• 9.376.040 stemmen

Geregisseerd door: Mimi Leder

Met onder meer: Kevin Spacey, Helen Hunt en Haley Joel Osment

Releasedatum: 1 februari 2001

Plot Pay It Forward

"When someone does you a big favor, don't pay it back... Pay It Forward"

De jonge Trevor krijgt een opmerkelijke nieuwe opdracht van z'n leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het idee toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt in de omgeving van Trevor.

Eugene Simonet

Mr. Thorsen

Woman on Bridge

avatar van dribbell

dribbell

Hele mooie film mooie verhaallijnen en ondanks een droevig einde was het een mooi einde

Moet zo'n film niet realiteit kunnen worden ????

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

dribbell schreef:

Moet zo'n film niet realiteit kunnen worden ????

Denk het wel en dat zal wel gebeuren zeker

avatar van Britty

Britty

Zeer goede film. Een mooi verhaal en een droevig einde, ik kreeg tranen in mijn ogen

avatar van renoow

renoow

Erg leuk bedachte originele film. Keischattig dat jongetje ook (L). 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

erg goeie drama vind ik dit.

dat jongetje speelt erg goed, ook in andere films zoals the six sense.

kevin spacey en helen hunt acteerde ook wel goed.

toen ik de eerste keer had gekeken deed het einde me wel wat...erg zielig.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie film,maar wel een rot einde!!! zo zielig.

avatar van iivan

iivan

in veronica magazine word hy de grond in getrapt en hier zyn ze allemaal vol lof over deze film, is hy nou wel goed of niet

avatar van mikey

mikey

iivan schreef:

Waarschijnlijk niet . maar de veronica mag je nooit geloven

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

iivan schreef:

Vind dit een zeer goede film,prachtig verhaal en zeer goed gedaan allemaal,dat is mijn menig e

avatar van tomkreunen

tomkreunen

Vanavond maar even kijken dan, dan zullen we het zien.. Als ik de intro zo lees, en de cast bekijk, mag ik toch wel verwachten dat het een minimale 3* film is

avatar van Wheely5

Wheely5

Superfilm,..aanrader hoor ! Kruip maar snel achter je beeldbuis kijkertjes !

avatar van BlueSword

BlueSword

Dead01 schreef:

kan het niet beter zeggen.

avatar van Wheely5

Wheely5

Zit in de reclame even te googelen, maar erg grappig om te zien dat dit inmiddels dus een serieuze organisatie is !

Zie hier meer: http://www.payitforwardmovement.com/

(Als linken hier niet mag dan maar weer verwijderen, maar ik dacht dat dit wel een relevante link was en het is geen eigenbelang hoor,.. ik betaal het vooruit )

avatar van LittleBox

LittleBox

Nou, ik had het beloofd (zie eerdere post van 7 oktober) maar helaas, ik ben verre van overtuigd. Het begon aardig en vrij luchtig met iets wat wel op humor leek maar het verzandt weer in moralistisch en oversentimenteel gezwets. Wat dat betreft lijkt het ook nog op die andere gruwelfilm met HJO: A.I. Dit soort films is niet aan mij besteed.

avatar van Johny Flint

Johny Flint

Film net gezien....

Pay it forward zal niet in mijn dvd collectie komen, vond zeker wel een vermakelijke film.

niet het kopen waard maar wel het kijken....

verhaal is orgineel, acteer werk is ook goed, maar toch valt de film niet helemaal in mijn straatje.

2 en een halve ster

avatar van Isabel1987

Isabel1987

Nee, dit is ook niet bepaald mijn soort film. Ten eerste vond ik het acteerwerk van Helen Hunt niet bepaald geweldig, en het einde.. Hoe kan je zoiets verzinnen? Echt niet mijn ding. Daarom een 2, maar met een halve punt erbij voor het mooie camerawerk aan het eind, wat mij dus brengt tot 2,5*.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Stem verhoogt van 3.5 naar 4*. Moest op het eind toch een traantje wegpinken. Kevin spacey heeft weer eens een geweldige rol en Haley Joel Osment is/wordt een groot acteer talent later

avatar van LittleBox

LittleBox

salvatore schreef:

Haley Joel Osment is/wordt een groot acteer talent later

Haley Joel Osment had moeten stoppen na The Sixth Sense....

avatar van Doom

Doom

Pay It Forward (2000) blijft bij elke herzien beurt toch weer een zeer goede drama film. Het verhaal is standaard, het idee is leuk. De uitwerking is erg goed, misschien op het eind 'iets' overdreven maar zeker niet ongeloofwaardig.

Camera werk ziet er netjes uit. De acteer prestaties van Kevin Spacey, Helen Hunt en Haley Joel Osment zijn geweldig. Het einde komt onverwachts en blijft een brok in mijn keel achterlaten....

