Ant-Man (2015)
Met onder meer: Paul Rudd, Michael Douglas en Evangeline Lilly
Releasedatum: 23 juli 2015
Bekijk via Disney+
Plot Ant-Man
"Heroes don't get any bigger."
Dokter Hank Pym heeft een stof ontwikkeld waardoor hij materie enorm kan verkleinen en gelijktijdig het veel meer kracht kan geven. Hij verwerkt dit in een speciaal pak en de militaire potentie wordt snel duidelijk. Pym wil daar echter niets van weten maar wordt door zijn assistent Darren Cross buitenspel gezet. Pym moet de hulp inroepen van de wat sullige inbreker Scott Lang om door middel van het spectaculaire Ant-man pak de duistere plannen van Cross te verijdelen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ant-Man (MusicMeter)
Cassie Lang
Luis
Kurt
Tom-Hanks
Ik heb deze film gisteren gezien in de cinema. Vond ze niet speciaal. Het was een gewone MARVEL-film met veel superhelden-clichés.
Hoewel het tweede deel vol actie en spanning zat, was het eerste deel vooral inleiding. Veel praten en weinig doen. Toch vond ik de inleidende zaken goed uitgelegd worden door de acteurs. Humor was ook talrijk aanwezig.
De acteerprestaties waren niet geweldig, maar ook niet slecht. Onbekende acteurs spelen de hoofdrol, wat niet betekent dat ze slecht waren. 1 bekende naam: Michael Douglas.
Ik geef de film een 3.0
-jack_sparrow-
film reviews in 100 woorden: Ant-Man (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be
Ant-Man heeft me vooral verrast met het sterke en dynamische verhaal, wat eerst en vooral een slimme kraakfilm is, maar ook een hilarisch superheldenverhaal. De nieuwste in het Marvel-rijtje is duidelijk met veel passie gemaakt, maar voelt vooral ‘kleiner’ en persoonlijker aan dan zijn voorgangers. Rudd, Douglas en Peña zijn de showstelers, de slechterik daarentegen is spijtig genoeg iets te cliché, net als het vader-dochterverhaal van beide Ant-Mannen. De actiescènes zijn superspectaculair, creatief en zal een leuke toevoeging zijn aan volgende Avenger-films. Ik had graag Edgar Wright’s Ant-Man gezien, maar Peyton Reed’s humoristische en intieme actieprent is méér dan voldoende.
sonyjh
Ik begrijp niet dat mensen deze film loven voor het verhaal... Ik vond alles nogal flauw, en zeker het verhaal.
Glennekeeeee
zeer positief verrast in de bioscoop gisteren. Al had ik toch na de redelijk positieve quotering op RT een klein beetje hoop gekregen dat de film nog mee ging vallen maar eigenlijk doet het meer dan dat en steekt deze film met gemak de origins van Captain America en Thor voorbij.
Allereerst beginnen we misschien bij het zwakste punt van de film en dat is het verhaal. Hoewel het best zorgvuldig uitgewerkt is biedt het weinig vernieuwend al is het heist-gegeven wel leuk in het MCU maar als je dat weglaat heb je wel een doorsnee verhaal. Al heb je dat wel meer bij origins-story en hebben eigenlijk alleen Iron Man en Guardians die trend weten te omzeilen. De kracht van deze film ligt vooral in zelfrelativering. Een man die kan krimpen tot een mier, er mee kan praten, erop kan vliegen, de leider zijn van miljoenen mieren over de wereld en tegelijk toch de kracht bezit van een ijzersterke mens, daar is niets geloofwaardig aan en dat hebben de makers ook voldoende gesnapt. De film heeft genoeg zelfspot en weet dat het zichzelf niet te serieus moet nemen al heeft de film ook wel zijn momenten in het serieuzere werk. Dit komt door M. Douglas maar daar later meer over. Eerst beginnen met Rudd... Ik had er bij de aanstelling geen goed oog op maar achteraf bekeken is het wel een gouden zet. Hij heeft duidelijk getraind waardoor hij overtuigender lijkt als superheld maar door zijn achtergrond behoud hij wel de humor die nodig is voor deze film en perfect past bij de zelfrelativering. Vele oneliners zijn geslaagd tot ijzersterk (de zaal was echt vaak aan het lachen) maar ook in de dramatische momenten (zijn wel zeldzaam) weet hij zich echt staande te houden en is hij een échte toevoeging voor het Avengers-ensemble. Maar dé man die deze film hogerop tilt is Douglas. Als hij dit in een niet blockbuster-verhaal neerzet wordt hij volgens mij genomineerd voor een oscar en stiekem hoop ik dat hij die toch zou verzilveren, die nominatie. Want naar mijn gevoel weet hij van zijn personage het beste te maken van heel het universum tot nog toe. Elk woord is geloofwaardig, in de komische noten zet hij zich met gemak naast Rudd maar het is vooral in de dramatischere stukken (over zijn verleden, zijn tijd als ant-man, zijn relatie met zijn dochter, zijn uitvinding) dat hij er echt bovenuit steekt. Hij weet zo een sterke gelaagdheid aan te brengen aan zijn personage dat ik echt hoop dat we hem nog vaak terug gaan zien. De rest van de cast is meer een aanvulling al was Pena écht wel hilarisch. De badguy stelde zoals verwacht niet veel voor en ook de reden waarom hij alles doet is best belachelijk maar anderzijds heb je daar die zelfrelativering weer en weet de film dat ze daar ook niet te veel aandacht aan moeten besteden. De langerekte finale die erg sterk opbouwt kent dan ook een heerlijk hoogtepunt en is datgene wat de film toch nog een punt extra oplevert.
