menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

A Star Is Born (2018)

mijn stem
3,56 (907)
907 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Muziek
136 minuten / 147 minuten ('A Star is Born: Encore')

geregisseerd door Bradley Cooper
met Bradley Cooper, Lady Gaga en Sam Elliott

Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=-ijag-hf70M

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Eveline-Laura
Puur gegaan voor de enorme hype.
Prima film, maar niet zo fantastisch als wordt geschreeuwd van de daken.
Eerste helft van de film sterk, de groeiende band tussen GaGa en Cooper (beide zowel top als zanger(es) & acteur/actrice) en goede muziek.
2e helft zwakjes, zijn dood had op mij meer indruk gemaakt als het beter in detail was gebracht..
Ik had ook meer scenes willen zien met Elliot, zeer sterke bijrol.

avatar van Captain Pervert
3,5
A Star is Born is een film die me totaal niet aantrok. Een liefdesverhaal en muziek. Een vrouwenfilm, was mijn eerste gedachte. Maar dankzij de lovende kritieken toch een kans gegeven en al na een paar minuten merk je dat de film anders is dan Step Up en dat soort rommel.

Dat heeft alles te maken met beide hoofdrolspelers.
Cooper heeft een geweldige drankkop. Zijn houding en alle bewegingen ademen alcoholisme. Zonder het vreselijk te overdrijven. Zelfs nuchter is zijn spraak amper meer dan Tom Hardy-achtig gemompel en zijn zang is eveneens binnensmonds, Bruce Springsteen-achtig.

Nieuwkomer Lady Gaga lijkt nooit iets anders te hebben gedaan dan acteren en komt heel natuurlijk over. Ze heeft bakken, bákken, met girl-next-door charme. Zelfs een heel klein schattig onderkinnetje, iets wat menig graatmagere Hollywood griet allang had laten straktrekken. In de tweede helft van de film, als haar ster rijzende is, is van die charme niet veel meer over. Van verlegen country zangeres tovert haar management haar om tot een parodie op Lady Gaga zelf. Met vreselijk muziek.

Die transformatie is amper geloofwaardig - als iemand populair wordt met een ingetogen country song ga je er toch niet een witte Beyoncé van maken? Maar goed - ik heb van haar genoten en ben haar als artiest ook anders gaan zien. Natuurlijk is, net als haar extroverte persoonlijkheid op het podium, ook deze filmrol niet meer dan dat - een rol. Maar het voelt alsof je haar nu beter kent of zoiets.

Veel scènes zijn ook goed geschreven. Heel natuurlijk, zonder idiote overdrijvingen. De kennismaking en opbloeiende liefde tussen Cooper en Gaga is om door een ringetje te halen.

Toch ligt er een donkere schaduw over de film. Alcoholisme. Door "Ally" (lady Gaga) wordt het zelfs nog een "ziekte" genoemd in de film. Dat is het niet. Leukemie, dat is een ziekte. Alcoholisme is een gedraging waarbij je steeds maar weer dat glas naar je bek brengt. Daar kun je ook gewoon mee stoppen.

Ik heb hier wat persoonlijke ervaring mee in mijn omgeving en ik erger mij dan ook dood aan zuiplappen die zichzelf fysiek en sociaal slopen en hun omgeving daar in meeslepen. Of het nu realiteit is of een fictief persoon - zo iemand moet gewoon een pak slaag krijgen en normaal doen. Ik kan daar helemaal niks mee. De mantel der liefde waarmee de verslaving van "Jackson Maine" (Cooper) wordt bedekt in deze film is om te kotsen en te janken tegelijk.

Het is om tranen uit te kotsen, zeg maar.

Maar ik kan daar voldoende afstand van nemen om de film te zien wat het is - een boeiend verhaal, gebracht door twee zeer goede acteurs met een mooie bijrol voor Sam Elliott en een ondankbare bijrol voor Greg Grunberg als de chauffeur. Ook prachtig, die cameo van Alec Baldwin die 2 woorden tekst heeft en maar 1 seconde in beeld is

3,5 sterren

avatar van Zinema
3,5
Zinema (crew)
Rakende remake.

