• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Peyton Reed

Met onder meer: Paul Rudd, Michael Douglas en Evangeline Lilly

Releasedatum: 23 juli 2015

Plot Ant-Man

"Heroes don't get any bigger."

Dokter Hank Pym heeft een stof ontwikkeld waardoor hij materie enorm kan verkleinen en gelijktijdig het veel meer kracht kan geven. Hij verwerkt dit in een speciaal pak en de militaire potentie wordt snel duidelijk. Pym wil daar echter niets van weten maar wordt door zijn assistent Darren Cross buitenspel gezet. Pym moet de hulp inroepen van de wat sullige inbreker Scott Lang om door middel van het spectaculaire Ant-man pak de duistere plannen van Cross te verijdelen.

Scott Lang / Ant-Man

Dr. Hank Pym

Hope van Dyne

Darren Cross / Yellowjacket

Sam Wilson / Falcon

avatar van Mattiman

Mattiman

Paul Rudds doorbraak als superheld is een feit en wees gerust: Ant-Man is dik in orde en geen teleurstelling zoals verwacht. De film is op zijn best wanneer er met actie op mierenniveau en humor wordt rondgestrooid. Ant-Man is een vermakelijke actiekomedie (en de beste Marvel-film van het jaar), maar toch mist de prent iets om tot de top te behoren. En dat iets is waarschijnlijk Edgar Wright in de regisseursstoel.

Mijn uitgebreide review van Ant-Man kan je hier lezen!

avatar van K. V.

K. V.

Tickets gewonnen voor deze film en toch wel aangenaam verrast geweest. 'k vond dat de film minder de nadruk legde op de special effects, wat een goeie zaak was. Het zag er wel allemaal erg goed uit.

De film heeft een goeie mix van verhaal, actie en humor en de speelduur was ook goed, 'k heb me zeker niet verveeld.

Ook de cast deed het prima.

'k had een beetje schrik dat het een zoveelste superheldenfilm ging zijn, maar dit is een toffe film geworden, die zeker het bekijken waard is.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Ant-Man (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Ant-Man heeft me vooral verrast met het sterke en dynamische verhaal, wat eerst en vooral een slimme kraakfilm is, maar ook een hilarisch superheldenverhaal. De nieuwste in het Marvel-rijtje is duidelijk met veel passie gemaakt, maar voelt vooral ‘kleiner’ en persoonlijker aan dan zijn voorgangers. Rudd, Douglas en Peña zijn de showstelers, de slechterik daarentegen is spijtig genoeg iets te cliché, net als het vader-dochterverhaal van beide Ant-Mannen. De actiescènes zijn superspectaculair, creatief en zal een leuke toevoeging zijn aan volgende Avenger-films. Ik had graag Edgar Wright’s Ant-Man gezien, maar Peyton Reed’s humoristische en intieme actieprent is méér dan voldoende.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

zeer positief verrast in de bioscoop gisteren. Al had ik toch na de redelijk positieve quotering op RT een klein beetje hoop gekregen dat de film nog mee ging vallen maar eigenlijk doet het meer dan dat en steekt deze film met gemak de origins van Captain America en Thor voorbij.

Allereerst beginnen we misschien bij het zwakste punt van de film en dat is het verhaal. Hoewel het best zorgvuldig uitgewerkt is biedt het weinig vernieuwend al is het heist-gegeven wel leuk in het MCU maar als je dat weglaat heb je wel een doorsnee verhaal. Al heb je dat wel meer bij origins-story en hebben eigenlijk alleen Iron Man en Guardians die trend weten te omzeilen. De kracht van deze film ligt vooral in zelfrelativering. Een man die kan krimpen tot een mier, er mee kan praten, erop kan vliegen, de leider zijn van miljoenen mieren over de wereld en tegelijk toch de kracht bezit van een ijzersterke mens, daar is niets geloofwaardig aan en dat hebben de makers ook voldoende gesnapt. De film heeft genoeg zelfspot en weet dat het zichzelf niet te serieus moet nemen al heeft de film ook wel zijn momenten in het serieuzere werk. Dit komt door M. Douglas maar daar later meer over. Eerst beginnen met Rudd... Ik had er bij de aanstelling geen goed oog op maar achteraf bekeken is het wel een gouden zet. Hij heeft duidelijk getraind waardoor hij overtuigender lijkt als superheld maar door zijn achtergrond behoud hij wel de humor die nodig is voor deze film en perfect past bij de zelfrelativering. Vele oneliners zijn geslaagd tot ijzersterk (de zaal was echt vaak aan het lachen) maar ook in de dramatische momenten (zijn wel zeldzaam) weet hij zich echt staande te houden en is hij een échte toevoeging voor het Avengers-ensemble. Maar dé man die deze film hogerop tilt is Douglas. Als hij dit in een niet blockbuster-verhaal neerzet wordt hij volgens mij genomineerd voor een oscar en stiekem hoop ik dat hij die toch zou verzilveren, die nominatie. Want naar mijn gevoel weet hij van zijn personage het beste te maken van heel het universum tot nog toe. Elk woord is geloofwaardig, in de komische noten zet hij zich met gemak naast Rudd maar het is vooral in de dramatischere stukken (over zijn verleden, zijn tijd als ant-man, zijn relatie met zijn dochter, zijn uitvinding) dat hij er echt bovenuit steekt. Hij weet zo een sterke gelaagdheid aan te brengen aan zijn personage dat ik echt hoop dat we hem nog vaak terug gaan zien. De rest van de cast is meer een aanvulling al was Pena écht wel hilarisch. De badguy stelde zoals verwacht niet veel voor en ook de reden waarom hij alles doet is best belachelijk maar anderzijds heb je daar die zelfrelativering weer en weet de film dat ze daar ook niet te veel aandacht aan moeten besteden. De langerekte finale die erg sterk opbouwt kent dan ook een heerlijk hoogtepunt en is datgene wat de film toch nog een punt extra oplevert.

