• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Rami Malek, Gwilym Lee en Lucy Boynton

Releasedatum: 1 november 2018

Plot Bohemian Rhapsody

"Fearless lives forever"

'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Freddie Mercury

Brian May

Roger Taylor

Mary Austin

Paul Prenter

Ray Foster

avatar van The Oceanic Six

Basto schreef:

Ja, maar dan wel zonder al die EO jongerendag beelden van mensen ik kroegen voor de tv die zich gedragen alsof ze op de eerste rij staan... Kon prima genieten van het concert, maar dat was toch echt van zeer bedenkelijk niveau. Zo ook dat toen pas plots de donaties op gang kwamen. Tenenkrommend slecht.

Werkelijk geen idee waar je het over hebt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Basto schreef:

Haha, eens hoor. Daar heb ik me ook aan gestoord. Net of Queen de enige topper was tijdens Live Aid. En die beelden in de cafés, zo onnodig. Huilende mensen in het publiek, nog zoiets. Het was nogal over the top - en door de muziek ga je er nog bijna in mee ook.

The Oceanic Six schreef:

Werkelijk geen idee waar je het over hebt.

Misschien volgende keer beter opletten.

Nicolage Rico schreef:

U2 had een uurtje daarvoor al iedereen wakker geschud. Daarvoor was het inderdaad nog wat tam geweest.

• 11964 berichten

Ik heb net even de echte Live Aid beelden bekeken en de echte Freddie heeft 100 keer meer charisma dan Malek. Ook veel mannelijker. Malek zet m neer als een soort kleine wezel...

uitgerekend op Live Aid was Freddie’s (en Queens) zelfvertrouwen op een hoogtepunt. De kracht van die perfomance kwam (naast een harder volume, wat wel in de film zit) mede tot stand doordat het voltallige publiek uit Queenfans bleek te bestaan dat vanaf seconde 1 alles uit volle borst meezong.

Zonde ook dat ze veel te weinig (niets) gedaan hebben met het effect dat hun optreden op de andere artiesten back stage had. Was veel interessanter geweest dan die huilende EO massa die er nooit was.

avatar van roomster

roomster

Prachtige film! Genoten en Rami Malek vond ik verrassend overtuigend. Wil hem zeker nog een keer zien!

De mensen die deze film 1 ster geven zullen de die hard Queen fans zijn waarbij het toch nooit goed genoeg zal zijn. Rami Malek is geen Freddie en je zal nooit iemand 1 op 1 kunnen vertolken.

Naar mijn mening beste film van 2018!

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Basto schreef:

Ik weet niet waar je dit ‘feit’ vandaan hebt maar als je daar een bewijs van hebt wil ik dat graag eens lezen.

Zit je trouwens wel dwars hè, deze film...

roomster schreef:

Naar mijn mening beste film van 2018!

Als je mijn eerste review leest, zie je dat mijn lage beoordeling weinig met Malek heeft te maken. De film is gewoon veel te simplistisch van opzet. Het is de regie die faalt.

3 2 1 cut schreef:

Zit je trouwens wel dwars hè, deze film...

Ja, het zit me inderdaad dwars. Vond het echt schrikbarend. Queen verdient zo veel beter dan zo’n platte Hollywood benadering. Enorm gemiste kans. Hopelijk komt er ooit nog een Engelse productie.

Van welk feit zoek je een bewijs? Dat iedereen vanaf seconde 1 uit volle borst mee zong?

Dat kun je zien als je het live aid concert googled. Wat betreft het feit dat het geluid harder was gezet, weet ik de bron niet zo 1,2,3 meer, maar het zat ook in de film.

Edit: Bron gevonden: https://www.google.nl/amp/s/www.nytimes.com/2018/11/09/arts/music/bohemian-rhapsody-queen-live-aid.amp.html

avatar van roomster

roomster

Basto

Wat had je verwacht bij een Hollywood productie? Ik zou als ik jou was deze film snel vergeten en in het vervolg lekker een documentaire of live optreden van Queen op zetten. Scheelt een hoop frustraties en het voeren van discussies.

Voor het grootste gedeelte van de mensen zal dit een zeer vermakelijke film zijn, waar het uiteindelijk ook om draait; vermaak! Neem het allemaal niet zo serieus .

Fijne avond!

• 11964 berichten

Ik weet het, McDonalds is ook het populairste restaurant. Daar lukt het me wel om uit de buurt te blijven. En A Night at the Odeon staat al op.

Fantastische film,niks mis mee dat er wat fouten inzitten,nou en.film had nog wel wat langer mogen duren.iets van The magic Tour had er wel bij gemogen.

avatar van MH040

MH040

Basto schreef:

De nog levende leden van Queen stonden er met hun neus bovenop toen deze film gemaakt werd, dus puur je vinger wijzen naar “Hollywood” vind ik hier wat te makkelijk.