Ant-Man heeft zijn nut in het MCU zeker en vast bewezen. Ten eerste zijn enkele personages een echte aanwinst voor het MCU, visueel heeft de film zoveel nieuws en leuks te bieden en ook qua kracht hebben we gemerkt dat hij er zeker en vast tussen mag staan. hij troefde falcon zeer makkelijk af en op een vermakelijke manier. Ik ben toch benieuwd naar een vervolg, het standaard-opstapje hebben we nu gehad. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dit verder kunnen trekken.
En over Edgard Wright, ik vond hem opvallend duidelijk vernoemd in de aftiteling. Volgens mij hebben ze toch érg veel behouden van zijn oorspronkelijk plan en visueel vond ik de film écht topnotch dus Wright's versie zou naar mijn gevoel niet zo een grote verbetering geweest zijn want dan spreken we over een nagenoeg perfecte blockbuster en Wright heeft al sterke films gemaakt maar toch nog niet de perfectie benader voor mij. En aangezien zijn naam toch duidelijk te zien was denk ik dat er veel van zijn visie behouden is.
Ant-Man is een aangename toevoeging van het MCU. Heerlijke visuele actie, enkele sterke nieuwe personages, een degelijk verhaal dat niet veel nieuws te bieden heeft maar zorgvuldig is weergegeven en de nodige zelfspot. Ant-man toont dat het zijn plaats heeft in het MCU, zeker als personage en zorgt voor een kleine 2 uur topvermaak die geen moment verveeld
4,25/5
Martijnnn
Mja, Ang Lee, Sam Raimi, Del Toro, Singer, Burton, Nolan. Zo logisch was het het voorheen niet bij superheldenfilms. Het lijkt bij het marvel van nu een voorwaarde dat je zo kleurloos mogelijk bent. Een inhuurregisseur, ipv een filmmaker met een eigen visie.
Het zijn misschien niet altijd grote namen in de filmwereld, maar vaak wel mensen die met kleinere indyfilms en goed lopende televisieseries te maken hebben gehad (Game of Thrones, Mad men. En natuurlijk wil Marvel zijn visie in de films houden, lijkt me ook logisch als je het zo groot aanpakt.
Een Grote naam wil ook niet altijd een goede film betekenen. Kan ook een mooi opstapje zijn voor velen.
mister blonde
Noem dan eens 1 naam, waarbij jij het idee hebt dat er talent achter zit en voor wie dit een mooie opstap is? Peyton Reed heeft al e.e.a. gedaan, maar het zijn films zonder handtekening. Het is duidelijk een inhuurregisseur en geen auteur. En dat vind ik een slechte ontwikkeling. Laat Marvel zijn concepten combineren met de visie van een regisseur met ... visie ...
Martijnnn
Peyton Reed is misschien dan niet het beste voorbeeld.
De gebroeders Russo; regisseurs van onder andere 2 van de betere comedy series ooit, Arrested Development en Community.
Alan Taylor; veel betekend voor The Sopranos en Mad Men en in mindere maten wat voor Boardwalk Empire en Game of Thrones.
