Genre: Animatie / Fantasy
Alternatieve titel: Sinbad: De Held van de Zeven Zeeën
Geregisseerd door: Patrick Gilmore en Tim Johnson
Met onder meer: Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones en Joseph Fiennes
Plot Sinbad: Legend of the Seven Seas
Eris, de gemene godin van Chaos heeft het Boek van de Vrede gestolen en Sinbad wodt beschuldigd van de diefstal. Om zijn onschuld te bewijzen maakt Sinbad een reis om het Boek terug te vinden. Hij zal wel eerst allerlei monsters die Eris op hem loslaat moeten verslaan.
Sinbad (stemrol)
Dymas (stemrol)
Rat (stemrol)
Jin (stemrol)
Li (stemrol)
Luca / Additional stemrols (stemrol)
thibi_yen
Als het goed is komt 'ie hier toch 17 juli uit?
Hobbes
vreemd...staat bij imdb als straight-to-video?
merkwaardig gezien de grote namen die er bij staan
dreamscape
Van UIP hoor ik net dat hij 17 juli in de bioscoop komt. Dus toch geen 'straight to video'?
neo
Zeer leuke film, waarin ik mij eens voor de verandering niet stoorde aan de zeurbootschap.Heerlijk om naar piraatjes te kijken. Dit alles in een hoog tempo met veel humor. Alleen de cgi vind ik totaal niet op zijn plaats, net als bij Pirate Planet recentelijk. 3.5 sterren
yolan de wilde
ik vond het een leuke film vooral de zwaarden vond ik tof
stefano
ik vind het een mindere film vooral als ik het met disney gaat vergelijken, humor en actie zat er genoeg in oke daar ben ik mee eens maar af en toe de actie veels te houterig en de poopetjes brengen geen leven. het einde was ook veels te voorspelbaar. je mag hem dus echt nooit met piraten planeet vergelijken ook wel voorspelbaar maar wel fantastisch.
Esteban
Méér dan jammer dat ik de originele versie met de stemmen van Brad Pitt, Catherina Zeta-Jones en Michelle Pheifer niet kon meemaken, de Vlaamse versie moest dan maar voldoen.
'Dreamworks Classics' is een term die nog niet gauw in gebruik zal worden genomen, of deze animatiefilm hier verandering zal in brengen betwijfel ik ten zeerste... Sinbad, de zeerover, valt volgens de legendarische verhalen van het ene avontuur in het andere en dat hebben de makers goed begrepen. "Spanning & avontuur" is overduidelijk de hoofdzaak en op dat gebied stelt 'Sinbad : De held van de zeven zeeën', niet teleur. Het over-zelfverzekerde personage trotseert 3-D monsters alsof het niets is en bezorgt ons een aangename tijd.
Revolutionair is de animatie van Sinbad niet, maar enkele knappe beelden in combinatie met fantastisch goeie muziek wisten mij wel te verbazen. Enorm jammer is het feit dat de 3-D animatie soms té hard afsteekt bij de rest van het geheel. Ik weet dat het gebruik ervan in hedendaagse tekenfilms bijna niet meer is weg te denken, maar doe het met mate, een te zwaar contrast in één enkele scène zuigt de aandacht voor de uiteindelijke gebeurtenis weg. Ook andere minpunten komen tevoorschijn… Het klinkt na vele reviews die hetzelfde beweren wat cliché, maar de verfilming van deze overbekende held heeft inderdaad geen hart. Personages worden voor onze neus gesmeten en meegesleurd in het avontuur, het gevolg daarvan is dat het ons eigenlijk geen bal kan schelen wat hen overkomt omdat je niet kan geven om het hele gedoe. Ook de slechterik werd magertjes uitgewerkt en de sterke confrontatie, waar ik zat op te wachten, bleef compleet uit. Als ze dan toch voor pure actie gingen kon dat simpelweg beter. Enkele andere animatiefilms toonden ons al dat een pure avonturenfilm véél meer kan betekenen dan alleen maar avontuur op zich en op dat gebied schiet deze weergave van de heldhaftige zeerover te kort, zeker als je weet dat het ook anders kan. Uiteindelijk lijkt Sinbad op een adembenemend groot schip waar meevaren best de moeite waard is, maar waar dingen als opbouwende structuur, magie en échte zorg voor de personages voor een stuk overboord werden gegooid.
Sinbad : De Held van de Zeven Zeeën : ***
seth gecko
ik sluit me aan bij de mening van esteban.
de film laat zich wel leuk bekijken.
de animatie is ok te noemen,alleen is de cgi soms wat overdreven te noemen.
daar stoorde ik me wel niet erg aan omdat die vele actiescenes er wel spectaculair uitzagen.
storender vond ik het scenario.
de film huppelt van actiescene naar actiescene gevuld met saaie tussenstukjes vol holle clichédialoog.
en het einde zie je natuurlijk mijlenver aankomen
Eris vond ik op zich wel het leukste personage uit de film alleen jammer dat sinbad vooral op kinderen mikt.
iets stouter en sexier had er een heerlijke badgirl van kunnen maken,nu heeft het dat net niet gehalte.
