Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Phil Johnston en Rich Moore
Met onder meer: John C. Reilly, Sarah Silverman en Jane Lynch
Releasedatum: 12 december 2018
Plot Ralph Breaks the Internet
"Who Broke the Internet?"
Ralph en zijn beste vriendin Vanellope reizen naar het wereldwijde web om Vanellopes game Sugar Rush te redden. Tijdens hun zoektocht naar een game-onderdeel komen ze steeds verder in digitale problemen - er zit niks anders op dan te vertrouwen op de hulp van de internetbewoners. Zo helpen Yesss, hoofd-algoritme en drijvende kracht achter de trendy website BuzzTube, en Shank, een spijkerharde racer uit het online-racespel Slachtrace, hen door het woeste wereldwijde web te loodsen.
- IMDb (7,0 / 202774)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ralph Breaks the Internet (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wreck-It Ralph (stemrol)
Vanellope von Schweetz (stemrol)
Shank (stemrol)
Yesss (stemrol)
Felix (stemrol)
Calhoun (stemrol)
KnowsMore (stemrol)
Double Dan / Little Dan (stemrol)
Mr. Litwak (stemrol)
Taffyta Muttonfudge (stemrol)
Esteban
Als de geruchten kloppen, heeft WDAS een akkoord om onder meer Mario Bros te laten opdraven ... Benieuwd welke cameo's we nog mogen verwachten.
Dat ze plots de sequel-road nemen, wat buiten Rescuers Down Under nog niet gebeurde, maakt me minder blij. Ralph 2, Frozen 2 (ugh), Zootopia 2 (als ze de 'right angle' vinden komt ie), ... Anderzijds is de studio zo goed bezig dat ik er nog enigszins vertrouwen in heb. Als er maar originele titels blijven komen.
MDRAIJER

Ik haal Disney en Pixar altijd door elkaar maar Coco is weer een orginele, blijkt dat die heel goed is. Ik ben benieuwd. Wreck-It Ralph vond ik ook top dus ook hier ben ik benieuwd.
Pepino
Een nieuwe trailer is sinds vandaag uit! Meningen?
Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 Official Trailer - YouTube
Geinig. Disney laat een hoop van hun franchises los in de film.
Ste*
- 2072 berichten
Niet heel origineel meer, maar de trailer zag er erg leuk uit, dus heb hier toch wel zin in.
huppelepup
Gezien de vele negatieve reacties op IMDb heb ik mijn hoopvolle verwachtingen naar beneden bijgesteld.
De 1ste Ralph vond ik geweldig, meerdere keren herzien, maar ik ben nu bang dat dit net zo'n flop wordt als The Emoji Movie.
bart007bond
Baal hier zo van.
Bij de munt draaide deze om 1300.
Kom ik daar, kon geen kaartje kopen.
Was alleen voor unlimited
Klote bioscoop.
bart007bond
Wacht wel op de blu-ray release.
Mij zien ze niet meer bij de munt
brawljeff
Zojuist gezien bij Pathé Unlimited Night. Ik had er niet heel vee van verwacht, maar ik vond de film zeer geslaagd. Het hele internet-concept pakt goed uit en voor iedereen die bij het zien van de trailer teleurgesteld was over het gebrek aan gamegerelateerde content, niet getreurd. De zaal zat vol met alleen maar volwassenen, maar er werd constant gelachen.
Minpunt: het personage gespeeld door Sarah Silverman. Irritant geschreven en nog irritanter ingesproken.
Graaf Machine
Een beetje saai begin, maar eens Ralph het internet opgaat is het best een leuke, en vooral erg kleurrijke film. Heb er prima van genoten.
DionneDarko
Nog leuker dan zijn voorganger en Silverman is juist ideaal gecast als voice acteur. Die internetwereld was erg geinig neergezet. Kun je natuurlijk ook veel mee maar ze hebben niets laten liggen. Ook de cameo's waren smullen.
Deze staat zeker wel in mijn animatie top 5 van dit jaar. Al waren Isle of Dogs, en Incredibles 2 nog net iets leuker. Maar die waren dan ook echt heel goed.
Hmm nu ik erover nadenk... Ik heb dit haar helemaal niet veel animatie gezien! Ja dan is het ook niet echt een prestatie om in mijn top 5 te belanden. Maar 6 animatiefilms gezien. Belachelijk weinig... Maar dat terzijde.
Ste*
- 2072 berichten
Gewoon heel leuk.
Het verhaal maakt me bij dit soort films niet eens zoveel uit, geef me die hele internetwereld met alle verwijzingen en grappen die erbij horen en ik vermaak me al uitstekend. Er zijn meer films die ongeveer uit dat vaatje tappen (waaronder bijvoorbeeld het zeer slecht ontvangen Emoji Movie), maar het blijft gewoon leuk.