Ant-Man heeft zijn nut in het MCU zeker en vast bewezen. Ten eerste zijn enkele personages een echte aanwinst voor het MCU, visueel heeft de film zoveel nieuws en leuks te bieden en ook qua kracht hebben we gemerkt dat hij er zeker en vast tussen mag staan. hij troefde falcon zeer makkelijk af en op een vermakelijke manier. Ik ben toch benieuwd naar een vervolg, het standaard-opstapje hebben we nu gehad. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dit verder kunnen trekken.

En over Edgard Wright, ik vond hem opvallend duidelijk vernoemd in de aftiteling. Volgens mij hebben ze toch érg veel behouden van zijn oorspronkelijk plan en visueel vond ik de film écht topnotch dus Wright's versie zou naar mijn gevoel niet zo een grote verbetering geweest zijn want dan spreken we over een nagenoeg perfecte blockbuster en Wright heeft al sterke films gemaakt maar toch nog niet de perfectie benader voor mij. En aangezien zijn naam toch duidelijk te zien was denk ik dat er veel van zijn visie behouden is.

Ant-Man is een aangename toevoeging van het MCU. Heerlijke visuele actie, enkele sterke nieuwe personages, een degelijk verhaal dat niet veel nieuws te bieden heeft maar zorgvuldig is weergegeven en de nodige zelfspot. Ant-man toont dat het zijn plaats heeft in het MCU, zeker als personage en zorgt voor een kleine 2 uur topvermaak die geen moment verveeld

4,25/5

avatar van El ralpho

El ralpho

Wie niet sterk is moet klein zijn

Ant-man is gelukkig weer een wat kleinere productie van Marvel, die gelukkig niet zo bombastisch en leeg aanvoelt als de laatste Avengers en dan ook een verhaal heeft waar wat meer tijd en energie in is gestopt. Echter vond ik Ant-man aanvankelijk niet bijster boeiend wat hoofdzakelijk kwam doordat het hele sfeertje en de humor mij het grootste deel van de film niet aansprak. De vriendengroep van Scott was bijvoorbeeld zelfs ronduit irritant en was 9 van de 10 keer dan ook totaal niet grappig. Ook het personage van Rudd (Scott) wist geen sympathie op te wekken bij mij. Evangeline Lilly zag er ook maar vreemd uit met haar zwarte pruik, en de bad guy was er helaas weer zo een waar je er 13 van in een dozijn hebt. Hoofdzakelijk het personage van Douglas sprak mij eigenlijk aan, en ik vond hem dan ook het meest vermakelijk om naar te kijken. Ook vond ik de verhaallijn niet geweldig. Het verhaal was hier dan wel beter geschreven als in de meeste Marvel films van de laatste tijd, maar toch greep het me nooit echt helemaal. Waar ik me ook aan stoorde was de verplichte link met het Avengers universum en het gevecht met een van deze Avengers. De rol van Anthony Mackie aka Falcon die een minimale bijdrage heeft geleverd aan de films voelde eigenlijk ook maar aan om er puur ingestopt te zijn omdat hij waarschijnlijk de goedkoopste was en de bekendere Avengers waarschijnlijk hier geen tijd voor hadden vanwege hun filmschema's

Wat Ant-man uiteindelijk toch op een ruime voldoende voor mij brengt is met name het tweede gedeelte van de film waarbij ik het dan heb over de actie scene's. Met het hele krimp gebeuren wordt hier erg creatief omgesprongen wat zeer creatieve vondsten en uiterst vermakelijke scene's oplevert. Ook de effecten zijn erg mooi (maar dit zijn ze in de gehele film wel) en het had wel iets gaafs om gewone alledaagse omgevingen, te zien veranderen in een slagveld. Ook de humor die door deze scene's heen verweven zat, was opeens een stuk sterker gevonden binnen mijn optiek. Het grootste pluspunt van de film vond ik echter het geloofwaardig overbrengen van de origine van Ant-man, want probeer dat maar eens op een geloofwaardige manier naar het witte doek te vertalen! Dit alles bij elkaar vind ik de film toch wel op een nette 6,5 uitbrengen. Enigszins overgewaardeerd vind ik de productie echter wél.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Clichematig, inspiratieloos maar wel vermakelijk. Wat vooral een verademing is dat dit zo'n vooruitgang is in vergelijking met Avengers: Age of Ultron. Geen onsamenhangende domme blockbuster, slim is Ant-Man ook niet maar heeft genoeg grijze massa om normaal te functioneren.

