• 9.160.240 stemmen

Met onder meer: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf en Tracy Letts

Releasedatum: 5 april 2018

Plot Lady Bird

"Fly Away Home."

Californië, 2002. Christine 'Lady Bird' McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

Lady Bird McPherson

Jenna Walton

Miguel McPherson

avatar van vinejo

vinejo

Ok maar niet meer. Kon moeilijk verbinding krijgen met de personages.

Weinig origineel. Heb wel een keer moeten lachen maar weet niet meer waarom. Huilen was er sowieso niet bij. Jammer.

Zelden was ik zo teleurgesteld na het zien van een film waarbij mijn verwachtingen zo hoog waren. Ongeveer 9 van de 10 keer begrijp ik het als een film 5 of meer Oscar nominaties heeft gekregen. Maar bij deze film, ook al is het geen slechte film, is het me een compleet raadsel. Nergens blinkt hij in uit. De vertolkingen vind ik prima en het verhaal is leuk maar daarmee houdt het echt wel op. Nee, deze film krijgt van mij geen herkansing door een tweede keer te kijken. Twee magere sterren. En een flinke sneer naar de zogenaamde filmkenners in Amerika. Want hier sloegen ze de plank echt finaal mis.

avatar van bjerik76

bjerik76

wat een goede cast / acteerprestaties.

Geen vervelende types, mooie beelden. keek heerlijk weg.

Speelduur is ook precies, goed, ik begon het op een gegeven moment wel erg lang duurde, ik keek even, en het dierder toen nog iets van 4 minuten.

Helaas kwamen die laatste 4 minuten ook wel erg afgekapt over en kortaf afgekapt en dat was het .. ?

Ieder geval voor de cast en camerawerk een ruime voldoende.

avatar van T.O.

T.O.

Vond de eerste helft echt heel leuk met die snel opeenvolgende scènes, veel ironie natuurlijk maar toch warm. In de tweede helft wordt er meer tijd genomen voor het drama en dat pakt helaas een stuk minder origineel uit.

avatar van Chefkes

Chefkes

Beklemmend beeld van de VS. Arm/rijk, links/rechts, geloof, etc. Verder aardige film, die helaas nergens echt van de grond komt. Sommige gebeurtenissen worden erg zwak en preuts weergegeven, waardoor deze aan kracht inboeten.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Typisch voorbeeld van een script dat niet zo bijzonder lijkt, maar dat genoeg ruimte biedt aan getalenteerde acteurs die er vervolgens mee aan de haal gaan en er zóveel leven in blazen dat je uitkomt op een film waar ik onwillekeurig toch steeds meer ingezogen werd. Bizar dat geen van de vijf Oscarnominaties (alle in grote categorieën) verzilverd werd: bij de scènes tussen Lady Bird en haar moeder had ik toch wel minstens één winnaar verwacht (hoewel Frances McDormand en Alison Janney hun beeldjes ook ten volle verdienden). Eens kijken of Gerwig in maart haar eigen Oscar gaat scoren.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

”Some people aren’t built happy, you know.”

Niet echt de beste quote om deze review mee in te luiden, want de film is eigenlijk verre van droevig noch donker. Tòch is de ondertoon van de film dat wel.

Ik heb erg genoten van de film. De film blinkt wat mij betreft uit, in het uitzetten van de relatie tussen ‘Lady Bird’ en haar moeder. Een nogal eigenzinnige vrouw, die veel moeite heeft met het gedrag van haar rebelse/alternatieve dochter. De relatie tussen die twee wordt subliem vertoont door Saoirse Ronan en Laurie Metcalf. Hierom begrijp ik zeker waarom de film zijn Oscar heeft mogen ontvangen.

Ook is de speelduur erg aangenaam. Een film van 91 minuten die lekker wegkijkt, is nooit verkeerd. Al met al een geslaagde film.

avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

Voor mij 1000 keer liever een Lady Bird dan een Barbie.

Doe volgende keer maar terug zo'n persoonlijk project dat je nauwer aan het hart ligt Greta!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Coming of age film over een meisje dat wil ontsnappen. En de relatie met haar moeder. We hebben dit al vaker gezien.

Had ook geen idee van de oscar nominaties. Maar het acteren is okay.

avatar van david bohm

david bohm

Fijne film toch wel met leuke personages met goede teksten. Middengedeelte vond ik wat taai maar begin en einde zijn vlot. J

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1926 stemmen

Herzien en wat een fijne film is dit zeg. Hele sterke coming of age. Fantastisch debuut van Gerwig met een hele goede cast.

avatar van teigertje

teigertje

Een kalme film met prima acteer werk van de cast.

En een mooi verhaal.

Saorise Ronan is een sublieme actrice die altijd mooi naturel speelt.

Een fijne film, die luchtig is en met milde humor.

Een mooie en milde drama coming of age film.

Enige minpuntje is het minder uitgewerkte einde van deze film, dat vind ik jammer.

Vandaar 3,5 ster anders had ik deze film hoger gewaardeerd.

Maar zeker een geslaagde film in dit genre.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Onderhoudend.

Saoirse Ronan is een sterke actrice en dat blijkt hier eens te meer. Ze houdt zonder al te veel moeite dit niemendalletje recht. Niemendalletje, want het is toch echt wel een film zonder noemenswaardige hoogtepunten. Hoewel zeker oké van niveau, blijft het wat te veel voort kabbelen. Greta Gerwig doet daar voor mij niks slecht mee, maar ook niet meer dan dat.