past four years.)

...dus... ratings.

avatar van KD6-3.7

KD6-3.7

horizons schreef:

Van pro.boxoffice:

...dus... ratings.

Wat niet weg neemt dat veel kijkers ook gegronde redenen hadden om TLJ niet te smaken.

De aanwezigheid van trollen op het Internet is geen reden om alles wat sommige mensen niet goed uitkomt af te schuiven op dergelijke individuen.

Ik twijfel nog of ik Solo ga zien in de cinema.

avatar van kjonge

kjonge

Toch wel uitgekeken naar deze film en gisteren dan ook gelijk gegaan.

Had op voorhand geen enkele trailer gezien dus wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten.

Ik moet toch wel zeggen dat ik mij uitstekend vermaakt heb bij deze film.

Mijn insziens hebben ze de feel/setting van de orginele trilogy toch wel goed terug kunnen halen.

De vele verwijzingen naar de oude trilogy zijn dan ook erg leuk en een feest van herkenning voor de fans.

Alden Ehrenreich als Han Solo, nee hij lijkt inderdaad niet op een jonge versie van Harrison Ford.

Toch merk je wel dat hij goed gekeken heeft naar de oude trilogy met name naar het karakter Han Solo, de manier waarop hij hem wegzet vind ik erg geslaagd en vond ik hem zeker een geloofwaardige Han Solo.

De film mag dan een iets wat simpel verhaal hebben, er zit genoeg vaart en vooral ook veel actie in om niet te vervelen.

Ik vond de Star Wars sfeer hier beter dan in Rogue One.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Assume everyone will betray you and you will never be disappointed."

Na alle problemen rondom de wisseling van de wacht bij de regie had ik het veel erger verwacht.

In deze spin-off zie je de oorsprong van Han Solo; van zijn armoedige bestaan op Corellia tot aan zijn ontmoeting met Chewbacca en uiteraard zijn eerste aanraking met de iconische Millennium Falcon. Op zich genoeg materiaal om mee te werken, maar het is duidelijk te merken dat er flink aan is gesleuteld met alle gevolgen van dien.

Van enige ontwikkeling in het personage van Solo is nauwelijks sprake, laat staan dat hij echt uitgewerkt wordt of enige motivatie heeft. Het tekent het verdere verloop, gezien 'Solo: A Star Wars Story' meer een aaneenschakeling van gebeurtenissen is, met een bad guy die amper indruk maakt. Om vooral de obligate referenties niet te vergeten, want uiteindelijk moet er vermeld worden dat dit het Star Wars universum is.

Dan ben ik toch benieuwd hoe de versie van Phil Lord en Christopher Miller eruit zou komen te zien. Deze zou een meer komische aanpak gekend hebben à la 'Guardians of the Galaxy'. Op momenten zie je nog wel een glimp daarvan terug, maar het is niet genoeg om de honger te stillen. Wat rest zijn een aantal aardige actiescènes en Alden Ehrenreich die het - tot mijn verbazing - best naar behoren doet.

Al met al een redelijk onderhoudende spin-off, maar in principe mis je niets bijzonders als je 'm overslaat.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van mrklm

mrklm

Ron Howard doet wat Ron Howard al jaren doet: films maken die nooit saai zijn en die geen diepe indruk achterlaten. Solo heeft een hoog tempo en zit vol actiescènes, maar hoewel er een aantal aardige plotwendingen zijn tegen het eind, stelt het verhaal erg weinig voor. De actiescènes zijn technisch prima gemaakt en Woody Harrelson is ouderwets goed als de onberekenbare huurling/revolverheld bij wie Han Solo zich aansluit om geld bijeen te scharrelen zodat hij zijn liefje vrij kan kopen. Alden Ehrenreich heeft qua uiterlijk wel wat weg van Harrison Ford, maar zijn vertolking mist de ironie waardoor Han Solo zo'n geliefd personage was in de Star Wars-films. En verder? Tja, het is allemaal wel aardig, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Fulci

Fulci

Op de Nederlandse premiére dag deze film gekeken in een bijna lege zaal ( ca 20 personen ) en de voorstelling na ons 21:30 was nog eenzamer.

Dat walgelijke 3D, ik kan er maar niet aan wennen en vind het ook niets toevoegen.

De film zelf ....saai....sfeerloos ( starwars sfeer bedoelende ) ....én ontzettend voorspelbaar.