En verder heb je nog James Gunn die een aantal leuke kleinere films gemaakt heeft die hij ook geschreven heeft.
En natuurlijk Joss Whedon, die uiteindelijk ook flink gevochten heeft om dingen in de film te krijgen zoals hij ze wou.
Misschien is opstapje niet het juiste woord aangezien deze namen al best veel gedaan hebben maar het zijn in ieder geval mensen met talent.
Uit interviews met Edgar Wright blijkt wel dat regisseurs altijd iets inbreng hebben (in zijn ogen dan weer niet genoeg). Maar schijnbaar zit er in Ant-Man nog gevoeg invloeden van hem. Als elke regisseur maar lekker gaat doen waar hij zelf in zin krijg je allemaal willekeurige films die niet in het complete plaatje passen. Voor een project zo groot als dit lijkt me dat zeker niet het beste, je moet een beste visie hebben wil je dit klaar spelen.
Uiteindelijk worden tot nu toe bijna alle films uitstekend ontvangen, zowel door de pers als door het publiek. Ze doen dus toch iets goed.
Timothyvdmeer
Wellicht wat meer films kijken Paul Rudd, Corey Stoll en Evangeline Lilly zijn toch echt bekenden namen.
Thorak
Geen idee hoe groot hun rollen zijn, maar Michael Peña en Hayley Atwell zijn ook toch ook echt wel bekend te noemen.
Als ik de trailer zo zie dan probeert Paul Rudd behoorlijk David Duchovny/Hank Moody na te doen...
LPereboom
Aangenaam verrast door deze Ant-Man, de humor vond ik leuk en tof gedaan... Een paar moeten lachen toch. De actie vond ik goed gedaan en goed opgelost door het feit dat hij krimpt, vond dat ze het goed aangepakt hebben. Voor mij was Ant-Man een beetje nieuw want ik kende niet zoveel van de superheld, eerste uurtje was een inleiding en ik verveelde me niet! Het 2de uurtje was dan eerder de actie die ook goed vond! Toch een dikke 7,5/10 voor deze marvel film ?
El ralpho
Wie niet sterk is moet klein zijn
Ant-man is gelukkig weer een wat kleinere productie van Marvel, die gelukkig niet zo bombastisch en leeg aanvoelt als de laatste Avengers en dan ook een verhaal heeft waar wat meer tijd en energie in is gestopt. Echter vond ik Ant-man aanvankelijk niet bijster boeiend wat hoofdzakelijk kwam doordat het hele sfeertje en de humor mij het grootste deel van de film niet aansprak. De vriendengroep van Scott was bijvoorbeeld zelfs ronduit irritant en was 9 van de 10 keer dan ook totaal niet grappig. Ook het personage van Rudd (Scott) wist geen sympathie op te wekken bij mij. Evangeline Lilly zag er ook maar vreemd uit met haar zwarte pruik, en de bad guy was er helaas weer zo een waar je er 13 van in een dozijn hebt. Hoofdzakelijk het personage van Douglas sprak mij eigenlijk aan, en ik vond hem dan ook het meest vermakelijk om naar te kijken. Ook vond ik de verhaallijn niet geweldig. Het verhaal was hier dan wel beter geschreven als in de meeste Marvel films van de laatste tijd, maar toch greep het me nooit echt helemaal. Waar ik me ook aan stoorde was de verplichte link met het Avengers universum en het gevecht met een van deze Avengers. De rol van Anthony Mackie aka Falcon die een minimale bijdrage heeft geleverd aan de films voelde eigenlijk ook maar aan om er puur ingestopt te zijn omdat hij waarschijnlijk de goedkoopste was en de bekendere Avengers waarschijnlijk hier geen tijd voor hadden vanwege hun filmschema's
Wat Ant-man uiteindelijk toch op een ruime voldoende voor mij brengt is met name het tweede gedeelte van de film waarbij ik het dan heb over de actie scene's. Met het hele krimp gebeuren wordt hier erg creatief omgesprongen wat zeer creatieve vondsten en uiterst vermakelijke scene's oplevert. Ook de effecten zijn erg mooi (maar dit zijn ze in de gehele film wel) en het had wel iets gaafs om gewone alledaagse omgevingen, te zien veranderen in een slagveld. Ook de humor die door deze scene's heen verweven zat, was opeens een stuk sterker gevonden binnen mijn optiek. Het grootste pluspunt van de film vond ik echter het geloofwaardig overbrengen van de origine van Ant-man, want probeer dat maar eens op een geloofwaardige manier naar het witte doek te vertalen! Dit alles bij elkaar vind ik de film toch wel op een nette 6,5 uitbrengen. Enigszins overgewaardeerd vind ik de productie echter wél.
