• 9.377.356 stemmen

Met onder meer: Sophie van Winden, Julian Looman en Rienus Krul

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 13 oktober 2016

Plot Prooi

"On the loose... and he's hungry."

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

avatar van Bélon

Bélon

Zin in! Dicky Maas hoeft van mij niets écht origineels neer te zetten: als hij een beetje in de buurt kan komen van cult films als Flodder, De Lift en Amsterdamned ben ik al tevreden. Ik ga sowieso wel even kijken: als ik Het Bombardement (2012) met Jantje Smit kan uitzitten gaat dit vast ook wel lukken

Quentin

Wat een lelijke poster zeg, die huisvlijt teaser zag er nog beter uit.

avatar van de grunt

de grunt

van die trailer word ik niet vrolijk

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Ook dat "van de regisseur van Amsterdamned" op de poster zetten. Is een film van bijna 30 jaar geleden!

avatar van DiDa

DiDa

Ik ben normaal wel van de Dick Maas films, maar deze trailer maakt me nog niet echt enthousiast.

Indiana007

Ziet er typisch maasachtig uit.

Komt vast goed.

Grote zaal tuschinski

avatar van baspls

baspls

De trailer lijkt een soort Jaws / Jurassic Park-ripp off met veel cliché trailer-effecten. Ook staat het hele idee van een monster-achtige Leeuw me niet aan. Ik ben niet bang van leeuwen en ik wil ze al helemaal niet opgejaagd zien in films. Jammer dat Maas niet gewoon weer een gave horror-film maakt, De Lift en Amsterdamned waren echt vet.

baspls schreef:

De trailer lijkt een soort Jaws ripp off

Niet de eerste keer voor Maas natuurlijk. Voor De Lift, Amsterdamned en Sint jatte hij ook veel elemeten uit Jaws.

Indiana007

Welk element van jaws in de lift en sint ???

baspls schreef:

De trailer lijkt een soort Jaws / Jurassic Park-ripp off met veel cliché trailer-effecten. .

Ook een rip off natuurlijk... maar ik moet erg aan Alligator denken. De poster is van the Howling btw.

Indiana007 schreef:

Welk element van jaws in de lift en sint ???

De complete scenariostructuur van De Lift is gewoon van Jaws gekopieerd. In het audiocommentaar op de DVD vertelt Maas heel eerlijk dat hij zelfs de pacing van Jaws aandachtig heeft bestudeerd voor de opbouw van De Lift.

En Sint is het vooral de typische superieuren-negeren-loner-cop-die-toch-gelijk-blijkt-te-hebben structuur die uit Jaws komt.

Indiana007

Zal het comentaar eens beluisteren.

de grunt schreef:

van die trailer word ik niet vrolijk

Ik zat hardop te lachen in de bioscoop moet ik zeggen. Als enige van de hele zaal, dat moet ik dan wel weer toegeven. Na Sint paar weken terug met veel vermaak aanschouwd te hebben, zie ik dit niet zo serieuze werkje ook wel zitten. B Nederhorror potentieel cultgehalte, lijkt het me. Ik ben wel benieuwd!

avatar van HK Senator

HK Senator

Maas is volgens mij de held van de Nederlands underground film en de luis in de pels van het Nederlands Film Fonds. Hij verdient daarmee zeker onze sympathie. Ik ga hier van genieten. In de VS worden dit soort B-cult filmpjes aan de lopende band gemaakt en vaak met open armen ontvangen. Dat zouden wij ook met onze eigen filmmakers moeten doen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dick Maas heeft mij nooit echt kunnen boeien met zijn flauwe films. Heel vaak slecht geacteerd zoals De Lift en Sint. Maar dat is puur persoonlijk.

En als er tot overmaat van ramp ook nog Pieter Derks in mee speelt, wat een totale miscasting is, dan hoeft het voor mij al helemaal niet meer.

John Milton

Ja het is niet geweldig geacteerd, maar dat zijn films als Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006) ook niet

Ik beoordeel dat soort films waarin ze geen enkele moeite doen om er serieus acteerwerk in te stoppen, niet op dat vlak. Ze willen vermakelijke bullshit maken, met een dikke knipoog en bewust van wat het wel en niet is.

Tenminste, dat denk ik dan

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik vind die trailer er best leuk uitzien. Volgens mij kan dit best wel een onzinnig potje vermaak worden. Niet serieus te nemen, maar gewoon achterover hangen en lachen om alle ongein.

Indiana007

Dat is geen hondepoep ???

bart007bond

13 oktober. Staat al aangekruist in agenda.

Hoop op tushinski.

bart007bond

Hoe kan iemand al stemmen. Moet nog in premiere gaan.

En dan een 2 *

Nu alvast de film onderuit halen ?

Pers?

bart007bond schreef:

Hoe kan iemand al stemmen. Moet nog in premiere gaan.

En dan een 2 *

Nu alvast de film onderuit halen ?

De persvoorstelling was inderdaad gisterenmiddag in Pathé Arena, en Dutchtuga woont ook nog eens in A'dam, als ik zo op zijn profiel kijk. Dus dat is best verklaarbaar. Die kan zo naar persvoorstellingen toe, als hij daarvoor een reden aan kan dragen. Ik ga ook wel eens, maar aangezien ik niet in Amsterdam woon en het vaak overdag is, doe ik het niet zo vaak.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

John Milton schreef:

Ik vroeg me al af wie dat was.

Dat is dan duidelijk. Dan is 2 * niet best

mikey

Ach wat weten die filmrecensenten nou?

John Milton

Eentje zegt idd weinig. En ik ken zijn smaak niet goed, moet ik zeggen. waar en wanneer komt die review online, dutchtuga? Ik neem aan dat er iets van je hand ergens verschijnt?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

http://www.itsonlyamovie.nl/ in de gaten houden.

John Milton

Lol, ja die heb ik al in de newsfeed op Facebook

Wist niet (of vergeten) dat (o.a.?) hij dat was!