• 9.092.239 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Kevin Hart, Bryan Cranston en Nicole Kidman

Plot The Upside

"Based on a true story."

Phillip is een miljardair, woonachtig in New York, die verlamd is geraakt na een ongeluk tijdens het paragliding. Dell is een veroordeelde misdadiger die de gevangenis mag verlaten. Hij is op zoek naar een nieuwe baan en wordt bij Phillip in dienst genomen om hem te verzorgen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Er sprong me één naam in het oog toen ik deze DVD zag liggen, Nicole Kidman. En aangezien het een van mijn favorieten is heb ik de film geleend van de bib.

Groot was mijn verrassing dat dit een prachtige film is, echt een prachtig, maar soms wel tragisch, verhaal.

Ik vind dit een prachtige film, waar ik totaal geen opmerking in de negatieve zin kan over zeggen.

De vertolkingen, de locatie, het waar gebeurde verhaal, alles is tot in de puntjes uitgewerkt en maakt deze film tot een topper.

Kan deze film ten zeerste aanraden, en hou bij sommige scènes de zakdoek binnen handbereik.

avatar van BBarbie

BBarbie

Intouchables (2011)*****, het Franse origineel, is een van mijn all-time favorieten. Logisch derhalve dat ik deze remake overbodig vind. Dat buiten beschouwing latend is dit op zichzelf overigens geen slechte film. Dat zit ‘m vooral in het onverwoestbare verhaal, dat grotendeels gebaseerd is op onwaarschijnlijke, maar niettemin ware gebeurtenissen.

En ja, remakes kom je overal tegen. Niet alleen Hollywood maakt zich daar schuldig aan, maar ook in landen als Japan, China, Zuid-Korea, India enz. stuit je af ten toe op nieuwe versies van films, die elders een groot (kas)succes waren. Ik ben daar geen voorstander van, maar kan het wel begrijpen.

avatar van macrobody

macrobody

Kevin Hart vond ik een beetje miscast als ex-bajesklant maar hij kan de humor wel overbrengen. De rest van de cast doet het goed en het is een mooi verhaal. Dik voldoende.

avatar van stormfox

stormfox

slechte remake met een totaal verkeerd gecaste Kevin Hart.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Voorspelbare film die me toch sterk aan Intouchables doet denken. Tijd geleden al maar ook zeker een goede film, net als deze. Warmte, wat drama en zeker ook gelachen. Fantastische auto ook! Nicole Kidman erbij en super film!