Naomi Watts
Probleem is ook de hele corporate dictatorship die Disney en Marvel kenmerken. Dat is ook de reden dat Marvel Studios de rechten weer eigen hand namen, juist om die creatieve vrijheid te beperken. Volgens mij besloten ze dat ook lekker na één van de betere Marvel films Ang Lee's Hulk.
Naomi Watts
Clichematig, inspiratieloos maar wel vermakelijk. Wat vooral een verademing is dat dit zo'n vooruitgang is in vergelijking met Avengers: Age of Ultron. Geen onsamenhangende domme blockbuster, slim is Ant-Man ook niet maar heeft genoeg grijze massa om normaal te functioneren.
Ant-Man is vooral kleiner qua film en dat geeft Reed dan net wat meer gelegenheid zijn ding te doen. Tuurlijk, is hij - net als elke Marvel regisseur, en de reden dat Du Vernay niet wilde - een corporate slave en is ook hij gedwongen de Marvel formula te volgen maar de pretenties zijn gelukkig wat puurder. Het is een origin verhaal, wat het allemaal nog voorspelbaarder maakt, maar de oprechte luchtige insteek maakt wel wat goed wat dat betreft.
Humor is erg hit or miss, maar het is niet zo overduidelijke blockbuster humor zoals je die bij Whedon o.a. terug vindt. Door de casting van Rudd zou je anders verwachten maar hij krijgt opvallend weinig komische ammunitie. Wat Ant-Man vooral redt is Michael Douglas, die de film zo draagt waardoor de vele cliche's minder zwaar wegen.
Actie is dik in orde, allemaal te danken aan het mechanisme van het Ant-Man pak. De vloeiende shifts tussen de miniature en real size universe zorgt voor een lekker vlotte dynamiek en de actie is daardoor erg genietbaar. Helaas is de villain vertolkt door Stoll wel de meest saaie tot op heden, en als je naar het track record van Marvel op dat gebied kijkt is dat best wel knap. Ook zijn de referenties naar The Avengers verre van subtiel, en zijn ze zo overobvious dat het nogal begint te storen hoe Reed probeert duidelijk te maken dat Ant-Man een sidebar voor The Avengers is.
Al met al een verademing sinds het laatste Marvel Studios vehikel, en Ant-Man is dan vooral veel formulewerk maar weet wel wat ze is. Vermakelijk ondanks de cliches en gebrek aan visie (Marvel laat het ook niet toe).
wwelover
Zoals verwacht, zeker na de trailer, is Ant-Man voor mij toch wel de minste uit de Avengers reeks. Ik vond het verhaal gewoon niet pakkend genoeg en de opbouw naar Rudd als Ant-man duurde mij te lang. Zeker voor wat je aan actie terugkrijgt uiteindelijk. En de geringe actiescenes zaten allemaal al bijna in z'n geheel in de trailers. De cast is verder wel prima. Rudd is natuurlijk een nogal likeable acteur en zorgt voor de nodige humor. En dat was uiteindelijk ook wel nodig voor deze film. Voor mij is Ant-Man niet interessant genoeg om bij The Avengers en Captain America te stoppen, maar ja..
Nohands
Schitterende leuke en steengoed gemaakte film, goede opbouw van het hoe en wat en ontstaan van Ant-man. Ik heb mijzelf prima vermaakt met deze film, Evangeline Lilly is een lust voor het oog en Paul Rudd en Michael Douglas waren ook in topvorm.
Ant-man zijn pak is supervet, zeker zijn helm!!
Leuke aanvulling/toevoeging aan de marvel serie!!!
Remedy
Deze film heb ik nog niet gezien. Ook heb ik nog geen enkele reactie en/of review erover gelezen. De acteurs in deze film vind ik over het algemeen goed/ok, maar (gezien hun vertoning en karakter) niet in een Marvel film als deze. De film ga ik in met de verwachting van max. 2 sterren. To be continued...
voskat
De meest... "luchtige" uit de Avengers-stal. En daar zit 'm ook het probleem: ondanks de geslaagde humor en creatieve actie blijven de personages te oppervlakkig om er echt een (sub)topper van te maken.