Lando is wel ok maar Han Solo(Alden Ehrenreich) heeft de charisma simpelweg niet van Harrison Ford , ondanks dat hij toch wel de humor gebruikt die Harrison ook zou gebruiken is er amper een glimlach van te maken.

Woody Harrelson vind ik ook niet goed gecast ondanks dat hij een goede acteur is , maar Guardians of the galaxy kreeg ik niet uit mijn hoofd.

Ik zal de doelgroep wel niet meer zijn want ik dacht echt de hele film "waar zit ik eigenlijk naar te kijken, waar is mijn Starwars ".

Ik vind het een simpele aaneenschakeling van momenten die ondanks de titel "A Starwars story " elk andere naam had kunnen hebben en een gewoon sci-fi aktie avontuur was geweest.

Just my two cents........

avatar van The Oceanic Six

Mja, Solo. Niet direct dé film van deze blockbusterzomer waar ik naar uit keek, aangezien de trailers niet zo overtuigden, maar aangezien de voorgaande Star Wars films me wel goed bevielen had ik nog wel hoop dat het vermakelijk genoeg zou worden. Dat is gelukkig ook wel uitgekomen, zonder dat de film nou goed te noemen valt. Het echte Star Wars gevoel ontbreekt hier wel voor me. Het is weinig herkenbaar, episch of meeslepend geworden en het had ook zo een willekeurige sci-fi film kunnen zijn. De dingen die je verwachtte te zien in deze film komen voorbij, dat is ook wel iets wat de verrassing natuurlijk klein maakt. Het is wél een leuke avonturenfilm met een vlot tempo geworden. Wel vrij humorloos, terwijl je normaal toch best om Han Solo moest lachen. Visueel kent de film twee kanten. Ik vond het vaak erg donker en grauw, maar er zitten ook best een paar toffe stukken in, zeker met de Millennium Falcon, die de potentie wel benutten.

Ehrenreich doet het wel acceptabel als Han Solo, maar mist wel het charisma en de flair die Harrison Ford in zijn rol stopte. De rest van de cast is stabiel, zonder uit te blinken. De leukste rol is nog altijd die van Chewbacca, die nog wel dat oude Star Wars gevoel op wist te wekken. Er zitten ook nog wel enkele leuke verwijzingen en cameo's naar de franchise in, zonder dat het té aanwezig is. Dat kon me wel bekoren. Alles bij elkaar valt dit geen film zijn waar de fans nog jaren over na zullen praten. Ik denk dat weinigen de film echt slecht gaan vinden, maar van een film onder de vlag van Star Wars verwacht ik wel meer.

avatar van wwelover

wwelover

Ben geen Star Wars fanaat, dus nostalgie doet in dit geval weinig. Heb hetzelfde gevoel als bij Roque One. Het is redelijk maar niks bijzonders. Het ziet er allemaal top uit en af en zeker in de bioscoop komt de actie goed tot zijn recht. Maar qua verhaal of iets stelt het weinig voor. Ehrenreich is prima, maar heeft vrij weinig van Ford's Solo. Glover vond ik als fan wel erg goed.

avatar van zoutzak

zoutzak

Beter dan verwacht. Geen geforceerde lijntjes naar de originele saga en een wat luchtiger geheel waaronder veel bar scènes vol vage dronken aliens zoals we uit het eerste deel kennen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Als je jaren moet wachten op een film uit een franchise heeft het nog wel wat, maar men lijkt nu om de week een nieuwe Star Wars uit te willen poepen. Dus dat gevoel van exclusiviteit zijn we kwijt. Daarnaast heeft nog geen van de Star Wars films van de afgelopen tijd mij weten te overtuigen en ik had eigenlijk nog het minst zin in deze Solo. Wederom was deze Star Wars niets om erg enthousiast van te worden, maar op bepaalde vlakken was dit wel de beste Star Wars van de nieuwe reeks, als je het mij vraagt.

Met als belangrijkste pluspunt; de film is vrij rechttoe rechtaan, zonder teveel gezever, onnodige personages of verhaallijnen die nergens naar toe gaan. Het script is opvallend eenduidig en dat is toch enigszins een verademing. Het script is weliswaar enorm voorspelbaar - titelpersonage ontmoet figuren en moet een missie uitvoeren en zichzelf bewijzen - en is tot de nok toe gevuld met clichés. Maar als kapstok voor een paar amusante actiesequenties is het prima, er komen visueel een paar erg aardige scènes voorbij. Wederom niets écht noemenswaardig, maar bepaalde achtervolgingsscènes met de Millenium Falcon zijn alleraardigst. Maar als het script - zeker richting de derde akte - meer gaat focussen op personages en plot, blijkt het allemaal behoorlijk mager.

