menu

Sorority House Massacre (1986)

mijn stem
2,02 (28)
28 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Thriller
86 minuten

geregisseerd door Carol Frank
met Angela O'Neill, Wendy Martel en Pamela Ross

Een jongen vermoordt zijn hele gezin en alleen zijn kleine zusje Beth ontkomt door zich te verstoppen in de kelder. De jongen wordt opgenomen in een gesticht en Beth begint een nieuw leven. Jaren later besluit ze om te gaan studeren, maar door het opgelopen trauma uit haar jeugd kan ze zich niet meer herinneren dat haar studentenhuis het huis is waar haar broer jaren geleden haar gezin vermoordde.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=6YWHITPO1I4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,0
Wat een flop zeg. Tussen de moorden door moest je echt je best doen om wakker te blijven, de moorden zelf waren ook helemaal niet origineel en het verhaal was ook vrij achterlijk. Verder speelden er teveel lelijke wijven in, ook dat viel me erg tegen voor een jaren '80 film.

damon
Mislukte slasher film. Het begint ontzettend sloom met allemaal "dromen" en er komt bijna geen vaart in. Na ongeveer 50 minuten begint eindelijk het slachtfeest, maar echt bijzonder is het allemaal niet. Leuk voor een keertje...

[ Verder speelden er teveel lelijke wijven in, ook dat viel me erg tegen voor een jaren '80 film.

Eh... toen waren er meer lekkere wijven?

1,0
Wouter schreef:

Eh... toen waren er meer lekkere wijven?


Wel in slashers.

avatar van Die Hard,Willis
2,0
Heel erg saai en vervelend.
Je moet eerst proberen je een hele tijd wakker te houden en als de moorden dan beginnen vallen die ook nog eens dik tegen!
Hele triestslechte film maar voor die 50 cent waar ik de film voor gekocht heb maakt het niet uit.
1,0*

avatar van Friday the 13 th
2,0
Sorority House Massacre wordt in veelvoud beschuldig dat hij te veel momenten bevat uit andere griezelfilms en ja wie de film gezien heeft, kan dit alleen maar bevestigen. Er komen te veel elementen uit A Nightmare on Elmstreet en Halloween voor.

Net zoals in Halloween komt hier een moordenaar terug om zijn laatst overlevende familielid af te maken, hij kan ook niet praten (enkel namen zeggen), hij is in het zwart gekleed en moord constant met een mes. Duidelijk toch?

Toch is vooral de invloed van A Nightmare on Elmstreet aanwezig (de veelvuldige droomscènes die net echt lijken, de spelende droomkinderen en zelfs de muziek trekt erg veel op die van A nightmare on Elmstreet door zijn dromerige sfeer.

Je hoort het al. Sorority House Massacre is niet bepaald origneel en in de verste verte vernieuwend te noemen. Het positieve is dat de film zijn best doet om spannend te worden. De muziek is geslaagd in deze film, maar is niet sfeerbevorderend door de te veel van hetzelfde scènes. Leuk dat de film wat background wil geven aan wat in het verleden gebeurd is, maar die wazige, bijna nietstoevoegende droomscènes zijn nu niet bepaald een goed middel om dit te doen.

Het echte slashen begint dan ook pas na zo een 50 minuten. Buiten dat het moorden te veel met messteken is, heb ik weinig aan te merken op het "slashersgedeelte". Ik vrees ervoor dat die hele warboel met de droomscènes en het veel te late begin met het slashen eigenlijk de das omdoen voor Sorority House Massacre. Als hij zou zijn zoals The slumber party massacre, met enkel slashen en zonder al die nevenverschijnselen, dan zou hij beslist beter zijn, want de cast acteerde eigenlijk vrij goed voor een horrorfilm.

Het positieve is dat de moordenaar best snel is in bepaalde scènes (het enige ding dat niet afgekeken is bij Halloween, want Michael Myers maakt er een slakkengang van). Ook de oneliners zoals (OMG, where's my brain) zijn nu niet bepaalde oscarmateriaal, maar toch wel vrij vermakelijk. Ook de 80's sfeer is volop weer aanwezig, wat vooral merkbaar is aan de kleding, aauw mijn ogen !!

