Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Mimi Leder
Met onder meer: Kevin Spacey, Helen Hunt en Haley Joel Osment
Releasedatum: 1 februari 2001
Plot Pay It Forward
"When someone does you a big favor, don't pay it back... Pay It Forward"
De jonge Trevor krijgt een opmerkelijke nieuwe opdracht van z'n leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het idee toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt in de omgeving van Trevor.
Eugene Simonet
Sidney Parker
Mr. Thorsen
Woman on Bridge
RRT
Film is absoluut niet saai. Goed gemaakt, en geacteerd. Kan voor sommigen wat te sentimenteel zijn, maar als je dat niet erg vindt, is 't gewoon een goeie film.4*
~*Sheryl*~
Dit vond ik wel een mooie film, ik vind hem goed geacteerd en het is een mooi verhaal.
Tanja83
Opzich een goed verhaal, maar er wordt veel te veel omheen geluld en gedaan. Spacey = very very good, as ever.... Hunt vind ik niet geloofwaardig overkomen als moeder... beetje over the top
maar de gehele film is zo l a n g z a a m
**, 1/2 ster
vamozz
Pay it forward is cker een supermooie film,
superorigineel en mooi uitgewerkt..
woensdag net 5 ..20:30
kijk!
Nightstalker
Prachtige drama om te zien. Haley Joel Osment, speelt hier weer een erg goede rol. De rest trouwens ook. Toppie !!!
Petero
Gadverpielekes! Het verliep allemaal leuk en aardig, het verhaal was oké. Gewoon een vermakelijke 3 sterren film
. Maar dan dat einde, waarom in godsnaam nog die moord? wtf heeft dat voor nut in het verhaal? En op het laatst, jezus, te erg gewoon.
Op de achtergrond van de toestromende massa nog een negerinnenkoortje en het plaatje was compleet.
Bah. 1,5 *
Moity
De moraal van het verhaal: met goede mensen loopt het altijd slecht af....
XxXDEPPFANXxX
Hele mooie film! Vooral op het laatst dan valt alles een beetje op z'n plaats.
Ik kreeg er gewoon kippevel van
****
flawless
AAAAH..
Ik weet 't weer. Dit was/is zo'n moralistische draakfilm. Weet nog dat ik 'm zag in de bios als klein Flawlessje. Nog onschuldig en niet wetende wat voor drama (lees: gejank) er voor mn ogen ging afspelen.
Dat tenenkrommende misbakseltje ook met zn 'pay it forward' movement. Ben gillend de bios uitgerend om m'n zuurverdiende centjes terug te vragen (pay it back) voor deze marteling van vele zintuigen en een eeuwig trauma.
Maar goed, das mijn genuanceerde mening.. Nu mag ik 'm becijferen. Een mooie 2 sterren, omdat de film het wel degelijk voor elkaar kreeg om in mn herinneringen te blijven.
alexis
Mooie film met een aantal diepe lagen... het eind is tja wel roerend. Verder is het een hele mooi film met een goed uitgewerkt verhaal.
De karakter zijn erg geloofwaardig
****
GuirY Rose
Haley JOel Osment = leukkkkkkkkkkkkk!! Zit ik te emailen naar een vriend (acteur: Jamie Johnston), roept iemand: heej Rose, volgens mij is dit zo'n jongetje dat jij kent! AAAAAAAAAAH is ie niet lief??? Heb meteen die hele film afgekeken
Brooklyn
er zit weinig lijn in dit verhaal...
flawless
Gut... en voor de rest gaat 't wel goed met Rose?
ll_Sparrow
Mwoah...wel een goede film maar wel behoorlijk saai. 'Tis alweer een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien(lees: 3 jaar), dus weet het niet meer zo goed...alleen dat het een zielig en niet leuk einde is. Haley JOel Osment acteert heel goed.
hannie84
Ik vond het wel een mooie film en het verhaal erachter is mooi bedacht maar ik vond de film een beetje te langzaam en ik vond het soms een beetje aan de saaie kant. Ik had het einde trouwens totaal niet zo verwacht, was echt een verrassing.
Edie
Best een leuke film.. Vrij langzaam allemaal ja.. Haley met zijn betraande oogjes speelt zeker prima, alsook Kevin. Spacey kan er ook wel mee door.. Leuke cast met verder Bon Jon Jovi en Jim Caviezel.
2,5 sterren,... Film 2 x in een korte tijd gezien..
GuirY Rose
Moest vreselijk huilen op het eind... :S ... 2x achter elkaar... dat laatste met die muziek en al die mensjes is alleen een beetje saai...
Doom
Mooie film, vond wel grappig hoe de stukjes in elkaar vielen op het laatst, ik heb wel genoten van deze film. 3.5 *
Angrod_Pallanén
Tijd geleden gezien, Osment was weer irritant, Hunt maakte het weer goed. Het verhaal is ook best leuk bedacht...
frodette
Ik heb deze film nog niet gezien . maar ik heb al een trailer bekeken en ik vond het nog goed uitzien
Ik denk omdat Haley er in mee speelt .
mazdalfa
Mooi verhaal, dat ook prima wordt uitgewerkt. De keuze om hetzelfde verhaallijn op twee manieren door elkaar te laten lopen sprak mij wel aan (de journalist van achter naar voren en via Haley precies andersom).
Kevin Spacey doet het uitstekend, van Helen Hunt was ik wat minder onder de indruk (maar dat ligt vast aan mij, want ze maakt zelden indruk op me). En Haley is Haley. Zijn acteertalent is boven elke discussie verheven, maar zijn uitstraling balanceert voor mij tussen hoogst irritant en aandoenlijk.
Al met al toch wel een prima film, hoewel dat Hollywood-einde tenenkrommend is. Maar: ieder zijn/haar smaak natuurlijk.
frodette
Waarom is die film nooit eens bij ons grrr ik wil hem zien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik hoop da ze hem gaan hebben in de videotheek en da ik mag gaan !
Jep , keb hem eindelijk
k'ebe em nu ondertussen al 2 x bekeken en op t'laatst is't altijd zo triestig
Haley is zo'n goeie acteur é en zo knap
SuperSideSwipe
Ondergewaardeerde film op MM,
Zeer mooi en erg orgineel verhaal, met topprestaties van de brilljante Spacey en Osment.
Je leeft echt heel erg mee in het mooie verhaal, en het einde is prachtig en heel verdrietig.
Topper!
4,0
soom
erg sentimentele, maar daarom niet minder mooie film. Haley Joel Osment is top, Helen Hunt is middelmatig, en Kevin Spacey is daartussen in. Gelukkig red Bon Jovi de film.
LittleBox
Hmm, opmerkelijk, al die positieve berichten. Ik zag er ooit de trailer van en dacht echt dat het dieptepunt in de filmgeschiedenis zou zijn bereikt (Streetfighter II deed het tot die tijd vrij goed met dat stempel
). Het leek me een vreselijk zoetsappige jakkie-bah film. Nou ja, mocht het ooit op TV komen, dan zal ik eens zien of ik dat vooroordeel moet terugnemen. Uiteraard zal dat hier dan te lezen zijn.
Dead01
- 1977 stemmen
Zeer goede drama film.Verhaal zit goed in elkaar,zeer goede muziek en acteurs spelen hun rol goed moet ik zeggen.Kan niet echt slecht edinges zeggen over deze film.Echt de moeite om is te zien.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Radio
Drama / Biografie, 2003

The Ultimate Gift
Drama, 2006
child's point of viewcandlelight vigilgood deed exotic dancerschoolteacherextra credit assignment disfigurementjunior high schoolburn injury vrouwelijke regisseur