Ant-Man is vooral kleiner qua film en dat geeft Reed dan net wat meer gelegenheid zijn ding te doen. Tuurlijk, is hij - net als elke Marvel regisseur, en de reden dat Du Vernay niet wilde - een corporate slave en is ook hij gedwongen de Marvel formula te volgen maar de pretenties zijn gelukkig wat puurder. Het is een origin verhaal, wat het allemaal nog voorspelbaarder maakt, maar de oprechte luchtige insteek maakt wel wat goed wat dat betreft.

Humor is erg hit or miss, maar het is niet zo overduidelijke blockbuster humor zoals je die bij Whedon o.a. terug vindt. Door de casting van Rudd zou je anders verwachten maar hij krijgt opvallend weinig komische ammunitie. Wat Ant-Man vooral redt is Michael Douglas, die de film zo draagt waardoor de vele cliche's minder zwaar wegen.

Actie is dik in orde, allemaal te danken aan het mechanisme van het Ant-Man pak. De vloeiende shifts tussen de miniature en real size universe zorgt voor een lekker vlotte dynamiek en de actie is daardoor erg genietbaar. Helaas is de villain vertolkt door Stoll wel de meest saaie tot op heden, en als je naar het track record van Marvel op dat gebied kijkt is dat best wel knap. Ook zijn de referenties naar The Avengers verre van subtiel, en zijn ze zo overobvious dat het nogal begint te storen hoe Reed probeert duidelijk te maken dat Ant-Man een sidebar voor The Avengers is.

Al met al een verademing sinds het laatste Marvel Studios vehikel, en Ant-Man is dan vooral veel formulewerk maar weet wel wat ze is. Vermakelijk ondanks de cliches en gebrek aan visie (Marvel laat het ook niet toe).

avatar van wwelover

wwelover

Zoals verwacht, zeker na de trailer, is Ant-Man voor mij toch wel de minste uit de Avengers reeks. Ik vond het verhaal gewoon niet pakkend genoeg en de opbouw naar Rudd als Ant-man duurde mij te lang. Zeker voor wat je aan actie terugkrijgt uiteindelijk. En de geringe actiescenes zaten allemaal al bijna in z'n geheel in de trailers. De cast is verder wel prima. Rudd is natuurlijk een nogal likeable acteur en zorgt voor de nodige humor. En dat was uiteindelijk ook wel nodig voor deze film. Voor mij is Ant-Man niet interessant genoeg om bij The Avengers en Captain America te stoppen, maar ja..

avatar van Nohands

Nohands

Schitterende leuke en steengoed gemaakte film, goede opbouw van het hoe en wat en ontstaan van Ant-man. Ik heb mijzelf prima vermaakt met deze film, Evangeline Lilly is een lust voor het oog en Paul Rudd en Michael Douglas waren ook in topvorm.

Ant-man zijn pak is supervet, zeker zijn helm!!

Leuke aanvulling/toevoeging aan de marvel serie!!!

avatar van voskat

voskat

De meest... "luchtige" uit de Avengers-stal. En daar zit 'm ook het probleem: ondanks de geslaagde humor en creatieve actie blijven de personages te oppervlakkig om er echt een (sub)topper van te maken.

Vooral het moment dat we de subatomaire wereld binnengaan stelt lichtelijk teleur. Dan hoop je toch wel op een beetje diepgang. Helaas, het blijft bij wat kaleidoscoop-effectjes en lui Hollywood-sentiment.

Te veel gemiste kansen en daardoor erg gemengde gevoelens. De actie en humor waren te leuk om minder dan 3 sterren uit te delen. Daarom precies dat.

avatar van gotti

Verrassend leuke film, waar vermoedelijk nog de nodige ideeën van Edgar Wright in verscholen zitten. Ant-Man is zeker een verademing na het tegenvallende Avengers 2, die zwalkte tussen een zichzelf veel te serieus nemende actiefilm en een tegelijkertijd een parodie van zichzelf. Ant-Man is, ondanks zijn voorspelbaarheid, een verademing wat dat betreft. En Rudd houdt zich wonderlijk genoeg goed staande als leading man.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zeer vermakelijk. Hoezeer Marvel ook met middelmaat aankomt de laatste tijd, ik bezoek al een aantal jaren trouw vrijwel alle films van hun. Dus ook deze Ant-Man waar ik in het geheel geen vertrouwen in had door de toch wat negatieve commentaren. Maar zie daar, soms komt een film verrassend goed uit de hoek. Het is nog geen X2, maar toch wel beter dan Avengers 2.

