• 9.374.464 stemmen

Met onder meer: Sora Amamiya, Kana Hanazawa en Takahiro Sakurai

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Blame!

In de verre technologische toekomst heeft de beschaving zijn ultieme op het internet gebaseerde vorm bereikt. Een "infectie" in het verleden zorgde ervoor dat de geautomatiseerde systemen ontregeld werden, wat resulteerde in een gelaagde stadsstructuur die zich oneindig in alle richtingen repliceert. Nu heeft de mensheid de toegang tot de controlesystemen over de stad verloren en wordt iedereen opgejaagd en weggehaald door een verdedigingssysteem dat bekend staat als de Safeguard. In een kleine hoek van de stad dreigt een enclave met de naam Electro-Fishers te verdwijnen omdat ze gekneld zitten tussen de dreiging van de Safeguard en afnemende voedselvoorziening.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Killy (stemrol)

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Onderhond schreef:

Tome 8 is problematisch inderdaad, herinner me nog dat ik zelf enorm veel moeite heb gehad om die te vinden. Maar echt lang naar excuses heb ik niet gezocht, vind deze reeks het wel waard.

Weet je trouwens of Vertical ook die korte prequel meeneemt?

Voor wie het interesseert: Noise zit er niet in. Ze hebben niet 2delen in 1 boek verzameld, maar de 10 delen over 6 Master Editions verdeeld

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

wat te doen op een stormachtige namiddag terwijl de familie rond het haardvuur zit. Ideaal voor een spannende entertainment film. Opa kijkt naar een Hitchkock, Vader naar een Jason Bourne, Oom blijft zweren bij Jaws, Moeder en Tante naar een Luhrmann, mijn dochter bekijkt de collectie van Harry Potter maar ik wil verder de kunde en hun urgency van het digitale tijdperk verkennen en dus kies ik voor Anime. En waarachtig, in een lange tijd niet zo meegesleept en gefascineerd met een verhaal als dat van blame! Ik weet nu al wat ik wil voor mijn volgende kerst. Alleen vrees ik dat 'de nieuwste van Hiroyuki Seshita' moeilijker te vinden zal zijn dan de 'de nieuwe Marvel film'. Maar het jaar is nog jong en we blijven hopen.

cinemanukerke schreef:

Makkelijker zelfs, staan allemaal op Netflix

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Wat hoop niet allemaal kan ! Na een half uur was mijn wens al vervuld. Bedankt voor de tip. Ik maak er zeker werk van. Kerstmis valt vroeg dit jaar !

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meevaller.

Visueel uitermate aantrekkelijke film, deze Netflix Original. Het is van de Originals wellicht de film die het meest 'anders' is: voor het jaartje dat ik Netflix kijk zijn die Originals vaak degelijk maar ook nooit meer, over de ganse lijn.

Blame! springt in ieder geval in het oog. Audiovisueel heb ik hier echt van kunnen genieten. Niet alleen van de ondersteunende muziek, maar ook van de vele sci-fi elementen, de contrasterende kleuren en de grauwe gezelligheid van een post-apocalyptische wereld.

De actie is leuk in beeld gebracht, al vind ik de animatie soms wat hoekig (al dan niet bewust?). Ondanks de vele geslaagde designs in decor, blijf ik de typische(?) Japanse stijl in het vormgeven van personages lelijk vinden. Blame! is anderzijds wel de eerste film waar me dat eigenlijk niet echt stoorde tijdens het kijken.

Het verhaal blijft ongeveer een uurtje interessant, dan wordt het iets te veel een inleiding tot. Ik heb de reacties op deze pagina er eens op nagelezen en dat verklaart natuurlijk wel wat. Een sequel zal misschien al in de pijplijn zitten.