Genre: Drama / Roadmovie
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Wil Wheaton, River Phoenix en Corey Feldman
Releasedatum: 7 mei 1987
Plot Stand by Me
"For some, it's the last real taste of innocence, and the first real taste of life."
Al een hele tijd wordt Ray Brower uit het kleine plaatsje Castle Rock vermist. Als de jonge Vern Tessio dan via zijn oudere broer ontdekt waar het dode lichaam van de jongen zich bevindt, besluit hij samen met zijn vrienden Gordie Lachance, Chris Chambers en Teddy Duchamp op zoek te gaan naar het lichaam. Tijdens dit reisje wordt de vriendschap van de vier jongens zwaar op de proef gesteld.
- Trailer (YouTube)
- Different Seasons (BoekMeter)
- Stand by Me (MusicMeter)
Gordie Lachance
Eyeball Chambers
Vince Desjardins
Mr. Lachance
Turkeyloverz
Een goede film.Het verhaal sprak me erg aan, (terwijl ik het niet echt bijzonder vond) de situaties waarin ze onderweg in terecht komen vond ik leuk om te zien.Ik vond dat het meer om de vriendschap ging dan om de avontuur zelf, dus er zat ook niet veel spanning in.Al met al toch 3*
Amrod Calaelen
(...) de taart-eet wedstrijd had er ECHT tussenuit gemoeten.
haai
Super goede en soms wat ontroerende film, 1 van mijn favorieten
Ook goed geacteerd
pablo petresco
Een sprookje van een film! River Phoenix is één van mijn favoriete acteurs. Treurig genoeg overleed hij in 1993 aan een overdosis drugs, in The Viper Room van Johnny Depp. Rest In Peace!
film_kaza
ik vond het een mooie film.
4 sterren. dat is een stephen king verhaal hè
Ribera
Supermooie film. Als ik deze film zie, dan denk ik inderdaad terug aan mijn tijd als 12-jarig jochie, spelend in het bos met mijn vrienden.
Dat is de bedoeling van deze film, denk ik, en ze hebben ook de vriendschap tussen de 4 jongens erg mooi uitgebeeld. 5*
thomzi50
- 1991 berichten
Ik vind de manier waarop de makers de vriendschap hebben uitgebeeld van ongekende schoonheid. Als daarbij het briljante optreden van Kiefer Sutherland als Ace en de overige goeie acteerprestaties worden opgeteld, is het logisch dat deze film in mijn top 10 staat.
BlueSword
mooi film, super goed geacteerd, heeft me wel geboeid tot het eind.
BlueSword
en het einde boeide niet?
ooit gehoord van aftiteling?
otherfool
Mooie film. Zag hem laatst voor de 3e keer, blijft boeien. De jonge cast speelt erg goed met Phoenix als absolute uitblinker. Bijzondere coming of age film naar het verhaal van King.
3,5*.
Mijn favoriete film
Film zit erg goed in elkaar en goed getimed. Hoewel er niet veel gebeurd, is hij om een of andere manier toch geweldig en natuurlijk was het einde geweldig.
*5 + #1 in mijn top 10
TheRisingSun
Heerlijk filmpje! Er gebeurt vrijwel niets bijzonders, maar de gehele trip naar de plaats van bestemming is erg leuk om te zien. Enerzijds door de 'pijnlijk' komische momenten ( bloedzuigers en de trein o.a. ), maar ook de momenten waarop de jongens zich open stellen naar de andere jongens toe. Zoals Teddy, wanneer zijn vader belachelijk wordt gemaakt door de man met de hond. Of Gordie, wanneer ze bij de dode jongen zijn beland en hij tegenover Chris opbiecht dat ie zijn broer (Een jonge John Cusack
) mist en zijn vader hem niet ziet staan.
Een film die ook laat zien hoe kortstondig vriendschap kán zijn!
Het acteren van de jongelingen is zeer spontaan, erg goed gedaan.
4,5 ster
maxcomthrilla
Lijkt een beetje op Mystic river.
Hoezo dan?
