Maze Runner: The Death Cure (2018)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Alternatieve titels: Maze Runner 3 / Maze Runner 3: The Death Cure / Maze Runner III / Maze Runner III: The Death Cure
Geregisseerd door: Wes Ball
Met onder meer: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster
Releasedatum: 25 januari 2018
Plot Maze Runner: The Death Cure
"The end will be WCKD"
Thomas is ontsnapt uit het labyrint, overleefde de Scorch Trials en moet nu een laatste test ondergaan. Wat WICKED niet weet, is dat zijn herinneringen verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. Hij wordt nu aan een allerlaatste test onderworpen en moet alles ondernemen om zijn vrienden terug te vinden. Thomas gaat op een missie om het geneesmiddel tegen de dodelijke Flare-ziekte te vinden. Vriendschap en loyaliteit komen onder druk te staan tijdens het gevecht tegen WICKED, waardoor ook bepaald wordt wie het overleeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Gally
Aris Jones
Ava Paige
Janson
Alweer derde deel uit de reeks.
Vanaf 25 januari 2018 in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)
Shinobi
Ik vraag me af of er tegen die tijd nog steeds animo is voor deze reeks, zeker na het tegenvallende tweede deel. In ieder geval is de film niet opgesplitst in twee delen, dat scheelt weer.
Flitskikker
Het laatste deel heb ik begrepen. Net toevallig het eerste deel gezien, dus dan kan ik deel twee en drie redelijk snel achter elkaar kijken.
Twijfel wel of ik hem in de bios ga zien of dat ik wacht op de blu-ray. 20th Century Fox/Warner Bros betekent tenenkrommende ondertiteling.
Psygothic
Er is al gestemd op deze film, maar nog nergens uit in de wereld. Stem verwijderen?
badfans69
missl
Wat heeft het laatste deel lang geduurd voordat het uit komt. Ben niet heel erg geïnteresseerd in deze serie. De eerste vond ik oké, deel twee niet.
Heb inmiddels werk al regelmatig verschillende trailers gezien en daardoor het idee dat ik de film al gezien heb.
mrklm
Het slot van de Maze Runner-trilogie is, net als z'n voorgangers, bepaald geen geweldige film. Van het verhaal kon ik sowieso nooit veel chocola maken - een soort Hunger Games in een Resident Evil-jasje, maar dan heel erg omslachtig - en dat is hier niet anders. Sowieso veronderstelt deze film dat je je nog precies kan herinneren wat er in de voorgaande films is gebeurd, dus het helpt als je die hebt gezien. Een verwarrend verhaal rondom een serum - werkt het nou wel of werkt het nou niet? - en de volstrekt kleurloze Dylan O'Brien in de hoofdrol (het grootste manco aan de serie) zijn duidelijke minpunten. Will Poulter keert gelukkig terug als Gally en zijn aanwezigheid tilt de film naar een acceptabel niveau. De actiescènes zijn goed gefilmd en goddank ook op een dusdanige manier gemonteerd dat de actie overzichtelijk blijft. De special effects en de make-up zijn ook uitstekend, maar ik ben vooral te spreken over de score van John Paesano die een ouderwetse orkestrale score componeerde, beperkt gebruik maakt van percussie - iets waar ik een verschrikkelijke hekel aan heb - en met enkele mooie, effectieve thema's de holle dramatiek van het scenario naar een hoger plan tilt. Technisch dus uitstekend, maar met de zwakke O'Brien en een haastige finale die meerdere vragen onbeantwoord laat, is het toch een ietwat teleurstellend einde van een ietwat teleurstellende trilogie.
welat
Best wel teleurgesteld in hoeveelheid bekende onzinnige Hollywood scènes. Filmduur onnodig lang. Had het beter verwacht, jammer.
Shinobi
"When the hell does it stop?"
Dit leek een veelbelovende trilogie te worden, maar eigenlijk is alleen het eerste deel de moeite waard. Des te opmerkelijker dat men toch deze film eruit kon persen, zeker gezien het ongeluk met hoofdrolspeler Dylan O'Brien en het feit dat de Young Adult hype al een tijdje over is.
Zonder enige uitleg word je als kijker gelijk midden in de actie gegooid, terwijl je zou verwachten dat er een stukje opheldering wordt gegeven over hetgeen wat er zoal is gebeurd sinds 'The Scorch Trials'. Na een klein gat van drie jaar mag het allemaal blijkbaar niet baten, opdat Wes Ball door het bronmateriaal kan jagen.
