Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Trent Haaga
Met onder meer: Matthew Gray Gubler, AnnaLynne McCord en Alisha Boe
IMDb beoordeling: 6,0 (6.638)
- Bekijk via Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot 68 Kill
Chip Taylors vriendin Liza heeft het perfecte plan om haar rijke suikeroom op te lichten. Het zou een makkelijke deal moeten zijn. Niemand zou gewond raken en ze zouden genoeg buit maken om hun problemen op te lossen. Maar het gaat al fout vanaf het moment dat ze een voet zetten in het huis van de rijke man. Voor Chip is het slechts het begin van de langste en meest angstaanjagende gebeurtenis in zijn leven.
Chip
Leroy
Clint
Officer Stevens
Corcicus
Heerlijke thriller over een man die volledig misbruikt wordt door de vrouwen in zijn omgeving. Een dolkomische doch rauwe rit!
FillumGek
Ik weet dat posters misleidend kunnen zijn, maar ik voelde me toch erg aangetrokken tot het kleurrijke plaatje. Het verhaal klonk ook als een basis om iets moois op te bouwen en het levert inderdaad een erg leuke film op. 68 Kill pakt een beetje van alles wat: misdaad, zwarte komedie, actie, misschien zelfs een vleugje horror.
Trent Haaga heeft een werkje afgeleverd wat volgepropt zit met girlpower. Er is vrijwel niemand te bespeuren met een schoon geweten, maar leuker nog, de vrouwen domineren de mannen hier. AnnaLynne McCord speelt Liza! Zij heeft de broek aan, zij rijdt de sportwagen, zij hanteert de wapens en zij zit bovenop tijdens de seks. Ik was stomverbaasd dat ik achteraf pas las dat ik haar heb gezien als lelijk mormel in Excision. Ik herkende haar niet, maar ze is zowaar veranderd in een knettergekke femme fatale. Sexy, maar helemaal koekoek. Een rol die McCord op het lijf is geschreven. Het leven wordt haar zuur gemaakt als andere knotsgekke bitches achter haar geld aan gaan en daar middenin loopt sulletje Chip (Ook sterk geacteerd door Gubler) die onvrijwillig wordt meegesleurd in een hele hoop narigheid. En dan heb je ook nog de creepy Dwayne. Jep, de personages maken de film.
Het komische aspect bestaat vooral uit de extreme vuilbekkerij van de personages. Nooit hilarisch, maar vaak pikzwart. Hoe de stemming van Liza kan omslaan zorgt wel vaak voor leuke momenten. Het slechtste kwam van oom agent. 68 Kill heeft ook heel wat bloed voor ons in petto, inclusief afgehakte ledematen. Het neigt zelfs een beetje de horrorkant op met het groepje psycho's op het eind.
Erg jammer dat Liza het loodje moest leggen, dat geeft toch wel aan dat ik haar echt een leuk personage vind. Lekker onvoorspelbaar, maar bovenal extreem grof en gewelddadig. Het einde past echter wel goed. Vlotte film en een leuke verrassing die een dikke voldoende oplevert, en wie weet komt er nog een ophoging.
parcivalis
Voor wie hard gaat op levende opblaaspopjes als AnnaLynne McCord, een script zonder ook maar een greintje creativiteit en dialogen met de diepgang van een kano is het werkelijk smullen geblazen.
Pazmaster
Leuker dan verwacht! Een geinig verhaal met een aantal grappige scènes, ook is het lekker grof en het vrouwelijk schoon is niet te versmaden. De cast speelt leuk, Gubler als nerd met een zwak voor mooie vrouwen en McCord als oogverblindende psycho bitch. Ik vond het een zeer vermakelijk filmpje met lekkere zwarte humor.
Goodfella1812
Gezien je Shot Caller ook 0.5 geeft, naar jouw mening dus 1 van de slechtste films ooit (wat ronduit belachelijk is) ga ik deze 68 Kill toch maar kijken dan.
schumacher
Haha hier ook, shot caller was een topfilm.
schumacher
Ik dacht ergens van dit gaat werkelijk niks worden maar al bij al nog een vermakelijk filmpje, de dames en de zwarte humor maakten veel goed.
Het was eens leuk om om vrouwen zo tekeer zien gaan haha.
Zon gast kun je niet serieus nemen wtf 0,5 voor shot caller
Tgoh; ieder zijn mening, ik heb ook al films een 1 gegeven waarbij anderen ook 4,5 enzo gaven dusja, smaken verschillen .
