• 9.377.700 stemmen

Geregisseerd door: Erick Zonca

Met onder meer: Vincent Cassel, Romain Duris en Sandrine Kiberlain

Gesproken taal: Frans

Plot Fleuve Noir

Wanneer de tiener Dany Arnault verdwijnt wordt de gedesillusioneerde agent François Visconti op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek moet hij zich tegen wil en dank ontfermen over zijn zestienjarige zoon Denis, die betrokken lijkt te zijn bij drugshandel. Wanneer Yan Bellaile, de privéleraar van Dany, de verdwijning van zijn voormalige leerling te weten komt, wil hij bijdragen aan de zoektocht.

avatar van frake

frake

Intrigerende film.

avatar van mrviolence

mrviolence

frake schreef:

Intrigerende film.

Dat vind ik ook, apart dat hij hier een laag cijfer heeft.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Vincent was weer op dreef! Draagt deze volledige film, zonder hem was deze film minder. Andere acteurs stonden in de schaduw, maar waren ook wel goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik dacht : een verdwijningsfilm, dat kan toch niet origineel meer zijn? Blijkt dat ik me lelijk kan vergissen want dit was een ongemeen goede en zelfs behoorlijk indrukwekkende film in het genre. Vooral Vincent Cassel als vadsige alcoholverslaafde politie- inspecteur zet hier misschien wel één van de beste rollen neer die ik van hem heb gezien. Je moet die doorleefde kop van hem zien om te geloven. Duris als hoofdverdachte is eveneens heerlijk om te zien spelen. Met twee zo'n ijzersterk ingevulde hoofdrollen kan het al niet meer stuk gaan. De verdwijningszaak van de jonge Dany is boeiend om te volgen en doordat er weinig zijplotjes zijn voelt dit plot strak aangespannen. De ontknoping is behoorlijk ziek. Ik zat heel de film door op het puntje van de stoel.

De kritieken voor deze film waren vernietigend maar ik hoor alvast bij degenen die ze niet snappen.

Bijzonder goeie Franse speelfilm. 'Monstre sacre', Vincent Cassel, echt goed op dreef en Romain Duris zet ook echt een zielig personage neer. Beide acteurs in goeie doen! De ontknoping komt nog als verrassend uit de bus.