Het oorsprongsverhaal is al niet bijster bijzonder, maar wordt wel prima uitgewerkt. De meer dan behoorlijk Rudd krijgt genoeg tijd om zichzelf wat body en geloofwaardigheid mee te geven, en doet dat behoorlijk met een bepaalde fijne nonchalance. Soms slaat dat wel wat om in ongepaste slapstick, maar meestal werkt dit prima. De bijrollen worden verder prima ingevuld, zij het nergens bijzonder. Peña en zijn makkers zijn me wel wat te vervelend met veel flauwe humor en stereotypering, al zit er heel af en toe een sterke subtiele grap in. En het is verder vooral Douglas die in zijn eentje de hele film draagt, zelfs in een bijrol. Hij is emotioneel als het moet, maar weet zich vooral uitstekend te redden als de film soms verzandt in pure nonsens.

Maar goed, wat vooral opvalt is de stijl. De Marvel-regisseurs krijgen weinig eigen inbreng, maar toch is deze Ant-Man net iets anders dan de overige films. Kleiner vooral, dus geen complete steden die uit de lucht vallen en veel zielloze actie. Nee, in plaats daarvan gedoseerde actie (allicht iets te weinig in het eerste uur, al vliegt dat dan wel weer voorbij) en enkele originele ideeën. De actie is vaak met schwung gemonteerd en enkele scènes zijn ook gewoon leuk gemaakt. Thomas de Stoomlocomotief heeft een mooie rol en zeker als Plainsong van The Cure inzet werd ik wel even blij, niet alleen hoe men tot dat lied kwam (best geinig) maar het maakte ook een mooie scène. Daarnaast is het allemaal vrij overzichtelijk gefilmd. Ik las in enkele kritieken dat sommigen dat wel vonden, maar die hebben dan nog nooit een film van Michael Bay gezien.

En eerlijk is eerlijk, het gebruik van 3D is eindelijk eens van waarde, door vooral de scènes van de kleine wereld heel sterk in 3D te filmen en zo een ander effect mee te geven dan wanneer alles op normale grootte is. Niet alleen voor Ant-Man zelf, ook voor de kijker Net als Gravity waar 3D in de ruimte een nuttig effect had, is dat in deze Ant-Man hetzelfde in de microwereld. De CGI is soms wat plastic en ook het subatomair gaan had beter gekund dan de Winamp-variant.

Nee, het is geen perfecte cinema. Er zitten ook behoorlijk wat clichés in. En zeker de training van Rudd gaat wel erg snel allemaal. Maar er zitten ook genoeg leuke momenten in en het bijzonder vermakelijk waardoor de film boven de middelmaat uitstijgt. 3,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

"I think we should call the Avengers."

Ergens had ik toch graag de versie van Edgar Wright willen zien, die helaas het veld moest ruimen na creatieve onenigheid.

Om eerlijk te zijn zegt de naam 'Ant-Man' mij weinig, behalve dat hij later deel uit moet maken van het welbekende superheldenteam. De manier waarop hij in deze film wordt geïntroduceerd, is dermate clichématig; het is alsof men lukraak naar films uit dit genre heeft gekeken en met een nogal ongeïnspireerd script is gekomen. Het is dat de cast er nog iets van maakt, met een charismatische Paul Rudd en een fijn spelende Michael Douglas.

Qua verloop is het dan ook vrij standaard. De eerste helft wordt er doorheen gejaagd d.m.v. snelle introducties en de - plichtmatige - training sequenties. Om vooral de nodige referenties naar eerdere gebeurtenissen uit het Marvel universum niet te vergeten, al voelen deze op momenten wel erg geforceerd aan. Het lijkt erop dat je als kijker er alsmaar aan herinnerd moet worden dat je een Marvel film aan het kijken bent.

Wat het geheel redt is de humor, hoewel de meeste grappen veelal hit-and-miss zijn. Hierdoor blijft het een luchtig gebeuren dat zichzelf niet al te serieus neemt. Wat dat betreft spelen de actiescènes daar goed op in door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van het pak en de situaties waarin de held terecht komt. Het is alleen jammer dat de schurk nou niet echt noemenswaardig is, laat staan dreigend overkomt.

Al met al best een vermakelijke superheldenfilm, maar niet één die je lang zal heugen. Uiteraard wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

In 2008 beet Iron Man de spits af voor de inmiddels grote Hollywood goudmijn (met betrekking op The Avengers en de daarbij horende losse films) en deze goudmijn is 7 jaar later nog lang niet op! Ook Ant-Man gaat weer lekker en terecht wat mij betreft. Eigenlijk zat dit vanaf het begin af aan al goed, want Iron Man 1 heeft heel erg veel geld opgeleverd en bovendien een uitstekende film! Jammer dat een aantal films niet helemaal goed uit de verf zijn gekomen vanwege haast of wat dan ook. Captain America: The First Avenger beviel mij niet heel erg goed, de eerste Thor had ook iets beter gekund en Iron Man 2 is echt matig! Maar sinds The Avengers film houden ze zich goed staande! Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier en Iron Man 3 zijn bovengemiddeld goede films!