Alden Ehrenreich heeft de ondankbare taak om Harrison Ford op te volgen, hoogstwaarschijnlijk zal hij het bij de fans nooit goed genoeg doen. Hij deed 't op zich prima, hoewel het personage van Solo toch interessanter is als bijfiguur; als held en titelpersonage is hij niet ijzersterk. Overigens deed Ehrenreich me vooral denken aan een jonge Jack Nicholson. Glover is verder een leuke toevoeging en Chewbacca blijft een fijn personage. Maar niet alle personages komen van de grond. Emilia Clarke mag dan een grote naam zijn, maar ze was - net als in die laatste Terminator - wederom niet op haar plaats en speelt nogal een suf personage. En er is weer een robot voor de comic relief, maar die slaat ook net iets te vaak de plank mis. Dan blijft de robot van Alan Tudyk toch veruit de leukste uit het hele Star Wars universum. Zo'n personage zit überhaupt niet echt in Solo, het zijn allemaal figuren die doen wat ze moeten doen, niets meer.

De aardige actie, het prima werk van Glover en Chewie (en in iets minder mate Ehrenreich) en vooral het simpele script maken Solo voor mij een film die zeker niet onder doet voor de afgelopen Star Wars films. Alsnog blijft het een franchise waar ik niet bepaald warm van word.

Vooruit, 3 sterren.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Toch wel weer een lekkere star wars film als je van dit genre houdt. Kijkt lekker weg, de film vermaakt. Krappe 4.0.

avatar van rep_robert

Solo: A Star Wars Story is veruit de minste van de vier nieuwe films uit het Star Wars universum die de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Toch heb ik me meer dan prima vermaakt met deze film.

Het compleet overbodige gevoel dat van tevoren heerst bij deze film kreeg ik gelukkig niet tijdens het kijken van de film, maar Solo is wel een film die niemand tegen de benen zal stoten en hierdoor op MM vast heel veel waarderingen tussen 2,5-3,5* zal gaan verdienen. Dit komt vooral doordat het plot niks bijzonders doet en netjes doet wat je verwacht van deze film. Dus verwacht geen verassingen of onverwachtse plotwendingen (the Last Jedi is bijvoorbeeld veel meer een hate it or love it film), of actie die je nog niet eerder hebt gezien. Toch is het allemaal degelijk, vakkundig en lekker vlot in elkaar gezet. Je verveelt je geen moment.

Ehrenreich viel me gek genoeg ook niet tegen, ik had vooraf mijn bedenkingen over hem na alle negatieve berichten. Natuurlijk is het geen Harrison Ford, maar ik vind hem genoeg charisma hebben om de film te kunnen dragen. Ik geloofde elk moment dat hij Solo was. Op dit gebied weet de film ook te overtuigen. Ik werd wel echt in het Star Wars universum gezogen en dat had ik vooraf niet verwacht. Wellicht hadden ze wel iets meer de diepte in kunnen duiken, maar zoals ik al zei is Solo een echte crowdpleaser die nergens uniek voelt, maar daarmee ook niet de fout in kan gaan met een uitdieping van een personage die mensen liever niet hadden willen zien.

Toch blijf je door de film heen wel merken dat de film last heeft gehad van productieproblemen en een regisseurswissel heeft gehad. Als serieus regisseur vind ik Ron Howard meer dan prima, maar Solo als film zijnde had veel luchtiger moeten zijn. Ik mis dat scherpsnedige in Solo's personage. Maar bovenal ontbreekt het de film compleet aan humor. Je merkt dit het beste aan L3, de partner droid/piloot van Lando Calrissian. Elke keer als deze droid in beeld komt merk je aan alles dat deze voor de komische noot had moeten zorgen, maar het komt er compleet niet uit. Howard weet totaal niet om te gaan met deze overduidelijk luchtig geschreven momenten. Dit zorgt echt voor ongemakkelijke scènes. Dit vormt voor mij dan ook het grootste kritiekpunt op deze film: ik heb geen één keer moeten glimlachen of iets wat daarbij in de buurt komt, terwijl je aan de film wel kan zien dat dit oorspronkelijke de bedoeling was. En stiekem had ik wel iets meer van Crimson Dawn willen zien, die de uiteindelijke Darth Maul blijkt te zijn.