Vooral het moment dat we de subatomaire wereld binnengaan stelt lichtelijk teleur. Dan hoop je toch wel op een beetje diepgang. Helaas, het blijft bij wat kaleidoscoop-effectjes en lui Hollywood-sentiment.
Te veel gemiste kansen en daardoor erg gemengde gevoelens. De actie en humor waren te leuk om minder dan 3 sterren uit te delen. Daarom precies dat.
Verrassend leuke film, waar vermoedelijk nog de nodige ideeën van Edgar Wright in verscholen zitten. Ant-Man is zeker een verademing na het tegenvallende Avengers 2, die zwalkte tussen een zichzelf veel te serieus nemende actiefilm en een tegelijkertijd een parodie van zichzelf. Ant-Man is, ondanks zijn voorspelbaarheid, een verademing wat dat betreft. En Rudd houdt zich wonderlijk genoeg goed staande als leading man.
Walter White
Ik vind het een geweldige film met leukste superheld Ant-Man.
mjk87 (moderator films)
Zeer vermakelijk. Hoezeer Marvel ook met middelmaat aankomt de laatste tijd, ik bezoek al een aantal jaren trouw vrijwel alle films van hun. Dus ook deze Ant-Man waar ik in het geheel geen vertrouwen in had door de toch wat negatieve commentaren. Maar zie daar, soms komt een film verrassend goed uit de hoek. Het is nog geen X2, maar toch wel beter dan Avengers 2.
Het oorsprongsverhaal is al niet bijster bijzonder, maar wordt wel prima uitgewerkt. De meer dan behoorlijk Rudd krijgt genoeg tijd om zichzelf wat body en geloofwaardigheid mee te geven, en doet dat behoorlijk met een bepaalde fijne nonchalance. Soms slaat dat wel wat om in ongepaste slapstick, maar meestal werkt dit prima. De bijrollen worden verder prima ingevuld, zij het nergens bijzonder. Peña en zijn makkers zijn me wel wat te vervelend met veel flauwe humor en stereotypering, al zit er heel af en toe een sterke subtiele grap in. En het is verder vooral Douglas die in zijn eentje de hele film draagt, zelfs in een bijrol. Hij is emotioneel als het moet, maar weet zich vooral uitstekend te redden als de film soms verzandt in pure nonsens.
Maar goed, wat vooral opvalt is de stijl. De Marvel-regisseurs krijgen weinig eigen inbreng, maar toch is deze Ant-Man net iets anders dan de overige films. Kleiner vooral, dus geen complete steden die uit de lucht vallen en veel zielloze actie. Nee, in plaats daarvan gedoseerde actie (allicht iets te weinig in het eerste uur, al vliegt dat dan wel weer voorbij) en enkele originele ideeën. De actie is vaak met schwung gemonteerd en enkele scènes zijn ook gewoon leuk gemaakt. Thomas de Stoomlocomotief heeft een mooie rol en zeker als Plainsong van The Cure inzet werd ik wel even blij, niet alleen hoe men tot dat lied kwam (best geinig) maar het maakte ook een mooie scène. Daarnaast is het allemaal vrij overzichtelijk gefilmd. Ik las in enkele kritieken dat sommigen dat wel vonden, maar die hebben dan nog nooit een film van Michael Bay gezien.
En eerlijk is eerlijk, het gebruik van 3D is eindelijk eens van waarde, door vooral de scènes van de kleine wereld heel sterk in 3D te filmen en zo een ander effect mee te geven dan wanneer alles op normale grootte is. Niet alleen voor Ant-Man zelf, ook voor de kijker Net als Gravity waar 3D in de ruimte een nuttig effect had, is dat in deze Ant-Man hetzelfde in de microwereld. De CGI is soms wat plastic en ook het subatomair gaan had beter gekund dan de Winamp-variant.
Nee, het is geen perfecte cinema. Er zitten ook behoorlijk wat clichés in. En zeker de training van Rudd gaat wel erg snel allemaal. Maar er zitten ook genoeg leuke momenten in en het bijzonder vermakelijk waardoor de film boven de middelmaat uitstijgt. 3,5*
geezoes
Gast? Echt? Kijk je nooit films?
