• 9.379.055 stemmen

Alita: Battle Angel (2019)

Sciencefiction / Actie | 122 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Japan

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: Rosa Salazar, Christoph Waltz en Jennifer Connelly

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2019

Plot Alita: Battle Angel

"An angel falls. A warrior rises."

'Alita: Battle Angel' draait om de lotgevallen van een schijnbaar afgeschreven vrouwelijke cyborg die gered wordt door een dokter en een tweede leven krijgt. Van haar eerste herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.

avatar van schumacher

schumacher

CorvisChristi schreef:

Ik ken anders wel een aantal voorbeelden van R-Rated films die te bedroevend voor woorden zijn. De meest recente Predator-film al gezien toevallig?

Ga op voorhand niet al op een oordeel af, puur afgaand op de rating. Tja, de film wordt waarschijnlijk niet bloederig. Maar om dit nu al weg te zetten als een kutfilm, lijkt me wat te kort door de bocht, toch?

Gelukkig is de anime wel behoorlijk hard, dus ga die anders eens kijken: Gunnm (1993)

De laatste predator vond ik nochthans top.

Vermaak vh begin tot het einde en leuke humor erin. Natuurlijk niet zo serieus en zo sterk als de eerste 2, men zal nooit de eerste 2 predators kunnen kloppen, zeker de 1ste niet, onmogelijk.

martijnk

Wij gaan vanavond in Antwerpen, 3D versie. Ben benieuwd.

martijnk

Zeer teleurstellend. Eerste half uur is het erg langdradig het wil maar niet vooruit gaan en dat terwijl de film toch maar 2 uur duurt. Daarna wordt het een rommeltje en springt men van de hak op de tak. De tweede helft wordt het wat beter en zitten er wel een paar aardige aktiemomenten in maar het is niets wat ik niet eerder heb gezien. De film is extreem voorspelbaar, alle clichés worden stuk voor stuk vakkundig afgewerkt en je weet constant al exact wat er gaat gebeuren.

Er zit compleet geen diepgang in de film, geen karakteropbouw, geen humor, niks. De cast is ook niet overtuigend. Ik snap niet dat Cameron naar deze film kan kijken en dan kan zeggen dat het een goede film is, Rodriguez heeft er echt een potje van gemaakt maar ik vond hem toch altijd al overrated. Sin City was een hit voor hem daarna heeft hij niks meer laten zien.

Dan nog de 3D, man man ik heb denk ik 1x een 3D effect gezien, voor de rest merkte je geen verschil met bril op of bril af alleen dat je dan de ondertitels niet meer kon lezen.

Hou je geld maar in je zak dus.

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou vond het een prima aparte actie film ff wennen maar niets mis mee !!

avatar van Ola Nordmann

Ola Nordmann

Mooi gemaakte film, tempo in de opbouw vond ik prima passen, maar het is nu wachten op het vervolg. 0,5* eraf door open eind.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik verwacht toch veel van deze film, Christoph Waltz zie ik sowieso graag in films en het verhaal spreekt me ook wel aan.

avatar van mrklm

mrklm

Het moet niet gekker worden: de inmiddels 33-jarige Rosa Salazar speelt de tienercyborg uit de titel die een tweede leven krijgt wanneer Dr Dyson Ido [Christoph Waltz] haar hoofd op een vuilnisbelt vindt en andere metalen lichaamsdelen gebruikt om haar repareren en vernoemt naar zijn op tragische wijze gestorven dochter. Alida beseft zich meteen dat ze een ander leven heeft gehad en probeert, met de hulp van Hugo [Keenan Johnson], herinneringen aan haar verleden op te wekken. Een confrontatie met premiejager Zapan [Ed Skrein] bewijst dat ze een uitstekende vechter is, maar ook dat ze machtige vijanden maakt.

Het eerste uur van deze SF-actiefilm met een vleugje drama is goed door te komen, omdat het clichégehalte daarin vrij laag is. De moeizame vader/dochter-relatie en de romance met Hugo zijn alleen bedoeld om ons ervan te overtuigen dat Alida (die inderdaad zo uit een Manga-animatiefilm lijkt te zijn komen lopen) toch écht menselijke trekjes heeft, maar voegen weinig toe aan het verhaal. Ed Skrein is echter een formidabele schurk en acteerkanon Mahersha Ali - die met zonnebril bijzonder veel lijkt op Wesley Snipes in Blade - verleent veel gravitas aan bijna-opperschurk Vector. De film zakt enorm in wanneer Alida zich meldt voor een potje Murder Ball - variant op Roller Derby - en we 45 minuten vrijwel non-stop getuigen moeten zijn van een hoop lawaaiig CGI-actiegedoe. Het ergste is dat de onnodig lang uitgerekte opbouw naar de finale ons alleen maar brengt naar een opzet voor een sequel. Voor het échte werk kun je beter Kansas City Bomber [1972] of Rollerball [1975] afstoffen.