Desalniettemin kon ik de film makkelijk uitzitten omdat het toch een lekker vlotte film is, terwijl ik op voorhand een saaie, langdradige zit had verwacht. Crowdpleasers kunnen soms wel fijn zijn.

avatar van krosnicky

krosnicky

rep_robert schreef:
Solo: A Star Wars Story is veruit de minste van de drie nieuwe films uit het Star Wars universum die de afgelopen jaren zijn uitgekomen. Toch heb ik me meer dan prima vermaakt met deze film.

Minst Van de 3 nieuwe films Force awakens , Rogue One , Last Jedi , Solo ik tel er 4

avatar van krosnicky

krosnicky

Door deze film kunnen ze hun Machete order wel opdoeken .je moet zelfs The Clone wars Film en serie gezien hebben om de film te snappen . Zo dat noem ik spoilen zonder te spoilen

avatar van rep_robert

krosnicky schreef:

Check. Aangepast.

avatar van rubenhendriksen

rubenhendriksen

jammer van de matige cijfers, had er zin in, de trailer is vet. Maarja dat zijn ze tegenwoordig bijna allemaal.

rubenhendriksen schreef:

Laat je niet leiden door cijfers. Genoeg films die onder de drie scoren gemiddeld die ik wel gewoon goed vind.

rubenhendriksen schreef:

Welke matige cijfers? Bijna elke review hier is een 3 tot een 4 en het gemiddelde ligt rond 3,30. Dat is gewoon prima.

Daarbij, laat je niet leiden door wat anderen zeggen. Gewoon zelf ervaren. Solo is gewoon de moeite van een bezoek waard, maar de film had wel beter kunnen zijn.

avatar van SunChaser

SunChaser

Gezien. Wat een bagger. Zag m in 2D en daar was het eerste uur vooral donker en grauw. Kun je nagaan hoe donkerder het wordt met een 3D bril op. Het is ook negens spandend. Emilia heeft niets te doen en geen click met Dinges en de verklaring van de naam Solo is zoooo gezocht

SunChaser schreef:

Ach, jij bent ook die persoon van laatst die Avengers: Infinity War een 0,5 gaf. Misschien moet je maar niet meer naar spektakelfilms gaan.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Onverwacht toch wel echt genoten van Solo. Had niet zo hoge verwachtingen omdat ik de losse film rogue one ook wat vond tegenvallen vergeleken met de andere star wars films. En dan ook had ik gedacht dat niemand Solo kon neerzetten als Harrison Ford dat deed. Nu ben ik op dat vlak ook verrast Alden speelt de trekjes van Han zoals Ford deed zeer goed na en zat toch wel zeer goed in de rol. Film boeit van begin tot het einde. Hier en daar een klein vleugje humor en toch wel zeer vermakkelijke actiescenes. Wel heel veel donkere scenes (wat niet echt een minpunt was). De rest van de Cast deed het ook zeer goed. Film weet op momenten dat heerlijke star wars feeling boven te brengen. Mooie plottwist naar het einde toe ook als snap ik het niet goed en hoe het nu verder moet Hoe in hemelsnaam kan Dart Maul nog leven? En film moet hem afspelen na de eerste film want anders zou solo veel te oud zijn in vergelijking met Leia en Luke want die waren nog niet geboren in deel 1. Dus als Maul nu nog leeft gaan we hier dan nog een vervolg op zien? Heb op internet gelezen dat als je blijkbaar goed keek in de film en Maul staat op hij robotbenen zou hebben. Zelf heb ik daar in de cinema niet op gelet. Maar ben wel benieuwd of ze hier verder mee gaan en hoe. Allesinds verrasend goed genoten van de film en toch wel een aanrader voor star wars fans als ik. 7,5/10

avatar van Basto

Basto

• 11962 berichten

Verbijsterend slecht en kinderachtig geneuzel. Disney weet het laatste beetje magie dat de serie in de vorige eeuw heeft opgebouwd, af te breken. Star Wars is vervallen tot troosteloze kinderachtige middelmaat. Enkel voor 14 jaar en jonger.

Prul.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Solo heeft geen after credits, maar de grootste verwijzing naar de film met Kenobi is toch wel de verschijning van Maul. Diegenen die Star Wars volgen buiten de films weten dat hij half doormidden de val in de schacht op Naboo heeft overleefd. Het lijkt er dus toch op dat die film gaat komen met als slotduel Kenobi tegen Maul. Daar zijn geen extra scènes voor nodig om dat duidelijk te maken.

