• 9.374.492 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Daldry

Met onder meer: Jamie Bell, Julie Walters en Gary Lewis

Releasedatum: 25 januari 2001

Plot Billy Elliot

"Inside every one of us is a special talent waiting to come out. The trick is finding it."

1984. De 11-jarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beide mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Hij vindt het boksen helemaal niet leuk want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen.

Billy Elliot

Mr Braithwaite

Debbie Wilkinson

avatar van Esteban

Esteban

Holy ... testicle ... Tuesday. Als dat echt het enige is wat je er kan uithalen en dan nog verwoord op die manier, zegt deze post meer over jezelf dan over de film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, die Benjamin 007 komt in aanmerking voor de meest debiele post ooit.

avatar van renaat

renaat

Vond hem traag op gang komen, maar naar het einde toe toch mooi en ontroerend. 3***

avatar van movie-freak

movie-freak

Wel aardige film, af en toe heel traag en sommige personages waren heel irritant. Daarentegen vond ik het verhaal wel interessant en werd er heel goed geacteerd. Jammer van het eindem dat hadden ze echt weg moeten laten!

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Esteban schreef:

Ik denk dat Benjamin in figuurlijke en letterlijke zin de Benjamin is (12-15 jaar, zoiets??) Als je alleen al naar zijn top tien kijkt. Misschien denkt hij er ietsje anders over, als hij wat volwassener is. Tot die tijd Benjamin misschien met een korrel (lees vrachtschip) zout nemen...

Het moet wel een homo-film zijn want als je Benjamin zijn top 10 ziet moet je toch toegeven dat het een echte filmkenner is

avatar van Esteban

Esteban

Benjamin : The Return

avatar van sunny

sunny

dit is echt een goede film. de muziek is ook leuk.

avatar van E V

E V

Hele leuke film!

Orgineel verhaal.

Jamie Bell als Billy Elliot speelt heel goed.

Top film!

avatar van krabat

krabat

Benjamin zit nog in de ontkenningsfase. wat een waardeloos commentaar op een prachtige film....

De personages vond ik stuk voor stuk formidabel, vooral het jonge gedeelte van de cast. Wat een film, geweldig. het enige minpuntje vond ik de scene waarin de hoofdrolspeler te kennen gaf het niet te halen en er geen zin meer in had. Een beetje te cliche, maar dat mag de pret niet drukken. 4,5*

avatar van Bas17

Bas17

Prachtige film met een einde waar ik niet tevreden mee ben, dus geef ik het 4 sterren

avatar van mikoz

mikoz

Op zich een mooi onderwerp , maar de film is im oveel te saai

avatar van Teskuh17

Teskuh17

arghh.. hij is op één geweest vanavond.. stond niet in de TV-gids. Zúcht. Had um wel nog willen zien, maar zapte op 't eind pas in snugger.

avatar van Johan81

Johan81

Niet veel mis mee, deze film. Het Engelse arbeiderssfeertje wordt schitterend neergezet, en er wordt buitengewoon goed geacteerd. De jonge Bell speelt één van de beste kindrollen die ik ooit heb gezien. Misschien wel de beste. Ben nog nooit zo geraakt door het acteerwerk van iemand van die leeftijd. Constant met een brok in mijn keel gekeken.

Het verhaaltje is natuurlijk ietwat dun, en de tweede helft verloopt iets te gemakkelijk. De ommekeer van Pa en broer Elliot is vrij ongeloofwaardig. En het lichte romantische aspect met dat kussengevecht met dat dochtertje voegt niet veel toe, en is ook niet zo geloofwaardig voor kinderen van elf. Maar dat zijn maar kleine puntjes van kritiek. 4*

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Benjamin, als dat inderdaad het enige is wat je uit deze geweldige film haalt, zul je zelf wel problemen hebben met je geaardheid. En je film Top Tien is ook niet om over naar huis te schrijven, maar ja....... Over smaak valt niet te twisten, dat dan weer niet.

avatar van Wouter

AmazingPP schreef:

Net zulke onzin, natuurlijk.