En Ant-Man is geen uitzondering voor mij, dus ik heb me gister niet verveeld! Ik wil dus niet gaan mierenneuken, maar de film probeert wel net iets te vaak grappig te zijn. Michael Peña en zijn twee vriendjes zijn hier verantwoordelijk voor en zij verpesten het helaas. Dit hele trio had sowieso achterwege moeten blijven. Eigenlijk dus gewoon weer mosterd na de maaltijd zoiets. Paul Rudd doet het wat mij betreft uitstekend en Michael Douglas geeft de film ook zeker een extra. Tevens ziet de jonge Michael Douglas er helemaal niet verkeerd uit! Badguy Corey Stoll had wel iets meer diepgang mogen krijgen en als ze dus die vervelende pubers zoals Michael Peña enz. eruit hadden gelaten dan hadden ze Darren Cross / Yellowjacket wat beter uit kunnen diepen.

De film heeft verder hier en daar wat dode momenten. De eerste 20 a 30 min vond ik bijzonder leuk, maar zodra hij het pak krijgt, wordt het even minder. En paar ups en downs dus. De mieren zagen er helaas ook net iets te veel CGI uit. En ja, het Falcon momentje was extreem geforceerd, maar om te zeggen ik heb me eraan geïrriteerd. Nee dat nou ook weer niet, want daar hebben we tenslotte Michael Peña en zijn vriendjes al voor. Gelukkig is het verder allemaal prima in orde. Er wordt op momenten echt creatief met het krimpen omgegaan en de actie is zeer leuk! Maar inderdaad, iemand merkte het al op. De trailer is een soort samenvatting van de film! Sorry, maar dat kan echt niet! De complete finale zit al zowat in de trailer.

Ik hoop in elk geval dat er snel een vervolg komt op Ant-Man. Maar dan alsjeblieft ZONDER mensen als Michael Peña! Gelukkig zien we Ant-Man volgend jaar al terug in de nieuwe Captain America. Maar ook de pas 19 jarige Tom Holland als de nieuwe Spider-Man. Als dat maar goed gaat!

avatar van Metalfist

Metalfist

Wait I didn't steal anything! I was returning something I stole!

Ik moet eerlijk zeggen, ik was wat teleurgesteld toen bleek dat Edgar Wright zich niet meer met Ant-Man ging bezig houden. De man was al ettelijke jaren met het project bezig, leek ook unaniem bejubeld te worden (onder andere door Joss Whedon en Simon Pegg) en opeens gingen hij en Marvel/Disney uit elkaar. Dan werd de fakkel doorgegeven aan Peyton Reed die met Bring it On en Yes Man wel vermakelijke films had, maar leek mij niet meteen een ideale regisseur te zijn voor deze Ant-Man.

Naar het schijnt zou er wel wat zijn overgebleven van het script van Wright dus geen idee wiens verdienste het nu eigenlijk is, maar Ant-Man mag er zeker en vast zijn. Krijg er een soort van de eerste Iron Man gevoel bij (inclusief een nog eens erg degelijke after credits scène met de link naar Captain America en de Civil War) doordat het een charmant filmpje is geworden dat zich niet laat verleiden tot echt grootse actie (hopelijk de eerste en laatste pun die in dit bericht is te vinden) en bovendien nog eens flink wat knipogen introduceert. De Tales to astonish quote, de aanwezigheid van de Ten Rings organisatie (The Mandarin uit Iron Man 3 is dus toch nog niet helemaal verslagen) en Hydra, ... Allemaal erg leuk om te ontdekken wanneer je wat bekend bent met het bronmateriaal. Soit, ik heb het altijd jammer gevonden dat ze Ant-Man niet van in het begin in The Avengers hebben gestoken (Wright had aan Marvel gevraagd om de personages links te laten liggen totdat hij klaar was met de film), maar dit is een mooie, hoewel het wel net iets te vaak nadrukkelijk wordt vermeld, tweede kans. Bovendien krijgen we dan ook nog eens met Hope The Wasp in volle glorie, lijkt me ook erg interessant te gaan worden.

Ik vond het jammer dat Marvel (en waarschijnlijk door de invloed van Disney natuurlijk) er niet voor gekozen had om de eerste Ant-Man, Hank Pym, te verfilmen. Het zou wat te duister zijn geweest voor het bedoelde publiek (schizofrenie, huiselijk geweld en die toestanden) waardoor er gekozen werd voor Scott Lang, de tweede incarnatie van het personage en die werd bovendien nog eens gespeeld door Paul Rudd. Moet zeggen dat ik beide keuzes eigenlijk erg goed vind uitkomen. Rudd lijkt erg veel plezier te hebben in zijn rol en heeft een schitterende chemie met Michael Douglas. Evangeline Lilly lijkt in het begin wat uit de boot te vallen, maar geraakt uiteindelijk beter en beter in haar rol. Corey Stoll is eigenlijk wat de misser in het geheel. Een nogal kleurloze bad-guy en Stoll is dan ook nog eens vrij inwisselbaar. Voor het overige nog een paar leuke cameo's (natuurlijk Stan Lee, maar ook The Falcon en Captain America) en vooral een set aan goede effecten.

