• 9.373.955 stemmen

Planes, Trains & Automobiles (1987)

Komedie / Drama | 93 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Planes, Trains and Automobiles

Geregisseerd door: John Hughes

Met onder meer: Steve Martin, John Candy en Laila Robins

Releasedatum: 11 mei 1988

Plot Planes, Trains & Automobiles

"What he really wanted was to spend Thanksgiving with his family. What he got was three days with the turkey."

Een zakenman wil naar zijn familie voor Thanksgiving. Hij ontmoet een man die zijn taxi voor zijn neus wegkaapt en na hun tweede ontmoeting op het vliegveld laat de man - die doucheringen verkoopt - hem niet meer met rust. Door problemen met het weer stranden ze ergens halverwege. Het wordt een zware reis, met vliegtuigen, treinen en auto's.

avatar van aburefan

aburefan

ik ben niet bepaald fan van martin en candy, maar toch had deze wel zijn aardige momenten.

avatar van killerbee

killerbee

Slechte film

avatar van GerwinF

GerwinF

Met als argument? Ik vindt het nog steeds een van de beste films van John Candy. Vooral de scenes als ze op de verkeerde weghelft rijden en ze in 1 bed moeten slapen zijn prachtig.

- Where is your other hand?

- Between two pillows...

- Those AREN'T PILLOWS!!!

avatar van killerbee

killerbee

ik vond dat er een slecht verhaal in zat slecht acteerwerk en te voorspelbaar.

mijn mening

avatar van Armin

Armin

Leuke comedy met een aardig verhaal en een goede wisselwerking tussen Candy en Martin. ***1/2

avatar van De_Filmpoëet

De_Filmpoëet

Erg goede film. Verantwoordelijk daarvoor zijn de twee hoofdrolspelers, die zo ontzettend goed op elkaar zijn ingespeeld. Veel hilarische, krankzinnige, situaties die mij aan het lachen maakten. Een van de hoogtepunten: Steve Martin die ging klagen over de afwezigheid van zijn gehuurde auto, waarop hij helaas weer eens het onderspit moest delven. Het sentimentele einde kon je van mijlen ver zien aankomen, doch dat mocht niet baten. 4 sterren.

avatar van roda

roda

Fuck!!

luister hier eens naar, dit is echt een fantastische scene uit deze film.

avatar van roda

roda

één van de beste komedies ooit !!

Martin en Candy zijn briljant net zoals de grappen in deze film.

een meesterlijke komedie 5*

avatar van Derkje

Derkje

Sterke comedy met lekkere vertolkingen van Martin en Candy. Hoogtepunt is de scene waarin ze in het Motel naast elkaar wakker worden, en dan die muziek eronder, heel goed gedaan!

Ik geef deze film 3,5 ster.

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke no brainer, heerlijk samenspel tussen Martin En Candy, goede grappen en een tikkeltje moraal, ongetwijfeld 1 van de leukste buddy movies ooit, voor mij dan. ****

avatar van V

V

Sterke komedie met de helaas te vroeg overleden Candy. Martin is gelukkig nog leuk in deze film, wat dan ook vooral de verdienste van Candy is. Wat een komiek 3,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Die Candy is echte een super acteur _o_ _o_.

3,5* voor deze komische en soms sentimentele film.

avatar van belber

belber

Ouderwets irritant die Candy dus goed en een perfecte combi met Martin.

De autohuurscene is een van de beste en geef ik roda gelijk in.

Tegen het einde een beetje sentimenteel maar op het juiste moment.

Goede film

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ben van beiden bepaald geen fan en dat overheerste toch de film voor mij, vond er weinig aan.

avatar van De GeuS

De GeuS

Leuke comedie; zowel Martin als Candy spelen erg goed; 3,5 ster....

avatar van tjp1994

tjp1994

dit is een van de mafste cult comedies, 4 stars

avatar van Nivola

Nivola

Een van mijn favoriete comedies. Alleen eeuwig zonde van die wanstaltige muziek! Echt een van de slechtste soundtracks ever.

avatar van Smith

Smith

Heerlijke film dit, nu al 3 keer gezien en kan niet wachten op de vierde keer. 1 van mijn favoriete lachfilms allertijden.....

avatar van ToniMono

ToniMono

Ik sluit me graag bij je aan Smith. Ik heb de film (na lange tijd) gisteren voor de zoveelste keer gezien en me wederom blauw gelachen. De lach van de dikke goedzak Candy is zo aanstekelijk. De wisselwerking met Martin werkt perfect, maar het is toch duidelijk Candy die hier de hoofdrol opeist.