De nieuwste remake van A Star Is Born is vooral die van de versie uit 1976, die op zijn beurt weer een kopie was - met iets andere invalshoek - van de versies uit 1937 en 1954. Aan een succesformule hoeft men doorgaans weinig te sleutelen. Kris Kristofferson wordt hier vervangen door Bradley Cooper, die tevens regisseert, en Barbra Streisands stokje wordt overgenomen door Lady Gaga. Het kan minder. En nog steeds zeer succesvol, want naast het kassucces werd er via meerdere nominaties uiteindelijk een Oscar gewonnen voor beste liedje.

Coopers debuutfilm blijkt geslaagd te zijn. En het moet gezegd, A Star is Born weet te raken. Zelfs als je alle andere versies hebt gezien. Al is de impact groter als je niets weet, hetgeen eigenlijk altijd geldt voor films. Cooper is duidelijk in zijn element als alcoholistische zanger die verliefd wordt en de onbekende Ally een kans geeft. Hij weet zelfs een aardig deuntje te zingen. Ook Lady Gaga doet het zeer overtuigend als zijn tegenspeelster. Je vraagt je bijna af waarom ze niet van die mooie country-liedjes zingt in plaats van haar huidige repertoire. Zowel in de film als in het echte leven.

Er zijn genoeg redenen waarom de film de kijker weet te pakken, maar de belangrijksten zijn de chemie tussen de twee hoofdrolspelers en de opbouw naar het uiteindelijke drama. De 'rise' is iets sterker dan de 'fall' en tegen het einde zakt een en ander zelfs een beetje in, maar over het algemeen genomen is A Star Is Born de moeite waard. Alle zoetigheid en opgeklopt sentiment ten spijt, er zullen weinigen onberoerd door de film heenkomen. En natuurlijk is het allemaal gladjes en redelijk voorspelbaar, Cooper en Gaga, alsmede de catchy muziek zorgen ervoor dat je wel bij de les moet blijven.

De 4K Ultra HD schijf is voorzien van HDR opdat elk detail goed in beeld komt en je kunt als audio-track kiezen voor een bescheiden dts-HD Master Audio, of de meer multidimensionale ervaring van Dolby Atmos. De bijgesloten blu-ray bevat eveneens de film, alsmede het bonusmateriaal bestaande uit een making of en allerlei muziekvideo's.

***½

Met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.

avatar van filmkul
4,0
Redelijk sterke film. Het verhaal is bekend en wordt door Cooper goed uitgewerkt. De opbouw is prima. De film kijkt lekker weg zonder een moment te vervelen. De kracht van de film zit hem naast de opbouw ook in de acteurs. Met name Gaga zet een uitstekende rol neer. Cooper slaat iets te ver door in zijn alcoholische gedeelte. Het einde had meer impact moeten hebben, want het wist me niet helemaal te raken. De gemiste kers op de taart. De soundtrack is verder heerlijk. 4.0

avatar van boemboem27
3,5
mooie film maar voor het verhaal op zich geef ik 3.5 ster
voor de liedjes toch echt wel een ruime 4 sterren.
met name het laatste liedje is fantastisch.
goed dat in de film ook alle songs ondertiteld worden.beter voor de film en zeker beter om het gehele verhaal beter te ondersteunen.
lange speelduur maar ach het is een mooi verhaal

avatar van melrose
Deze film pas gekeken,maar het boeide mij niet,beetje langdradig,kon wel een stuk korter.
Maar ach , smaken verschillen

avatar van Roger Thornhill
3,5
Het blijft natuurlijk toch een beetje een draak, maar tot halverwege hadden Cooper en Gaga me stevig beet met hun geweldige spel en zijn uitstekende regie. Dan komt er opeens een passage waarbij zij het ene moment nog zegt dat ze haar haar niet wil blonderen en dat haar producer haar moet laten zijn wie ze is, en een seconde later zingt ze geen intieme singer/songwriter-liedjes meer maar stompzinnige wegwerphitjes, staat ze dansjes in te studeren, is haar haar oranje geverfd en is ze opeens, nou ja, de echte Lady Gaga. Vanaf die onwaarschijnlijke ontwikkeling ben ik nooit meer helemaal in de film gekomen, en die afsluitende aanstekerballade maakte het er ook niet beter op. Gemengde gevoelens dus, maar het acteerwerk was meer dan uitstekend.

