• 9.379.424 stemmen

War for the Planet of the Apes (2017)

Sciencefiction | 140 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Matt Reeves

Met onder meer: Andy Serkis, Woody Harrelson en Steve Zahn

Releasedatum: 13 juli 2017

Plot War for the Planet of the Apes

"For freedom. For family. For the planet."

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had na het mindere 2e deel uit 2014 niet verwacht dat dit afsluitende deel zo goed zou zijn. Ik vond het in ieder geval een hele beste film. Ik lees hier wel dat sommige mensen het langdradig en te lang vonden duren. Daar had ik totaal geen last van. Ik vind het juist een voordeel als een film lekker lang duurt. Heb me iig prima vermaakt bij dit (naar mijn mening) beste deel van de trilogie.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke derde deel. Het verhaal is donker en rauw. De uitwerking is aardig. De opbouw is goed. Soms zitten er wat overbodige en daardoor saaie momenten in, maar echt vervelen doet de film niet. De film bevat niet heel veel grootse actiescenes, maar moet het met name hebben van de spanning. Het laatste halfuur is behoorlijk nagelbijtend, maar fraaie muziek. Qua uiterlijk ziet de film er mooi uit met weer knap gemaakte emotievolle apen. Prima film. 3.5/4.0

avatar van FlorisV

FlorisV

Lichtelijk teleurstellende hekkensluiter na 2 uitstekende begindelen. Prima film in een geslaagde reeks, maar het tempo ligt hier toch echt te laag. Qua actie valt het ook wat tegen. Harrelson overtuigt net niet genoeg als hardvochtige kolonel. De apen zijn natuurlijk wederom prachtig. Waar het in dit deel misschien aan ontbrak, wat in de andere delen zo goed was, waren belangrijke menselijke actoren in het verhaal, als tegenbalans. Natuurlijk is de kolonel belangrijk maar daar identificeerde ik me toch minder mee.

avatar van max cady

max cady

Deel 1 was erg goed. Dit deel heb ik dan weer niks mee. Wel prachtig wat ze tegenwoordig kunnen mbt cgi! Meisje deed me denken aan Dakota fanning ..

avatar van broncode

broncode

Ze hadden beter deze film:Planet of the apes, Ceasars quest kunnen noemen, want war bijna niet gezien!

Maar nu het positieve. Werkelijk een prachtige soundtrack, echt zeer goede cgi en emotioneel zit het ook goed in elkaar.

En nu het nu het negatieve. 3 joekels van plotholes, die aantonen dat de eindjes aan elkaar geknoopt moesten worden, om alle verhaallijnen bij elkaar te laten komen. Altijd zeer zwak.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Toen enkele apen vertelden van een beloofd land achter een woestijn, grapte ik al wat over het verhaal van Mozes. Dit bleek al snel te kloppen. Toen ze ook nog in Aapschwitz terecht kwamen, was de vergelijking met de Joden al helemaal compleet.

Wat een ongelofelijk hoop bagger was dit, zeg!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

mcdaktari schreef:

Mogen wij ons hier bij aansluiten?

Vanwege enige "tranenpinkertjes" in deze film scoort hij een 7, waren deze er niet geweest....een halve punt meer.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

aSMoDeuS schreef:

Aapschwitz

avatar van mixmaster

mixmaster

142 min. is een hele lange zit maar ik heb me geen moment verveelt bij deze film.

Geweldig mooi gemaakt en ook prachtig uitgewerkt.

Van mij mogen ze nog wel even doorgaan met deze films, ik heb ze allemaal gezien en vindt ze ook allemaal prachtig mooi.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het ziet er allemaal fantastisch uit en het verhaal valt ook nog eens goed te pruimen. Hier en daar zitten er wel wat inkakmomemtjes in maar over het geheel genomen vond ik het best een aardige film. Ook de twist aan het eind met Harrelson vond ik best leuk gevonden.

avatar van Alathir

Alathir

Inderdaad Pazmaster, hier en daar gaat het wat te traagjes. Dit komt ook doordat ze nogal traag tegen elkaar praten en dat is misschien het grootste minpunt van de film want dit rekt de film onnodig. Verder is het niet al te memorabel, al is het verhaal zeker niet slecht en zijn er momenten van drama die ook afwisselen met wat humor van die koddige aap daar. Net geen 4* waard.

tattoobob

Een heerlijk laatste deel uit deze trilogie....van mij mogen hier nog wel aan paar delen van komen.

De CGI in deze film is zo fantastisch niet normaal,je ziet bij deze film het verschil gewoon niet meer tussen echt en nep

Het verhaal was weer prima voor een film in dit genre,ook de speelduur vond ik geen minpunt.