De intrige die gepaard ging met 'The Maze Runner' is nu compleet weg, je zou zelfs kunnen zeggen dat het plot uiteindelijk erg leeg blijkt te zijn. Dat is met name te merken aan de personages die er voor het grootste gedeelte maar een beetje bijhangen en vervallen in vlakke dialogen. Ze voegen vrijwel niets toe, hoewel ze er toevallig wel altijd op het juiste moment zijn...
Het is metterdaad duidelijk dat alle motivatie en logica voor het gemak compleet overboord wordt gegooid. Waarom 'The Death Cure' dan zo een - tergend - lange speelduur heeft is de grote vraag; het is niet alsof er grootse vraagstukken beantwoord moeten worden. Daarentegen zijn er enkele lichtpuntjes, zoals de vormgeving van The Last City en de wijze waarop de actiescènes in beeld worden gebracht.
Al met al een teleurstellend slot dat je gauw weer vergeten bent. Gelukkig volgt deze film niet de trend om in tweeën opgesplitst te worden.
Kleine 2,0 sterren.
Donucius
Een Maze Runner die ietwat verschilt van de voorgaande delen, omdat dit het laatste deel is en er afgesloten moet worden. Ik ben vooral gecharmeerd van de close-range-action-scènes. Dit krikt voor mij het cijfer omhoog. Inhoudelijk valt de film wat tegen en is het niet wat je gewend bent zoals van de voorgaande delen. Uiteraard omdat the Maze nu een ondergeschikte rol speelt. Dat is aan de ene kant jammer, maar begrijpelijk voor een afsluitend deel. Het verhaal is lichtelijk dun, maar als je de voorgaande delen kent dan valt het nog enigszins te behappen. Doet me veelal denken aan een Insurgent of een Hunger Games: Mockingjay finale opzet, maar dan iets chaotischer. De film moet bij mij nog even bezinken. Hij was niet heel interessant, maar achteraf gezien ook weer niet bijster slecht of vervelend. Vooral persoonlijk teleurstellend is op dit moment voor mij denk ik de juiste bewoording...
altijdcritic
Wat een tegenvaller?. Film duurt ook te lang en 4dx komt niet goed tot zijn recht. Wat wel leuk was Pacific Rim 2 trailer in 4dx zeker als er raketten worden afgevuurd.
Floor Verhagen
echt niet eerlijk dat het 16+ is. Ik kijk al jaren uit naar deze film, dan is hij eindelijk in de bios en dan mag ik er niet eens naar toe! (14 bijna 15) Terwijl ik zoveel actie films kijk en er nooit last van heb. Hun kunnen toch niet weten of ik er last van heb of niet!? UNFAIR
Tolkienfan
Gisterenavond gezien@@VueDeventer
Ik vond het een waardig slot van the Maze Runner trilogy en ik heb me geen moment verveeld.
Agent47
Een film waarbij je snel ergens in wordt gegooid en net zo snel eruit gaat waarbij enkele vragen open blijven staan.
Acties waren goed verfilmd alsmede ook de stad met zijn ommuring. Het verhaal is ietwat rommelig en raadselachtig, maar zeker geen slechte film.
Een krappe drie sterren.
EW101
Een film met zeker wat potentieel. Zeker vergeleken met de tienerfilms die ook soms uitkomen. De actie wordt goed weergegeven en de zij-personages maken veel goed. Ook is de stad best mooi gemaakt vind ik. Alleen jammer dat Thomas, het hoofdpersonage niet de film draagt...en eigenlijk niet echt sympathiek of interessant overkomt.
Daarbij worden veel problemen erg makkelijk opgelost doordat er toevallig een redder in de buurt is. Zitten ze weg te rennen van de 'zombies', komt een vriendin aanrijden om ze op te pikken of worden ze bijna levend verbrand op een brandend gebouw, worden ze ineens net op tijd gered... En ga zo maar verder. Kortom enkele fouten van de personages worden snel vergeven en heeft geen prijs, waardoor de spanning nergens te vinden is.
Ook erg jammer van de vele Hollywood-momenten. Een film met een brief van een overleden vriend eindigen...
TheManInBlack
Een waardig finale van The Maze Runner trilogie. Wanneer de film start, begint het al direct met een mooi spektakel waarbij de groep de juiste coupé moet gaan proberen te kapen om Minho te bevrijden. Aan actie geen gebrek in dit deel, met als hoogtepunt voor mij het grote gevecht binnen de muren van de stad, en. Ook aan spanning is er gelukkig geen gebrek. Visueel zag het er erg goed uit. Het acteerwerk van de cast is ook weer uitstekend. De terugkeer van Gally kwam voor mij als een grote verrassing, aangezien ik de boeken nog nooit heb gelezen. (ben ik wel van plan binnenkort) Erg jammer dat Newt dood ging, dat kwam zo te horen ook wel een beetje hard aan voor een paar mensen in de zaal. Een geweldige afsluiter van deze trilogie!
Phantasm
Prima slot van de triologie, de special effects mochten er ook wezen, gezien in 3-D IMAX.