3 sterren omdat animatie toch nog heel wat meer moeite vergt dan gewone cinema en het een degelijke film is.
maar er is veel beter in het genre te vinden.
film_kaza
Had er meer van verwacht, misschien iets te kort.
Heb me wel vermaakt tijdens het kijken maar het is en tegenvaller voor het grootste gedeelte.
2,5
sarara
Ik had geen echt hoge verwachtingen, maar de film heeft me aangenaam verrast. Ik ging er helemaal in op en op de duur vergat ik haast dat het hier niet om echte mensen gaat!
moviegirl2
Heerlijke film om naar te kijken, met hele goede muziek vooral!!! Mijn compimenten!!!
moviegirl2
Dreamworks Pictures vind ik altijd wel mooi, maar deze wat minder.
Hoezo?!
Wtf, Pitt, Zeta-Jones, Pfeiffer? die stemmen had ik er helemaal niet uitgehaald.
pfan
Hele mooie film. Eris (La Pfeiffer natuurlijk!) steelt de show. En inderdaad prachtige muziek.
bioscoopzaal
Prima animatiefilm met een paar snedige dialogen en een uitstekende stemmenrol van Michelle Pfeiffer. Alleen jammer van het nogal moraliserende verhaaltje en de ronduit spuuglelijke cgi-monsters. Dat gaf de film een nogal onafgewerkte sfeer. Verveeld heb ik me echter niet.
3 sterren.
moviegirl
Dit in een van de weinige kinderfilms die ik kan waarderen. mooie muziek en efecten. 4*
Norma
De film ziet er zo nu en dan erg mooi uit en de soundtrack is werkelijk schitterend; helaas komen de personages totaal niet tot leven en boeide het verhaaltje me daardoor ook nauwelijks. Net aan voldoende, vanwege de beelden en muziek.
Sindibad
Ik ben ook uit baghdad, net als Sindbad. Deze film ga ik zeker kijken
tommykonijn
Ik vond eigenlijk niet veel aan deze film, het verhaal vond ik niet geweldig en de animatie matig maar.... het is al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb ik weet wel nog dat ik hem niet super vond als ik hem nog eens zie en ik vind hem beter of slechter dan schrijf ik nog wel een berricht als er geen berricht verschijnt vind ik hem toch een 2,0! **
tommykonijn
Verhoogd naar 3.0*
***
film_kaza
Vroeger als kind ooit in de bios gezien, deed me niets, Herkeek het en vond het toch goeie animatiefilm.
Animatie vind ik absoluut niet matig (de 3D monsters misschien wel , maar voor de rest werkelijk prachtig.
Alsof door de 3D effecten de rest vergeten word....).
Onlangs dat het verhaal voorspelbaar leek werd ik tegen het beeld aangeplakt gedurende de hele film. "Vertrouw je nog steeds een persoon die 10 jaar geleden je boezemvriend was?" Vind dit geen slecht moraal, en werd ook zeker niet op zo'n Sesamstraat wijze erin geperst.
Mooie actieascenes (kwa zwaardvechten had deze 1 van de beste tekenfilm scenes). Prachtige muziek en de in rook opduikende en gaande villian was ook leuk bedacht.
Wat vooral leuk was bij Sinbad in tegenstelling tot de andere tekenfilms, hebben ze nog moeite gedaan een extra kort filmpje te maken. Moest veel lachen. Zowel de normale als korte film
Krijgt dus een 4* maar ook niet hoger.
Mlis
Leuke film, heb hem nu voor de 2de keer gezien en hij is gewoon leuk. Ik heb de hele film met een smile op mijn gezicht gezeten. Dankzij de hond heb ik zelfs hardop kunnen lachen! Mooi verhaal, lijkt een beetje op Pirates of the caribbean maar dan in tekenfilm. Ik had Brad, Catherina en Michelle er nooit uitgehaald! Ik vond de stemmen wel heel leuk klinken en mooi om naar te luisteren.
anne J
Ik was hier toevallig ingerold vanmiddag. Ik had de tv aangezet en zapte langs net 5 en ik raakte wel geboeid door de scene die ik zag (in de zee met Eris en Sinbad).
Ik heb de film afgekeken en ook mijn broer rolde een half uur later erin/erbij
Ik kon die stem van Sinbad niet plaatsen en toen ik in de gids keek: Oja! Brad Pitt, natuurlijk... Grappig dat je dat dan herkent.
MasterRRR
Leuke animatie, in de stijl van Prince of Egypt. Dit soort films vind ik zeer vermakelijk! Spannend, leuk en niet té standaard en simpel verhaal, mooie beelden..

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Balto
Avontuur / Animatie, 1995