MH040 schreef:

O zeker, Queen heeft zich al decenia geleden overgegeven aan de commercie. In de jaren 80 ging het muziekaal ook al hard bergafwaards met hen.

avatar van Vidi well

Vidi well

Basto schreef:

Tja... ik kan me vinden in wat je zegt. Maar de film raakte me. En als het op emoties aankomt valt de rede soms gewoon weg bij me. Ik begrijp elk argument dat je aanhaalt, maar de film heeft mij enorm vermaakt.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Nee, dit feit:

Basto schreef:

De kracht van die perfomance kwam mede tot stand doordat het voltallige publiek uit Queenfans bleek te bestaan dat vanaf seconde 1 alles uit volle borst meezong.

Geweldig toch ?

Maar goed, jammer voor je dat het tegengevallen is maar blijf er niet te lang in hangen. Ik heb juist het tegenovergestelde van jou (maar dat kwam ook uit de emotionele beleving zoals ik hier eerder al ergens heb beschreven). Thuis zit ik nu wel (weer) veel te luisteren naar Queen - Live at the Rainbow '74 (2014) - MusicMeter.nl wat voor mij de kern van Queen is. Daar hoor je eerlijk en heerlijk hoe Freddie communiceert met zijn fans. Ik heb dit concert ook gezien in de bioscoop. Geweldig !

En ik ga nog een keer naar deze film in de bioscoop

Basto schreef:

Niet helemaal eerlijk tegenover Rami Malek, die echt zijn best wel doet, maar de typering "kleine wezel" is wel erg op zijn plaats. Ik schreef al dat ik Malek te iel vond in vergelijking met Mercury, maar jouw typering is sprekender.

Mercury had gewoon veel meer body, zeker in die tijd waarin de film speelde (tot en met '85)

avatar van rep_robert

Je hoeft ook niet te verwachten dat iemand de echte Freddie Mercury kan evenaren.

rep_robert schreef:

Waarom niet?

30 jaar geleden werd Jim Morrisson al beter vertolkt door standaardacteur Val Kilmer.

Waarom zou iemand nu niet Freddie Mercury kunnen vertolken zonder een patiënt-met-goedkope-kaakprothese te moeten spelen?

Waarom kan nu niet een acteur met spiervorming en wellicht een beetje CGI-borsthaar Freddie Mercury spelen? Waarom niet?

Alleen een snorretje en een Afrikaanse background kan niet genoeg zijn.

Eigenlijk verwacht ik wel dat er een acteur is die Freddie Mercury kan evenaren. Op gebied van uiterlijke weergave dan. Op gebied van vocale kwaliteiten heb je andere mogelijkheden.

avatar van RuudC

RuudC

Sasha Baron Cohen.

Hij haakte alleen af omdat de Freddie die hij neer moest zetten niet wild genoeg was.

avatar van dionj

dionj

Poeh, flinke tegenvaller zeg... Er is helaas amper een verhaal te bespeuren en er zitten zó veel onjuistheden in. Daarnaast zijn veel personages dramatisch karikaturaal (Mike Meyers en die gast uit Game of Thrones). Brian May was de enige die spot-on was.

De docu Days of Our Lives is 10x beter en interessanter.

De Live Aid sequentie is trouwens wel indrukwekkend nagemaakt.

RuudC schreef:

Sasha Baron Cohen.

Jammer, goede kandidaat geweest.

RuudC schreef:

Sasha Baron Cohen.

En dat was nou exact wat de film goed had kunnen gebruiken.

avatar van Woland

Woland

Ik zie hier een 3.89 staan, een 8.4 op IMDb, en ook wel een hoop positieve verhalen van mensen die normaal gesproken wel een aardige smaak hebben (en ook wel wat negatieve, zie ik). Maar de film trekt me echt voor geen meter, en ik vind Queen überhaupt al een wat matige, overhypete band - is er dan nog hoop dat dit wel gaat bevallen, of kan ik m'n bioscooptijd beter besteden?

avatar van Bélon

Bélon

Als je de muziek al "mwah" vind zou ik zeggen lekker overslaan.

Het is overigens wel een makkelijke wegkijker: ik zou 'm niet snel afraden aan mensen die niet echt filmliefhebber/-nerd/veelkijker zijn.

avatar van Cikx

Cikx

Vermakelijk.

Laat ik vooropstellen dat ik de muziek van Queen over het algemeen goed kan waarderen. Wel heb ik meer met de hard rock/progressieve kant van Queen. Nummers als Killer Queen, Stone Cold Crazy en March of the Black Queen vind ik fantastisch. De cheesy karaoke hits zoals We Will Rock You en We Are the Champions kan ik echter niet meer aanhoren.