Toch was het plot van deze film ook niet eens zo slecht, er is best iets leuks van gemaakt. Alleen het einde met dat virus ging me misschien iets te lang door.
Heerlijke bonus ook, die Disneyprinsessen. Erg veel zelfspot en gewoon erg vermakelijk om te zien (inclusief van die details als stukjes van de score die je dan hoort van Mulan en the Little Mermaid en dergelijke, echt smullen vind ik dat).
Eigenlijk net zo goed als deel 1, door alle herkenbaarheid en leuke humor misschien zelfs nog wel een grotere funfactor.
dikke 4*
kova
Het is de moeite waard om de gehele aftiteling uit te kijken. Bij ons in de bios was iedereen meteen aan het einde vertrokken.
De film is erg leuk
N00dles
Leuk vervolg op het eerste deel.
Het internet biedt natuurlijk heel veel leuke mogelijkheden voor referenties en cameo's van bekende internet- en (teken)filmfiguren (Disney leeft zich uit met haar franchises zoals bekende Disney-prinsessen, Pixar-personages en Star Wars), hoewel ik misschien een andere insteek had gekozen qua plot.
Nu draait de film om iets triviaals als een nieuw Sugar Rush-racestuur kopen op eBay, wat ik een ietwat lui en geforceerd plot device vond om Ralph en Vanellope het internet te laten ontdekken. Het zou interessanter zijn geweest als de nadruk had gelegen op hoe het internet (online gaming) de arcadegames heeft verdreven. Het thema van de film was toch al 'leren loslaten', waarom dan niet het loslaten van de 'ouderwetse' games en het moderne internet met al haar mogelijkheden omarmen? Vannelope had dan net als in de film kunnen verhuizen naar Slaughter Race en Ralph had ook wel zijn plekje kunnen vinden op het internet als Buzztube-ster en een multiplayer variant van zijn game.
Maar goed, plottechnisch mag het dan niet zo heel diepgaand zijn, de immer sympathieke Ralph en de aandoenlijke Vannelope zijn een leuk team en de film biedt een hoop leuke scenes en verwijzingen om de volle speelduur te vermaken.
Pepino
Niet slecht, maar ik had toch op beter gehoopt: de plot vond ik wat matig.
Desalniettemin heb ik mij de gehele tijdsduur vermaakt
mjk87 (moderator films)
Die cameo van Stan Lee., geweldig! Leuke film die het wel net verliest van de eerste film op drie punten. 1: originaliteit. Dat is bijna inherent aan het tweede deel aangezien dat eerste gewoon weg origineler kan zijn, al weet men het internet en veel wat daarop plaatsvindt (dark web, pop ups) wel visueel erg leuk te maken. Dus dit vervolg mag er zeker zijn.
Daarnaast liggen enkele morele boodschappen er nog wel erg dik bovenop, zo zeer dat het wat begint te storen.
En ten derde: de finale vond ik maar erg matig. Een groot monster, en dat is het. Verder wordt daar weinig mee gedaan.
Maar goed, verder een erg fijne film. Lieve hoofdrolspelers, heerlijk stemmenwerk, de wereld wordt leuk neergezet, visueel wel oké en met een prima tempo. Soms hardop gelachen (die YouTube-parodieën met katten, asmr en weet ik wat waren geweldig) en eigenlijk nergens verveeld, op de finale dan na voor een beetje. 3,5*
p.s. Wel leuk, ik zag deze op woensdagavond iets na 6 uur. Veel jongemannen van mijn leeftijd ook die alleen of in vriendengroepen er zaten. Niks kinderfilm dit, gewoon een heerlijke familiefilm met voor ieder wat.
Wreck-It Ralph was een paar jaar terug een hele leuke hommage aan games en werd zo'n hit dat er een vervolg kon komen. Prima zaak, want ook deze tweede film is meer dan vermakelijk geworden. Ralph en Vanellope zijn vrienden en zijn nog steeds actief als hoofdrolspelers in hun arcadegame. Totdat Ralph die van zijn haar sloopt en een nieuw onderdeel moet regelen voordat de arcadekast voorgoed wordt afgesloten. Wat hen op een zoektocht brengt door in het internet te duiken. Letterlijk.