Ik zeg maar wat; films als blair witch en rec vind ik echt rukfilms, ik vind daar echt niks aan aan zo'n films, velen geven een 4 en hoger, ik geef daar 0,5-1 aan, gewoon mijn ding niet.
Maar shot caller was toch echt wel goed.
blurp194
Leuk.
Fijn vlot, mooie lompe actie, nogal zwartige humor en een erg twijfelachtige moraal, en alles vrolijk fel gekleurd in beeld gebracht. En er komt nogal eens een absurde verrassing uit de hoge hoed ook, waardoor het toch waarachtig nog spannend is ook. Haaga heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, ik mag lijden dat hij wat meer films mag gaan maken, en met een wat groter budget. En de acteurs zie ik ook graag nog eens terug.
Waku
Lekker gewelddadig vermaak met erg prettig vrouwelijk schoon om naar te kijken.
Vooral richting het einde vliegen de lichaamsdelen letterlijk om je oren.
Gi-Force
Een hele zwart dolkomische film. Na een goede introductie van de persoon Chip verandert de film ineens bij een inbraak. De ene gestoorde persoon na de ander verschijnt op het toneel. Er is sprake van snuff, gore, sex en het lijkt in het verhaal helemaal normaal. Dat is ook de kracht van de film. Op zich waanzinnige omstandigheden worden zo aan elkaar gereten dat je het als toeschouwer het eigenlijk ook normaal gaat vinden. Geweldig !
Een eenvoudige dertien in een dozijn Komedie / Misdaad film, waarbij het draait om geld en wraak en waarbij vrijwel iedere persoon in het verhaal gestoord (tot het ziekelijke af) is, waardoor deze film zich best lekker wegkijkt.
In dit verhaal draait het om de zachtaardige Chip Taylor (Matthew Gray Gubler) en diens aantrekkelijke en steeds geile dominante vriendin/hoertje Liza (AnnaLynne McCord), die het perfecte plan heeft om één van haar cliënten, te weten Ken Mckenzie (David Maldonado), te beroven en dat omdat deze in zijn huis 68.000 dollar heeft liggen, waarmee hij een licht gebruikte Lamborghini wilt gaan kopen. Dat plan had makkelijk gekund, maar blijkt slechts het begin te vormen van een angstaanjagende dag voor Chip Taylor, waarbij hij zijn vriendin Liza pas echt goed leert kennen.
Ondanks dat het verhaal niet veel voorstelt, wist deze film me toch goed te vermaken en dat komt vooral door de leuke uitvoering van het verhaal, waarbij veel dialogen best komisch zijn en ook door de vele gestoorde personen in het verhaal, waardoor het er regelmatig hard en grof aan toe gaat. Ook gebeurt er best veel, is het tempo hoog, zitten er een aantal leuke (verrassende) wendingen in en eveneens zitten er ook best veel mooie en aparte vrouwen (je moet er wel geen verhouding mee hebben ) in, zoals AnnaLynne McCord (als de geile sletterige Liza die graag geneukt wordt), Alisha Boe (als de exotische Violet die werkt voor Ken Mckenzie en diens vrouw Madge en waarbij ze seks dingen voor hun moet doen) met haar mooie achterwerk en toch ook wel Sheila Vand (als de Gothic uitziende bitch-achtige Monica, die werkt in een tankstation) die ook even topless is te bewonderen, waardoor deze film als man zijnde zich tevens lekker wegkijkt.
Wat betreft de komische dialogen moest ik o.a. lachen om de conversatie tussen Chip en zijn werkpartner Clint, waarbij het draait om de kut van de vrouw:
Clint: Ik heb veel vergissingen gemaakt in het verleden en die zijn allemaal de schuld van één ding.
Clint: Weet je wat dat is ?
Chip: Nou ?
Clint: Dat lekker kutje. Het is een wolk in een mannenhoofd. Het laat hem allemaal vreemde dingen doen.
Clint: Kutjes die verkeer gebruikt worden, verkloten een man.
Clint: Kutjes die goed gebruikt worden zijn hetzelfde.
Clint: Er zouden minder mensen gevangen zitten als er geen kutje was
Ook de conversatie tussen Liza en Chip in de auto (waarbij ze zonet hebben ingebroken bij Ken Mckenzie en waarbij Liza hem en zijn vrouw vermoord met een mes en waarbij ze Violet meenemen in de kofferbak) omtrent de broer van Liza, te weten de psychopaat en vrouwenmoordenaar Dwayne (Sam Eidson), was wel geinig:
Chip: Dus je broer is een mensenhandelaar, of zoiets ?
