menu

The Mummy (2017)

mijn stem
2,58 (808)
808 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Actie
110 minuten

geregisseerd door Alex Kurtzman
met Tom Cruise, Sofia Boutella en Annabelle Wallis

Een eeuwenoude koningin ligt veilig begraven in een crypte diep onder de meedogenloze woestijn. Haar lot was ooit ten onrechte van haar afgenomen. In de huidige tijd ontwaakt ze. Doordat haar kwaadwilligheid eeuwenlang is gegroeid stort ze haar verschrikkingen, die het menselijke bevattingsvermogen overschrijden, over de wereld uit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=qyuxBdnTvho

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een gemummificeerde koningin na duizenden jaren opstaat uit haar tombe. De film begint avontuurlijk en zeker niet verkeerd, maar dit wordt niet vastgehouden. Er zitten een paar wat saaie momenten in en de komische noot hier en daar valt nogal uit de toon. Ook is Tom Cruise niet helemaal op zijn plek hier. Genoeg spektakel en special effects, maar 3.0 sterren zou net te hoog zijn.

avatar van Thomas83
0,5
Wat een trieste bende die Dark Universe. Blockbusters die tegenwoordig deel van een universum uit moeten maken, bah. Strikt genomen is het misschien retro, maar ik zie het vooral als een nare richting die door Hollywood wordt ingeslagen, ook al is het gelukkig nog vooral exclusief voor superheldenfilms.

Maar goed, wat te zeggen over deze film? Ik heb alleen de film uit 1999 gezien. Dat is een fijne avontuurlijke en zorgeloze film die aan de goede kant van B-film-achtige camp blijft. Deze nieuwe film mist dat onbezorgde gewoon totaal. Sidekicks, romances en kibbelende personages moeten chemie hebben, of in elk geval enige substantie. Johnson en Wallis zijn zo slecht in ook onbeduidende rolletjes.

Vooral Wallis is knap waardeloos in een rol die echt lucht is. Maar veteranen Cruise en Crowe zijn ook niet best. Cruise had er nog wel wat leuks van kunnen breien als hij in elk geval een leuk personage had mogen spelen. Maar Nick is totaal niet sympathiek, en ik vond het ook een slechte keuze om hem bezeten te maken. En wat waren dat voor rare onderbrekingen met zijn hallucinaties?

De computereffecten vond ik nog wel te doen omdat in elk geval eens wordt gekozen om alles wat vaag en donker in beeld te brengen. Maar hoe dan ook echt teveel drukke CGI-actie, vooral richting het einde. De film is al chaotisch genoeg met hele stukken die lukraak in de film gepropt zijn. Vanaf de scène in die soort van basis van Crowe en zijn clubje is de film een puinhoop. Dit was ook echt een opzichtige reclame voor het "universum" aan films dat nog komen gaat. Crowe spreekt feitelijk zelfs rechtstreeks tegen de kijker met zijn "welcome to a new world of gods and monsters".

Wel smakelijk kunnen lachen om vele domme scènes en momenten. Van dat preutse sexy bijvoorbeeld met onmogelijke schaduwen of verband dat de juiste lichaamsdelen van Ahmanet bedekt. Die dommige scène met de luchtaanval. Of het hoogtepunt, die scène in de Hercules met de kraaien, haha. Maar ja, helaas zijn de meeste slechte momenten niet zo erg om te lachen. En allejezus, wat wordt de hele film voor je uitgetekend onderweg. 0.5*.

avatar van Thorongil
3,0
Best nog wel leuk, geen hoogvlieger. Maar wel benieuwd hoe het verder zou lopen moesten er nog vervolgen komen.

avatar van LOTR-lover
1,5
Tja, The Mummy. Het deel uit 1999 is jeugdsentiment voor me. Maar dit nieuwste deel mag niet eens in de schaduw staan van die originele film. Wat een gedrocht is dit zeg. En dat terwijl de hele Egyptische geschiedenis ontzettend veel inspiratie biedt voor een toffe film. Maar deze film vliegt na een half uurtje aardig uit de bocht en komt nooit meer 'on track'. Duidelijk dat Tom Cruise even een vulling van de portemonnee nodig had. Ik zou deze film lekker overslaan.

1,5*
3/10 (IMDB)

avatar van TronMan
1,0
Vervelende sidekick die Nick, veel te veel flashbacks, het wil humor opwekken, maar lukt voor geen meter. Ik heb geen idee wat Cruise daar staat te spelen. En men had het beter Zombie kunnen noemen.
The Mummy uit 99 is hierbij een meesterwerk, en gewoon ,wel leuk.

avatar van Kondoro0614
1,0
Thorongil schreef:
Maar wel benieuwd hoe het verder zou lopen moesten er nog vervolgen komen.