Heerlijke laagdrempelige humor. Wat mij betreft de ultieme pech onderweg film. Potatoechips...are everywheeeeeere!

avatar van mikey

mikey

Aardige film, soms een beetje vermoeiend. 3

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Beste film van Martin en de beste film van Candy. Echt werkelijk supergrappig, met een brilljant verhaal. Ook erg ontroerend! Wat is dit toch een goede film zet.

Heb hem al vele malen bekenen. En hij zit gewoon zo goed in elkaar.

Candy's rol is echt heel leuk, een soort grote mislukking die maar wijnig goed kan doen. Opzich niet zo bijzonder, maar hoe Candy daar zo een zielig ondertoontje in kan leggen is meesterlijk.

Een van mijn favoriete Komedies, zo zouden ze er meer mogen maken.

4,5

avatar van alan_dn

alan_dn

één van mijn favorieten in dit genre..het contrast tussen Steve Martin en de olijke John Candy brengen de film naar een hoger niveau. En inderdaad de scene wanneer ze s morgens wakker worden...geweldig !

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Een van de leukste comedys ever wat mij betreft.

Heb deze al zovaak gezien en bekijk m nog zo`n 2 x per jaar.

Meesterlijke scene is waarin ze voor het eerst met elkaar een hotelkamer delen (lovesuite).

avatar van Drazenko

Drazenko

Dit is ook mijn beste komedie die ik ooit gezien heb!

Gewoon zeer vermakelijke film, en leuke humor.

5 Sterren!!

avatar van tommyf

tommyf

meesterlijk! steve martin is onderschat en door vele niet goed bevonden, maar de man is zeer veelzijdig alleen sterk aanwezig en daar moet je van houden.

Ik vind hem top maar met hem is het zo je vind hem top of klote.

Geef hem een kans en in lachfilms is het een topper

avatar van Edie

Edie

Dit zijn nou films die mij niet vervelen.. Soms lekker flauw, gewoon heel vermakelijk!... Hughes

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Heb zojuist gekeken. Heb er echt van genoten. Leuke feel good film met geestige humor en heel soms eens een hilarisch moment, en voor de rest ook leuke muziek.

avatar van David_D

David_D

SuperSideSwipe schreef:

Heb hem al vele malen bekenen. En hij zit gewoon zo goed in elkaar.

Een van mijn favoriete Komedies, zo zouden ze er meer mogen maken.

4,5

Sluit ik helemaal bij aan! Alleen geef ik de film 5*

avatar van otherfool

otherfool

Perfecte wisselwerking tussen de hoofdrolspelers zorgt voor een erg leuke film. Het einde is misschien net even iets te sentimenteel, maar toch 3,5*.

avatar van JJ_D

JJ_D

ToniMono schreef:

Dat is het enige van je hele review waar ik me bij aansluit. Het eerste deel van de film valt best te pruimen (jouw verwoording: heerlijk), het tweede deel is desastreus (jouw verwoording: laagdrempelig) De streken van Neal en Del gaan van kwaad naar erger, en dat brengt tevens een drastische daling van het realisme met zich mee, een van de hoofdzaken die deze film volledig mist... Na ongeveer 45 minuten is zelfs de hilariteit volledig zoek en wordt de film herleidt tot een feel-good prent met een verdomd patriotistische Thanksgiving-boodschap. De dialogen in het eerste deel kennen hun ups & downs, wat het tweede deel betreft krijgen we bijna uitsluitend onozele slapstick voorgeschoteld, tot het irritante toe.
Tot de filmproducers: Here 's a tip for your stories: Have a point! (lachen, zeg!!), en het liefst geen met de bedoeling dat we ons gezin omarmen, het volkslied aanheffen en collectief beginnen huilen door zo'n stom en voorspelbaar einde!!