Beetje jammer van de bad-guy dus, maar Ant-Man doet op andere vlakken zoveel goeds dat ik de film toch het voordeel van de twijfel wil geven. De links met The Avengers (Who’s to blame for Sokovia?), de humor en gewoon de algemene freshness om nog eens een echt nieuwe superheld op het witte doek te zien maken dat Marvel zijn reeks netjes verder zet. Benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen.

Kleine 4*

avatar van mrklm

mrklm

Een komische acteur als actieheld is tot nog toe ongelukkig uitgepakt: Seth Rogen als The Green Hornet viel niet in goede aarde en Ryan Reynolds [die inmiddels als serieus acteur aan het doorbreken is] werd in Green Lantern opgezadeld met een matig script. Paul Rudd blijkt echter de ideale man om Ant-Man te spelen. Ant-Man past helemaal in een groeiende traditie waarin zelfspot aan de orde van de dag is. De onderkoelde humor van Paul Rudd is precies genoeg om de humoristische scènes de juiste uitwerking te geven, zodat de film nooit in pure zelfparodie vervalt. De actie is explosief, maar ook luchtig. De scène uit de trailer [waarin Ant-Man wordt aangereden door een speelgoedtrein] is daar een perfect voorbeeld van. Geen epische gevechten waarbij hele steden in puin worden gelegd, maar knap gemaakte actiescènes vol vaart en humor. Een verademing tussen alle door testosteron gedreven SF-actie-films van de laatste jaren!

avatar van as

as

Vermakelijk formule werk uit de Marvel stal.

Jammer van de exit van Edgar Wright en moeilijk te zeggen in hoeverre er dan een andere film was geweest. Wel fijn om weer een wat "kleinere" film voorgeschoteld te krijgen dat me op momenten deed denken aan de eerste Iron Man. Niet dat dit kan tippen aan die frisse opener van het Marvel Universum. Dat voelde toen nog niet als formule werk.

Nu is dat zeker wel het geval. Dezelfde script opbouw, dezelfde oninteressante onderontwikkelde villain, dezelfde lichtverteerbare humor, het houdt niet over. Rudd lijdt een beetje onder het Tony Stark syndroom maar Douglas speelt iedereen weg. Jammer dat Stoll zo'n onderontwikkelde rol heeft.

Toch leuk en vermakelijk zolang het duurt.

3*en

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Had uiteindelijk toch meer in gezeten. Er valt gelukkig genoeg te lachen en dat redt de film dan ook. De quips, de visuele grappen en ook de verhalende sidekick werkt. Echter is het toch een superhelden-film die puur z'n punten hierop verdient. Er worden teveel semi-sentimentele verhaallijntjes geforceerd in de film verwerkt, met als sentimenteel dieptepunt de dialoog tussen Hope en Hank over Hanks' vrouw. Idem dito het hele 'ik doe het voor mijn dochter'-verhaal. Ook de bad guy vond ik tegenvallen, een erg onuitgewerkt karakter en verder weinig interessant.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Superman, Batman, Sipiderman, Iron Man... en een hoop etages lager vind je Ant-Man. Ik vond er eigenlijk allemaal niet zoveel aan en het verliep volgens een vrij brave en voorspelbare manier. Ik heb sowieso niet zoveel met normalo Paul Rudd; de Mexicaan Peña daarentegen wint mijn sympathie meestal wel. Wederom een held die in zijn eentje de wereld red, waar begeleiders aanwezig zijn die instructies geven via de headset. Visueel heeft het me niet overtuigd en verhaaltechnisch evenmin. Leuke verwijzing naar The Avengers, meer van dat soort luchtigheid had de algehele vibe niet misstaan.

avatar van Macmanus

Macmanus

Prima Marvel.

Wel blij dan Edgar Wright zijn humor redelijk in stand is gebleven. Peyton is geen hele boeiende regisseur. Maar zijn CGI departement is zo goed dat hij niet veel hoeft te kunnen. De effecten zijn weer eens belachelijk knap. De overgang van groot naar klein is naadloos. Zat soms met open mond te kijken hoe ze het voor elkaar hebben gekregen. De eerste scene dat hij klein wordt, is weergaloos.

Het blijft allemaal in het Marvel universum. Dus moraal + familiefilm. Maar met net onder de 2 uur is ook dat aspect prima te doen. Toch hoop je stiekem dat deze CGI wizards ook ooit een project mogen maken waar totale creatieve vrijheid is.

3.5 sterren.

avatar van Roegge

Roegge

Prima film met goede SFX en ook soms wat leuke dingen zoals:Bv Thomas de stoomlocomotief haha.
Ik heb me uitstekend vermaakt

avatar van limelight73

limelight73

Wat is Evangelina Lilly toch lekker... pffff.. Film is prima te doen. Zelfs voor een niet Marvel fan.

Het zijn dan ook 2 acteurs die ik zeer goed kan hebben. Ze hebben ook prima chemie.