Hopelijk komen die niet .

avatar van Roger Thornhill
2,5
Vooruit, laten we déze archetypische aartsvijand maar weer eens afstoffen, of misschien beter gezegd onder het woestijnzand vandaan halen. Tom Cruise is eigenlijk veel te oud voor deze flauwekul, maar als je hem tijdens het spektakel in het vliegtuig of bij het gevecht in de crypte bezig ziet kan hij nog wel even mee, en Annabelle Wallis is een nietszeggende damsel in distress. Verder een lekker vaartje, wat humor op z'n tijd, mooie sets en settings, een lekker onsmakelijke mummie (zeker wanneer ze nog het een en ander aan vitaminen en mineralen nodig heeft om haar streefgewicht te bereiken), Russell Crowe als een hero/villain uit een heel ander verhaal die er met de haren bijgesleept is als ging het hier om The league of extraordinary gentlemen, nog wat feitelijke zombies om Ahmanet van wat handlangers te voorzien, en voilá, een pijnloze cocktail van actie en fantasy die na een aardige eerste helft helaas flink inkakt.

avatar van K. V.
3,0
Deze eens bekeken en vond het eerste deel wel goed. Een beetje mysterieus en avontuurlijk, dus dit was wel leuk. Alleen halfweg slaan ze een beetje een andere weg in en wordt het veel meer een mengelmoes van verschillende stijlen en introductie van enkele personages die er niet echt bij horen.
De cast deed het eigenlijk niet slecht en visueel zat het ook wel snor.
Vond het nochtans goed begonnen, maar jammer van het tweede deel.

avatar van DragQueen
2,5
Redelijk genietbare actie/avonturenfilm, die naarmate de speelduur vordert afzwakt in niveau. Het begint vrij aardig, maar verzandt in een vreemde mengelmoes. Alsof de regie niet wist welke richting er op gegaan moest worden. Visueel is er niets op aan te merken, de geboden actie is vermakelijk, en ook Cruise ( die ik altijd graag zie in films ) zit aardig in zijn rol. 2,5 Ster.

avatar van Shadowed
2,5
Valt mee.

Zo slecht dat hij bestempeld wordt als slechtste film van 2017? Zo erg vond ik dit bij lange na niet. Toegegeven, het verhaal is een remake dus vernieuwend is het allemaal, maar het slechtste van het slechtste is het bij lange na niet.

Effecten zijn prima, vooral de rampage van de mummy aan het eind is fraai in beeld gebracht. Boutella is een vreselijk actrice maar omdat haar dialogen hier vrij minimaal zijn was het minder storend. Cruise niet in zijn beste rol.

Het is niet erg vernieuwend en vrij voorspelbaar, maar niet zo heel slecht. Redelijke effecten en ook best een pakkend verhaal. Ik heb me in ieder geval best vermaakt hiermee. Had wel wat meer horror mogen bevatten.

3,0
Een leuke film.hij was spannend genoeg.een redelijk verhaal.en een aardige cast.de mummy uit 1999 vind ik zeker beter.maar deze film vond ik ook prima.

3,0
ik vond hem redelijk, hoewel ik de vroegere beter vond.

avatar van JdeBoer
Deze film wordt uitgezonden op 2 maart 2019 op SBS6 van 20:20 tot 22:35.
Maar wordt niet vermeld op die datum bij TV vandaag

1,0
Kan je nagaan hoe slecht het is.

Slecht script. Slechte casting. Verder geen woorden meer aan vuil maken.

1*

avatar van filmofiel
Ergens in een diepe put, gevuld met kwik...en gewoon op onderzoek uit gaan tussen die heerlijke kwikdampen. Je moet wel een flinke dosis fantasie hebben om het nog engiszins geloofwaardig te laten overkomen.

avatar van Boneka
3,5
Toen ik de cover zag (dus niet deze hierboven van Moviemeter), maar met Sofia Boutella als Koningin, was ik gelijk verkocht. Zij is voor mij dan ook de enige "ster" in deze film. Vond haar een heerlijke personage en ondanks al haar tekens een lust voor het oog. Iets magisch sexy. Afijn het zal wel aan mij liggen, maar juist daarom moest ik The Mummy 2017 zien. De rest van de cast is aardig bagger helaas. Cruise en Crowe horen hier niet thuis en vond de personage van Crowe als dokter niet geslaagd. Dan hebben we ook nog the mistcast van ene wipkip Annabelle Wallis die de casting room helemaal niet had mogen betreden. Het srcipt was ook niet al te best. De vliegtuig crash een lachertje. Daarnaast was een en ander ook niet lekker goed uitgewerkt. Heb wel genoten van de sfeer, de duistere grotten en de special effects, maar het was allemaal kortstondig. Ook jammer waren de walking dead figuren. Jammer. Dus al met al geen beste film. De hele krappe voldoende van mij naar boven afgerond komt door het sfeertje, en ja die queen Sofia Boutella met dubbele pupillen. Van haar wil ik absoluut meer zien!