avatar van cantforgetyou
4,0
Goede film. Mooi geacteerd. Wel allemaal super cliché. Maar het leven is ook vaak cliché. Ik snapte niet zo goed, dat Lady Gaga van een country/rock duet overstapt naar disco/dance/synth pop? Beetje vreemde switch. Maar goed. Het mag gezegd worden dat Lady Gaga erg goed kan acteren en zingen ook. Ik denk dat Madonna een beetje jaloers naar de film heeft gekeken. Lady Gaga leek af en toe op Scarlett Johansson, vonden wij. Dat is een compliment.

avatar van Tarkus
4,0
Deze film heeft me wel aangenaam verrast op gebied van de muziek.
Dat Bradley Cooper zijn zangprestaties zo goed zijn dat verbaasde me, de nummers die hij brengt spraken me ook dadelijk aan. Van Lady Gaga wist ik dat ze wel talentvol moest zijn, al heb ik haar nooit echt gevolgd en haar muzikale carrière is een beetje aan mij voorbij gegaan. Ook hier was ik dus aangenaam verrast dat ze me wel kon bekoren met de muziek die ze hier brengt, en geen twijfel ze is dus wel een steengoede zangeres, tijd dat ik haar liedjes eens ga ontdekken.
Over de film dan, het verhaal is cliché, zoals dat ik vele films is over een muzikant, het alcohol - en/of drugsgebruik dat een carrière keldert, of zoals hier dat men iemands andere carrière mee in de dieperik sleurt.
Had dus wel een origineler verhaal verwacht, maar al bij al is het toch een mooie film geworden, waarin vooral Lady Gaga bewijst dat ze niet alleen goed kan zingen, maar ook acteertalent heeft. Ik denk dat we van haar nog mooie dingen mogen verwachten op het grote scherm.

3,0
Goed acteerwerk. Langdradig op sommige momenten in het tweede deel en de film voelde voor mij te netjes aan, alles verliep keurig binnen de lijntjes.

avatar van Antonev
3,0
Na de lovende kritieken was ik toch een beetje teleurgesteld.

Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en ik was blij verrast dat deze film tijdens mijn vlucht werd aangeboden. Hoewel de verwachtingen hooggespannen waren, voelde het toch een beetje aan als een karige kijkervaring.

Dat lag niet aan het acteerwerk. Cooper en Gaga zetten hun personages overtuigend neer en vooral van Cooper was ik onder de indruk. Toch wel een acteur die van alle markten thuis is. Gaga toont ook aan een creative duizendpoot te zijn, want naast een geweldige artiest is het ook een meer dan verdienstelijke actrice.

Het verhaal was wel oké te noemen, niet meer dan dat. Aardig om te zien hoe nieuwe carrières gaan bloeien en oude uitdoven. Het raakte mij echter inhoudelijk veel te weinig. Enkele passages waar het alcoholmisbruik van Cooper (scène in het bad en de uitreiking van de Grammy’s) de boel op z’n kop zetten vond ik redelijk indrukwekkend.

Al met al een aardig muziek drama met prachtige muziek.

2,5
Vond deze film maar zwakjes. Er zit weinig diepgang in, al is het acteerwerk wel goed. Maar zoals iemand hiervoor al schreef: smaken verschillen.