Geen hoogvlieger maar wel een voldoende. 3*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ant-meh. Als de film voor 2008 was uitgekomen, snap ik nog waarom men dit zo bijzonder vindt. Maar inmiddels - met de tsunami aan (Marvel) superheldenfilms die we in een paar jaar tijd hebben gekregen - is dit toch alles behalve vernieuwend. Waren The Winter Soldier of Guardians of the Galaxy ons nog echt iets nieuws of fris leken te brengen, deze generic superheldenfilm doet alles volgens het boekje.

De held is een crimineel met een dochtertje, dus met een hart van goud. Zijn mentor is een oude man vol wijsheden die van toilettegels afkomen, zijn love interest is een vrouw die natuurlijk eerst niets van hem moet hebben, zijn vrienden zijn de comic relief en de bad guy is een eendimensionale gladde zakenman die enkel rijk wil worden. Alles is zó ontzettend boring. Hoewel we dat qua bad guys inmiddels wel gewend zijn van Marvel. Verder is de film natuurlijk gevuld met een beetje vermoeiende referenties naar andere films in de franchise. Snap wel dat Edgar Wright is opgestapt. Verder is een groot deel van de humor in de film echt geforceerd en opvallend niet-grappig en sommige dingen waren echt te dom voor woorden (doe een gehoorapparaatje in en denk aan je dochter, dan draaien mieren een muntje om). Ook het einde (met een andere 'dimensie', waar Ant-Man aan ontsnapte door te groeien) was behoorlijk lame.

Uiteindelijk kun je van Ant-Man niet zeggen dat het echt slecht is, daarvoor zijn er teveel scènes die best ok in elkaar zitten of stiekem verrassend goed werken. Maar het geheel is zo generic, saai en volgens het boekje; alsof de film enkel gemaakt is om snel een nieuwe superheld te introduceren, zodat ie weer mee kan doen in de volgende Marvel blockbuster. Een toffe en unieke stand-alone superheldenfilm maken willen ze schijnbaar al heel lang niet meer.

2,5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Zeer vermakelijke nieuwe Marvelverfilming, die gelukkig creatiever en vermakelijker is dan bijvoorbeeld Avengers 2, die wel echt leed aan een gebrek aan originaliteit en drang om er wat bijzonders mee te doen. Ant Man is geen alledaagse superheld en daardoor een welkome afwisseling in superheldenland, waar de helden toch vooral grote, sterke mannen met een alter ego in de normale wereld zijn.

Zeker in het tweede deel van de film wordt er goed gebruik gemaakt van de verschillen in grootte tijdens gevechten. Erg gelachen om het eindgevecht op de slaapkamer van zijn dochter. Die Thomas de Stoomlocomotief die het raam uit vloog, haha. Of dat ze bij een aanrijding even uitzoomen en heel lullig een speelgoedtreintje om zien vallen.Want qua humor en zelfspot zit het absoluut wel goed bij Ant Man. De film is bij vlagen serieus, maar meestal luchtig en vol zelfspot. Dit is ook mede dankzij prima acteerwerk van Douglas, Rudd en Lilly. Wel jammer trouwens dat ze zo'n mooie vrouw als Evangeline Lilly waar ik sinds Lost al een fan van ben zo'n lelijke pruik op laten zetten.

De film kent ook nog een paar leuke cameo's, waaronder enkele tijdens en na de aftiteling. Absoluut de moeite voor de Marvelfans om nog even dat te bekijken.

Jammer dat de vijand lange tijd niet echt indrukwekkend was en dat de humor ook wel enkele missers bevatte. Daardoor zal ik Ant Man geen topfilm noemen, maar wel een aanrader. Visueel valt er sowieso genoeg te genieten.

Ik keek erg uit naar deze film vanwege het enthousiasme van velen, maar nu ik hem zelf heb gezien snap ik niet waarom de hype eromheen zo groot is. Marvel overlaad ons de laatste tijd met superheldenfilms en ik hoopte op weer op een goede film. Ondanks mijn hoge verwachtingen vond ik de film tegenvallen.

Karakters waren niet boeiend, saaie slechterik en veel te veel gepraat.

Had gehoopt op iets meer actie.

Ik werd niet warm van Ant-man en ik vind de film simpelweg niet spectaculair genoeg.

Ik moet Marvel wel nageven dat het meer verhaal bevat dan The Avengers en dat het er visueel weer fantastisch uitziet. Ook zitten er leuke grapjes in de film.

Ik raad de film niet af voor Marvel fans, maar er bestaan betere.

Jammer Marvel, hopelijk is Deadpool beter!

avatar van Kondoro

Kondoro

Ant-Man

Na het nieuws dat Marvel studios met een nieuwe film op de proppen kwam genaamd: Ant-Man, dacht ik: "dit word hem!". Uiteraard na het zien van vorig jaars Guardians of the Galaxy (2014) (wat ik echt een super film vond) had ik erg hoge verwachtingen bij de film. Later in 2015 begonnen de televisie reclames en interviews van de Ant-man op YouTube video's en meer. Ik begon nog meer te kwijlen naar Ant-man want ik ben zelf wel fan van de Marvel films, zeker als het een Sci-Fi film is (wat overigens wel bij Marvel past) kan ik echt niet meer wachten. Ik zag hem dan toch gister voorbij schieten en ik kon me kans dus echt niet laten liggen dus heb hem maar meteen binnen gehaald, toch is hij minder geworden dan ik verwacht heb.