Filmtechnisch is deze biopic wel in orde met onder andere zeer degelijke shots en montage. Qua soundtrack had het iets spannender mogen zijn, want ze hebben behoorlijk wat spannende muziek uitgebracht, maar het viel te verwachten dat het gewoon een aaneenschakeling van hun grootste hits werd. Het is vooral erg jammer is dat deze film alles volgens het boekje doet en niets toevoegt aan het biopic genre. Op de vrij indrukwekkende vertolking van het immense Live Aid concert na dan. Het scenario dat teveel weg heeft van een soap opera en de overdaad aan comedic relief zorgen ervoor dat het eindproduct niet veel meer biedt dan inwisselbaar hap-slik-weg entertainment. Ik kan ook niet ontsnappen aan de indruk dat de overgebleven bandleden teveel in de melk te brokkelen hadden. Ja túúrlijk, Freddie was de losbandige bohemien terwijl de rest van de bandleden tijdens feestjes het liefst voor tienen na een glaasje ranja weer huiswaarts keerden om bij hun vrouw en kids te zijn. Het riekte haast naar propaganda toen Freddie uiteindelijk tot de realisatie kwam dat hij niets is zonder May, Taylor en Deacon. Wat een tenenkrommende scène. Ik kan me wel voorstellen dat onder andere Sacha Baron Cohen hiervoor bedankte onder het mom van 'creative differences'. Dat doet echter niks af aan de prestatie van Rami Malek, die een uitstekende Freddie Mercury neerzet.

Deze film is simpelweg te vroeg gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat dit veel sterker geweest zou zijn zonder inmenging van May en co. Nu is het helaas niet meer dan een vermakelijke, maar gemankeerde interpretatie van Queen's succesverhaal. Zo, en dan nu weer lekker naar Queen II luisteren!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb weinig kennis omtrent het persoonlijke leven van Freddie Mercury. En van Queen zelf ken ik in principe alleen de grote hits. Het zal vast wel dat deze (biografische) film behoorlijk gladgestreken is en de scherpe randje zijn weggelaten. Mij best, de film gaat in mijn beleving over Queen en niet specifiek over Freddie Mercury. Natuurlijk ben ik wel benieuwd naar zaken uit zijn persoonlijke leven. Want ja, het is een biografie, maar tegelijk ook een muziekfilm. Ik heb a Star Is Born gezien en de balans tussen muziek en persoonlijke ontwikkelingen is in deze film goed in evenwicht. Alleen wat Bohemian Rhapsody betreft, het gaat hier wel even om de grootheid Freddie Mercury, dus sommige mensen verwachten dat het onderste uit de kan gehaald wordt. En ja, daar is de volgende uitdrukking voor bedacht: wie het onderste uit de kan wil hebben die valt het lid op de neus.

Ik heb sowieso genoten van de film. Het is ook bijna precies wat ik ervan verwacht had. Veel Queen muziek, de bandleden en wat extra aandacht voor Freddie Mercury zelf. De film gaat inderdaad niet al te diep in op wat voor persoon Freddie Mercury nou werkelijk was. Bekende zaken zoals hij blijkt homo te zijn, krijgt aids passeren de revue. Verder nog wat ontwikkelingen die ik eigenlijk wel verwachtte en of dat nou allemaal zo trouw is aan de werkelijkheid dat kan mij in dit geval niet zo heel veel schelen. Ik had behoefte aan een film die gaat over de totstandkoming van Queen wat overtuigend op gebied van muziek, de band, de acteerprestaties en het nodige drama. Nou, dat kreeg ik grotendeels.

Wat Rami Malek betreft. Ja, hij doet het erg goed. Freddie Mercury was naar mijn idee een echte one of a kind, dus die imiteer je niet zomaar. Rami Malek komt alleen wel over als een klein mannetje. Hij is ook erg slank en daardoor oogt hij nog wat kleiner lijkt wel. Ik weet niet eens hoe lang Freddie Mercury was en hoeveel hij woog, maar Rami Malek is 1,75m. en dat is langer dan Tom Cruise.. Maar ja, iedereen is langer dan Tom Cruise.. Behalve Peter Dinklage dan.. (1,35m.) De overige cast vind ik ook overtuigend, dus nogmaals, ik heb genoten van de film. Alleen Ben Hardy die de drummer speelt, zag er de hele film lang uit alsof hij 18 jaar is. Bij de andere viel dat minder op. Die veranderen nog wel een soort van qua uiterlijk. Brian May heeft zonder te overdrijven al 50 jaar precies hetzelfde kapsel, dus daarom had ik er bij Brian May geen moeite mee dat hij zo hetzelfde bleef. En de muziek is gewoon top, punt.

Een dikke 4,0 sterren

avatar van sportfan27

sportfan27

JacoBaco schreef:

Ik heb weinig kennis omtrent het persoonlijke leven van Freddie Mercury (....)

Dank voor het schrijven van deze recensie, verder niets aan toe te voegen... ??

Beter maakten ze een film over heel Live Aid ipv alleen die bombastische Queen meuk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

kos schreef:

Daar had je bij moeten zijn , maar zo niet, dan kijk je toch Live Aid (1985) - IMDb