Liza: Lijkt mijn broer op iemand die in mensen kan handelen ?
Chip: Nee, hij lijkt op iemand die van een uitkering leeft in een klote buurt en nooit zijn huis uitkomt omdat hij gestoord is
Nadat ze aankomen bij de broer van Liza, is Chip verbaasd en gechoqueerd wat hij allemaal te zien krijgt in zijn woning (zo zijn Liza en Dwayne daar gezellig op de bank met bier erbij een zelfgemaakte film aan het bekijken, waarop te zien is hoe Dwayne een vrouw levend in stukken aan te zagen is) en ontstaat er een conversatie tussen Chip en Liza, waarbij o.a. gezegd wordt:
Liza: Wacht even ben je, het aan het uitmaken ?
Chip: Nee, nee.
Liza: Beter doe je dat niet ! Want ik zweer dat ik je aan Dwayne verkoop en hem help met je aan stukken zagen
Ook de conversatie tussen Chip (die informatie nodig heeft over de vrouw Monica, die hem namelijk beroofd heeft van het geld, zijn auto en zijn kleren en die tevens zijn nieuwe vriendin Violet heeft vermoord) en de vrouw Amy (Hallie Grace Bradley), die werkt in een tankstation, was wel geinig:
Chip: Hé daar, Amy.
Amy: Kan ik je helpen ?
Chip: Dat mag ik hopen. Ik zoek het meisje dat hier vannacht werkte. Mager, donker haar, beetje Gothy.
Amy: Je bedoelt, Monica ?
Chip: Ja, Monica, heb je enig idee waar ze is ?
Amy: Ben jij niet te oud om aan die trut te snuffelen.
Chip: Ik ben nog geen 30.
Amy: Je had me voor de gek kunnen houden. Het is die slechte outfit die me in de war bracht.
Chip: Bedankt. Weet je, je doet het zelf ook niet slecht.
Amy: Cool, wil je mee naar achter om me te beffen ?
Zoals eerder al gezegd, gaat het er regelmatig hard en grof aan toe en vooral op het einde tijdens de ontknoping van het verhaal, waarbij Chip gevangen is genomen door Monica en een aantal gestoorde vrienden/vriendinnen van haar en waarbij hij op een gegeven moment uit zijn hachelijke situatie (waarbij hij door Monica o.a. in elkaar wordt geslagen met een golfclub en honkbalknuppel en ook duwt ze een sigaret uit op zijn gezicht) gered wordt door Liza en haar broer Dwayne. Vooral Dwayne gaat dan heerlijk te keer, waarbij je dan inderdaad ook een lichaamsdeel op de vloer zit vallen, namelijk een getatoeëerde arm (met daarop de tekst "Fuck") van de zekere Leroy (die het vriendje is van Monica en die Liza onder schot houdt), die door Dwayne wordt afgeschoten. Dwayne hakt daarna met een groot mes/machete ook nog in op twee andere personen, waarna hij het voorzien heeft op Monica en Amy, die hij beiden op een ziekelijke manier heel mooi vindt.
Ondanks dat Chip gered is geworden door Liza (waarbij Chip gevlucht is) en Dwayne (waar Chip op geschoten heeft) en Liza ook tegen hem zegt dat ze van hem houdt, wilt Chip toch niet bij Liza blijven omdat ze hem behandelt als een hond. Op het moment dat Chip wegloopt bij haar, geeft Liza hem nog een keuze en als Liza hem daarbij onder schoot houdt, schiet Chip juist Liza dood, waarna hij ook nog Dwayne (die zonet Amy heeft afgeslacht in bed en op het punt staat om Monica af te slachten) en Monica (die dus in eerste instantie wordt gered door Chip en hem daar zeer dankbaar voor is) doodschiet. En de laatste vooral vanwege het doden van zijn nieuwe vriendin Violet, wiens keel werd doorgesneden in een motel. Daarna vertrekt Chip met het geld en de auto.
De cast deed het eigenlijk best leuk en verdienstelijk en vooral de vier hoofdrolspelers in het verhaal te weten Matthew Gray Gubler, AnnaLynne McCord, Alisha Boe en Sheila Vand, waarbij de laatste drie zoals eerder gezegd er ook best mochten wezen. Hoewel de rol van Sam Eidson (als Dwayne) eigenlijk beperkt is, zou men over hem best een eigen Horror film kunnen maken in de trant van de zieke Horror films "Gurotesuku (2009)" en "The Human Centipede II (2011)".
