Genre: Drama / Muziek
Speelduur: 136 minuten / 147 minuten ('A Star is Born: Encore')
Geregisseerd door: Bradley Cooper
Met onder meer: Bradley Cooper, Lady Gaga en Sam Elliott
Releasedatum: 4 oktober 2018
Bekijk via Prime Video
Plot A Star Is Born
Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Terwijl de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen, laat Jackson Ally debuteren tijdens zijn concert en brengt haar daarmee in de spotlights en in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally, begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- A Star Is Born (MusicMeter)
- Koop op Pathé Thuis vanaf € 9,99
George "Noodles" Stone
Alec Baldwin
Marlon Williams
Brandi Carlile
Vanaf 4 oktober 2018 in de bioscoop (Warner Bros)
John Milton
Ik kan ernaast zitten uiteraard, maar ik voorzie geen kraker.
Meningen?
Zwolle84
Het zal wel vooral 'de film van...' worden, met een eindeloze discussie over de vraag of ze wel/niet kan acteren eromheen. Dat effect had ze ook al op AHS.
n00r
Hier kijk ik anders best wel naar uit hoor!
TornadoEF5
Hmm, ik kan er naast zitten, maar ik heb het gevoel dat deze naast een nominatie voor beste film bij de Oscars zal grijpen.
mjk87 (moderator films)
Film kent vooral een buzz, maar de trailer die ik daarstraks zag in de bios kan me niet bepaald overtuigen. Lijkt me dertien-in-dozijn dit, zelfs bij de Oscars zal dat te laag zijn.
John Milton
Buzz is aangenaam, idd.
A Star is Born Early Buzz: Bradley Cooper and Lady Gaga Stun – /Film - slashfilm.com
Ste*
- 2072 berichten
Lijkt mij wel heel leuk, ondanks dat het dertien-in-een-dozijn is. Grappig ook dat ik Lady Gaga niet had herkend in de trailer.
IH88
A Star Is Born review – Lady Gaga mesmerises in Streisand's shoes | Film | The Guardian - theguardian.com Klinkt goed. Musicals en ik zijn sowieso wel een goede match, dus kom maar op!
Bad Kitty
Ik weet niet maar deze film lijkt me mooi. Ik ben benieuwd....en lucky lady Gaga...mag ze zomaar even spelen met Bradley Cooper damn hot
m1701
lijkt bijna een verhaal OVER lady gaga.... zij begon ook als songwriter voor grote sterren... en is daarna pas zelf gaan zingen
Lambchop
Ja ? Nice
Bubblez
- 2060 berichten
Prachtige film. Waar iedereen roept Oscar voor Gaga, ben ik ontdaan door de prestatie van Cooper. Niet alleen als regisseur (want geweldig), maar vooral als acteur. Wat een prachtig karakter zet hij neer. Hij deed me denken aan Jeff Bridges in Crazy Heart (2009). Die doordronken stem, getergde gelaatstrekken, alles klopt aan hem. Hij deed het wat mij betreft perfect.
Bijna alles klopt ook aan de film; de soundtrack is sterk (met een aantal toppers als Shallow en Maybe It's Time), de regie, montage en zeker de hoofdrolspelers. Lady Gaga (al begrijp ik niet helemaal dat ze zich als actrice niet simpelweg Stefani Germanotta noemt) doet het geweldig als de nuchtere, gekwetste Ally. Ze acteert puur, nergens geforceerd en ik vergat soms echt dat ze ook Lady Gaga is. Ze oogt jong, niet altijd per se mooi en dat maakt het naast haar pure acteertalent erg geloofwaardig.
Het enige wat ik in de plot nogal hinderlijk en onnodig vond is dat wanneer Ally doorbreekt, ze de popmuziekkant opgaat. Dat ligt natuurlijk erg dicht bij Gaga, maar ik vond het daardoor juist jammer. Ze had net zo goed door kunnen breken binnen de country-rock, de sfeer waar we de hele film al in zitten. Dat had ik logischer en ook prettiger gevonden. Het voelde namelijk als geforceerd, het commerciële (SNL, ect) erbij halen om een groter publiek te bereiken.
Gisteren zag ik ik de 1976-versie, dus het is gemakkelijk te vergelijken: deze film is veel aantrekkelijker. Dan heb ik het niet alleen over beide hoofdkarakters, maar ook de muziek en het verloop. Al vond ik de drag queens weinig toevoegen en vond ik de rauwheid in deze scenes in de oudere versie realistischer. De films zijn beiden even lang, maar ik kwam de oudere versie haast niet door. Daar had ik bij de huidige geen enkel probleem mee.
Mooi einde ook, al hoopte ik tijdens het kijken van haar mooie solo van harte dat er géén montage (op z'n Engels, om het sentiment op te wekken) zou komen, maar helaas...
kimberlyVD
Indrukwekkend staaltje cinema!
Ja, ik ben fan van Lady Gaga, heel erg zelfs. Maar dat wil niet zeggen dat ik dit allemaal zomaar goed zou vinden. Integendeel. Ik verwachtte veel. Maar, dit heeft al mijn verwachtingen ruimschoot overtroffen!
Eerst en vooral, wat een acteerwerk! Van beide, zowel Cooper als Gaga spelen hier de pannen van het dak.
En zoals mijn voorganger hier al zei; Gaga is nauwelijks herkenbaar. Zeker als je haar enkel kent van haar muziek. Haar personage is zo puur neergezet, zo innemend, zo fascinerend ook. Enkel al door haar word je naar het scherm toe gezogen.
Maar dat is evenzeer bij Cooper van toepassing. Zijn ruige, doorleefde personage... prachtig.