Ik vond hem leuk. Mooi gemaakt. Leuke actie, goeie humor. Enige wat ik wat zwakjes vond was het verhaal, maar verder. Heerlijke entertainment. Hiervoor ga je naar de bioscoop!
predator
- 1953 stemmen
Leuke en frisse Marvelfilm!!! Het verhaal is erg standaard, maar het acteerwerk (Lilly!!) en de humor zijn prima en de inbreng van de mieren is tof gedaan. En er is ook niet een overvloed aan mega-actiescenes.
Shinobi
"I think we should call the Avengers."
Ergens had ik toch graag de versie van Edgar Wright willen zien, die helaas het veld moest ruimen na creatieve onenigheid.
Om eerlijk te zijn zegt de naam 'Ant-Man' mij weinig, behalve dat hij later deel uit moet maken van het welbekende superheldenteam. De manier waarop hij in deze film wordt geïntroduceerd, is dermate clichématig; het is alsof men lukraak naar films uit dit genre heeft gekeken en met een nogal ongeïnspireerd script is gekomen. Het is dat de cast er nog iets van maakt, met een charismatische Paul Rudd en een fijn spelende Michael Douglas.
Qua verloop is het dan ook vrij standaard. De eerste helft wordt er doorheen gejaagd d.m.v. snelle introducties en de - plichtmatige - training sequenties. Om vooral de nodige referenties naar eerdere gebeurtenissen uit het Marvel universum niet te vergeten, al voelen deze op momenten wel erg geforceerd aan. Het lijkt erop dat je als kijker er alsmaar aan herinnerd moet worden dat je een Marvel film aan het kijken bent.
Wat het geheel redt is de humor, hoewel de meeste grappen veelal hit-and-miss zijn. Hierdoor blijft het een luchtig gebeuren dat zichzelf niet al te serieus neemt. Wat dat betreft spelen de actiescènes daar goed op in door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van het pak en de situaties waarin de held terecht komt. Het is alleen jammer dat de schurk nou niet echt noemenswaardig is, laat staan dreigend overkomt.
Al met al best een vermakelijke superheldenfilm, maar niet één die je lang zal heugen. Uiteraard wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.
Kleine 3,0 sterren.
AHWA
Awesome. Douglas is briljant. Rudd heel goed. End tag super hype.
soom
Ik dacht even aan Amanda Seyfried, toen dacht ik dat ik Rachel McAdams in Hope herkende, maar welke namen van welke actrices er ook door mij heen schoten.. Ik geloofde niet dat het Rachel of Amanda was, dus zat ik me hihaho te verbijten op de naam van de boblijnerige schone dame, maar ik herkende haar echt niet in de film. Natuurlijk heb ik Evangeline wel even voorbij zien flitsen met Hobbits, maar eigenlijk laat (liet) ze nooit echt zo'n indruk achter. Ze doet het wel weer leuk hoor natuurlijk, maar het is niet zo dat ze heel sterk is en mij achterover laat slaan van 'Kijk mij eens goed zijn.' De rol waarmee het haar zal lukken moet waarschijnlijk voor mij nog komen. Want heel eerlijk is ze gewoon inwisselbaar voor Amanda. Of voor mijn part Rachel. De rest is wel erg Marvel, ja. De humor is niet ver te zoeken. De actie voelt aan alsof iedereen en alles op een grote hoop gegooid is, en het lijkt erop dat mensen gewoon een paar brokjes van die grote hoop afhalen, en in een film onder het stempel van Marvel stoppen. Waarmee ik dus wil zeggen dat het allemaal zo erg op elkaar lijkt wat er gebeurt met de personen uit de Marvel fabrieken. Iedereen is vriendjes met elkaar en iedereen bij Marvel houdt van de ander.. Maar soms is het in dit bestaan wel mooi om net wat meer je eigen ding te doen. Dat mis ik zo nu en dan wel in de wereld van Marvel. Maar het levert wel een paar huiveringwekkende films op, jawel. Ik heb nog steeds de bibbers door en van Spiderman 2.
Goed, ik dwaal weer eens heerlijk af.. Ant-Man als persoon is werkelijk fantastisch. Paul Rudd is een heerlijke vent, die zijn sporen allang verdiend heeft (zo tof als Paul zijn grappen inkopt, krijgt niemand dat voor elkaar mijns inziens), maar dwars door alles heen, doet hij nog een schepje op zijn geweldige persoon, en levert hij een beste prestatie op. Michael Douglas helpt hem dus het beste, terwijl Evangeline Lilly nou niet meteen de hoop op een goede acteerprestatie laat zien. Ze is redelijk, maar steelt niet echt de show zoals wel zou moeten.