Al met al best een leuke, vermakelijke, harde en komische Komedie / Misdaad film om eens gezien te hebben als tussendoortje en met circa 90 minuten duurt het ook allemaal niet te lang en kijkt het ook lekker weg.
Brabants
- 2048 stemmen
68 Kill is een film met eindeloze zwarte humor, leuke richting, cinematografie, script en soundtrack. Ook het acteerwerk is prima voor elkaar. Gewoon een leuke film waarin je binnen dit genre niets tekort komt als liefhebber.
john mcclane 2
Zeker een dikke voldoende waard.
Edgy, met veel lomp en onbeschaafd iets wat hillbilly achtig volk, waar je best met een brede glimlach om zit te lachen.Wat een figuren
Matthew Gray Gubler is vooral bekend om zijn slimme nerd "act 'in criminal minds ,maar is hier erg overtuigend als een per ongeluk misdaad pleger ''slachtoffer'
Het einde is lekker fucked up , net als het hele sfeertje .
Dikke 3,5 *
filmkul
- 2036 berichten
- 1978 stemmen
Aardige en maffe misdaad komedie. Het verhaal is eenvoudig en wat absurd. Het tempo is prima en de film kijkt lekker weg. Het lijkt er wel op dat Haaga wel erg zijn best doet om er iets Tarantinoiaans van te maken. Visueel ziet het er best goed uit met leuke shots. McCord zet een aardige rol neer en komt geloofwaardig over. Richting het eind gaat men even lekker los. 3.0
Matige film waarin een man zich, door toedoen van zijn vriendin, in een nare situatie bevindt. Een misdaad komedie waarin de vrouwen duidelijk de overmacht hebben. Lichtelijk overdreven allemaal. De vrouwelijke personages worden wel vermakelijk neergezet, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. En dat geldt ook voor de film in zijn geheel.
Daan258
Lekkere actie/comedy
Vlotte film met flauw maar ook grove humor en hier en daar wat leuke actie scenes.
Het verhaal stelt niet al te veel voor maar het keek zeker lekker weg.
Noodless
Een film waarbij het eerste half uur het B-gevoel er duidelijk in zit. Niet dat daar iets mis mee is, maar het niveau qua beelden, sfeer en het verhaal was op dat moment erg laag. Gelukkig wordt het naderhand wel allemaal leuker gebracht. Gekke situaties, grove humor en totaal geflipte bitches. Ook het slot is degelijk uitgewerkt. Daarom toch nog een behoorlijk cijfer. 6/10
cales77
Einde was leuk en lekker lomp.
Alles daarvoor beetje 13 in dozijn en saai.
DjFrankie
Woman rule the world indeed in deze roadmovie/ misdaad / komedie. Opeenstapeling van situaties die steeds extremer worden. Vond deze zeker niet slecht.
themanwiththeplan
Erg genoten van deze film. De markante figuren die in deze film opduiken zorgen voor de nodige hilariteit. De combinatie van zwarte humor, actie en een snuifje horror werkt hier prima.
Ik zou dit willen omschrijven als een Tarantino minus the pretention.
Hoggiebro
Het was eens leuk om om vrouwen zo tekeer zien gaan haha.
helemaal mee eens
clubsport
Bijna alle vrouwen in deze film gedragen zich als als geweldadige psychopaten , op zich had dit wel kunnen werken
maar toch is het af en toe behoorlijk teveel over the top , girlpower kan leuk zijn maar je kan het best wat minder extreem neerzetten om effectief te zijn .
Moviestar1979
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Bryan Smith. Dit was de derde film waarin AnnaLynn McCord en Matthew Gray Gubler samen te zien zijn. Dit na Excision en Trash Fire.
Een komische film die je absoluut niet serieus moet nemen. Dit afgewisseld met overdreven geweld en zwarte humor. De cast is goed samengesteld, en het verhaal is redelijk onderhoudend. Het zal nooit een cultfilm worden, maar je hoeft je ook niet te vervelen.
3,0 *
Neder0001
Shot Caller gang. Ik zie net dat ik Shot Caller 4* heb gegeven, dus ik vertrouw op jullie twee dat 68 Kill niet gaat tegenvallen.
'Cutthroat Island' vanavond (6 oktober) op televisie: 'Aanrader voor liefhebbers van spetterende actie, humor en dramatiek'
Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen
'Joker'-vervolg 'Folie à Deux' flopt hopeloos: 3 sequels die het niveau van de eerste film bij lange na niet haalden
Klaar met 'Prison Break' op Netflix? Deze waargebeurde gevangenisserie met 88%-score is wat voor jou
A Prayer before Dawn
Biografie / Misdaad, 2017