avatar van Crook

Crook

Mweh... wat een theatraal Disney-achtig gedoe zeg. Ze barsten elke scene nog net niet in zingen uit. Voor fans van Rodriguez wees gewaarschuwd: dit komt meer in de buurt van spy kids dan van zijn andere werk, en dan ook nog es bedolven onder een niet te nassen Cameron-saus. Zeer teleurstellend.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You're the most advanced weapon ever. But that's just a shell. It's not bad or good. That part's up to you."

Wegens zijn - ongezonde - obsessie met 'Avatar' heeft James Cameron dit passieproject overgedragen aan Robert Rodriguez. Achteraf zal hij daar vast wel spijt van hebben, want dit is best een rommeltje geworden.

Op zich wordt er een interessante wereld gecreëerd in de vorm van Iron City; een post-apocalyptische stad die zich onder het elitaire Zalem bevindt. Te midden van dit vindt een dokter een cyborg die hij weer tot leven brengt. Een saillant detail is dat dit 300 jaar oude technologie bevat waar iedereen naarstig op zoek naar is.

In eerste instantie lijkt de film nog voortvarend van start te gaan, maar al gauw merk je als kijker de nodige pacing issues op. Het is alsof men niet weet welk kant het narratief op moet gaan, waardoor je heen en weer gegooid wordt tussen: drammerige uitleg, een geforceerd liefdesplot en actie. Het spreekt boekdelen dat degelijke acteurs als Mahershala Ali en Jennifer Connelly volledig verkwist worden.

De enige merites die toekomt aan 'Alita: Battle Angel' is het visuele aspect. Het is namelijk erg knap hoe er middels motion capture vorm wordt gegeven aan Alita. Dat is zeker ook te danken aan Rosa Salazar die met speelse jeugdigheid haar rol neerzet. Uiteindelijk redden de heerlijke actiescènes de boel nog enigszins, vooral vanwege de sensationele wijze waarop ze in beeld worden gebracht. Echter kun je daarmee deze lege huls niet verbloemen. Wat dat betreft kan het onbevredigende slot er nog wel bij.

Al met al een redelijk vermakelijke film, maar hier had veel meer mee gedaan kunnen worden. Over een paar dagen staat de anime op de planning, hopelijk zal die mij beter smaken.

2,5 Sterren.

CorvisChristi

Visueel een lust voor het oog, verhaaltechnisch rammelt het nogal. Dat is Alita in een notedop, volgens vele recensenten.

Morgenavond gaan we het zien in Vue Hilversum in die waanzinnige Dolby Cinema-zaal. Ik heb er vooralsnog erg veel zin in.

Als opwarmertje onlangs de anime nog maar eens gezien en die blijft tot op de dag van vandaag erg sterk.

Rauw, bloederig, maar met het hart op de juiste plek.

Ik verwacht dat niet bij deze film, maar nochtans sta ik open voor een mooi spektakel.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Mwa, toch wel iets te standaard. De film werkt keurig een lijstje af lijkt wel. Alsof ze letterlijk op het briefje hadden staan: na de actiescène een romantische scène, vervolgens wat uitleg over het verhaal en daarna laten we Christoph Waltz weer even slaapverwekkend zijn.

Los van de schitterende CGI en een aantal mooie actiescènes is het vaak een geval van net niet. En de film mist vooral een goede bad guy. Er wordt mysterieus gedaan over Nova, maar het werkte niet voor mij. Ook Vector (Mahershala Ali) stelt helemaal niets voor! Zag hem toevallig laatst in Green Book. Daar is hij 10x beter.

Alita zelf is dan wel badass. Geen getraumatiseerd meisje, maar juist het tegenovergestelde. Ze is ontzettend zelfverzekerd. Verder nog wel wat geinige rollen door mensen zoals Jackie Earle Haley en Ed Skrein. Laatstgenoemde speelt het personage Zapan. Over hem mogen ze ook wel een film maken! Hoewel hij weinig in beeld is, vind ik zijn personage wel 1 van de beste. Nieuwkomer Keean Johnson (Hugo) maakt op mij niet zo'n indruk.

Wel benieuwd naar deel 2 natuurlijk!

6,5/10

Geweldige eye candy!