3,5
Behoorlijke film maar niet wat ik er gelet op de Oscar, Golden Globe en Bafta appreciaties van had verwacht.
Aan Lady Gaga en vooral Bradley Cooper ligt het niet maar ik zag ooit "Walk the Line", een film die wat gelijkenis vertoont en waaraan ik dacht bij het zien van deze "A Star is born", maar daar zat toch meer "hart" in en werd de kijker nog veel meer in het verhaal opgeslorpt.
Maar goed, zoals gezegd behoorlijk, én met genietbare filmische kwaliteiten en muziek.

avatar van Skuller
5,0
Prachtige film ,wel iets meer van verwacht maar dat komt ook omdat die zo vreselijk gehypt is.
eerste deel regelmatig met kippenvel zitten kijken, werd echt vanaf de eerste minuut het verhaal in gezogen, geweldig geacteerd ook door Lady Gaga maar bovenal door Bradley Cooper.muziek was trouwens ook top.ga hem zeker nog eens bekijken over een tijdje.

avatar van Jan met de pet
3,0
Aardige film, vooral eerste gedeelte...zwakte daarna wat af......3,0

avatar van Baboesjka
4,5
Deze film is veel beter dan ik had verwacht. Wat een mooi en ontroerend verhaal, Bradley Cooper en Lady Gaga spelen heel goed, er heerst een goede chemie tussen de spelers en het keek zo fijn weg. Ik vind het vaak lastig om geconcentreerd naar een film te blijven kijken, maar deze film sleepte mij mee. Het beeld ziet er ook mooi uit. Ik ben zeer positief verrast! 4,5*

avatar van Film Pegasus
4,0
Film Pegasus (moderator)
A Star is Born, de zoveelste verfilming van hetzelfde verhaal. Het concept is dan ook van alle tijden natuurlijk. En het werkt op zich wel, dus waarom niet. De film schittert in haar eenvoud, maar weet toch de juiste toon te pakken. Acteurs doen het goed, de muziek is heerlijk en het ziet er visueel kwalitatief uit. Nergens een grootse uitschieter, maar wel vakmanschap.

Bradley Cooper zal nooit mijn favoriete acteur worden, maar past hier wel bij. Hij is interessanter in dit soort rollen dan wanneer hij grappig wil zijn. Of Lady Gaga nog andere rollen op zich kan nemen, weet ik niet. Maar net als bij Eminem in 8 Mile is dit ook een rol op haar lijf geschreven. Schitterend en terecht genomineerd voor een Oscar. Het mag dan wel een voor de hand liggende rol zijn, ze doet dat toch wel subliem. Een wereld van verschil met de extravagante act als de zangeres Lady Gaga.

avatar van Fisico
3,5
Meer dan degelijke film waarbij ik met vlagen van genoten heb. Sowieso ijzersterke acteerprestaties van Lady Gaga en Bradley Cooper. Leuke en mooie songs ook. Niet mijn favoriete genre van film, maar ik apprecieer hem wel. De chemie is duidelijk aanwezig tussen beide hoofdpersonages, dit zowel op als naast het podium.

Interessant ook hoe beide carrières uit elkaar groeien en het feit dat Ally steeds meer onafhankelijk wordt van Jackson doordat ze succes heeft en doorbreekt. De badscène was indrukwekkend, maar vooral de scène op de Awarduitreiking was treffend. Het plot is wat standaard, maar de rest is wel tot in de puntjes verzorgd. Cinematografisch knap, goede muziek en goede vertolkingen. Leuk!

avatar van the new guy
2,5
Toch helaas een tegenvaller. Al zag het er op het begin een stuk beter uit. De film start vlot en werkt snel toe naar een paar hoogtepunten. Daarna zakte het voor mij helaas als een plumppudding in elkaar. De verhaallijnen lopen vreemd uit en weer in elkaar en de ellende wordt te vlot gebracht waardoor het niet meer geloofwaardig en boeiend was.

avatar van Alathir
4,5
Sterke film die ik eigenlijk wat uit het oog was verloren. Gelukkig nu toch gezien en ik werd niet teleurgesteld. Erg mooie nummers en hoewel ik niet direct een Gaga fan ben, vond ik haar wel sterk zingen. In het acteren deed ze lichtjes onder voor haar tegenspeler Bradley Cooper. Maar als je deze film kan afleveren als regiedebuut, petje af! Die Rick Grimes look staat hem ook bangelijk goed. Ik vind dat hij zo veel meer een karakterkop heeft dan gladgeschoren. Tot op heden vond ik hem zeker niet uitermate goed maar dit was een sterke acteerprestatie. Die serieuze rollen zijn meer zijn ding lijkt me. A Star Is Born is één van de beste films die ik dit jaar heb gezien (al zijn dat er wel een heel stuk minder dan de vorige jaren).

