Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 21 januari 2016
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Creed
"Your legacy is more than a name"
Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Creed (MusicMeter)
Stitch
Tommy Holiday
Amir
mjk87 (moderator films)
Uiteraard een abonnement, al wilde ik deze vanwege de Oscar-nominatie sowieso zien. Dus verloren geld zal ik het niet snel noemen.
En eerlijk, ik zit altijd wel lekker in de bios. Fijne stoelen, even afgesloten van je omgeving en alle prikkels. Heerlijk, hoe de film verder ook is.
sonyjh
Stallone is de enige actieheld die uitstekend kan acteren!
jean claude van damme was ook verassend goed in de film: jcvd
merijn82
- 1931 berichten
Tja, gewoon een heel gemiddeld en onderhoudend werkje. Echt niks bijzonders aan, maar kijkt desalniettemin heerlijk weg voor op zo'n zondagmiddag.
P.s. Was dit nou bijvoorbeeld zo'n film waar meer black Oscar nominees voor geselecteerd moesten worden? Laat me niet lachen zeg. Overigens is de nominatie voor Stallone ook onzin naar mijn mening.
Ruben24
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik altijd een fan ben geweest van stallone . En vond deZe film dan ook weer heerlijk wegkijken. Rocky is oud geworden en is niet bang om dat te laten zien . Vind hem deze rol erg goed vervullen en acteert in deze film dan ook goed . Het kijken waard geef hem 4 sterren .
jacobine_rodijk
In wezen had iedereen deze rol kunnen hebben, zwart, blank, latino.
Uhm.... niet echt? Carl Weathers ie een blanke zoon heeft?
mjk87 (moderator films)
Nee oké, binnen de regels van het Rocky-universum moet hij wel zwart zijn ja. Maar voor mij was dit sowieso pas de eerste Rocky en sta daar dus vrij blank (no pun intended) in. Dat het de zoon van een zwarte bokser is zei me niet zoveel, ik zag gewoon een jongeman en dat is dus positief aan deze film.
JacoBaco
Vooraf nog even Rock IV gekeken en dat was een goed idee. Leuk om dan meteen dat contrast te zien tussen een over de top boksfilm uit 1985 en 1 van 30 jaar later. Rocky 1 en 2 zijn nog realistisch te noemen, maar daarna wordt het wel over de top en deel 4 deed er zelfs nog een schepje bovenop. Vanaf deel 5 besloten ze om het weer wat rustiger aan te doen, maar het werd er helaas niet leuker op.
Creed is een Spin-off van de Rocky films en hoewel ze destijds nog 20 Rocky films extra konden doen met de zoon van Rocky Balboa, krijgen we zomaar ineens de zoon van Apollo Creed (ontstaan uit een buitenechtelijke relatie) in een boksfilm genaamd Creed. En ja, het werk wel. De Rocky vibe zit erin. Maar ze hadden wel iets meer boksscènes aan de film mogen toevoegen en dat hele liefdes subplot eruit mogen laten. De scènes met Rocky vind ik allemaal super en ik ben echt blij dat Stallone een grote belangrijke bijrol heeft en de humor werkt ook goed.
Meer boksen en minder liefdesgezeik, dan had dit echt een betere film kunnen zijn, maar 3,5 is ook helemaal niet slecht.
Testobolin
Deze film is geweldig als je een echte rocky fan bent.
Daarom 5 sterren. Keep rocky alive!
Geweldige rol van Sylvester Stallone en super mooi dat hij gewoon weer makkelijk de rocky rol aanneemt.
Ik heb genoten!
boemboem27
uitstekende film van Stallone.
ook de rest van de cast uitstekend.
ben dan ook zeker een Rocky fan,
ook prettig als je de andere films hebt gezien,dan weet je iets van de achtergrond.
de namen Paulie,Micky,Apollo en Adrian weet je dan ook gelijk over wie bedoeld wordt
wwelover
Laat ik beginnen met te stellen dat ik geen Rocky fan ben en ook geen nostalgische gevoelens heb over de reeks. Maar ik ben toch wel teleurgesteld in deze film. Hij is zeker niet slecht, maar er ook vrij weinig bijzonders aan. Stallone speelt goed (Oscar waardig gaat me wat ver) en Jordan speelt ook overtuigend. Maar het verhaal is gewoon erg matig. Het is een formule film en eigenlijk zie je alles van mijlenver aankomen. De gevechten zien er wel goed uit. En de typische Rocky trainingmontages zijn wel gaaf.
