Solo: A Star Wars Story (2018)
Genre: Fantasy / Sciencefiction
Alternatieve titels: Solo / Han Solo
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson en Emilia Clarke
Releasedatum: 23 mei 2018
Bekijk via Disney+
Plot Solo: A Star Wars Story
"Assume everyone will betray you, and you'll never be disappointed."
'Solo: A Star Wars Story' volgt de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo in de periode voor hij zich aansluit bij het verzet. Samen met zijn mentor Tobias Beckett werkt hij voor het Keizerrijk. Door middel van een reeks uitdagende avonturen in een duistere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige copiloot Chewbacca. Samen treffen ze de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Solo: A Star Wars Story (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Metalfist
badfans69
Chewbacca
mjk87 (moderator films)
Zozo, ik zat al te denken, mei komt snel en er is nog heel weinig bekend hiervan.
Wel gek, 23 mei, vrij dicht op Avengers en twee weken later komt Jurassic World uit. Lijkt me goeddeels hetzelfde publiek.
lars-pixar
Aangezien Ron Howard de film heeft geregisseerd ben ik erg benieuwd naar dit losse Star Wars deel.
Toen ik naar wat informatie opzoek was over de film kwam ik nog iets (naar mijn idee) bijzonders tegen.
Namelijk dat in eerste instantie Phil Lord en Christopher Miller (21 Jump Street, 22 Jump Street, The Lego Movie) in de regisseursstoelen zaten. Dat vond ik al een hele bijzondere, rare keuze, maar na eenmaal wat verder gelezen te hebben blijkt het dat de twee heren van de film ontslagen waren.
Lord en Miller leken teveel te improviseren tijdens de opnames, ook de manier van werken met de cast leek een andere aanpak te hebben dan dat had moeten zijn of verwacht werd. Zodoende is na het ontslag Ron Howard ingezet om de regie over te nemen en dat vind ik een vele betere keuze. Uiteindelijk heeft Howard 80 procent van de opnames over moeten maken omdat dit van Lord en Miller niet in plaatje van de film zou hebben gepast.
Dat maakt mij weer heel erg benieuwd naar deze film, wat Ron Howard en uiteindelijk van gemaakt heeft.
Rafke Pafke
Hoewel de teasers op zich weinig zeggen hou ik er toch wel een positief gevoel aan over. Ik hou wel van de look, iets grauwer en minder netjes dan de nieuwe trilogie. Als dit opnieuw goed wordt (ik ben ook fan van Rogue One) zijn deze SW Stories toch wel een duidelijker schot in de roos dan TFA en TLJ.
AHWA
Teaser pakte me nog niet echt, maar trailer toch wel. Ben benieuwd wat voor leuks er allemaal in zit.
Arri
Trailer doet mij al meer dan heel TLJ. Maargoed, dat is dan ook niet moeilijk.
JacoBaco
Ik vind het matig! Ik ben een groot Han Solo fan terwijl Harrison Ford dat totaal niet is.
Ze hadden deze acteur moeten nemen! Anthony Ingruber - Harrison Ford Impression - YouTube
Oké hij doet het net even te overdreven, maar hij heeft de juiste kop en zijn mimiek kan hij natuurlijk aanpassen.
Kondoro
Bekijk de gloednieuwe trailer van 'Solo: A Star Wars Story'! | Filmtotaal filmnieuws
Solo: A Star Wars Story Official Trailer - YouTube
De nieuwe trailer maakt ook nog niet echt indruk op me.
RuudC
Ik stream de film tegen het einde van het jaar wel. Sowieso na het erbarmelijke the last jedi even geen zin meer in nieuwe star warsfilms.
sierrra
Na het teleurstellende TLJ kan dit alleen maar meevallen.En wat ik tot nu toe zie bevalt me wel.
horizons
Leuke trailer. Niet te zwaarwichtig over doen. Gewoon luchtige space-adventure film.
Kondoro
Vind het er wel fijn uitzien eigenlijk. Beetje oldskool zoals de eerste films.
Arri
^ Eens. Ben na Rogue One en voornamelijk TLJ de hoop in Disney en Star Wars verloren, maar dit ziet er dan wel weer tof en fun uit.
Wickerman
Han Solo is samen met Indiana Jones waarschijnlijk mijn favoriete fictieve karakter in de filmwereld. Ik heb een lichte voorkeur voor Indy, aangezien hij mij over 4 films weet te boeien. Mijns inziens is Han in The Empire Strikes Back al grotendeels zijn charme uit A New Hope verloren en is hij in The Return of the Jedi eigenlijk alleen maar schermvulling. Pas in The Force Awakens wordt er door Harrison Ford weer een prachtige norse draai aan gegeven.
Ik ben benieuwd hoe Alden Ehrenreich het gaat doen. Hij heeft grote schoenen te vullen, maar het karakter Han Solo is op zichzelf ook ijzersterk. Mits een goed verhaal, zonder al teveel knipogen naar later, heeft deze film de potentie een klassieker te worden.
thomzi50
- 1991 berichten
Heb niet het idee dat hier nou een hype omheen aan het ontstaan is - in Nederland in elk geval niet.
Nick Doumen
Ben wel benieuwd,krijg niet echt goede recensies.
JacoBaco
Ben wel benieuwd,krijg niet echt goede recensies.
Recensies worden overschat. Maar om in te gaan op wat je zegt. Hoezo geen goede recensies?
Solo: A Star Wars Story (2018) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com Is toch netjes?
sierrra
Na het teleurstellende The Last Jedi zijn er veel fans die voordat ze Solo hebben gezien de film al een slechte recensie geven. Beetje sneu. Alhoewel ik ook geen fan ben van TLJ, zie ik toch wel naar Solo uit en ga de film niet bij voorbaat afbranden.

Rogue One
2016

De best beoordeelde films van de jarige Emilia Clarke (35)

'Donald Glover kruipt opnieuw in de huid van Star Wars-personage Lando Calrissian'

Star Wars
Fantasy / Sciencefiction, 1977