Alleen ja, die onwaarschijnlijkheden hé in het slechte verhaal. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zich bepaalde dingen niet herinneren na een trauma. Maar hoe is mogelijk om je niet te herinneren dat je ouders en zussen omgekomen zijn door een moordenaar en dat dit de reden is waarom ze bij haar tante woont, hoe is het mogelijk om je eigen broer niet te herkennen en om je ouderlijk huis niet te herkennen. Heel schaapachtig allemaal, ik heb constant ernstige nachtmerries, maar zou echt niet weten hoe dit zou komen. De mooiste, maar meest betrieste dialoog is dan ook: "well, do you remember thing when you was five years old?".

Ook erg trieste opnamefouten, zo is op een bepaald moment een camera met microfoon zo in beeld te zien.

Kortom: een rommelverhaal dat veel te lang blijft aanslepen bij de droomscènes. Het slashergedeelte is op zich oke, maar nergens origneel of vernieuwend.

En wat gebeurd er als je te veel leentjesbuur bij andere films gaat spelen?

Inderdaad........een 1,5.

Ps: En Joetje, op je reactie van de te grote hoeveelheid "lelijke" wijven, daar ben je volledig mis in. Ten eerste heb ik in deze film geen enkel "lelijk wijf" gezien. Wel allemaal meisjes die er standaard uit zien en het typische "girl next door" type zijn en dat was nu eenmaal de charme uit de jaren 80. Geen ongeloofwaardige fotomodellen met opblaastieten die ff voorbij gewandeld komen. Bweirg !! Je hebt de prachtheid van de jaren 80 sfeer toch nog niet zo goed begrepen, vrees ik.

avatar van dutchtuga
3,0
Die Hard,Willis schreef:
voor die 50 cent waar ik de film voor gekocht heb


Waar???

avatar van dutchtuga
3,0
Friday the 13 th schreef:

Je hoort het al. Sorority House Massacre is niet bepaald origneel en in de verste verte vernieuwend te noemen. Het positieve is dat


Friday the 13 th schreef:

Alleen ja, die onwaarschijnlijkheden hé in het slechte verhaal


Vind dit toch vreemde kritieken bij een film als deze. Ga me niet vertellen dat je een vernieuwende horrorfilm verwachtte met een solide script bij een film met als titel "Sorority House Massacre"?

avatar van brucecampbell
Ik heb deze nog liggen op vhs, maar ik heb de moed nog niet gehad om hem te bekijken.

avatar van Friday the 13 th
2,0
dutchtuga schreef:
(quote)


(quote)


Vind dit toch vreemde kritieken bij een film als deze. Ga me niet vertellen dat je een vernieuwende horrorfilm verwachtte met een solide script bij een film met als titel "Sorority House Massacre"?


Absoluut niet, maar het is nu eenmaal zo dat de meest standaard film zich toch als "aparte" film ontpopt door bepaalde elementen die "familiar" zijn, toch net iets anders uit te werken zodat het toch weer leuk is.

Deze film is een samenvoegsel van Halloween, A Nightmare on Elmstreet, slumber party massacre en the house on sorority row.

Ik bekijk slashers als een vinger, het is constant dezelfde vinger, maar toch weer met een verschillende afdruk. Deze metafoor is niet van toepassing bij deze film.

avatar van Die Hard,Willis
2,0
dutchtuga schreef:
(quote)


Waar???
Kringloopwinkel. Waar ik alle horror VHS banden die ik zie liggen meeneem. (Mischien vind ik de film beter bij herziening.)

avatar van niethie
2,0
Haha same here normaal gesproken koop ik geen videobanden meer (heb al genoeg van die rotzooi) maar voor die oude B-flics met schitterende coverart maak ik graag een uitzondering.

Zal wel eens een foto(tje) maken wanneer ik tijd/zin heb.

avatar van Die Hard,Willis
2,0
niethie schreef:

Zal wel eens een foto(tje) maken wanneer ik tijd/zin heb.
Nu dus.

avatar van niethie
2,0
Nee helaas heb wel tijd maar geen zin, al die videobanden staan ergens achterin een kast en allemaal door elkaar en eer ik dat naast elkaar heb gelegt is het alweer morgen. Plus mijn camera doet het ook niet (het zit niet mee dus)

avatar van Die Hard,Willis
2,0
niethie schreef:
Nee helaas heb wel tijd maar geen zin, al die videobanden staan ergens achterin een kast en allemaal door elkaar en eer ik dat naast elkaar heb gelegt is het alweer morgen. Plus mijn camera doet het ook niet (het zit niet mee dus)
Als je eens geen plaats meer hebt.. (Hint, hint!)

avatar van niethie
2,0
Dan ben je de eerste die het hoort.

avatar van Lui
Lui (crew)
Het verhaal van deze film doet mij erg sterk denken aan Halloween...

avatar van niethie
2,0
Daar is het, vooral de basis, dan ook een fikse rip-off van en niet alleen van Halloween, heel wat stukken deden me verdacht veel aan de wat populairdere genreklassiekers uit die tijd denken, het hele droom concept van Elm Street, het einde in het ziekenhuis aan de eerste Friday, en ga zo maar door. Dat kon ik nog door de vingers zien maar echt bijzonder was ie verder ook weer niet, het laatste half uur is nog redelijk te doen, met de nodige spanning maar je moet je wel door een heel traag eerste uur heen slaan...

