• 9.372.674 stemmen

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Geregisseerd door: Edwin L. Marin

Met onder meer: Ilona Massey, Peter Lorre en Jon Hall

Plot Invisible Agent

"Today's most amazing sensation!"

De kleinzoon van de onzichtbare man heeft de formule ontdekt om onzichtbaar te kunnen worden. Hij besluit de formule te gebruiken om te spioneren tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Frank Raymond

Sir Alfred Spencer

German Soldier (onvermeld)

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Succesvolle aflevering uit de "Invisible man "serie van filmmaatschappij Universal.

In deze aflevering vertrekt de kleinzoon van de onzichtbare man (Jon Hall) naar Nazi-Duitsland om daar achter de plannen van de nazi's te komen.

Deze film heeft leuke special effects, goede bijrolspelers en een hele mooie hoofdrolspeelster (Illona Massey).

Jon Hall is bijna de hele film onzichtbaar.

Deze film uit 1942 is een goed gemaakte propaganda film, die nog steeds leuk is om te bekijken.

avatar van ibendb

ibendb

De horror is al een tijdje uit de Invisible Man-franchise. Zo blijkt ook met deze vierde film in de reeks. Veel heeft dit alweer niet te maken met de magistrale film van negen jaar eerder. Het enige wat blijft is de bekende monocaine-formule en de kleinzoon van Jack Griffin.

Het familielid van Claude Rains wordt ingeschakeld door het Amerikaanse leger om te spioneren bij de Nazi's. Best handig want deze Griffin heeft namelijk het recept om zichzelf onzichtbaar te maken. De perfecte spion, hoor ik u zeggen. Niets is minder waar want hij ontmoet al snel de weergaloze Maria Sorenson en laat haar net zijn zwakte zijn.

Hoewel de onzichtbare spion bij vlagen interessant kan zijn, is het Ilona Massey die moeiteloos de aandacht opeist. Ze bezit een betoverende charme die weinig mensen onberoerd kan laten. Ja, zelfs ik zat mijn ogen uit te kijken bij deze prachtige verschijning. Voeg daar nog eens aan toe dat ze behoorlijk kan acteren en ik ben helemaal verkocht. Jon Hall als Agent Raymond is ook bekwaam genoeg om zijn rol te dragen. Als laatste voegt Peter Lorre zich nog toe aan de cast als Japanse spion. Wat hij doet in die rol is me nog steeds een raadsel.

Het stoort me dat er niks overblijft van het origineel. Aan de andere kant houd ik er wel van dat men alles uitprobeert in een franchise zodat de rek er niet begint op te komen. Dit keer is het een licht spionverhaaltje dat nergens écht origineel uit de hoek komt maar ook niet slecht in mekaar zit.

Geen straf, deze vierde film in de franchise. Ik ken slechtere filmreeksen.

avatar van joolstein

joolstein

Redelijke spionagefilm Het was oorlogstijd dus ook The Invisible Man-franchise ,werd omgebouwd tot een soort van WOII-propagandafilm om de Duitsers en Japanners zwart te maken De Onzichtbare Man sluipt nazi-Duitsland binnen om informatie te krijgen over een aanval op de VS. Het plot is complete onzin en dient alleen om effecten te laten zien en op een amusante manier de vijand in de war te brengen. De eerste onzichtbaarheidsscène met een parachute is erg slim gemaakt. De effecten werden dan ook voor een Oscar genomineerd. Oh en Peter Lorre was geweldig als Japanse agent!