avatar van bjerik76
3,5
met tegenzin gekeken omdat hij me gewoon erg over de top leek, en meer geschikt voor de Gaga-fans, maar na 15 minuten zat ik al op het puntje van mn stoel, met het eerste traantje.

De cast speelt gewoon uitermate goed, het verhaal word steeds meeslepender.
Ook al weet je eigenlijk wat er zal gaan gebeuren, je blijft toch kijken naar de opwaartse en neerwaardse spiraal. ( het bekende verhaal van zovele...)

Ik vond alleen wel de climax op het einde niet echt heel " shocking" of dat er een hele heftige of emotionele scene ontwikkelde. het was als een soort heuveltje hoe de climax zich ontwikkelde, maar dat zal ook gedaan zijn om zo ook de film geschikt te maken voor een jonger ( en dus groter) publiek.

avatar van =EL!ZE=
0,5
Wat een flutfilm...

avatar van Bubblez
4,5
=EL!ZE= schreef:
Wat een flutfilm...


Goed beschreven motivatie ook voor deze mening.
Maar laat ik eerlijk zijn: hoe serieus neem je iemand die 'How to Lose a Guy in 10 Days' 5 sterren geeft en dít een flutfilm noemt...

avatar van Graaf Machine
3,0
Bubblez schreef:
(quote)


Goed beschreven motivatie ook voor deze mening.
Maar laten we eerlijk zijn: hoe serieus neem je iemand die 'How to Lose a Guy in 10 Days' 5 sterren geeft en dít een flutfilm noemt...


Wees zelf eerlijk, en geef gewoon je mening, zonder er een fictieve "we" bij te verzinnen om jezelf een backup te geven.

avatar van Bubblez
4,5
Graaf Machine schreef:

Wees zelf eerlijk, en geef gewoon je mening, zonder er een fictieve "we" bij te verzinnen om jezelf een backup te geven.


Prima, als dat het verschil maakt.

avatar van =EL!ZE=
0,5
Goed beschreven motivatie ook voor deze mening.
Maar laat ik eerlijk zijn: hoe serieus neem je iemand die 'How to Lose a Guy in 10 Days' 5 sterren geeft en dít een flutfilm noemt...


Ik had bij A Star Is Born totaal geen connectie of gevoel. Vond het ook een stom verhaal en onlogisch denkwijze van het karakter van Gaga. Niemand gaat een serieuze relatie aan met een vent die al dronken was voordat hij ook maar 1 zin tegen haar sprak.

Bij How To Loose A Guy In 10 days had ik na afloop een heerlijk gevoel. De cast is goed en chemistry is geweldig. En het verhaaltje zat ook goed in elkaar.

Zo beter?

avatar van AmazingPP
2,0
Nou, hier had ik dus ietwat meer van verwacht. Ik vond het maar een enorm voorspelbare film die weinig tot niets nieuws brengt. Zoetsappig tot het einde. Wel een goed acterende Gaga, al leek de film een grote promotie clip voor haar. Na alle fuzz die erover te doen is geweest een fikse tegenvaller. Twee sterren. 2 *

avatar van tommykonijn
3,0
Niet bekend met het origineel (of de andere remakes), dus voor mij was het een volledig nieuwe ervaring. Deze A Star Is Born werd toch best een bescheiden hype, vandaar dat mijn nieuwsgierigheid wel gewekt was.