Maar doe mij maar een film als Warrior.
filmkul
Redelijk sterke film, die wel de vertrouwende paden bewandeld binnen het genre. Het verhaal is vrij standaard en kent weinig verrassingen. De opbouw is echter prima en de karakters krijgen ieder hun tijd om zicht voldoende te ontwikkelen. Leuk zijn de verwijzingen naar de oude Rocky films. De bokswedstrijden zien er goed uit. Ook de soundtrack ligt in het verlengde van de film reeks. Jordan en Stallone zetten prima rollen neer, maar niet Oscarwaardig. Aanrader. 4.0
Chainsaw
De films van de Rocky franchise die ik heb gezien waren prima, maar ik kan mezelf absoluut geen Rocky liefhebber noemen. De zesde film, Rocky Balboa, van een paar jaar geleden leek een redelijke afsluiter van de serie, maar een fantastische film was het ook niet. Met Creed bewijst men dat er zeker nog leven in de franchise zit. Sterker nog, Creed tilt de serie naar een opvallend hoog niveau.
Michael B. Jordan speelt een sterke hoofdrol en Stallone laat zich van een verrassende kant zien. Had niet gedacht dat meneer Expendables nog zo sterk uit de hoek kan komen. En ook nog bijzonder subtiel, zonder enige spierballen te tonen of met machinegeweren te zwaaien. Het script is niet bijzonder en bepaalde ontwikkelingen en keuzes van personages lijken wat snel te gaan, maar het verhaal doet wat het moet doen. Wat bij Creed vooral opvalt zijn de keuzes voor cinematografie en montage, de flow is sterk en de boksscènes worden voortreffelijk in beeld gebracht. De lange shots bevielen me wel en voor een zevende deel in een serie (en talloze soortgelijke films) voelde Creed opvallend fris. Op deze manier mag de serie nog wel even doorgaan, wat mij betreft.
4 sterren.
Thomas83
Na het overschatte Fruitvale Station heeft Coogler nu dan toch echt wat fijns afgeleverd. Een veel sympathiekere en oprechtere film. Ik weet weinig van de sport, maar in deze film wordt er in tegenstelling tot zat andere boksfilms daadwerkelijk gebokst, en de gevechten worden ook gewoon prettig in beeld gebracht. Geen vervelende pogingen de ervaring rauwer te maken met vervelend camerawerk dicht op de huid en schuddend, maar gewoon overzicht in camerawerk en montage. De film ziet er behoorlijk uit (Philadelphia wordt fraai in beeld gebracht) en kijkt echt heerlijk weg zonder het van te veel actie of echt grootse scènes te moeten hebben.
Wat ook echt opvalt is hoe leuk de personages zijn. Michael B. Jordan laat al sinds The Wire zien hoeveel talent hij heeft, en hier is hij een en al opgekropte frustratie en agressie zonder dat het ooit echt tot een overdreven uitbarsting uitkomt die overkomt als de Oscarscène (en een nominatie had hem niet misstaan). Charismatisch bovendien. Thompson is enorm charmant als zijn love interest en de twee hebben een paar erg aandoenlijke kleine scènes samen. Mooi dat de film het niet al te overdreven van de grootse gebaren probeert te hebben en ook traag durft te zijn en het aantal gevechten beperkt houdt.
Maar de meest aangename verrassing is toch echt Sylvester Stallone. Blijkt hij daadwerkelijk te kunnen acteren. Ik herinner me het in elk geval niet eerder te hebben gezeten. Het is geen gigantisch complexe rol en het is vergezocht dat Creeds zoon bij hem uitkomt, maar ik geloofde hem ieder moment. Hij heeft zelfs ineens wat van de autoriteit van een oudere acteur die echt wat kan op het scherm. Ik weet niet hoe Coogler het uit hem heeft gekregen. Ik vond hem steeds echt heel leuk in de scènes met Jordan. Het "I fight, you fight"-gedoe is qua sentiment wel wat er overheen, vanaf dat moment begint de film ook wat voorspelbaarder te worden, maar het wordt niet eens zo uitgemolken en vermaakt allemaal heel goed, zoals de hele film dat echt goed doet. Zelfs de kleine pogingen tot humor komen nog best uit de verf. De dialogen hebben me ook aangenaam verrast, en het is wel leuk om op de beroemde trappen van Rocky's training in de eerste film te eindigen. Een zeer dikke 3.5*.
