• 9.378.987 stemmen

Alita: Battle Angel (2019)

Sciencefiction / Actie | 122 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Japan

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: Rosa Salazar, Christoph Waltz en Jennifer Connelly

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2019

Plot Alita: Battle Angel

"An angel falls. A warrior rises."

'Alita: Battle Angel' draait om de lotgevallen van een schijnbaar afgeschreven vrouwelijke cyborg die gered wordt door een dokter en een tweede leven krijgt. Van haar eerste herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.

Vanaf 20 december 2018 in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros.)

Ah, dan toch nog! Ziet er geweldig slecht uit, maar we zijn er in ieder geval binnenkort eindelijk vanaf!

En voor het nog niet wist, het origineel.

Nou ja, 'origineel'. Battle Angel Alita - Wikipedia

avatar van tattoobob

tattoobob

Ziet er erg tof uit.......laten we hopen dat het in de buurt komt van het origineel.

avatar van FlorisV

FlorisV

Ik vond die grote ogen erg vreemd in de live action trailer. In een anime werkt het prima voor me maar merkte nu al dat ik erg moest wennen, misschien was het te overdone. Ik kon verder ook niks boeiends ontdekken qua verhaal, setting, design of actie maar de anime vond ik destijds ook al niet zo bijzonder. James Cameron mag er dan achter zitten, ik hou mijn verwachtingen laag...

avatar van Shadowed

Shadowed

Oei een gewaagde film.

Die ogen zien er niet zo best uit, en de trailer haalt ook niet erg veel naar buiten. Maarja dat kan aan mij liggen.

Ik denk ondanks die elementen dat ik hem toch ga zien, met Cameron aan het stuur verwacht ik een soort Avatar-achtige film, en met Rodriguez aan het stuur zal waarschijnlijk ook wel wat geweld aan bod komen die ik ook in de recensies van het origineel (de anime) zag staan. Ikzelf heb die nog nooit gezien, dus ik zal me laten verrassen.

Gewoon een schot wagen zal ik zeggen

avatar van horizons

horizons

Nieuwe trailer is helemaal zo slecht nog niet.

AC1

Meer dan wat 'battles' heeft het niet te bieden, zo te zien.

avatar van Ramon K

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dus wordt gewoon weer een kutfilm....

Op een kruising van Machete en Spy Kids zit ik ook niet te wachten inderdaad.

ach ja, waarom ook niet; een cyborg Margaret Keane.

maar op intelligentie/inhoud hoef je idd niet te rekenen

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Dus wordt gewoon weer een kutfilm....

Ik ken anders wel een aantal voorbeelden van R-Rated films die te bedroevend voor woorden zijn. De meest recente Predator-film al gezien toevallig?

Ga op voorhand niet al op een oordeel af, puur afgaand op de rating. Tja, de film wordt waarschijnlijk niet bloederig. Maar om dit nu al weg te zetten als een kutfilm, lijkt me wat te kort door de bocht, toch?

Gelukkig is de anime wel behoorlijk hard, dus ga die anders eens kijken: Gunnm (1993)

avatar van Ramon K

Ramon K

CorvisChristi schreef:

Waarom denk je dat ik die niet gezien heb? Dat is juist 1 van de redenen waarom ik niet blij ben met een PG13 rating.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

haar ogen zien er echt keidom uit.

avatar van Karst

Karst

ik snap de obsessie met bloederigheid niet. Kennelijk vinden veel mensen een film beter als het bloed uit je tv druipt? Ik beoordeel de film wel op vermakelijkheid. Volgens mij pretendeert de film ook niet meer te zijn dan popcorn vermaak. Niets mis mee volgens mij.

Vond de laatste trailer overigens prima, maakte mij wel benieuwd in elk geval.

Karst schreef:

Het bronmateriaal pretendeerde een ander soort vermaak, vandaar dan mensen teleurgesteld reageren.

avatar van Karst

Karst

Onderhond schreef:

Mogelijk. maar de reacties laten m.i. een nogal premature reactie zien over de rating en maar weinig reacties die een verband leggen tussen bronmateriaal en deze film.