avatar van frodette

frodette

Ik vind deze film helemaal nie saai zoals velen hier beweren !! Ik vond het prachtig er zaten hele mooie stukjes in soms ook wel wat ontroerende ook de muziek was heel mooi ! Prachtige film alweer een nieuwe bij m'n collectie

avatar van frodette

frodette

nice guy eddy schreef:

Toen ik op google intikte Billy Elliot en kging naar de afbeeldingge stond er dat het een homo film is maar tis echt prachtig vinnek

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Prima en bij vlagen ontroerende film. Ik heb me hier kostelijk bij vermaakt. Vooral genoten van Julie Walters en Gary Lewis (dad). 4*

Een GEWELDIGE film, ik heb hem meerdere malen bekeken en hij blijft mooi. De humor in de film vormt een perfect contrast met het naargeestige sfeertje dat er op de achtergrond hangt. Ik heb meerdere malen meer dan moeten grijnzen om de prachtige opmerkingen van Billy, grandioos gespeeld door Jamie Bell. Op een gegeven moment vraagt hij vertwijfeld (met dat heerlijke accent van hem) aan zijn danslerares of zij misschien een oogje op hem heeft. Zo aandoenlijk... Je moet hem gezien hebben om te begrijpen wat ik bedoel, maar het is echt een aanrader! Wel ben ik het met Bas17 eens dat het laatste stuk niet perse had gehoeven. Het voegde er niet echt iets aan toe, maar vervelend was het niet. Daarom een vette 5 sterren!

avatar van otherfool

otherfool

Sympathieke film over een bekend fenomeen; iets anders willen dan je omgeving je voorschrijft. Niet baanbrekend maar ook niet onaardig, al wordt de film vaak wel érg opgehemeld.

3*.

avatar van gemaster

gemaster

Aardige film die nergens écht kon overtuigen. De film zou een komedie/drama moeten zijn, maar ik heb geen enkele keer moeten lachen. Normaal gesproken zou Billy Elliot 2,5* scoren, maar door de fantastische scenes met op de achtergrond 'London Calling' en 'A Town Called Malice' komt er een halfje bij.

avatar van Cupido

Cupido

• 1910 stemmen

Niet echt ontroerend en zeer voorspelbaar. Niet leuk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een zoetsappige boutfilm.

Vreselijk gewoon. Dom verhaal. Lijkt wel een nichtenfilm hoe jongentjes met elkaar omgaan en dan nog dat ballet dansen bleeeggg

0,5

avatar van lukewarm

lukewarm

Fantastische film met goed acteerwerk van Jamie Bell.

Te gekke muziiek ( jeugdsentiment ) en een prima verhaallijn geschikt voor groot en klein.

avatar van saya

saya

mooie film die elke keer weer een brok in mn keel doet opkomen.

wat betreft acteerwerk van jamie bell; heel goed gecast en erg goed geregisseerd, het jongentje zelf vind ik qua acteerwerk namelijk telkens hetzelfde kunstje doen (jamie is een ster in moeilijk kijken).

daarom toch 4,5*

de sfeer is top, en de danslerares super.

en dan natuurlijk de accenten, prachtig!

avatar van Flipman

Flipman

Damn, wat een prachtfilm, en ik had er nog niet eens op gestemd! Ik geef een vier en een half. Dit is iets anders dan de doorsnee film over een kind die zijn/haar droom probeert te verwezenlijken!

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Ik vind dit echt een top film. Goed verhaal goed te volgen en geen hapklare onzin. Ik vind het echt zo'n film waar je mee gaat leven met de personages.

3.0

avatar van Gehenna

Gehenna

Klein, mooi, lief en aandoenlijk drama van Stephen Daldry die na de short "Eight" zijn speelfilmdebuut maakte. Vakkundig, boeiend maar ook tamelijk veilig. 3.5*

avatar van *Lise

*Lise

Een heel mooie film met een geweldige Jamie Bell, en Julie Walters als de fantastische danslerares. Ontroerend, grappig, zeer mooie dansscènes en goed gekozen muziek (I love to boogie ).