Ik heb altijd een zwak gehad voor mieren. Ik vind alles wat leeft leuk en boeiend, en mieren dus ook. Hun gedragingen, hun leefwijze, en het feit dat in Afrika enorm grote mieren rondrennen, die met hun gif ervoor kunnen zorgen dat kleine vogels niet meer kunnen twitteren... Dat fascineert mij heel erg.
Ik was daartoe heel erg benieuwd wat dit zou worden, en het heeft zeker niet teleurgesteld. Het heeft een zekere sfeer in zich, die gewoon heel erg pakkend is. Dat komt waarschijnlijk door Paul en door het werk van Michael en de mannen die rondvliegen alsof ze het leuk vinden allemaal.
Goed, het is dus wel een interessante film. Ik zou graag wel meer van deze vent willen zien. Al is een Spiderman toch wel net iets interessanter dan een Ant-Man, hoe fascinerend mieren ook zijn verder. Misschien ligt het wel aan het feit dat er net iets meer knetterde tussen Andrew en Emm, en de aandacht hier meer uitging naar wat anders.
JacoBaco
In 2008 beet Iron Man de spits af voor de inmiddels grote Hollywood goudmijn (met betrekking op The Avengers en de daarbij horende losse films) en deze goudmijn is 7 jaar later nog lang niet op! Ook Ant-Man gaat weer lekker en terecht wat mij betreft. Eigenlijk zat dit vanaf het begin af aan al goed, want Iron Man 1 heeft heel erg veel geld opgeleverd en bovendien een uitstekende film! Jammer dat een aantal films niet helemaal goed uit de verf zijn gekomen vanwege haast of wat dan ook. Captain America: The First Avenger beviel mij niet heel erg goed, de eerste Thor had ook iets beter gekund en Iron Man 2 is echt matig! Maar sinds The Avengers film houden ze zich goed staande! Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier en Iron Man 3 zijn bovengemiddeld goede films!
En Ant-Man is geen uitzondering voor mij, dus ik heb me gister niet verveeld! Ik wil dus niet gaan mierenneuken, maar de film probeert wel net iets te vaak grappig te zijn. Michael Peña en zijn twee vriendjes zijn hier verantwoordelijk voor en zij verpesten het helaas. Dit hele trio had sowieso achterwege moeten blijven. Eigenlijk dus gewoon weer mosterd na de maaltijd zoiets. Paul Rudd doet het wat mij betreft uitstekend en Michael Douglas geeft de film ook zeker een extra. Tevens ziet de jonge Michael Douglas er helemaal niet verkeerd uit! Badguy Corey Stoll had wel iets meer diepgang mogen krijgen en als ze dus die vervelende pubers zoals Michael Peña enz. eruit hadden gelaten dan hadden ze Darren Cross / Yellowjacket wat beter uit kunnen diepen.
De film heeft verder hier en daar wat dode momenten. De eerste 20 a 30 min vond ik bijzonder leuk, maar zodra hij het pak krijgt, wordt het even minder. En paar ups en downs dus. De mieren zagen er helaas ook net iets te veel CGI uit. En ja, het Falcon momentje was extreem geforceerd, maar om te zeggen ik heb me eraan geïrriteerd. Nee dat nou ook weer niet, want daar hebben we tenslotte Michael Peña en zijn vriendjes al voor. Gelukkig is het verder allemaal prima in orde. Er wordt op momenten echt creatief met het krimpen omgegaan en de actie is zeer leuk! Maar inderdaad, iemand merkte het al op. De trailer is een soort samenvatting van de film! Sorry, maar dat kan echt niet! De complete finale zit al zowat in de trailer.
Ik hoop in elk geval dat er snel een vervolg komt op Ant-Man. Maar dan alsjeblieft ZONDER mensen als Michael Peña! Gelukkig zien we Ant-Man volgend jaar al terug in de nieuwe Captain America. Maar ook de pas 19 jarige Tom Holland als de nieuwe Spider-Man. Als dat maar goed gaat!

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Jane Eyre
Romantiek / Drama, 1943

Better Man
Biografie / Muziek, 2024
antshrinkingsuperheldgebaseerd op stripovervalgoed tegen kwaadminiaturization miniature peoplepost-credits sceneduringcreditsstingermarvel cinematic universe (mcu)3dspecial suit蚁人antman