Genre: Drama / Roadmovie
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Wil Wheaton, River Phoenix en Corey Feldman
Releasedatum: 7 mei 1987
Plot Stand by Me
"For some, it's the last real taste of innocence, and the first real taste of life."
Al een hele tijd wordt Ray Brower uit het kleine plaatsje Castle Rock vermist. Als de jonge Vern Tessio dan via zijn oudere broer ontdekt waar het dode lichaam van de jongen zich bevindt, besluit hij samen met zijn vrienden Gordie Lachance, Chris Chambers en Teddy Duchamp op zoek te gaan naar het lichaam. Tijdens dit reisje wordt de vriendschap van de vier jongens zwaar op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube)
- Different Seasons (BoekMeter)
- Stand by Me (MusicMeter)
Gordie Lachance
Eyeball Chambers
Vince Desjardins
Mr. Lachance
diddledidoo
Toch vreemd. Je wist niets van de film? Keek niet naar de tekst op de hoes? De foto's op de hoes?
Ik heb hem op tv gezien, niet op video.
Devastation HCT
Ongelooflijk raar: ik had hem een paar jaar geleden nog gezien, maar de eerste minuten had ik gemist. Dus toen ik hem net nog op tv wilde zien, zag ik die 4 jongens en de eerste scène met Ace (Kiefer Sutherland), toen wist ik het weer, echt raar. 4*
jassonn
Misschien een stome vraag maar naar aanleiding van een gesprekje in de film begon ik toch te twijfelen,Goofy is toch gewoon een hond?
soboer
Op IMDB kan ik het niet vinden. Weet iemand toevallig of de voice over de stem van Kevin Bacon is.
Purmerend
De muziek was top, alleen waren het steeds korte stukjes. Dat had een paar keer wel wat langer gemogen.
Phoenix
Jammer natuurlijk dat Phoenix (wie heeft er nou nog zo'n prachtige hippie-naam?) zo vroeg gestorven was.
*zwaait*
Mooie film. Paar klassieke scènes al voor mij.
silverfaustx
mooie road movie,
en al die kids van toen zijn grote sterren geworden
U-96
- 2062 stemmen
en al die kids van toen zijn grote sterren geworden
River Phoenix is helaas al overleden..
kubrick
- 1907 stemmen
gisteravond weer gekeken voor het eerst sinds jaren! nog steeds een prachtige en ontroerende film! zo goed geacteerd door die jochies!
blijf bij mn 4,5 sterren!
Prachtige film die ik om duistere redenen vandaag pas voor het eerst zag. Mooi coming of age verhaal. Ontroerend en heel erg raak op heel veel momenten. Op The Shining na de beste King-verfilming wat mij betreft.
Ruim 4.0*
Yuppie_Scum
schitterende verfilming van het gelijknamige boek van King.
Zit bomvol tijdloze contridicties!
diddledidoo
Ik heb hier de dvd voor me liggen en ik typ even letterlijk iets uit het bijbehorende boekje voor je over:
'In mei volgde nog een herziening: na het bekijken van een ruwe montage bood Richard Dreyfuss aan om als verteller te dienen en ik twee scenes te spelen die als boekensteun voor de film zouden dienen.'
93.9
Aardige jeugdfilm!
Ik irriteerde me wel erg aan dat poetische in de film.
In sommige films van o.a regisseur Julio Medem vind ik dat niet erg, maar zodra Amerikanen zich hiermee gaan bemoeien wordt mij het iets te klef. BAH!
mikey
4 jongens, 2 slimmerikken en 2 achterbuurt kiddos gaan op zoek naar een lijk in het bos. 2.5
pjotr
Dat er vier jongens, twee slimmerikken en twee achterbuurt-kiddo's op zoek gaan naar een lijk in het bos?
U-96
- 2062 stemmen
Dat is ook meteen mijn mening over deze film.
Dan heb je over elke film gelijk een mening.
mabo
ik vond dit (en vind dit eigenlijk nog steeds wel) een onzettend mooie film. De reis die ze maken richting hun einddoel was voor mij toch eigenlijk het belangrijkste en leukste stuk. het eind maakte minder indruk.
Diesel
Prachtige film. Schitterend acteerwerk van de jongens, mooie score en veel memorabele scènes. King zou hier trots op moeten zijn. 4 sterren.

Stephen King onthult verrassende favoriete verfilming van zijn eigen werk

River Phoenix zou vandaag 53 zijn geworden, hier zijn vijf best beoordeelde films

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

Joaquin Phoenix en Rooney Mara krijgen eerste kindje, noemen hem River

The Killing
Misdaad / Film noir, 1956

Misery
Thriller, 1990
gebaseerd op boekoregon, usaleechnormandy, francevriendschapmeerderjarig wordenrailroad trackstory within the storyflipping coincampfire storynormandy beachpie eating told in flashbackkindjaren 50boyscoin toss