En dat is dan ook meteen het allerleukste gedeelte van de film; de wijze waarop de makers van Ralph breaks the internet tegen dit alles aan kijken. Ondanks dat er volgens mij wel fors is gesponsord door bedrijven als Ebay levert het heel wat geslaagde grappen en referenties op. De steeds aanwezige pop-up wezens vond ik bijvoorbeeld wel geestig. Wel blijft het allemaal wat kindvriendelijk, dus geen internetgrappen over zaken als porno, downloaden of geweld. Wel heel veel verwijzingen naar social media of een wat softe link naar het Dark Web. Richting het einde wordt de film wel een tikje voorspelbaarder met wat moraal wat erbij gepropt is (je moet iemand wel los durven laten, anders kan iemand niet z'n dromen verwezenlijken...mweh) en wat grootschalige CGI actie met een enorme virusversie van Ralph. Dat was niet het meest geweldige deel van de film. De film scoort gewoon beter als ze leuke geeky grappen tonen. Wel jammer dat de film weer grotendeels over racen gaat, terwijl dat ook al het belangrijkste uit deel 1 was. Iets meer originaliteit had de film op dat gebied goed gedaan.
Verder valt er weinig te klagen over die fraaie geanimeerde en toch regelmatig erg vermakelijke filmpje. Laat deel 3 dan ook maar komen.
Psycho-M
Zojuist Ralph Breaks the Internet gezien.
Een fijn vervolg op het eerste deel.
Geinige verwijzingen, tongue-in-cheek grappen en het ziet er weer super kleurrijk uit.
De diverse verwijzingen naar social media, pop culture en in zijn algemeenheid het internet zijn hier en daar erg grappig.
Het emo laatste gedeelte had voor mij iets minder dubbeldik erop gelegd hoeven te worden, maar ach het mocht de pret niet drukken.
En de Disney prinsessen zijn een leuke bonus.
Voor mij 4 sterren.
wwelover
Deel één was erg leuk, maar ik denk dat ik dit deel nog leuker vond. Wellicht omdat ik meer van de internet generatie ben dan van de arcade games. Tuurlijk het is wat zoetsappig, maar dat hoort er bij. De humor, de stemmen en natuurlijk de vele referenties naar het internet zijn heel erg geslaagd. Vaak hard op gelachen. Vind het ook fijn dat het zowel voor volwassenen werk als voor kinderen. Stiekem hoop ik toch wel dat iemand ergens een Pornhub logootje zal vinden.
debbietino
.....wat ik een ietwat lui en geforceerd plot device vond ....
Een film waar (niet overdreven) een paar honderd man aan werken en dat voor (wederom niet overdreven) een paar jaar zou ik niet wegzetten met de woorden “lui”. Dat vind ik eigenlijk beledigend tegenover het hele team die dit heeft neergezet.
Dat jij een andere verhaallijn zou hebben gekozen of dat je simpelweg deze verhaallijn niet leuk vind dat is natuurlijk smaak en dat is iets persoonlijks.
Geloof mij maar dat hier zeer veel vergaderingen aan vooraf zijn gegaan en zelfs tijdens het maken van de film komt de hele crew bij elkaar. Kijk maar eens naar de specials of extras in de menu’s van deze films.
N00dles
Des te erger dan. Complete teams werken hieraan, brainstormsessies tot diep in de nacht met "take away chinese" vergaderingen en dan is een eBay racestuur het beste idee dat ze konden verzinnen (notabene nog een red herring ook)? Daar had dus veel meer ingezeten, thanks for proving my point
Dus je mag bij geen enkele big budget film klagen over een gemakzuchtig gekozen plot? Dat is juist het manco van heel veel films vandaag de dag. Dat het er prachtig uit ziet, maar inhoudelijk gewoon middelmatig is.
Henry Spencer
Beduidend minder dan de eerste. Vooral het ontbreken van een beklijvend verhaal zit me dwars. Je mag geen vervolg maken enkel en alleen om te surfen op het succes van het origineel. Dat doet deze sequel naar mijn gevoel toch wel. Veel gimmicks en winks, maar geen sterk verhaal. Geen sterke scènes, zoals in wanneer Ralph in het eerste deel de racer van Vanellopee verwoest 'om haar eigen bestwil'.
Henry Spencer
Toch een beetje bedenkelijk om kinderen op het spoor te zetten van het Dark Web. Ik denk niet dat een 'normaal' mens daar veel te zoeken heeft... Maar inderdaad: porno bestaat natuurlijk niet in het seksloze Disney-universum!
De filosoof
Ik besloot de film te zien omdat hij wel met Ready Player One (2018) - MovieMeter.nl wordt vergeleken en die film van Spielberg vond ik geweldig. En alhoewel deze film best leuk is (en zijn de overeenkomsten met Ready Player One evident) heeft hij beslist niet de diepgang of zelfs maar de overweldigende beelden van Spielbergs film en is het veel meer een kinderfilm. Wel laat ook deze film niet na, zoals we gewend zijn bij de Hollywood-films, een goede moraal c.q. warme kerstboodschap mee te geven, in dit geval dat echte vriendschap impliceert dat je de droom van de ander niet blokkeert (ofwel: liefde betekent ook de ander kunnen loslaten).