Zag de film in 2D, maar het is overduidelijk dat Cameron zijn kennis van 3D heeft overgedragen aan Roderiguez. Actie was waanzinnig en speelt zich grotendeels af langs de diepte as van het scherm.

Ga deze zeker nog in Imax3D kijken, terwijl ik het eigenlijk wel gehad had met 3D om dat vrijwel geen enkele regisseur het medium goed benut.

Verhaaltje stelt verder weinig voor: Paar los geslagen Robocops die elkaar het leven zuur maken. Maar who cares als de actie en art direction zo fijn zijn uitgevoerd?

4,5

• 11964 berichten

Ook leuk om Wesley Snipes en Demi Moore weer eens in actie te zien. ?

Ola Nordmann schreef:

Dat is voor mij juist plus 0,5

avatar van woeler82

woeler82

De film was waanzinnig goed, vooral de gevechten waren mooi

Ik heb de film in 2D gezien.

Als ik zo naar het einde kijk is te verwachten dat er een vervolg komt, laat maar komen

Zodra de film uit komt op DVD of Blue Ray ga ik hem meteen halen

CorvisChristi

"You've made the biggest mistake of your life. Underestimating who I am."

Als fan van de manga en anime, wist ik al heel lang dat niemand minder dan James Cameron zo rond de eeuwwisseling al plannen had voor de verfilming van Battle Angel Alita. Vanwege zijn Avatar-fetish moest hij uiteindelijk dit ambitieuze project betreffende de regie uit handen geven aan niemand minder dan Robert Rodriguez, de regisseur achter films als From Dusk 'till Dawn en Sin City.

En nu eindelijk is het lange wachten beloond! En zeker sinds het bekend werd, dat de film ook nog eens uitgesteld werd. De eerste trailer van Alita was begin december 2017 namelijk al te zien.

Maar jongens nog aan toe, wat een sensationeel, waanzinnig, maar bovenal goed SF-actiespektakel is Alita: Battle Angel geworden. De makers hebben het voor elkaar gekregen om de eerste drie delen uit de anime-reeks te combineren en te vertalen naar het witte doek op een manier die alleen maar spectaculair genoemd mag worden.

Centraal staat natuurlijk hoofdpersoon Alita, die voortreffelijk is neergezet door Rosa Salazar. Zij draagt de film op weergaloze wijze en laat het karakter van Alita oprecht tot leven komen. Haar prestatie mag als zeer uitmuntend beschouwd worden! Zij wordt bijgestaan door andere klasse-acteurs als Christoph Waltz, Jennifer Connely en Mahershala Ali die zich allen prima in hun rol weten in te leven.

De film staat vol met ontzettend goed in beeld gebrachte actie-scenes, waarin vooral de scenes in de Motorball-arena uitblinken. Deze moet je echt zien om te geloven, want ze zijn 'beyond spectacular', om het zo maar eens te vermelden.

Het is knap om te zien hoe een prachtige blend is ontstaan van de verhaallijnen uit de strip gecombineerd met scenes die zo uit de anime lijken te zijn weggelopen. Het verhaal is met passie en bezieling tot leven gewekt.

Het open einde biedt ruimte voor een vervolg en hopelijk komt deze er ook, als de film een succes blijkt te zijn. Wat ik van harte hoop, want dit is een waanzinnige film die het verdiend om gezien te worden.

• 11964 berichten

Ik was blij met het einde, maar hoop wel dat het een kassucces wordt, anders zou het hier zo maar bij kunnen blijven. Dat zou echt zonde zijn.

CorvisChristi

Dat zou zeker zonde zijn, want deze film verdiend het om een succes te worden en een vervolg te krijgen. Hopelijk ook van dezelfde makers.

avatar van Edio

Edio

Geweldige film! Ik begrijp niets van al die negatieve meningen en recensies van hierboven. Wat verwacht je? Een Oscar voor scenario? Nee! Verhaal is prima! Actiescenes zijn een lust voor het oog, de hele setting klopt gewoon! Ik heb me 2 uur kostelijk vermaakt en kijk uit naar deel 2. Dus als je nu twijfelt na al die negativiteit, mensen worden steeds meer verwend en zijn veeleisender dan ooit. Ik zeg: gaat heen naar den bios en aanschouw dit spektakel! 5 sterren dubbel en dwars verdient!

avatar van Macmanus

Macmanus

Cringe!

Ik had hier op voorhand niet zoveel van verwacht maar op zijn minst een geinig Rodriquez filmpje. Maar wat ik kreeg is amper voor-te-stellen!

