• 9.377.684 stemmen

Solo: A Star Wars Story (2018)

Fantasy / Sciencefiction | 135 minuten

Genre: Fantasy / Sciencefiction

Alternatieve titels: Solo / Han Solo

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson en Emilia Clarke

Releasedatum: 23 mei 2018

Plot Solo: A Star Wars Story

"Assume everyone will betray you, and you'll never be disappointed."

'Solo: A Star Wars Story' volgt de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo in de periode voor hij zich aansluit bij het verzet. Samen met zijn mentor Tobias Beckett werkt hij voor het Keizerrijk. Door middel van een reeks uitdagende avonturen in een duistere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige copiloot Chewbacca. Samen treffen ze de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zozo, ik zat al te denken, mei komt snel en er is nog heel weinig bekend hiervan.

Wel gek, 23 mei, vrij dicht op Avengers en twee weken later komt Jurassic World uit. Lijkt me goeddeels hetzelfde publiek.

Vanaf 23 mei in de bioscoop (Walt Disney)

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Aangezien Ron Howard de film heeft geregisseerd ben ik erg benieuwd naar dit losse Star Wars deel.

Toen ik naar wat informatie opzoek was over de film kwam ik nog iets (naar mijn idee) bijzonders tegen.

Namelijk dat in eerste instantie Phil Lord en Christopher Miller (21 Jump Street, 22 Jump Street, The Lego Movie) in de regisseursstoelen zaten. Dat vond ik al een hele bijzondere, rare keuze, maar na eenmaal wat verder gelezen te hebben blijkt het dat de twee heren van de film ontslagen waren.

Lord en Miller leken teveel te improviseren tijdens de opnames, ook de manier van werken met de cast leek een andere aanpak te hebben dan dat had moeten zijn of verwacht werd. Zodoende is na het ontslag Ron Howard ingezet om de regie over te nemen en dat vind ik een vele betere keuze. Uiteindelijk heeft Howard 80 procent van de opnames over moeten maken omdat dit van Lord en Miller niet in plaatje van de film zou hebben gepast.

Dat maakt mij weer heel erg benieuwd naar deze film, wat Ron Howard en uiteindelijk van gemaakt heeft.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Hoewel de teasers op zich weinig zeggen hou ik er toch wel een positief gevoel aan over. Ik hou wel van de look, iets grauwer en minder netjes dan de nieuwe trilogie. Als dit opnieuw goed wordt (ik ben ook fan van Rogue One) zijn deze SW Stories toch wel een duidelijker schot in de roos dan TFA en TLJ.

avatar van AHWA

AHWA

Teaser pakte me nog niet echt, maar trailer toch wel. Ben benieuwd wat voor leuks er allemaal in zit.

avatar van Arri

Arri

Trailer doet mij al meer dan heel TLJ. Maargoed, dat is dan ook niet moeilijk.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind het matig! Ik ben een groot Han Solo fan terwijl Harrison Ford dat totaal niet is.

Ze hadden deze acteur moeten nemen! Anthony Ingruber - Harrison Ford Impression - YouTube

Oké hij doet het net even te overdreven, maar hij heeft de juiste kop en zijn mimiek kan hij natuurlijk aanpassen.

Anthony Ingruber - IMDb

JacoBaco schreef:

avatar van RuudC

RuudC

Ik stream de film tegen het einde van het jaar wel. Sowieso na het erbarmelijke the last jedi even geen zin meer in nieuwe star warsfilms.

sierrra

Na het teleurstellende TLJ kan dit alleen maar meevallen.En wat ik tot nu toe zie bevalt me wel.

avatar van horizons

horizons

Leuke trailer. Niet te zwaarwichtig over doen. Gewoon luchtige space-adventure film.

avatar van MishimaH

MishimaH

Een flop in wording lijkt me.

MishimaH schreef:

Een flop in wording lijkt me.

Waarom?

Vind het er wel fijn uitzien eigenlijk. Beetje oldskool zoals de eerste films.

avatar van Arri

Arri

^ Eens. Ben na Rogue One en voornamelijk TLJ de hoop in Disney en Star Wars verloren, maar dit ziet er dan wel weer tof en fun uit.

avatar van Wickerman

Wickerman

Han Solo is samen met Indiana Jones waarschijnlijk mijn favoriete fictieve karakter in de filmwereld. Ik heb een lichte voorkeur voor Indy, aangezien hij mij over 4 films weet te boeien. Mijns inziens is Han in The Empire Strikes Back al grotendeels zijn charme uit A New Hope verloren en is hij in The Return of the Jedi eigenlijk alleen maar schermvulling. Pas in The Force Awakens wordt er door Harrison Ford weer een prachtige norse draai aan gegeven.

Ik ben benieuwd hoe Alden Ehrenreich het gaat doen. Hij heeft grote schoenen te vullen, maar het karakter Han Solo is op zichzelf ook ijzersterk. Mits een goed verhaal, zonder al teveel knipogen naar later, heeft deze film de potentie een klassieker te worden.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Heb niet het idee dat hier nou een hype omheen aan het ontstaan is - in Nederland in elk geval niet.

avatar van Nick Doumen

Nick Doumen

Ben wel benieuwd,krijg niet echt goede recensies.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nick Doumen schreef:

Ben wel benieuwd,krijg niet echt goede recensies.

Recensies worden overschat. Maar om in te gaan op wat je zegt. Hoezo geen goede recensies?

Solo: A Star Wars Story (2018) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com Is toch netjes?

sierrra

Na het teleurstellende The Last Jedi zijn er veel fans die voordat ze Solo hebben gezien de film al een slechte recensie geven. Beetje sneu. Alhoewel ik ook geen fan ben van TLJ, zie ik toch wel naar Solo uit en ga de film niet bij voorbaat afbranden.