n00r
Niet teveel van verwacht maar zeker goed uitgepakt!
Cristianrusso01
Ik vondt het wel een goeie film alleen nu sly wel aan de wat aan de oudere kant en en rocky is nu wel eigenlijk klaar had hij eigenlijk bij de vorige al moeten doen een finale van rocky maar wel een goeie film
Gonster
Wat een verassende goede film vond ik dat zeg. Ik had er eigenlijk niet al te veel van verwacht. "weer een Rocky film" dacht ik maar eigenlijk pakte hij mij van af minuut 1. Opvallend vond ik Stallone zn goede acteer werk. Heel de sfeer in de film vond ik prima en overtuigend, Geef t een kans, kan me zo voorstellen dat je deze over wilt slaan als je "Rockymoe" bent, maar ik vond het meer als de moeite waard
gatygun
Vrij slechte film, komt erg slecht op gang. Acteer werk is middel matig van de hoofdrol speler. Jammer had er wel wat meer van verwacht.
Ik denk dat ze dit willen uitmelken en een beetje als rocky en zijn oude trainer waar die uiteindelijk ook overleid om het zo weer verder te melken.
Maja, had erg veel moeite om hem uit te zitten. En het voorspelbare einde uiteraard was natuurlijk ook meer van ja spoel nu maar door we weten het wel.
Het verhaal is echter wel realistisch te noemen, er is weinig tot geen competitie meer te vinden in de sport aangezien iedereen zo'n beetje overgegaan is naar k1 of kooivechten en boxen toch een beetje iets van het verleden is.
huiguh
Tegenvaller.
Langdradig, sentimentieel en moralistisch.
1 voorbeeld: Creed vecht in de boksring, en Balboa tegen kanker. Hoe die vergelijking wordt neergezet is werkelijk om te kotsen.
Dit drama is overduidelijk gemaakt met het oog op de Oscars.
hkoster16
Stallone weet het weer goed uit te melken.
Het zal wel Rocky gedaan zijn tot stallone sterft.
Typische Rocky film (zeg maar gerust Rocky VII), met een soort van "Rocky (1976)" déjà vu verhaal met hier en daar ook verwijzingen naar "Rocky II (1979)" en "Rocky IV (1985)". In deze Drama film draait het dan wel niet om Rocky Balboa (goed gespeeld door Sylvester Stallone en eigenlijk ook wel een terechte Oscar nominatie) als bokser, maar om Adonis Johnson/Creed (verdienstelijk gespeeld door Michael B. Jordan), die de zoon is van Apollo Creed, die uiteindelijk getraind wordt door Rocky Balboa.
Opzicht zit het verhaal wel leuk in elkaar (de vele clichés moet je wel op de kop toenemen) en weet het verhaal ook wel te vermaken, maar dat hele flauwe en slappe cliché gedoe omtrent muts Bianca (gespeeld door Tessa Thompson), waar Adonis Johnson/Creed onmiddellijk verliefd op wordt bij hun eerste kennismaking, had men wat mij betreft beter uit het verhaal kunnen laten want het voegde totaal niets toe en maakte de film alleen maar langdradig en saai. Hetzelfde gelde min of meer om de strijd (dij hij in eerste instantie niet wilde aangaan) van Rocky Balboa tegen kanker, hoewel het verhaal daardoor wel wat aandoenlijk werd. Het verloop van het verhaal is natuurlijk voorspelbaar en hetzelfde geldt voor het eindgevecht en zeker als je "Rocky 1" hebt gezien. Visueel gezien werd alles mooi in beeld gebracht (de scene met de motoren was wel iets te overdreven) en met name natuurlijk het eindgevecht (o.a. de opkomst van de boksers).
