Genre: Muziek / Drama
Speelduur: 147 minuten / 167 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: F. Gary Gray
Met onder meer: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins en Jason Mitchell
Releasedatum: 3 september 2015
Plot Straight outta Compton
"The world's most dangerous times created the world's most dangerous group."
Halverwege de jaren 80, Compton Californië. Vijf jonge mannen delen hun ervaringen door middel van het maken van 'brutale' en eerlijke muziek, die symbool staat voor de opstand tegen misbruik van gezag. Onder de naam N.W.A. brengen de jongeren een revolutie teweeg wanneer ze de wereld de waarheid vertellen over hun leven in hun gevaarlijke buurt en ontketenen daarmee een culturele oorlog.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Straight Outta Compton (MusicMeter)
Ice Cube
Tomica
Kim
Jerry Heller
Timothyvdmeer
een docu had ik nog begrepen maar een film. Dit zal alleen de fans eerste klas trekken denk ik.
russo
heb niks met hiphop, maar vind het verhaal wat er achter zit wel interessant, zijn toch de grondleggers in hun muziek genre
donmarko22
Toch wel erg benieuwd na het zien van de trailer. Ik was een jaar of 12 toen deze LP uitkwam en heb 'm echt grijs gedraaid
Hoop alleen dat ze de waarheid een beetje volgen in de film.
HALVE TAMME. (moderator series)
russo
Apart dat er al een stem is terwijl de film in de vs nog niet eens uit is.
Macady
Als de film maar half zo goed als als het nieuwe dre album hebben we een klassieker....
DeaQoN
Apart dat er al een stem is terwijl de film in de vs nog niet eens uit is.
only1ELEANOR
''O'Shea Jackson Jr is de zoon van Ice
Cube.''
Die twee beschikken over hetzelfde
stemgeluid, het is gewoon eng.
Ik heb er in ieder geval zin in als een
malle!!!
Helemaal mee eens..eindelijk het verhaal van de grondleggers van de gangsta rap..zelfs individueel hebben ze veel gepresteerd..alleen erg jammer dat Eazy inderdaad veel te vroeg is overleden..grootheden stuk voor stuk..
Breekt in de VS nu al records
MJ_DA_MAN
Uier
- 2006 berichten
N.W.A. zijn sowieso de bazen van de (gangsta) rap aan de West Coast.
Rap was in die tijd voornamelijk aan de oostkust actief. Aan de westkust draaide men geen rap op de radio. N.W.A heeft dat verandert en toentertijd ook een geheel eigen sound in het leven geroepen.
De sound van Dre tussen 1995-2005 vind ik wel het beste wat er op dat gebied gemaakt is, maar The Chronic 2001 als hoogtepunt. Het nieuwe album moet ik nog vaker luisteren, maar het trekt me vooralsnog niet zo helaas. Al is die track van The Game wel ontzettend baas.
osmanhan
Gisteren naar de voorpremiere geweest. Wat een prachtige film. Goed acteerwerk en film zit er gelikt uit. Ben vooral onder de indruk van de zoon van Ice Cube, die zijn vader speelt in de film. Damnn wat lijkt hij op zijn pa! Ik heb elke minuut van de film genoten. Zeker een aanrader
Kondoro
N.W.A in de tijd van GTA: San Andreas vééél geluisterd. Ben benieuwd!
Neder0001
He was once a thug from around the way... Eazy!
Heerlijk, Straight Outta Compton. Ik kan niet wachten.
leatherhead
Hoewel ik betwijfel of dit als film an sich echt geweldig gaat worden, moet ik deze als hip-hop liefhebber zeker meepikken. Nóg een bioscoopbezoekje in de planning.
tommycool98
Geweldige film! Als een rap fan moet je deze film gezien hebben!
antilasergun
Ik vond dat er te weinig muziek in zat,ben groot nwa fan maar dit was meer goede tijden slechte tijden
in rap jasje
Mondragon
Groot geworden op deze muziek, dat was nog eens wat eind jaren 80. Heb me prima vermaakt met deze film.
Antonev
Mwa, dat is wat teveel eer.
Misschien niet direct de grondleggers, maar toch zeker wel degenen die voor het eerst een groter publiek wisten aan te spreken. Vóór NWA leidde rap/hiphop toch een redelijk anoniem bestaan.
Mondragon
Nou....LL CoolJ en Pubic Enemy waren toen al aardig groot alsik me niet vergis. Maar niet zo ´hard´ als NWA. Eerlijk gezegd heb ik nooit meer rap gehoord als in die tijd van NWA, Paris,Geto Boys etc.
russo
gister naar de voorpremiere geweest, vond het best een goede film, maar meer door het verhaal en de achtergrond denk ik.
Acteerwerk is prima, gelijkenissen zijn erg goed, film dwaalt wel wat af op sommige punten omdat deze best wel lang duurt, ondanks dat het wel grappig is om ze te zien waren de kleine stukjes waar 2pac/snoop eventjes in beeld komen wat mij betreft niet perse gehoeven, maakt het verhaal denk ik alleen maar langer dan nodig. maar verder van begin tot de een na laatste minuut boeiend.
in de laatste minuut even zn apple/beats deal laten zien voegt naar mijn mening ook niks toe aan het verhaal zelf.
Antonev
Klopt, LL Cool J was bijvoorbeeld een van de eerste rappers die een keiharde wereldhit wist te scoren. Dat heeft natuurlijk ook mede bijgedragen aan de opkomst van rap/hiphop. Toch werd pas na NWA de echte, stevige basis voor rap/hiphop gelegd. Dat kwam ook mede doordat de leden van NWA solo verder gingen en nieuwe groepen startten. Ice Cube en Dr. Dre hebben ook een monsterlijk grote rol gespeeld in de opkomst van rap en het inspireren van andere grote rappers als Eminem en Tupac.

Netflix verwijdert deze maand tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

Vijf films over het leven van wereldberoemde artiesten

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Menace II Society
Misdaad / Drama, 1993

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

What Happened, Miss Simone?
Documentaire / Biografie, 2015

Last Days in Vietnam
Documentaire / Oorlog, 2014

Boyz n the Hood
Drama / Misdaad, 1991
broer of zus relatieaidspolitiegeweldrap muziekhiphopouder-kindrelatieman vrouw relatievandalismdrugsdealernachtclubghettofreedom of speechgangsterprotestrapperrecording contractrags to richesassaultterminale ziekterondritgebaseerd op een waargebeurd verhaalfeudbendemarihuanapolice chaseziekenhuisracismelos angeles, californiëdetroit, michiganracial slurno opening credits wrongful arrestdeath of brothermilwaukee wisconsin police raidpolice harassment duringcreditsstingerrecord company music tourjaren 80intimidation by policelos angeles riotscompton, california