Ook de chemie tussen de twee spatte van het scherm af. Hoe die twee met elkaar omgaan...
Mooi om te zien.
Dan de muziek... Geweldig hé! Toen de eerste noten weerklonken was ik direct verkocht. En laat de film nu net daarmee beginnen... Gewoon heerlijke muziek om naar te luisteren, ook in de rest van de film. En inderdaad, als Ally bekender wordt gaat ze meer de poppy kant op, maar in tegenstelling tot Bubblez, stoorde ik me daar niet echt aan. Het pastte wel bij het gegeven dat 'mooie meisjes' een richting worden ingeduwd eens ze wat roem krijgen.
Het verhaal is tragisch, en net dat maakt de film weer dat stukje authentieker.
Het is niet zomaar een liefdesverhaal...
Eigenlijk wil ik de film een volle 5* geven, maar uit principe (omdat ik de film nog maar 1x gezien heb), begin ik met 4,5*.
Laat die oscars maar komen zou ik zeggen!
Moviepass
Ben het volkomen eens met alles wat er al over de film is geschreven, wil er alleen nog aan toevoegen dat ik het jammer vind dat de film af en toe de plank misslaat met de liedjes in het tweede bedrijf (vond in het algemeen de eerste helft van de film een stúk sterker dan ná de pauze) en dat er, in een film die toch pretendeert een serieus (melo)drama te zijn, zo'n karikatuur als nieuw personage wordt geintroduceerd.
Nu begrijp ik dat dat is om "het wereldje van geleefde superster" weer te geven, maar het had ietsje genuanceerder gemogen.
Topmateriaal!
maurice32
Heb gehoord dat ze de liedjes live hebben gezongen in de film , klopt dat ?? Petje af dan .
hankdigger
Mooie film, maar het had beter gekund. Misschien minder personages en meer aandacht voor de twee hoofdrolspelers. Nu gebeuren sommige zaken zo snel dat je niet precies kan volgen hoe het zo snel kan gaan. Zowel Gaga als Cooper spelen erg sterk en daarmee is het jammer dat niet altijd duidelijk is hoezo ze zo snel in hun situatie komen. Toch erg van genoten.
mrklm
Dat Lady Gaga voortreffelijk kan zingen staan buiten kijf. Ze laat hier zien ook heel behoorlijk te kunnen acteren, maar een onevenwichtig, soms ronduit banaal scenario staan haar talenten in de weg, evenals een matige soundtrack met teveel zwakke songs in de tweede helft van dit klassieke melodrama. Cooper doet als regisseur teveel zijn best om het allemaal filmisch te maken, maar blijkt zichzelf niet al te best te regisseren: Jackson Maine is een onverzorgde, zelfingenomen dronkenlap waarvan je je afvraagt waarom nachtclubzangeres Ally [Lady Gaga] zich met hem inlaat. Dat is nog niet zo storend zolang de film zich richt op Ally - ook al zijn de situaties en de dialogen nogal simplistisch geschreven - maar wanneer de film zich in het zich tergend langzaam voltrekkende laatste deel meer richt op de onvermijdelijke ondergang van Jackson Maine, ontstaat het vermoeden dat Cooper er vooral op uit is om een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Zijn vertolking is echter te ééndimensionaal, iets wat vooral blijkt in de scènes met Jacksons broer Bobby, voortreffelijk gespeeld door een veel te weinig gebruikte Sam Elliott. De film komt tot leven wanneer Lady Gaga en Elliott in beeld zijn, maar zakt in wanneer de aandacht uitgaat naar de ultieme loser die Jackson Maine nu éénmaal is. Op basis van deze film mag Cooper als acteur nog niet in de schaduw staan van Fredric March en James Mason. Maar ja, er zijn er niet veel die dat wél mogen, zeg nou zelf...
Zwolle84
De hoge verwachtingen zijn dus niet voor niets. Ik ga morgen. Zin in!
dimi303
Ondanks dat Lady Gaga heel goed acteert is het toch Bradley Cooper die alle pluimen in zijn hoed mag steken. Wat een rol zet hij hier neer.
Het verhaal is natuurlijk niks nieuws en de film zelf wordt voor de vierde keer gemaakt.
Mag je dit ook niet zien als een aanklacht tegen de muziekindustrie want Ally is breathtaking tijdens haar eerste songs maar van zodra er een manager en geld mee gemoeid is wordt ze gekneed en gekleurd naar hun wensen en kan ze zoals ze zelf zegt haar eigen zelf niet meer zijn. Je ziet het zoveel bij die .... Got talent shows waar beginners een fantastische auditie neerzetten om dan verprutst te worden door diegene die op de belangrijke stoeltjes zitten.
kimberlyVD
Klopt inderdaad.
Zwolle84
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iemand beter heb zien acteren dan Gaga hier doet. De film is zelf niet eens zo bijzonder, maar zij tilt het naar enorme hoogten. Wat een prestatie.

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

Muzikale films: meer dan kitscherige oorwurmen

Deze titels voegt Netflix toe in de maand augustus

Hababam Sinifi Uyaniyor

Farha
Drama, 2021

Free Solo
Documentaire / Sport, 2018
country muziekserveersterself-destructiontalentpop starconcertverslavingalcoholismeremakedeath of fatheraspiring singerzangerfametinnitus verliefd wordeninsecurityalcoholischdeath of motheraspiration death of parentshowbizemotional vulnerability hearing impairedbrother brother relationship