Bij Ant-man heb ik nou niet de hele film een Wow! gevoel beleefd wat ik vaker wel heb bij andere Marvel films, qua actie is er oprecht niks mis mee en erg gaaf, ook de mini-scenes zijn leuk (wanneer hij weer transformeert) dus dat vond ik goed. Ook de soms versnelde stukken kon ik niet verdragen en de film word je eigenlijk direct op het bord gegooid waardoor je er al gelijk met je kop bij moet zijn. Het verhaal vond ik helaas wat afgehaakt en niet echt passen binnen het concept. Marvel staat bij mij vooral bekend om de gave sci-fi scenes die ze er goed tussen stoppen en ook bij Ant-man zijn die niet te missen en komen ze geregeld voor. Toch was dit tussendoortje niet hoogwaardig en ik heb betere Marvel films gezien. Het zijn de sci-fi scenes die de film grotendeels recht op houden en redden maar voor alle commotie om de film, om er een hype van te maken was onnodig. Heb overigens wel veel zin in Deadpool (2016) dus daar kijk ik nu dus naar uit!

avatar van arno74

arno74

Een film dat redelijk fris begint maar uiteindelijk toch de zoveelste typische superheldenfilm wordt. Het vlotte begin en het leuke einde (met het speelgoedtreintje) vond ik wel het beste van de film. Bij het subatomic deel kreeg ik toch wel een soort van deja-vu met de boekenkastscène uit Interstellar, beetje van hetzelfde niveau). Het middendeel is een doorsnee superheldenverhaal met de voor Marvel cliché bad guy. Had m leuker verwacht, kan wat mij betreft bij lange na niet tippen aan Guardians of the Galaxy. 2.5*

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke wegkijker......een lekkere frisse superheld movie van Marvel.

Prima acteerwerk en leuke humor en ook visueel best aardig......jaaa een meer dan oke Marvel filmpje.

Tikkeltje voorspelbaar maar dat zijn we gewend met dit soort films..

avatar van james_cameron

Prima Marvel-film, die wijselijk kiest voor een lekker luchtige aanpak. Het vroegtijdige vertrek van oorspronkelijke regisseur Edgar Wright deed het ergste vermoeden, maar de uiteindelijke film heeft hier zo te zien niet onder geleden. Genoeg aktie en spektakel, alsmede bijzonder fraaie visuele effecten, maar het zijn vooral de leuke personages en de onderkoelde humor die hier iets speciaals van maken.

avatar van Brabants

Brabants

Deze marvel is een zeer onderhoudende film uit de reeks met een humoristisch karakter en sterke cinematografie. Het plot is solide en het acteerwerk echt goed. Al met al een aangename verrassing binnen het genre.

avatar van IH88

IH88

“Sorry I’m late, I was saving the world. You know how it is.”

Ant-Man is een heerlijke Marvel-film geworden rond een niet alledaagse superheld die na een stroef en afwerend begin toch zijn strakke Ant-Man pak aandoet en zijn superheldenstatus omarmd. Een luchtige Marvel-film die fris aandoet en zichzelf gelukkig niet al te serieus neemt.

Paul Rudd is een aparte keuze als superheld maar hij is perfect als Scott Lang, een man die voor zijn dochter zijn leven wil beteren maar steeds weer vervalt in oude fouten. Als hij van Dr. Hank Pym (een geweldige Michael Douglas) de kans krijgt om Ant-Man te zijn grijpt hij deze kans na een aarzelend begin met beide handen aan. Ant-Man is door het concept, krimpen maar tegelijkertijd in kracht toenemen, geen standaard superheld en vooral in de actiescènes wordt dat duidelijk. Deze actiescènes zijn erg origineel en worden met flair, spanning en humor gebracht. Vooral in het laatste gevecht rond de treintjes van de dochter van Scott komt dit goed tot uiting. Rudd, Douglas en Evangeline Lilly (die Hope van Dyne, de dochter van Hank Pym speelt) vormen een sterk trio en zorgen voor een aantal hoogtepunten in de film. Het is speels, humorvol maar ook serieus als het moet. Michael Pena, David Dastmalchian en T.I. moeten als vrienden van Scott voor de komische noot zorgen en vooral Pena slaagt daar goed in. Corey Stoll vond ik als bad guy een zwakke schakel en maakte op mij geen indruk. Hij had geen charisma en straalde totaal geen dreiging uit. Een gemiste kans. Ant-Man is humorvol, visueel overdonderend en actierijk. Maar het sterke script en de acteurs zorgen ervoor dat Ant-Man nooit uit de bocht vliegt en ondanks het verhaal rond een krimpende superheld en mieren met beide benen op de grond blijft staan. Een knappe prestatie.