Lady Gaga ken ik nog vooral uit de tijd dat ze met haar album The Fame en diens opvolger de ene hit na de andere scoorde. Ik had er geen hekel aan, maar ben er ook nooit fan van geweest. De wat meer artistieke kant die ze daarna is opgegaan heb ik dan ook nooit verkend. Riskante casting misschien, maar in deze film vond ik haar een aangename verrassing. Geen moment kwam in me op dat ik naar dezelfde dame zat te kijken als de popster zoals ze zich omstreeks 2009 voortdurend vertoonde (misschien op het moment dat Ally de nieuwe weg inslaat na dan). Gaga zet een sober personage neer dat heel alledaags overkomt. Haar zangkwaliteiten komen overigens meermaals zeer positief naar voren in deze film. Erg sterk!

Ook tegenspeler Bradley Cooper komt goed uit de verf als rocker met een drankprobleem. De chemie tussen hem en Gaga is geloofwaardig en dat komt eens temeer naar voren op de momenten dat beiden op het podium staan. Wat ik dan wel jammer vind, is dat je halverwege zo'n beetje het hele verdere verloop van de film kunt uitstippelen. Althans, bij mij was dat het geval. Ik had al zo'n vermoeden dat een van de twee zich van het leven zou beroven. Persoonlijk had ik liever gezien dat Jackson er weer bovenop zou klimmen en de film zou eindigen met nog een paar nummers die ze samen zouden zingen. Ieder het zijne natuurlijk, maar de sombere toon tegen het einde had in dit geval voor mij niet zo gehoeven.

Het einde is te voorspelbaar en rommelig uitgewerkt om te ontroeren, maar verder kijkt A Star Is Born wel lekker weg. Het is vooral genieten van het samenspel van Gaga en Cooper en de muzikale capaciteiten die beiden hier tonen. Daar had wellicht nog wat meer mee gedaan kunnen worden, maar dan zou je het bronmateriaal waarschijnlijk al moeten aanpassen. Prima film, maar verwacht niet iets te zien dat je nog nooit eerder gezien hebt.

3*

4,0
Ik moet eerlijk bekennen Lady Gaga voor mij meer is dan slechts een guilty pleasure. Ik vrees dat ik zowaar fan ben. Muzikaal gezien is zij makkelijk één van de grootste talenten van de afgelopen 10 jaar. Voor acteren heeft ze weliswaar niet evenveel talent, maar toch vond ik het behoorlijk sterk. Omgekeerd voor Cooper; niet zo veel zangtalent als acteertalent, maar toch verrassend sterk.

Normaal gesproken ben ik totaal geen fan van veel liedjes in een film, maar als het zó ontzettend goed is, kan ik niet anders dan genieten. Met name Gaga's verse van 'La vie en rose' en de regelrechte hits 'Shallow', "I'll never love again' en 'Always remember us this way' zijn werkelijk van bizar hoog niveau.

Qua verhaal is het minder spectaculair. Vond de dood van Coopers' personage te slecht uitgewerkt en wist daardoor minder impact te maken. De chemie tussen de twee hoofdrolspelers was daarentegen wél overtuigend en ik vond Gaga er zonder haar extravagante kleding en make-up een stuk prettiger om naar te kijken.

4*

3,0
enkele mooie liedjes van Lady Gaga, soms langdradig, vorige remake beter

3,5
Leek me in eerste instantie een standaard romantische film, wat het ook was. Het is mooi geregisseerd, en er werd harstikke mooi in geacteerd door de 2 hoofdrolspelers. Wat er voor mij wel uit sprong was de muziek, zaten echt wel een paar mooie plaatjes tussen ?.

Toch zat het vol met cliches, koppel word verliefd, krijgt ruzie, blabla alles gaat bergafwaarts. Toch loopt het slecht af, dat verraste me dan wel weer. Jackson Maine vond ik wel een bijzonder karakter, ene moment harstikke cool, en op een ander moment mocht je hem weer totaal niet. Het eind was helaas niet zo net uitgewerkt. Ging allemaal net iets te abrupt en plat om echt impact te hebben.

Cliche verhaal, maar met het mooie acteerwerk van Cooper en Gaga, de mooi geregisseerde scenes, en de mooie muziek kan je je prima mee vermaken voor een paar uurtjes, 3,5!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:45 uur

geplaatst: vandaag om 14:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.