2 sterren

avatar van yeyo
1,5
Werkelijk alles aan deze slasher is van een erg matig niveau: oninteressante personages, een magere opzet, makke kills en een ongeïnspireerde moordenaar. Gelukkig nergens echt storend, zelfs redelijk vermakelijk vanwege de korte speelduur en de lekkere 80's sfeer (die montage waar de meisjes allerhande overdreven kleurrijke kleedjes passen op cheesy saxofoonmuziek is echt te ridicuul voor woorden. )

avatar van Elineloves
1,0
Oh boy, driedubbel gaap. Dit was echt een lange, slaapverwekkende zit. Geen enkel personage voegt ook maar iets toe aan de film en ik had ze dan ook een snelle, pijnlijke dood toegewenst, gewoon maar om van ze af te zijn. De killer is van bordkarton, echt ontzettend saai en TOTAAL niet creepy. Tuurlijk weer een paar titty-shots, maar zelfs deze waren niet de moeite waard.

Het hele nachtmerrie gebeuren in het begin hing me al snel mijn strot uit en ik vloekte ik mezelf dat als er niet snel iemand dood zou gaan, ik de film af zou zetten. Uiteindelijk niet gedaan maar toch door blijven kijken. Ik weet dat vrouwen soms hysterische en rare wezens kunnen zijn, maar moeten ze nou echt ZO dom zijn? Die hoofdrolspeelster irriteerde me ook mateloos, en niet alleen maar omdat ze me herinnerde aan mijn pa 30 jaar geleden. Niet dat hij er zo vrouwelijk uit zag, maar zij was echt een halve vent. Zal wel vaker voor zijn gekomen in die tijd denk ik, bij die truttige burgermiepjes.

Na het zien van deze film weet ik weer waarom ik over 't algemeen een 'remake girl' ben.

avatar van IcU
3,0
IcU
Elementen uit eerdere genre klassiekers leeg geplukt en dat in een uurtje en 13 minuutjes gepropt. Ik heb mij vermaakt! Lekker sfeertje, prima muziek. Vind de gore ook wel ok. Leuk..

avatar van Richard_Voorhees
1,5
Pff, niet al te best dit. De eerste nachtmerriescene is nog best goed, maar daarna word het allemaal wel een beetje teveel van het goede...
De film leent wel erg veel van de andere klassiekers uit het genre. Ik kan een B-film wel waarderen, vooral in het slashergenre, maar zelfs voor mij was dit een taaie zit.

avatar van BlueJudaskiss
1,0
Bah. Gek genoeg kon ik het toch al niet zo beste tweede deel van Jim Wynorski dan nog beter bekijken, misschien vanwege het al dan niet bedoelde campgehalte. Dit vond ik saai van begin tot eind - jaren '80 camp die gewoon niet leuk wilde worden.

1,0*

keimpeS
Beetje stelen van andere horrorfilms als bv Halloween & Nightmare on Elmstreet, maar allemaal niet goed uitgewerkt, het was saai en gewoon ook niet goed geacteerd.

avatar van alexspyforever
1,0
Een slappe slasher/home invasion film die veel leentje buur speelt bij bekendere en betere films in het genre. De droomsequenties zijn nog best wel interessant maar blijken uiteindelijk ook niet van erg veel toegevoegde waarde. Typisch jaren 80 wat gratuit naakt en seks erbij (blijft vrij braaf) en alle clichés zitten er in de moordenaar heeft totaal geen achtergrond gaat een aantal keren bijna dood, seks en naakt gaan = vermoord worden Niet alleen laten de kills lang op zich wachten, ze zijn ook behoorlijk saai. Ben het eens met Elineloves ik stoorde me ook wel een beetje aan hoofdfiguur Beth die er als een halve jongen uitzag maar uiteindelijk toch vrij hulpeloos bleek te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:17 uur

geplaatst: vandaag om 19:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.