• 9.378.430 stemmen

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Craig Leeson

Met onder meer: Craig Leeson en Tanya Streeter

Plot A Plastic Ocean

"We need a wave of change."

In A Plastic Ocean stuit journalist Craig Leeson tijdens zijn zoektocht naar de illustere blauwe walvis op een enorme plastic soep waar een schone oceaan zou moeten zijn. In deze documentaire werkt Craig's team samen met duikster Tanya Streeter en een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers. Ze reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima documentaire hoor. Informatief, schokkend, bedroevend maar ook hoopgevend en inhoudelijk zeer uitgebreidt. Het laat alle nadelen zien van plastic voor mens en dier. Veel wist ik al wel maar als je zo met je neus op de feiten wordt gedrukt doet het toch wel wat met je. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel, er worden ook manieren getoond van hoe het wel zou kunnen (en moeten), en wat er vandaag de dag al toegepast wordt om de vervuiling tegen te gaan. Een klein sprankje hoop dus. En een huilende moeder? Is me nauwelijks opgevallen, het speelt in ieder geval geen grote rol.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een documentaire die tot op de dag van vandaag voor een langdurige ontwrichting van de samenleving zorgt. Laat ik vooropstellen dat deze documentaire een goed beeld geeft van de inhoudelijke problematiek. Tegelijkertijd zien we dat er doorgaans oplossingen worden gecreëerd. De manier waarop we hiermee omgaan is echter verschillend. Mede omdat men vaak twijfelt aan het exacte percentage, of dat deze aangedragen oplossingen een nieuw obstakel vormen. Het zijn discussiepunten die ook hier weer zichtbaar in beeld verschijnen, en we gewoon onze persoonlijke meningen dienen te respecteren. Persoonlijk sta ik hier neutraal in, en zal mijn hoofd niet in het zand steken voor de feiten. Anderzijds blijf ik kritisch als het aankomt op cijfers en oplossingen. Het volledig uitbannen van plastic is immers onmogelijk, omdat er teveel geld mee gemoeid is.

3,0 *