Het scenario is erbarmelijk. Ja, ja wie kijkt dit voor het scenario bladiebla. Maar zelfs als je dat als argument wilt gebruiken is deze film te slecht voor woorden. Wat vooral zo slecht is (buiten dat het nergens goed naartoe bouwt) dat het alles extreem lui uitlegt. O je hebt geen geheugen meer, nou luister zo zit de wereld in elkaar. Ok 1 keer mag nog, maar het gebeurt potverdikkie continu. Dat stuk dat ze naar buiten gaan en dat schip laten zien. Dat was wel hele luie setup naar haar superpak toe. (Vroeg me trouwens af waarom ze daar niet wonen.) Daar is de film niet alleen slecht. Het is daarnaast ook erg clean en kinderlijk. Haar love interest leek zo uit een Disney tv film gelopen. Het leek alsof ze 1 straat hadden om haar woning waar een hoop plaats vond. Je had afgezien van wat totaal shots nooit echt een groot wereld gevoel. Het bleef zo studio aanvoelen. Daarnaast is de CGI ook weer zo zielloos. En die soundtrack!? Wat een saaie meuk.

Als de film zo slecht is gaan ook andere dingen opvallen. Meest opvallende was de thumbs-up scene. Dus Alita is net in stukjes gehakt en komt terug met nieuw lichaam en die Aziatische chick geeft heel random een thumbs-up. Maf maar wel geestig slecht stukje. Zo moest ik wel vaker lachen om de extra's.

1 ster.

avatar van schumacher

schumacher

Ik en de 2 maten vonden hem top.

Cliche ja maar wel mooie beelden en leuke aktie, is een genre die ik graag zie met robots enz...

Topfilm.

avatar van Oulsaeve

Oulsaeve

goed beetje geweldadig

• 11964 berichten

Ga zondag weer, maar dan in Imax3D. Lijkt me echt geweldig eindelijk weer goede 3d te zien.

avatar van ultravisor

ultravisor

Alita is een absoluut meesterwerk van James Cameron. De liefde en aandacht voor detail waar deze film mee gemaakt is is enorm. Sommige recensies hier vind ik bijna barbaars. Dan snap je het genre Manga niet en wat voor effort het betekend om zo'n productie te maken. Daar doe je de makers heel erg tekort mee denk ik. Natuurlijk zit het vol met clichés, maar zo ook het het hele leven. Je kunt niet verwachten dat elk jaar een nieuw concept op de proppen komt zoals The Matrix etc.

Er zijn een aantal filosofische "outcomes" die je hebt binnen dit genre die je wel eerst moet begrijpen om in te zien dat deze film daaraan op een hele knappe wijze trouw is gebleven. Het vermijden van mogelijkheden die theoretisch (eigenlijk) niet haalbaar zijn (Avengers, Superman etc) is ook een kunst en zie je niet terug in Alita. Kortom een fantastische film als je van sci-fi houdt, die je gewoon echt moet zien.

avatar van Erwin74

Erwin74

Nieuw meesterwerk voor 2019! Een must see voor liefhebbers van SciFi. De beelden zijn fenomenaal. Alita is neergezet als een echt mens. In de opbouw wordt er veel aandacht besteed aan haar karakter en haar relatie met haar omgeving. In de tweede helft volgt er meer actie in de vorm van een geweldige futuristische game. Jammer van het open einde en dat het thema blijkbaar uitgemolken moet worden in een deel twee of drie. Ik weet niet of dat in de originele manga strip ook zo is. Liever had ik dat de film nog een uur was doorgegaan. Maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de film en het verhaal. Kan niet wachten op de thuisrelease om de films nog vele malen te bekijken.

avatar van extremezz

extremezz

Zeker niet slecht,goed geacteerd en moderne schurken .De 2 uur vloog zo voorbij,aanrader als je graag scifi kijkt.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Basto schreef:

Ik vrees met grote vreze. ‘Alita: Battle Angel’ Box Office: Sci-fi Pic to Debut at $29 Million – Variety

• 11964 berichten

Hopelijk vinden de Chinezen m mooi.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Ach dat is in ieder geval al meer dan de $25 Million die maximaal verwacht werd. Hopelijk blijft ie nog even plakken. De reacties van t publiek zijn over t algemeen positief als ik Twitter zo mag geloven. Echter heeft de film maar tot begin Maart, want als Captain Marvel er eenmaal is, is t over.

Basto schreef:

Niet doen, er is geen 3D. Ik heb hem gezien in 3D en je kunt gewoon je bril afzetten, exact hetzelfde. Er zitten 2 of 3 3D effecten in heel de film, zonde van je geld.