De film zit vol toffe actiescene's maar zijn ook scenes die ik wat verdrietig vond

Topfilm en ik ga de trilogie zeker in 4k kopen.

avatar van eduard

eduard

Ik heb weer genoten van deze film, wat zijn de special effects mooi, en wat waren de gezichten van de apen sprekend. Ongelooflijk mooi. En dat heb ik vele malen onder de film geroepen van "ongelooflijk" en "wat prachtig" had het zelf niet zo door, maar ik was weer flabbergasted. Ik geef bijna nooit zoveel sterren, dat is alleen weggelegd voor de godfather en Heat. Maar dit slaat alles!!!

avatar van renzoroy

renzoroy

tattoobob schreef:

laatste deel? In oktober 2016 werd al aangekondigd dat er een 4e film gemaakt gaat worden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hij heeft wel gelijk, want dit verhaal is afgerond en gaat niet meer verder. Maar er zijn ideeën voor een nieuwe spin-off trilogie. Bedoel je dat?

renzoroy schreef:

Dit is het laatste deel van deze trilogie...er is niets bekend over een deel 4.

avatar van renzoroy

renzoroy

tattoobob schreef:

Dit is het laatste deel van deze trilogie...er is niets bekend over een deel 4.

Zou maar eens googlen dan...

avatar van Waku

Waku

Wat is deze "War for the Planet of the Apes" toch vooral prachtig gemaakt.

De apen zien er geweldig realistisch uit. Verbluffend gewoon. Net als de rest van de uitmuntende special effects. Door de eerder genoemde aapsoorten emoties mee te geven krijgen de beesten helemaal een menselijk karakter wat enkel de film nog meer diepgang geeft. De fraaie soundtrack en vaak prachtig geschoten beelden maken het plaatje helemaal af. Dit is bijna 2.5 uur smullen.

avatar van Antonev

Antonev

Waardig sluitstuk van een mooie reeks. Net als bij z'n voorgangers is het visueel en qua verhaal prima op orde. Ik vond dit ook wel het spannendste deel van de 3. De speelduur is relatief lang, maar ik had niet het idee dat het ergens echt inzakte. Vergeleken met de andere 2 delen zaten er wel behoorlijk wat sentimentele momentjes in. Over een paar jaar maar eens de gehele reeks achter elkaar kijken.

renzoroy schreef:

Zou maar eens googlen dan...

Niet nodig...

avatar van egelhunter

egelhunter

Geweldig mooie film weer. Special effects weer erg goed en ook de uitdrukkingen op de gezichten van de apen geweldig mooi gemaakt. De film heeft het goed gedaan aan de kassa's dus er zal zeker wel weer een nieuw deel komen in de toekomst.

avatar van Barry83

Barry83

Poster ziet er veelbelovender uit dat de film zelf. Visueel is het prima, maar het verhaal is verder erg zwak.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Alleen de beginscene al waar getrainde soldaten een vijand aanvallen vanuit een zeer slechte lager gelegen positie zonden te flanken is bedroevend.

Verder geeft aSMoDeuS hierboven de rest van deze tegenvaller prima weer.

Wel mooi gemaakt, maar dat is ook geen kunst meer anno 2017.

avatar van james_cameron

Laatste deel van de trilogie; evenals het vorige deel nogal wisselvallig. Vooral het eerste uur is behoorlijk doorbijten. Onnodig sentiment en een gebrek aan tempo drukken de pret behoorlijk. Gelukkig wordt de film daarna wel wat beter. Woody Harrelson is prima als bad guy en tegen het einde is er flink wat aktie en spektakel. Op technisch gebied is er wederom vooruitgang geboekt; de apen (en dan met name Caesar) zien er vooral in close-up echt geweldig uit. Uiteindelijk te dun qua plot en personages om de volle lengte te kunnen boeien, maar best oké.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Ajax&Filmfreak schreef:

Ja, dat vonden wij ook een mooie! Lekker in een smalle lijn recht op de vijand af. Prutsers.

avatar van clubsport

clubsport

In de oude reeks waren de apen eigenlijk steevast de slechterikken , nu is het de omgekeerde wereld ,

het steeds terugkerende thema is de ontmenselijking van de mensen en de vermenselijking van de apen en eigenlijk was dit al een thema vanaf het begin van deze trilogie maar in dit zogezegde laatste deel ligt het er wel zo dik bovenop dat het storend begint te worden .

technisch ziet het er allemaal prima uit zoals je van een grote productie mag verwachten maar de mindset van deze film begint me steeds meer tegen te staan .

avatar van orko82

orko82

Filmposter is best misleidend. Voor de rest een degelijke film met prima CGI. Maar is het een goed teken dat mijn meest memorabele momenten van deze film de scenes met 'Bad Monkey' zijn?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

orko82 Ik heb het juist andersom ervaren. Ik vind Bad Monkey een minpunt.

En in jouw geval is het tevens geen goed teken dat de meest memorabele momenten van hem zijn.

avatar van Jediron

Jediron

Het hele onderwerp boeit me voor geen meter, zal deze films dan ook niet snel kijken. wat volgt? Planet of the Chipmunks ? Waardering: nul komma nul.

avatar van orko82

orko82

JacoBaco schreef:

orko82 Ik heb het juist andersom ervaren. Ik vind Bad Monkey een minpunt.

Haha, m'n wederhelft had hetzelfde. Zij keek naar mij en zei minachtend: 'Het is maar wat je leuk vindt...' Maar goed, Bad Monkey past niet goed in de films van Planet of the Apes waar ze de verhalen vertellen met een serieuze ondertoon. Toch maar eens weer binnenkort oude film met Marky Wahlberg kijken en controleren of ie echt zo slecht was.