AC1

Trailer spreekt toch boekdelen? Ik denk dat maar weining mensen gaan vergelijken met het bronmateriaal.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Ik ben een fan van de manga en anime. En tóch ben ik benieuwd naar deze film. De trailers hebben me gewoon enthousiast gemaakt.

Als een Neill Blomkamp hier de hand in had gehad (hij zou een passende keus zijn geweest als regisseur, gezien zijn aandeel in het SF-genre), had de film hoogstwaarschijnlijk een R-Rating gekregen. En dan zou de kans op een bloederige film dus hoger zijn geweest.

Zijn film Elysium heeft overigens qua basis-idee al een overduidelijke verwijzing naar Battle Angel Alita, maar dit terzijde....

Maar wat maakt het ook eigenlijk uit? Een R-Rating zegt helemaal niets. Ook daarmee kan je een film om zeep helpen.

Ik kijk hier in ieder geval naar uit.

avatar van John Milton

John Milton

Ik lees ze niet, eerst zelf zien.

maar toch jammer dat ze er zijn: Mixed Reactions to Robert Rodriguez's Beautiful Mess

Ach ja, at least it's beautiful?

avatar van Zwolle84

Zwolle84

John Milton schreef:

Ik lees ze niet, eerst zelf zien.

Ach ja, at least it's beautiful?

Dat zeiden ze toen ook over Jupiter Ascending en Lucy, ik kijk hier nog steeds erg naar uit.

avatar van John Milton

John Milton

Ik heb ook zin, al hoop ik dat deze mij meer bevalt dan die 2 titels

AC1

Sommige zijn lyrisch over de ogen en de actiescènes.

AC1 schreef:

Ik denk dat maar weining mensen gaan vergelijken met het bronmateriaal.

Als je het niet kent kan je het niet vergelijken natuurlijk, maar van de mensen die Gunnm wél kennen kan je moeilijk verwachten dat ze de vergelijking niet maken. Waarom maak je anders een remake, kan je beter zelf iets verzinnen ...

Onderhond schreef:

Als je het niet kent kan je het niet vergelijken natuurlijk,

Dat bedoel ik. Het grote publiek is niet vertrouwd met het bronmateriaal en gaat af op de trailer. Dat geldt ook voor mij en daarom ik zie geen enkele reden waarom ik deze film op mijn must-see lijst moet zetten.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Uier schreef:

Op een kruising van Machete en Spy Kids zit ik ook niet te wachten inderdaad.

Karst schreef:

Vond de laatste trailer overigens prima, maakte mij wel benieuwd in elk geval.

Wat de rating betreft zou ik me daar niet blind op staren.

Paul Shirey van Joblo.com zei daarover het volgende:

Aside from believing in and loving the character of Alita, the biggest aspect that surprised me was the action. This is violent, visceral action that hits you hard, one beheading at a time. Make no mistake, this is a hard PG-13, teetering the line to an R, even sneaking in a well-timed F-bomb at a critical point. While there aren't showers of blood spray, there's definitely blood drawn with some characters coming to a surprisingly violent end. It's all big and explosive with plenty of "oh shit" moments throughout, particularly in the motorball sequence, which should make for one hell of a trip in IMAX. For fans of the original manga, there are a number of bone-crushing-cyborg-smashing sequences ripped straight from the comic brought to life here. Junkie XL's score has the pulse-pounding energy of his MAD MAX: FURY ROAD tunes and I found myself eager to hear it again, both in the film and on its own. It's always a bonus when the music matches the action, which it thankfully does in ALITA.

Ik ben nog steeds benieuwd naar deze Cameron/Rodriguez samenwerking.

Komt in de bios op Valentijnsdag.....niet je typische valentijnsdagfilm

avatar van maurice32

maurice32

Vind het een hele mooie trailer, weer wat nieuws.

AC1

Alita blijkt te floppen. Gewoon niet genoeg merkbekendheid.

'Alita: Battle Angel' on Track to Become a $200 Million Flop - thewrap.com