Tully (2018)
Drama / Komedie
95 minuten
geregisseerd door Jason Reitman
met Charlize Theron, Mackenzie Davis en Mark Duplass
Marlo is moeder van drie, waaronder een baby. Van haar broer krijgt ze een cadeau in de vorm van een kindermeisje genaamd Tully. Aanvankelijk is het voor Marlo wennen aan Tully's extravagante persoonlijkheid, maar na verloop van tijd merkt ze ook hoe attent en merkwaardig zij kan zijn. Er groeit een sterke band tussen de twee vrouwen.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (7,0 / 53210)trailer (YouTube, ondertiteld)kijk op Netflixkoop op iTunes voor € 7,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99Vooral dankzij sterk acteerwerk van Charlize Theron.
De vele kilo's die zij moest aankomen voor deze rol hebben zijn vruchten afgeworpen.
Best verrassend plot.
Uitstekende film met geweldige acteerprestaties van Theron en Davis. Theron is een bad ass in films als Atomic Blonde en Mad Max: Fury Road, maar ik zie haar ook graag in dit soort rollen (zie Monster). Onverschrokken, maar ook niet bang om zich kwetsbaar op te stellen en een complete metamorfose te ondergaan.
Dit is een film over een vrouw met psychische problemen, die ten onder gaat aan de druk van het gezinsleven. En dan komt night nanny Davis en ziet het leven er gelijk rooskleuriger uit. De twist op het laatst kwam toch nog als een verassing, en het laat zien hoe Tully uiteindelijk op haar eigen manier weet om te gaan met haar problemen en het drukke gezinsleven. Vreemd maar erg sterk, regisseur Reitman en scriptschrijver Diablo Cody hebben weer een pareltje afgeleverd.
Ongegeneerd zet Charlize Theron haar rol van tobbende moeder neer. Zij kan dat geen ander. Haar tegenspeelster Mackenzie Davis zorgt met een frisse vertolking voor het nodige evenwicht in het verhaal. Een uitstekende, leerzame film over de vaak verborgen lasten van het moederschap.
Ik vond het echt een goede film. Vraag me nog steeds af of Tully er ook echt was, of dat het de verbeelding van de moeder was omdat ze oververmoeid was en ze het dus ook allemaal zelf deed. Ik twijfel nog steeds... Nog maar een tweede keer kijken dan hahah
Ja, dat is de twist toch, dat Tully er dus niet echt was. Toen ze het ongeluk kreeg zat er ineens niemand naast haar en in het ziekenhuis zeiden ze dat ze oververmoeid was. Lijkt me dan dat ze toch alles alleen heeft gedaan. Je krijgt ook nooit een ontmoeting te zien tussen Tully en haar man, behalve die ene keer in bed dan. Maar daarvan denk ik ook dat het Marlo is geweest. Ik begrijp alleen nog niet dat ze het wel met haar man over Tully heeft, dan zou ze dat stuk dus helemaal gelogen moeten hebben tegen hebben....
Ook deze rol van een verslonste moeder weet zij naar een hoger niveau te tillen.
Het verhaal kabbelt een beetje voort, maar is tegelijkertijd een mooie vertelling over een vermoeiend en uitdagend moederschap.
De twist aan het einde geeft de film net dat beetje extra.
En ook hoe alle aandacht en energie naar de kinderen toe gaat..
Wijze les... pak eens wat vaker de rijd voor jezelf.. en je naaste
3.0 ***
Sowieso fantastische rol van Charlize Theron die weetikveel kilo aankwam.
En een plottwist die erg goed is, maar maybe met iets meer impact gebracht mocht worden.
Goed bedoelde film om het belang, waarde en ondersteunig van het moederschap te onderlijnen.
Charlize Theron draagt deze film met verve en is toch een naam geworden waarvoor ik een film zou zien. Het is trouwens ook goed om te zien dat ze genoeg variatie in haar rollen legt: het ene jaar duikt ze op in actiefilms als Atomic Blonde en Fate of the Furious, dan weer kruipt ze in de rol van uitgeputte moeder, waarvoor ze toch redelijk wat kilo's heeft gepakt.
Jason Reitman houdt zijn film bovendien redelijk frivool, en ook qua speelduur maakt hij de juiste keuze. Van de finale ben ik minder kapot. Dan hou ik meer van de cynische, leven-zoals-het-is-taferelen waarmee dergelijke films beginnen.
mooie film, er gebeurt niet heel veel in ( op het eind dan na zo'n beetje) maar op het eind heb je toch ook wel wat vragen of moet je even nadenken hoe het nou precies allemaal zat.
haar man vertelde zelf toch ook af en toe dat ze zo'n nachtzuster in dienst hadden ?
Prima rol wel van Theron die prima gestalte geeft aan een leeggezogen moeder, dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. De hulp van de assertieve nachtnanny is dan ook welgekomen. Leuke wegkijker, vrij boeiend de gehele film door ondanks het feit dat er niet zo heel veel gebeurt. Geen wereldfilm, maar ook zeker geen tegenvaller. Mooi!
De film had nog een verrassend einde, ik had het eigenlijk niet zien aankomen.
Vond het wel een aanrader.
Echt heel goed vond ik het niet maar het kijkt zeer makkelijk weg.
Goed acteerwerk van Charlize Theron en een aardig verrassend eind.