• 9.373.705 stemmen

Geregisseerd door: Clio Barnard

Met onder meer: Ruth Wilson, Mark Stanley en Sean Bean

Releasedatum: 23 juli 2020

Plot Dark River

Na de dood van haar vader, keert Alice na 15 jaar terug naar haar geboortedorp in Yorkshire. Ze wil er de familieboerderij opeisen, want ze is ervan overtuigd dat zij daar recht op heeft. Haar eis haalt oude wonden open.

Aangekocht door September Film. Releasedatum nog niet bekend.

EDIT: vanaf 15 november 2018 in de bioscoop

EDIT 2: release is verplaatst naar 2019, precieze datum nog niet bekend

EDIT 3: vanaf 23 juli 2020 in de bioscoop

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een drama maar niet echt een mystery, daarvoor wordt alles te snel duidelijk gemaakt. Ik vond er niet veel aan. Aan de cast heeft het niet gelegen want die speelt goed, helaas is het verhaal niet echt bijzonder. Er zijn wat strubbelingen tussen tussen broer en zus die beiden het erfrecht op de boerderij opeisen, waarbij ook nog een duister geheim uit het verleden meespeelt. Het gaat allemaal wat traag en is weinig verassend.

avatar van mixmaster

mixmaster

Pazmaster schreef:

Helemaal mee eens !!!

avatar van scorsese

Redelijke film over een vrouw die na 15 jaar terugkeert naar de boerderij van haar vader waarvan ze denkt die geërfd te hebben. Het verhaal heeft niet al te veel om het lijf en de flashbacks geven te veel te snel weg. Toch nog net 3.0 sterren vanwege de mooie plaatjes van het Engelse platteland, de goeie rol van Ruth Wilson en het mooie, sfeerbepalende nummer van PJ Harvey.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardig tussendoortje, niet echt spectaculair.

Blijkt nu toch alsnog een release te krijgen:

DARK RIVER - Officiële NL trailer - YouTube

Wordt al sinds september 2017 aangekondigd, maar nu aldus de trailer 'binnenkort in het filmtheater'.

avatar van Shosta

Shosta

Geen aardig tussendoortje maar echt een zeer goede film.

avatar van Nubis

Nubis

Vreemd dat deze film hier zo’n lage score heeft. Ik heb hem net gezien en vind hem zeker 3,5* waard.

Mooie beelden, goede acteurs, interessant verhaal. Ik zat er echt in en verveelde me niet, ondanks dat het een langzame film is.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Mooie beelden van het druilerige rurale Engeland. Goed geacteerd ook wel hoor. Maar verder een slaapverwekkende bedoening. Met mystery heeft dit verder ook helemaal niets te maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Sfeerrijk, somber en grimmig familiedrama over een broer en een zus, die na 15 jaar de confrontatie met elkaar aangaan nadat zij door traumatische jeugdervaringen diepgaand van elkaar vervreemd zijn. Het verhaal is op zich niet erg bijzonder, maar het uitstekende acteerwerk –vooral van Ruth Wilson– maakt de film alleszins de moeite waard. De rol van Sean Bean is niet veel meer dan een cameo.

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Ruth Wilson redt de film nog enigszins. Verder gauw vergeten.

avatar van Film Pegasus

Een zeer ruwe film rond schapenhoeders in Engeland. Als de vader van Alice komt te overlijden gaat ze terug naar het ouderlijk huis om de boerderij over te nemen. Daar heeft ze volgens haar in elk geval recht op. Maar haar broer die altijd gebleven is, vindt dat natuurlijk ook. Wat volgt is een spanning tussen beiden, die verweven wordt met wonden uit het verleden.

Clio Barnard heeft vooral die ruwe pijnlijke sfeer willen weergeven, maar ik mis deels daardoor het effect van de boodschap. Al zorgt Ruth Wilson wel voor een boeiend hoofdpersonage. Het verleden wordt nogal clichématig verteld. Jammer, want hier kon meer mee gedaan worden. Of op een andere manier.

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Somber relaas over van elkaar vervreemde broer en zus. Goed spel van de gehele cast, mooie settings op het platteland van Yorkshire. Heel goeie film!!

avatar van panax

panax

mooi verfilmd drama

de grimmige sfeer met de beelden van het platteland van england zijn goed gemaakt

prima acteerwerk

avatar van TerryA

TerryA

scorsese schreef:

... goeie rol van Ruth Wilson en het mooie, sfeerbepalende nummer van PJ Harvey.

mee eens. Tijdens het maken van deze film waren Ruth Wilson en PJ Harvey goede vrienden geworden, en toen PJ haar vroeg jaren later om dan mee te doen in een video voor haar nieuwe single 'Seem An I' zei ze ja

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Zwak.

Stug, zwaar gebracht drama met twee beschadigde personages die helaas geen interessante cinema opleveren. Het acteerwerk van Ruth Wilson en Mark Stanley doet mij ook niet zoveel. Tegelijkertijd kan de regie, met de keuze voor korte flashbacks, me niet bekoren. Het misbruik is zeer snel duidelijk, maar ik heb er maar apathisch op wezen kijken. De hele dynamiek tussen broer en zus liet me een ganse film lang koud en als ik zie hoe stemmig men de film probeert af te ronden, kan dat uiteraard niet de bedoeling geweest zijn.