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag bekeken, een hele andere versie van The Mummy, niet echt meer in een grot met monsters en schatten of andere dingen, dit keer ook meer in de stad London en in een oude woestijn grot.
Wel een creepy sfeertje in de hele film en redelijk spannend ook.
Voldoende avontuur en wat actie, soms wel jammer van de vele flashbacks en wist soms niet of het echt was of een flashback was.
al met al heb ik mij hiermee wel vermaakt, al de oude Mummy films wel een stuk mooier en beter zijn.

avatar van panax
2,0
geen geweldige film naar mijn mening
soms kan ik me niet voorstellen dat een filmmaker akkoord gaat met wat hij heeft gemaakt
de special effects waren oke maar verder leek het niet echt op een mummymovie
jammer hoor met zo een sterrencast
ben toch wel benieuwd of het vervolg beter zal zijn
want dat leek me wel duidelijk met zo een open einde !!

avatar van Grunn-in-en-verkoop
2,0
Film op TV gezien, maar na de zoveelste reclame blok, vond ik het niet de moeite om de film uit te zien.

avatar van duffs
3,0
Ze proberen soms te veel met flauwe grapjes the mummy uit 1999 na te doen en dat mislukt het was beter geweest het serieus te houden maar kwa actie en effecten is dit toch een gave film de moeite waard om is te begluren leuk vermaak

avatar van duffs
3,0
[quote]duffs schreef:
Ze proberen soms te veel met flauwe grapjes the mummy uit 1999 na te doen en dat mislukt het was beter geweest het serieus te houden maar kwa actie en effecten is dit toch een gave film de moeite waard om is te begluren leuk vermaak een dikke 6 voor mij

avatar van Boneka
3,5
Het gebeurt niet vaak dat ik een film twee keer ga bekijken in een jaar. In maart was mijn eerste kijkbeurt en na zoveel negatieve reacities ben ik er kennelijk in meegesleurd. Gek genoeg vond ik mijn tweede kijkbeurt beter. Nu in 4K met al zijn extra's. Het eerste grootste stuk is het beste van de film. Het heeft een heerlijk creepy sfeertje en het tempo zit er lekker in. De rol van Russel Crowe had voor mij niet gehoeven. Het haalde de vaart en behoorlijk vanaf. Cruise en Wallis hadden er van mij ook uit gemogen. Op e.o.a. manier vond ik Tom Cruise niet geschikt voor deze rol. Glad gestreken gezicht met de naam Nick.

Maar zoals ik al eerder zei is de rol van Sofia Boutella een lust voor het oog. Daarbij hing ze echt in de kettingen en verassend genoeg is er nog veel zelf geacteerd. Visueel is deze Mummy een beauty. We zien heel erg veel. De opnames in Londen zijn zeker ook mooi om te zien. In de extra's is maar weer eens te zien hoe Londen is opgebouwd met al zijn geheimen.

De film is zeker niet overal goed, maar heb me zeker niet verveeld. Als een van de weinige hier een dikke voldoende en van Sofia Boutella wil ik beslist meer gaan zien

avatar van de Vis
3,0
Niet zo heel slecht, niet super goed.. toch een voldoende.. kijkt lekker weg.

avatar van frolunda
3,0
Geen hoogvlieger,maar er zitten net genoeg goede en leuke scenes in the Mummy om me nog over de streep te trekken.
Vooraf had ik hier best wel zin in en gezien de cast plus bijbehorend budget kon dat weleens spectaculair gaan uitpakken.Maar toen de eerste recensies niet bepaald mals waren voor the Mummy werd mijn aanvankelijke enthousiasme flink getemperd met als gevolg dat de film lang op de spreekwoordelijke plank bleef liggen.
Onlangs,zo'n twee jaar na de première er toch maar eens aan begonnen en het viel me uiteindelijk nog wel mee eerlijk gezegd.Vooral de speciale effecten en locaties mochten er zijn,regisseur Alex Kurtzman had dan ook genoeg te besteden,en ook Sofia Boutella in de titelrol was zeker een toegevoegde waarde.
Deze twee punten,plus het feit dat ik wel hou van dit soort genre films zorgden ervoor dat ik me toch behoorlijk vermaakt heb met the Mummy.
En dat alles ondanks het chaotische script,de niet echt overtuigende rol van Cruise en de nog slechtere van Crowe en een regisseur in de persoon van Alex Kurtzman,die het ook allemaal niet meer scheen te weten.Desalniettemin is the Mummy eigenlijk geen moment saai en is er voor de liefhebber meer dan genoeg te genieten.
Kleine voldoende.

avatar van Grunn-in-en-verkoop
2,0
Toch met moeite uitgekeken. Ik vond het tegenvallen, Nee Tom Cruise, deze komt niet in jou beste top 100 films

4,0
Ik vond het dus gewoon een goeie film ahhah misschien omdat ik ook the mummy uit 1999 niet heb gezien ga ik wel doen binnenkort. Maar ik heb the mummy nu voor een tweede keer gezien en vond hem nog steeds spannend en interessant. Ja het kon beter maar vond het wel een leuk verhaal hebben met een fijne spanning het midden van de film was beetje onzin maar voorderest een leuke film om te zien hoor! Beetje spanning beetje humor beetje romance

avatar van horizons
2,5
Het is dat Boutella goed gestalte geeft maar voor de rest is wel heel magertjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:04 uur

geplaatst: vandaag om 11:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.