95fenna
Wat een erg goede laatste deel! Echt een aanrader voor als je alle delen al gezien hebt??
Voor mij was dit het wachten zeker waard!!!
013brownie
gaap. een samenraapsel van actiemomenten. beetje combi van james bond, zombies. slap verhaal. de 1e helft was goed te doen, maar de laatste 45 minuten was het overdreven nikszeggende actie.
Shadowed
Goed slot.
Dit deel is een prima slot op de reeks.
De 16+ is een beetje overrated, maar ergens kan ik me er wel iets bij voorstellen. Het is niet enger of veel gewelddadiger dan de voorgaande delen. Dit deel was wel vermakelijker dan de eerste 2, er was meer spektakel en vaart. Ondanks een lange speelduur.
Meer heb ik er niet echt aan toe te voegen, O'Brien draagt niet, maar de effecten maken wel veel goed. Prima uitkijker.
Ralf81
Eens met de voorgaande post, een prima slot op de reeks. Genoeg actie om je geboeid te houden en er zitten wel wat indrukwekkende scènes in, waarin je wordt meegesleept. Minpunt is dat film direct in volle vaart van start gaat en een korte terugblik op de vorige delen of introductie was van meerwaarde geweest.
martijnk
Heerlijke aktiefilm met als enige kritiekpuntje het einde wat een beetje te lang door denderde en daardoor langdradig werd. Maar echt genoten in de bioscoop!
soom
Okee, ik houd van dit soort dingen toch wel het allermeest. Divergent, Mortal Instruments, tussen haakjes de Hunger Games en dat soort films. Ik zou het naar binnen gooien alsof het chocolade is. Want ooh, wat kan ik hier van genieten.
Dylan O'Brien is beslist niet de beste van de cast, maar kan er wel mee door. Kaya Scodelario rent tussen alle bedrijven door wat armetierig door het beeld heen, maar mag dan wel heel mooi ervan tussen gaan. Het deed een beetje denken aan een andere film.
Maar al heb ik hier spoiler tags gezet, spoileren is natuurlijk eigenlijk niet iets dat zou mogen bestaan. Dus dat doe ik dan ook niet..
Jammer dat er geen korte introductie naar de vorige twee films gemaakt word. Ik zat echt te denken, in de eerste twee minuten, hee, wat is het nut om een trein tot stilstand te brengen?
Het was echt een afsluitende film. En dat voelde ik wel aan alles. Ik vond het door alles heen zo mooi. Er zaten perfect gefilmde shots in, waarvan ik de wauw in de lucht zag zweven.
Het verhaal pakte me wel eerder dan de acteurs die het moesten overbrengen. Ik zat echt na te denken hoe het scenario in elkaar zou hebben gezeten. En zag dat op zich voor me terwijl ik het resultaat bekeek.
Mja. Ik genoot er zoals gezegd, wel weer heel erg van. Ik heb wel een dingetje voor deze tak van films. Meer, graag..
aeverhoog
Wat een absurd einde van de serie.
Tegen het einde van de film blijkt dat Thomas (o'Brien) een sleutelrol heeft voor een medicijn tegen het virus dat de mensheid bedreigt. Heeft Wicked dan nooit zijn bloed getest voordat hij bij de jongens in de put werd gegooid?
Kappa123002
Dan kijk je m illegaal of koop je hem op blu-ray
mcdaktari
Ondanks dat ik me regelmatig behoorlijk ergerde aan de film keek ie toch wel lekker weg. Als er wat meer aandacht aan besteed was dan had het best een hele goeie film kunnen worden, maar de film zit bomvol toevalligheden. Dingen die gewoon niet kloppen of wel heel toevallig zijn. Maar ja, dat kan en mag allemaal in films. Maar zoals ik al zei, ondanks dat is het toch wel te doen. Ik denk dat ik de hele reeks toch nog wel eens opnieuw ga kijken over een paar jaar. Verstand op nul en kijken, dan is het aan aardige reeks.
Psycho-M
Wat een absurd einde van de serie.
Precies dit.
Verder lag dit derde deel qua film wel in de lijn der verwachting.
Eerste deel was prima, tweede al iets minder en dit derde deel is dan toch de minste van de trilogie.

Maze Runner: The Scorch Trials
2015

The Maze Runner
2014

'Maze Runner'-trilogie wordt massaal gestreamd op Netflix, maar hoe staat de ontwikkeling van het nieuwste deel ervoor?

Column: 4DX verandert bioscoop in kermisattractie

Den of Thieves
Actie / Misdaad, 2018

The Extraordinary Journey of the Fakir
Komedie / Avontuur, 2018
gebaseerd op boekstrijdmazeimprisonmentpost-apocalyptischterminale ziekteschietenvervolgmoordgekke wetenschapperoverlevingproceszombiedokterstrijdvaccinewetenschapperstadmoordenaarwoestijnlabyrinthgevechtziektecurezombie-apocalypsrunneruniversal cure gebaseerd op een jongvolwassen roman