Hoewel Sylvester Stallone eigenlijk maar een zeer beperkte acteur is (daarom speelde hij voornamelijk ook alleen maar in actiefilms, waarbij hij alleen maar stoer hoefde te zijn en ook maar weinig hoefde te praten), vond ik hem in deze film na lange tijd weer eens eindelijk goed acteren (ik vond hem soms zelfs aandoenlijk) en hij tilt deze film ook naar een hoog niveau. Dat hij dan ook genomineerd is voor de Oscars i.p.v. Michael B. Jordan is in mijn ogen dan ook terecht en heeft in dit geval ook niets te maken met racisme, want Michael B. Jordan speelde zijn rol als Adonis Johnson/Creed verdienstelijk en meer zeker ook niet. Het was overigens wel leuk om Phylicia Rashad (in de rol van Mary Anne Creed) weer eens terug te zien en zij is natuurlijk vooral bekend van de legendarische jaren 80 serie "The Cosby Show".
Ondanks dat dit eigenlijk gewoon weer een nieuwe Rocky film is met een herhaling van zetten, heb ik me er toch aardig mee vermaakt en zeker t.o.v. de vreselijke slechte vorige film "Rocky Balboa (2006)". Omdat Sylvester Stallone dit jaar de leeftijd van 70 jaar bereikt en het concept van Rocky nu helemaal is uitgemolken qua verhaal mogelijkheden (comeback hebben we al gehad en nu zelfs de zoon van Apollo Creed die voortgekomen is uit een slippertje) lijkt het me sterk of er nog een nieuw deel zal komen, maar je weet het maar nooit (misschien nog een film met zijn zoon of alleen zijn zoon, maar dat ligt gevoelig omdat zijn echte zoon, die nota bene de zoon rol speelde in "Rocky V (1990)", inmiddels dood is).
hutsekluts
Weinig vernieuwende boksfilm waarin redelijk werd geacteerd maar het verhaal is zo voorspelbaar en zo standaard. Behoorlijk uitgemolken inmiddels.
Pazmaster
Eigentijdse, weinig verrassende en soort van halfbakken remake van Rocky. Deze keer met de verloren zoon van Apollo Creed en Rocky die de trainersrol van Mickey aanneemt. Nostalgie ten top maar eigenlijk te veel gelijkenissen met het origineel, vooral het hardloopmoment over de straten van Philly, hij rent nog net niet dezelfde trappen op. Wat me erg tegenstond waren de motor- en quadrijders die hem al wheeliënd begeleiden tijdens het hardlopen, het komt erg nep over. Zo voelde eigenlijk de hele film té gemaakt aan. Zelfs de poging om het einde een twist te geven vond ik mislukt. Geen voldoende van mij.
Brabants
Verrassende zevende film binnen de "Rocky" franchise met een eigen verhaal wat gemixt gaat met pure nostalgie. Deze nostalgie wordt dan ook aangevuld met uitzinnige choreografie, verbazingwekkende cinematografie in de ring en rond Philadelphia en een zeer toepasselijke hip-hop soundtrack. Wellicht wat over de top en verhaaltechnisch clichématig, maar dit hoort er allemaal bij.
Leland Palmer
Eerlijk is eerlijk. Normaliter is de ervaring bij ''dit soort films'' dat 't niet zo goed uitpakt altijd. Echter schept regisseur Coogler met deze 'Creed' een kleine uitzondering op dat gegeven. Een groot fan van de reeks ben ik niet, al is deel 1 een erg goede film en zijn de scenes met Drago én natuurlijk Apollo Creed (!) me altijd bijgebleven. Coogler zorgt ervoor dat de Rocky historie op een uitstekende manier verweven wordt in deze moderne boksversie, waardoor gevoel, emotie, spanning en een harde rechste uit heden en verleden een goed gevoel creëren in deze prent. Meeslepend en vermakelijk van begin tot eind. Verrassend goed.
Nino_1993
Eerlijk, het zal me een hol wezen waar deze prent over gaat. S.Stallone gaat nog eens op de toer van black & white. Maar ik mis Adrian, Paulie...de sfeer. Gone White the wind...

Michael B. Jordan geeft update rond uitbreiding van 'Creed'-universum

Michael B. Jordan brengt Creed-universum naar televisie met nieuwe Prime Video-serie 'Delphi'

Nieuwe officiële trailer voor langverwachte 'Creed III' van Michael B. Jordan nu te zien

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Rocky
Drama / Sport, 1976

Aruitemo Aruitemo
Drama, 2008

Spotlight
Biografie / Drama, 2015

The Hateful Eight
Western / Mystery, 2015

What Happened, Miss Simone?
Documentaire / Biografie, 2015

Straight outta Compton