Enfin, dat was dan het hoogtepunt van deze film die vooral middelmaat is. De 130 minuten gaan nog wel soepel voorbij, maar daarmee is alles gezegd. Het is een vrij lege film die van scène naar scène hopt waar de hele geschiedenis van Solo in een avontuur van enkele dagen tijd wordt gestopt. Ehrenreich doet zijn best met de tics van Ford, en doet dat opvallend geloofwaardig, maar hij lijkt simpelweg niet op Solo en hij mist het charisma van Ford. Was hij nu een jaar of 6 jonger geweest, dan kan je dat op verschil in leeftijd leggen, maar de leeftijden van Ford in '77 en Ehrenreich nu liggen te dicht bij elkaar.

Verder wel een aantal leuke momenten en enkele behoorlijke actiestukken, production design is fraai al is het allemaal wel heel erg donker soms. En ook hier, het gaat allemaal zo vlugjes voorbij. Lucas maakte niet de beste films, maar wist wel een wereld tot leven te wekken. Nu krijg je wat shots van Corellia en dat is het, terwijl ik daar nu graag meer van had gezien.

Verder is de cast wisselend. Niemand is slecht, maar eerder niet echt passend. Harrelson is te veel Harrelson en Glover doet ook zijn best en speelt eigenlijk best leuk maar is gewoonweg geen Calrissian. Nee, dan Chewbacca, die steelt de show sowieso. Alleen die introductie had zo niet gehoeven, iedereen die maar een beetje weet welke film dit is verwacht wel dat Chewie dat monster is in die kooi. En om dat nog een minuut te rekken. We zijn als kijker niet achterlijk. 3,0*

avatar van AHWA

AHWA

Fantastisch van begin tot eind. Na Force Awakens de tweede film in het Disney-era die me echt van begin tot eind met een glimlach op het gezicht laat zitten. Ik zat er vanaf het begin meteen helemaal in en dat bleef zo. Han Solo is nooit m'n favoriete character geweest, maar is hier toch wel erg goed op draaf. Ook Lando is tof. Maar de Kessel Run met de Asteroid Field-muziek uit Empire, dat zijn toch wel van die hoogtepuntjes waar je kippenvel van krijgt.

avatar van KD6-3.7

KD6-3.7

Uiteindelijk toch gegaan ondanks eerdere beloften aan mezelf na de teleurstelling die The last jedi heet.

Solo zal niet de geschiedenis ingaan als een van de betere Star Wars films, maar is uiteindelijk vermakelijk genoeg om met een glimlach de zaal uit te stappen. Het blijft allemaal binnen de lijntjes en helaas leer je niet heel veel van solo buiten de stukjes informatie die de vorige films allen meegedeeld.

Wat rest in een vermakelijke avonturenfilm met een aantal toffe actiescènes en vermakelijke humor.

Toffe ruimte-avonturen film.

Tempo zat er goed in. Verhaal lekker straight-forward met leuke kwinkslagen.

Effecten zoals gewend van hoog niveau.

En Ehrenreich zet gewoon een goede Solo neer.

avatar van frans123

frans123

dvdfreak123 schreef:

Lees reactie van Basto.........

avatar van frans123

frans123

Basto schreef:

Prul.

Dank je Basto en Purchaser.......jullie mening deel ik al jaren...Mij een raadsel dat volwassenen naar "deze onzin kijken.

En er is nog veel meer rommel op dat gebied....en maar met 4 sterren gooien...Denk ik "Zijn jullie 12 jaar??

ik weet wel wat...verplicht kijken naar "Once upon a time in America.." .

maar ...ieder zijn (wan) smaak. natuurlijk

En nee ..ik heb hem niet gezien en hoef hem niet te zien..zet hem gegarandeerd na 5 minuten af...

.alleen de hoes al.....

avatar van sierrra

sierrra

3 berichten bij een film die je niet hebt gezien. (Waarvan 1 dubbel gepost) Wie gedraagt zich nu als een 12 jarige...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Minder dan 85 miljoen opening in Amerika dit weekend, dat is vrij beroerd, zelfs met morgen een hoge omzet op maandag i.v.m. memorial day. Er is forse competitie, maar toch. Al blijft het gek dat je als Disney deze een week na Deadpool plant en (oorspronkelijk) 4 weken na je eigen Infinity War.