• 9.379.134 stemmen

Geregisseerd door: Matt Palmer

Met onder meer: Jack Lowden, Martin McCann en Tony Curran

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Calibre

"You can't bury the truth"

Vaughn, die binnenkort vader wordt, gaat eindelijk weer eens met zijn jeugdvriend Marcus op pad. Ze gaan een weekendje jagen in een klein en afgelegen dorp in de Schotse hooglanden. Nadat de eerste avond stevig gedronken wordt met de dorpsgenoten, gaat het stel vroeg op pad het bos in. Het is een mistige, herfstachtige ochtend als het noodlot toeslaat.

avatar van dzjo-dzjo

dzjo-dzjo

Spannende film! Goed opgebouwd.

Ik zat soms op het puntje van m'n stoel.

Misschien volgens sommige niet altijd even realistisch, maar ik kan me toch wel voorstellen dat veel mensen in paniek dezelfde keuzes zouden maken..

Alleen bij het einde bleef ik met vragen zitten...

Het had wat langer door mogen gaan....

Maar goed, al met al een dikke 3,5 ster ☆

avatar van Brabants

Brabants

Calibre is een zeer onderhoudende en spannende thriller. Niet alle keuzes zijn logisch maar dit mag over het algemeen niets af doen aan deze geweldige film. Acteerwerk prima en op bijzonder mooie locaties geschoten. Heb er serieus van genoten.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een beklemmende film waar ik zelf nogal moeite had om uit te kijken. Vooral als je in de film wordt getrokken, in het verhaal, dan ervaar je het steeds meer en meer. Verder een goed verhaal wat erg goed verfilmd is. Prima omgeving, echt claustrofobisch met al die wouden die in het herfstachtige Schotland triest overkomen, terwijl de natuur normaal er prachtig is.

Zal ook wel door het verhaal komen dat het zo triest ervaren wordt. Want dat is het ook: een triest verhaal!

Een ruime 8!

avatar van cales77

cales77

Wat een trieste film. Wist perfect het gevoel over te brengen van paniek en wanhoop.

Maar het werd saai. Een aaneenschakeling van rampspoed. Dat hebben we al vaak gezien.

Maar ik zat achteraf met een fors kut gevoel... Zo kut dat ik 4 *geef

avatar van mixmaster

mixmaster

Zeer beklemmende film met een realistisch verhaal en goed acteerwerk.

De film is rauw en heeft een opbouwende spanning, erg goed gemaakt.

avatar van missl

missl

Best wel een saaie vertelling over een interessant onderwerp. Richting het eind werd de spanning opgebouwd en werd de film wat beter.

Best een aardige duistere film. Jammer dat er soms wat ongeloofwaardige toevalligheden inzitten. Mooi verhaal dat rustig begint en naar het einde toe niet saai maar juist spannender wordt. Heel apart einde (positief).

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Simpele , doch door het realisme , ook heftige , maar zeker ook sterke thriller .

Echt een Netflix original die er erg bovenuit steekt .

Overtuigend spel, beklemmende setting .

Dikke 8,5 .

avatar van Movsin

Movsin

Vooral Jack Lowden acteert excellent en geeft perfect de vele gevoelens weer van het onwezenlijke dat hij ervaart.

Een ruwe film is deze "Calibre" wel, maar knap en duidelijk opgebouwd en spanning verzekerd.

avatar van jpgleiden

jpgleiden

Spannende en beklemmende film, alsof ik zelf in de situatie zat, zo voelde het.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Erg sterke beklemende en nare film. Matt Palmer is er eentje om in de gaten te houden.

4,5

avatar van AC1

AC1

Sam Peckinpah leeft!

avatar van 0863904

De film laat je erg inleven in de hoofdrolspelers. Je kan je makkelijk in de acteurs verplaatsen en daarom kan je als kijker ook goed de spanning voelen. Raad hem zeker aan!

avatar van kleez

kleez

Toch te veel laten beïnvloeden door de verslagen hier, niet geheel mijn soort film denk ik.

Viel me iets tegen, maar vooral dus omdat het niet mijn soort film is.

avatar van Rodger

Rodger

Echt wel een goeie thriller, vanaf het begin tot het einde..

3.5 ***

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Beklemmende Thriller, de film raakt je. 3.5

avatar van Daan258

Daan258

Zeer matig.

Snap de hoge rating totaal niet. Vond het maar een redelijk langdradige film en spannend kon ik het niet echt noemen. Door de berichten hier op MM had ik veel meer verwacht van de film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mijn waardering heeft deze film wel. Goed opgebouwd, een voortdurend voelbare spanning die crescendo gaat, van de daden van de hoofdpersonages neem je sowieso afstand (al leef je tegelijk ook met hen mee) en het gebeuren werpt moreel enkele vragen op. Ook bij de finale blijf je even stilstaan. Niks mis met Calibre... Britse kwaliteitsthriller zonder meer.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Ik zag gister Deliverance. Viel me op dat deze film daar wel enorm schatplichtig aan is.

avatar van maurice32

maurice32

Zeer realistische film en super geacteerd.

4,5 ster ⭐

avatar van Diederik58

Diederik58

Film die mij het gevoel gaf dat het allemaal wel goed afloopt. Mooie natuur met een triest inteeltvolkje. Als je daar in stapt moet je niet zo naief zijn als Vaughn en Marcus. Met dat gegeven ontstaat een spannende situatie. Sterk geacteerd.

Het einde is wat afgeraffeld. In elk geval blijven er genoeg vragen over.

avatar van cor1946

cor1946

Aardige thriller wel aan het einde saai. Goed gespeeld dat wel, er zijn slechtere films.

avatar van huiguh

huiguh

Heerlijke drama/thriller, niet zo'n standaard zoetsappig hollywood einde.

Dikke 8.

avatar van perceived

perceived

Fijne en behoorlijk sterke debuutfilm van Matt Palmer met een lekker rauw sfeertje, goede opbouw en geloofwaardige acteurs. Niet zo heel verrassend, maar wel gewoon goed!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Sfeervol, maar weinig origineel

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Altijd fijn, zo'n film waarin een paar stadse mensen 'vast' komen te zitten in één of ander gehucht. Ik hou wel van dit soort films. Hoewel inderdaad niet bijster origineel; de sfeer is beklemmend en de spanning blijft erin!

avatar van JanArends

JanArends

Prachtige, verschrikkelijke film. Ik kan me zo voorstellen dat het je overkomt.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke (Netflix) verrassing! Het verhaal is zo realistisch gebracht en geacteerd dat je als kijker niks anders kan doen dan meevoelen met de 2 vrienden en de situaties waar ze in belanden. De spanning is op een rustige maar zeer doeltreffende manier opgebouwd en het acteerniveau is daarbij ook nog eens uitstekend.

Tot nu toe (1 van) de aller beste Netflix films die ik heb gekeken, graag meer van dit soort hoogstaande filmprojecten.

Uitstekend klein en spannend filmpje. Laatste 20 minuten is eigenlijk wat flauwer dan ik had gehoopt, maar idd toch 1 van de betere netflix verrassingen.

avatar van Night owl

Night owl

Op zich goeie film en goed geacteerd, maar wat een drama. Op momenten wel spannend, maar het trieste en ongelukkige gevoel blijft meer hangen.