Brabants
Deze computeranimatie is een kleurrijk schouwspel wat op alle fronten garant staat als een zeer geslaagde film voor jong en oud. Alle details van diverse video games zijn geweldig om te zien waarbij sommigen nostalgie pur sang. De stemmen kloppen, de animatie is sterk, de humor zeer geslaagd en het verhaal zeer onderhoudend. Iets anders dan het eerste deel maar zeker niet minder geslaagd. Eigenlijk vond ik dit tweede deel zelfs iets beter dan het eerste. Dat is al een prestatie op zich.
MovieHolic
Een geweldig vervolg! Het is een grote anologie van alles wat met internet te maken heeft. Vond die manier waarop de verschillende programma's en onderdelen werden uitgevoerd erg goed gevonden!
Dikke aanrader.
clubsport
Het ziet er allemaal mooi uit , en vooral het internet is heel creatief en geestig bedacht dus daarover niets dan lof .
Het verhaal is wat simpel maar goed daar is het ook een kinderfilm voor dus het zou wat flauw zijn om daarover te zeuren .
Toch schijnen de makers het nodig te hebben gevonden om enkele (vinden zij dan ) serieuze maatschappelijke thema's aan te boren en die komen tot uitdrukking in deze 2 scenes met de volgende teksten .
First rule of the internet : do not read the comments in deze scene komt ralph erachter dat niet iedereen zijn filmpjes kan waarderen en het lijkt wel alsof deze scene moet verwijzen naar de negatieve commentaren rond the last jedi en alles wat eromheen is gebeurd .
Naar mijn idee een nogal flauwe simplistische verwijzing naar dit thema met een manipulatief bijsmaakje .
Do people assume all your problems got solved because a big strong man showed up
Deze is nog een paar graadjes irritanter want in disney films moeten tegenwoordig altid wel een sneer gegeven worden naar oude gender roles , in de vorm dit keer van een irritante feministische uitspraak .
Ralph als mannelijke hoofdpersonage komt er trouwens zoiezo bekaaid vanaf , zoals gewoonlijk in veel films krijgt hij weer het leeuwendeel van de slechte karaktertrekken toegeschoven zoals onzekerheid saaiheid en angst dit keer .
Vanellope het kind meisje karakter word echter louter positief neergezet en gedraagd zich als kind een heel stuk volwassener , erg raar eigenlijk om een kindkarakter volwassen te laten zijn en vice versa .
hypocriet verder want disney stond altijd bekend in zijn sprookjes om de traditionele waarden en waarschijnlijk niet meer van deze tijd maar ze vinden het nu blijkbaar nodig om overcompenserend het tegenovergestelde te promoten .
Bedankt disney voor deze politiek correcte boodschapjes waar ik niet op zit te wachten .
Fisico
Wreck it Ralph nog niet gezien, maar misschien moet ik dit ook maar eens doen binnenkort. Deze sequel is geen slechte animatiefilm. De arcadegames zijn nostalgie uit mijn jeugd en op menig kermissen vind je deze oerdegelijke games nog terug in de lunaparken. De film deed me wat denken aan de flauwe Emoji film waarbij je een soortgelijk rescueverhaal kreeg en er een link was tussen de reëele en virtuele wereld. Leuk gedaan overigens met die stopcontacten. Hier dus ook een uitstapje naar het wereldwijde web dat er werkelijk groots uit zag. Verder ook een duidelijke link naar oa Ready player one en King Kong uiteraard.
Visueel en kleurrijk is het allemaal wel. Erg fijne weergave van het internet en je komt ogen tekort om alles info op te vangen. Leuke verwijzingen alvast naar vervelende spam, popups of de zoekmachine. En ook de letterlijke veiling eBay was mooi gevonden. The dark web passeert eveneens even de revue en had een creepy gevoel. Niet alles was even geslaagd. Zo vond ik de Disneyprinsessen minder en kon ik me ook niet van de indruk ontdoen dat de film voor de sponsors commercieel werd uitgemolken om goed in beeld te komen.
Ik vond ook de personages niet altijd geweldig, maar amuseerde me wel bij het verhaal en de leuke randanimatie. De autoraces bvb waren echt geweldig. Op het einde een beetje melig en die typische moraal rond vriendschap. Hier en daar zeker grappig. Ook na de aftiteling nog een leuke scène met een konijn. 13/20!

Wreck-It Ralph
2012

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Green Book

Klaus
Animatie / Familie, 2019

Mao's Last Dancer
Biografie / Drama, 2009
videogametekenfilmvervolginternetlethal viruspost-credits sceneduringcreditsstingeronline gaming animedisney princesswalt disneydisney