De films hebben weinig overeenkomsten. Mystic River is een dramatische draak van een film terwijl deze film veel meer richting avonturenverhaal balanceert.
killzone
Een heerlijke film vol met leuke dialogen, een echte kinderfilm voor alle leeftijden kun je het nauwelijks noemen, want er komen toch wel wat spannende en enge scenes in voor voor de jongere kijkers.
Leuk geacteerd door de jongens en ook één van de leukste verfilmingen van Stephen King, niet zijn beste natuurlijk, maar wel een leuke en gezellige avondje film...met je klasgenoten....
De beste King-verfilming is Carrie, The Shining en Shawshank Redemption of zo iets... The GreenMile was ook een goeie.....
Stand by me komt persoonlijk op de 5de plaats...
matthijs_013
een echte kinderfilm voor alle leeftijden
Ben het hier niet mee eens. Ik beschouw dit niet als een kinderfilm, maar als een film voor juist wat oudere mensen, waar ook kinderen van kunnen genieten.
Er zit namelijk een boodschap achter (waar de film om gaat), die kinderen nog niet kunnen zien.
Sutherland
Als je even verder leest zie je dat er staat: "Een echte kinderfilm voor alle leeftijden kun je het nauwelijks noemen"
matthijs_013
dit is dan later aangepast, dit stond er eerst niet.
De rest van heel dat verhaal trouwens ook niet
killzone
Nee hoor, ik heb mijn verhaal gewoon opgeschreven zoals het staat........
Pardoes1959
De beste film die ik de laatste tijd heb gezien. Ongelofelijk knap acteerwerk van deze jongeren en goed regiewerk, waardoor de verhaallijn knap wordt neergezet, zonder al te veel tekst.
Linn
Erg leuke vrolijke en lieve film..Voor mij echt een feelgood movie want ik word er altijd vrolijk van. Erg goed acteerwerk van de 4 jongens (River Phoenix in het bijzonder) en van een jonge Kiefer Sutherland en John Cusack. Een hele dikke 4,5 voor dit meesterwerkje en ook natuurlijk voor de bedenker van dit verhaal Stephen King
Wendelina
Erg leuke jeugdfilm! Leuke en toch af en toe ook spannende stukjes film.
Jimmy009
Best goed acteerwerk voor kinderen van 12 jaar. Film is mooi en soms grappig. De scene die ik me het meeste herinner is die met de bloedzuigers! lekker vettig
Bob Gray
- 2048 stemmen
Heerlijke film. Het sfeertje vind ik echt perfect, en ook de casting is goed te noemen. River Phoenix en Kiefer Sutherland staken boven de rest uit maar de rest vond ik ook redelijk tot goed.
kleez
deze film vroeger een keer gezien, dus voor mij echt een
film met herineringen!! Mooie soundtrack trouwes ook,
SUPER!!!
Mooie, ontroerende film!!! 4,5* van mij, vooral vanwege
mijn gevoelens eraan en mijn (goede) herineringen
Salto
herrinneringen ook voor mij.... prachtig... doet me echt denken aan mijn kindertijd...
dan is de film naar mijn mening wel geslaagd.....
johnnie diepte
geweldige film. Het einde heeft wel iets droevigs.
Echt een typisch verhaal, gewoon op zoek, en onderweg allerlei grappige dingen. het is ook wel raar als je na de film hoort dat een van de spelers echt dood is.

Stephen King onthult verrassende favoriete verfilming van zijn eigen werk

River Phoenix zou vandaag 53 zijn geworden, hier zijn vijf best beoordeelde films

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

Joaquin Phoenix en Rooney Mara krijgen eerste kindje, noemen hem River

The Killing
Misdaad / Film noir, 1956

Misery
Thriller, 1990
gebaseerd op boekoregon, usaleechnormandy, francevriendschapmeerderjarig wordenrailroad trackstory within the storyflipping coincampfire storynormandy beachpie eating told in flashbackkindjaren 50boyscoin toss