Het idee van de jonge Trevor is wel grappig. Blijf het prachtig vinden als je hem over dit idee hoort praten in het interview. Erg goed gebracht, interessant en aangrijpend.

avatar van luuk1988

luuk1988

AARGHHH zoveel goedheid kan mijn brein niet verdragen. Op zich een heel mooi ideaal en een leuk idee. Maar er zitten toch te veel senitmentele stukken in die ik niet kan verdragen want een contrast met saw

2,5 sterren

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik had er niet zo veel van verwacht, maar het bleek toch een prachtfilm te zijn.Kevin Spacey begint mijn held te worden, wat kan die man toch goed acteren (bij American Beauty had ik hetzelfde).En Helen Hunt ziet er (voor het eerst?) aantrekkelijk uit.Het verhaal vond ik alleen wat vergezocht, hoe zo een simpel huiswerk opdracht, alles overhoop kan brengen..

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

LittleBox schreef:

Haley Joel Osment had moeten stoppen na The Sixth Sense....

Van mij mag hij eeuwig doorgaan. Hij acteert geloofwaardig en overgevoelig, wat alleen maar goed is voor een drama..

avatar van Doom

Doom

Idd, acteert enorm geloofwaardig. Ook in Pay It Forward (2000) laat hij dit weer zien, gewoon geweldig.

LittleBox schreef:

Het leek me een vreselijk zoetsappige jakkie-bah film.

Dat was het ook! Alleen had ik het niet verwacht. Ik ging deze film kijken speciaal voor Kevin Spacey en Haley Joel Osment en omdat het gegeven me wel grappig leek. Maar wat bleek? Het was een typisch Amerikaans romantisch drama. Spacey en Osment deden het prima hoor, maar de teksten die ze moesten oplepelen waren werkelijk niet om aan te horen. Helen Hunt vond ik zeer matig acteren en ook de bijrollen werden niet geweldig gespeeld.

Het had echt iets leuks kunnen worden, maar inplaats daarvan hebben ze er een 13 in een dozijn-film van gemaakt, waarin de nadruk naar mijn idee veel te veel ligt op de relatie tussen de leraar en de moeder. Vrouw in nood wordt door haar intelligente zoontje gekoppelt aan zijn o zo bijzondere leraar. Sorry, maar dat heb ik al iets te vaak gezien.

Tot slot het einde. Waar was dat in hemelsnaam voor nodig? Het voegde totaal niks toe aan de film, behalve misschien wat extra tranen voor de gevoeligen onder ons. Nou, als ik wil kan ik best janken om een film, maar hier zat ik echt met opgetrokken wenkbrauwen naar te kijken. Kortom, ik had heel wat meer van deze film verwacht.

2 sterren!

avatar van lalaguna80

lalaguna80

salvatore schreef:

Ik vond het een ontroerende film....ik kon het ook moeilijk droog houden.....

Goed geacteerd. 3,5 ster!

avatar van MarkFish

MarkFish

Mooie, ontroerende film. Intens en geloofwaardig geacteerd. Het hele idee van de wereld beter maken op zo'n manier is natuurlijk al mooi en een goeie invalshoek voor emotie, drama, sentiment, maar het wordt nergens te sentimenteel of huilerig. Ik hield het zelf bijna niet droog op het einde toen al die mensen voor dat huis stonden met fakkels

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

LittleBox schreef:

Hmm, opmerkelijk, al die positieve berichten. Ik zag er ooit de trailer van en dacht echt dat het dieptepunt in de filmgeschiedenis zou zijn bereikt (Streetfighter II deed het tot die tijd vrij goed met dat stempel ). Het leek me een vreselijk zoetsappige jakkie-bah film. Nou ja, mocht het ooit op TV komen, dan zal ik eens zien of ik dat vooroordeel moet terugnemen. Uiteraard zal dat hier dan te lezen zijn.

ik denk dat je inderdaad je vooroordeel terug moet nemen, want het is zeker de moeite waard om deze film eens te gaan kijken! ik geef hem 4 sterren

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Het zegt voor mij al meer dan genoeg dat ik voor deze film als eerste een stem uitbreng, en wel 4 en een halve ster. Ik heb genoten van de film, maar ben het ook wel enigzins eens met de mening van anderen die vinden dat hij te zoetsappig is. Mij deert het niet want ik houd wel een beetje van dramatiek. Het acteerwerk is wat me opviel aan deze film, wat kan Haley Joel Osment acteren zeg! 11 jaren jong en zoveel gevoel voor gezichtsuitdrukking en emotie... Deze kerel is voor mij zeker een reden om ook naar zijn volgende film - Home of the Giants - te gaan kijken.

HJO is niet het enige surplus aan deze productie, zo vind ik Kevin Spacey ook een van zijn beste rollen spelen. Maar we zijn eigenlijk ook wel een beetje van Spacey gewend dat hij een topprestatie neerzet. Helen Hunt is ook wel aardig maar ik vind haar niet juist gecast. Kan het moeilijk verklaren...

Om een lang verhaal kort te maken is deze film zeer de moeite waard en raad ik iedereen die zich een beetje in dit gènre kan vinden de film een keer te kijken.

avatar van Unpredictable

Unpredictable

In deze film zat vooral een hele mooie boodschap.

avatar van bazillion

bazillion