Genre: Drama / Roadmovie
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Wil Wheaton, River Phoenix en Corey Feldman
Releasedatum: 7 mei 1987
Plot Stand by Me
"For some, it's the last real taste of innocence, and the first real taste of life."
Al een hele tijd wordt Ray Brower uit het kleine plaatsje Castle Rock vermist. Als de jonge Vern Tessio dan via zijn oudere broer ontdekt waar het dode lichaam van de jongen zich bevindt, besluit hij samen met zijn vrienden Gordie Lachance, Chris Chambers en Teddy Duchamp op zoek te gaan naar het lichaam. Tijdens dit reisje wordt de vriendschap van de vier jongens zwaar op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube)
- Different Seasons (BoekMeter)
- Stand by Me (MusicMeter)
Gordie Lachance
Charlie Hogan
Eyeball Chambers
Vince Desjardins
Mr. Lachance
Eva, heb jij 'm dan op video of dvd? Is al weer jaren geleden dat ik 'm gezien heb. In totaal twee keer denk ik. Ik herinner me nog wel het moment dat de vrienden op een spoorbrug lopen en er een trein aan komt.
Eva
Ik heb hem op DVD. Mooi ding met documentaire en commentaar van Reiner tijdens de film.
dttom
documantaire heb ik nog keer op tv gezien stukje over die scene met die trein.
Brooklyn
Zo, dit is dus een hele onderschatte film. Ook een bewijs dat Stephen King zich beter met Drama kan bezighouden dan met horror. Mooie film, vooral door het sterke tijdsbeeld en nostalgische sfeer die het uitademt. Beetje coming of-age zeg maar. 4,5 sterren.
FisherKing
Zeer goede film hoewel het affiche de lading niet dekt. Ik zou de film in ieder geval op basis van het affiche niet gezien hebben. Zeer goed spel van allen en velen onvergetelijke scenes 4.5
IamBernie
Heb deze ook gezien, maar kan me er te weinig van herinneren, behalve dat stuk met die bloedzuigers dan
narva77 (crew films)
Haha, dat was ook het enige wat ik me van de film kon herinneren, voordat ik em opnieuw keek
tovenaar
Daarom probeerde ik het ook zo uit te leggen, omdat iedereen altijd die ene scene nog weet
Wat dacht je van die scene met die aankomende trein, als ze op de brug staan?
narva77 (crew films)
En natuurlijk een paar meesterlijke quote's:
-"He can't be a dog. He wears a hat and drives a car"
-"Why don't you go home and fuck your mother some more?"
-"You think Mighty Mouse could beat up Superman?"
narva77 (crew films)
Jah oke, die ken ik nu ook. Maar voordat ik em opnieuw keek kende ik echt alleen de bloedzuiger-scene.
gimli f
Volgens mij heb ik deze ooit eerder gezien, maar goed. En volgens mij was ie mooi ook. Jammer natuurlijk dat Phoenix (wie heeft er nou nog zo'n prachtige hippie-naam?) zo vroeg gestorven was.
Deze film wil ik zeker gaan kijken als ie op tv komt. Daarvoor laat ik zelfs Pulp Fiction wel schieten, denk ik.
mazdalfa
Hele mooie, ingetogen, film met uitstekende acteerprestaties.
Na The Shawshank Redemption en The Green Mile is dit de enige film die een Stephen King-verhaal recht doet.
JoeHallenbeck
Salem's Lot vond ik ook wel aardig verfilmd.
Ik vond het al vreemd dat hij nog niet was toegevoegd maar ik zie net dat 't een tv-film is. Helaas.
Violet-Oi!
super film
!!!!
Goeie cast, erg vermakelijk en lief.
Leuk om naar te kijken en er zitten soort van boodschappen in over keuzes des leven enz!
en inderdaad die hippie naam River Phoenix
, zijn broertjes of susjes hadden volgens mij ook namen zoals rainbow en moon hehe!
Jos2
Die mogen ook op de moviemeter.
mazdalfa
Oké, Misery hoort er ook bij. Dolores Claiborne heb ik nog nooit gezien, evenmin als Salem's Lot....Maar Carrie is voor mij toch echt weer zo'n standaard B-film, gemaakt van een A-verhaal.
narva77 (crew films)
Het gekke is dat deze films anders zijn dan de meeste SK-verfilmingen. Deze films zijn geen hardcore horror e.d. The Shawshank Redemption is niet eens een boek van Stephen King, maar een klein verhaaltje
Armin
Als je niet alle verfilmingen gezien hebt, kun je dat volgens mij niet beoordelen.
Ramon K
Tja.... The Shining en Dolores Claiborne zijn toch ook geen kattepis! Ik vind ze zelfs beter.
Yak
King zelf werd niet zo vrolijk van Kubrick's interpretatie. Zijn poging om het beter te doen leverde weer zo'n typische l a n g d r a a a a d i g e serie op.
narva77 (crew films)
King vond het origineel van Kubrick idd niet echt denderend; de langdradige miniserie vond ik iig beter
Macmanus
Ik had hem echt super lang geleden gezien en toen vond ik hem echt super leuk, alleen was ik hem wel een klein beetje vergeten dus had ik hem 4 sterren gegeven maar nu ik hem weer zie weet ik weer wat ik er zo leuk aan vond, het is gewoon een erg spannende film, waar ik wel wat dingen van herken, dus het is effen 5 sterren geworden

Stephen King onthult verrassende favoriete verfilming van zijn eigen werk

River Phoenix zou vandaag 53 zijn geworden, hier zijn vijf best beoordeelde films

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

Joaquin Phoenix en Rooney Mara krijgen eerste kindje, noemen hem River

The Killing
Misdaad / Film noir, 1956

Misery
Thriller, 1990
gebaseerd op boekoregon, usaleechnormandy, francevriendschapmeerderjarig wordenrailroad trackstory within the storyflipping coincampfire storynormandy beachpie eating told in flashbackkindjaren 50boyscoin toss