Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Morgen om 10:25 uur op Film1 Drama
Plot Schone Handen
"Nobody leaves the family"
Sylvia (Thekla Reuten) en haar man Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) leiden een luxeleventje in Amsterdam Oud-Zuid met hun twee kinderen. Wat de bron van die luxe is, heeft Sylvia verdrongen. Want Eddie houdt zijn bloeiende drugshandel buiten de deur. Een brutale politie-inval en vernederende huiszoeking schudden Sylvia wakker. Wanneer alles fout dreigt te lopen probeert Sylvia haar jonge kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, want ze beseft dat Eddie haar niet zomaar zal laten gaan. Ze weet immers te veel.
Eddie
Ineke
Daan
Disselhoek
gijsvogel
Best een aardige Nederlandse film, al geloof ik best dat het net zo goed een langere aflevering van de eerder genoemde series zou kunnen zijn. Maargoed, die kijk ik nooit.
Acteerwerk prima overall al waren de kinderen wat matig in het geheel. JvK was prima in zijn rol en ik heb me ook geen moment aan het Amsterdamse accent gestoord, al denk ik wel dat de film best zonder dit had gekund en daardoor door meerdere mensen als 'beter' ervaren zou worden.
Dordrecht
De surprise vond ik een hele leuke film maar deze film schone handen vind ik helemaal niks. Helaas.
Oja, Amsterdams accent en die tattoo bij achter zijn oor hadden ook niet gehoeven.
Alleygator
Ik ben een arthouse-bezoeker en de films die er doorgaans draaien, hebben niet zo veel te maken met dit genre. Omdat ik wél een fan ben van de tv-serie Smeris, besloot ik toch te gaan. En daar heb ik beslist geen spijt van gehad. Dat Jeroen van Koningsbrugge meer kon dan grappen maken , was bekend maar hier haalt hij alles uit de kast om daar niet aan herinnert te worden. Hij mag, wat mij betreft, tot de beste acteurs van ons land beschouwd worden. Ook de rol van Thekla Reuten, met een heerlijk vet accent, is goed gecast. De chemie tussen hen is zichtbaar. De film loopt dan ook als een trein. De sfeer doet mij sterk denken aan De Dominee. 4 dikverdiende sterren van mij !
Superkuuk
Tsja inderdaak Tekla is verschrikkelijk,overacting kan gebeuren dat is misschien je rol,maar zo slecht is gewoon zeldzaam . verder altijd weer herkenbaar dat een over de top 40 jarige vrouw die eigenlijk alles heeft wat ze wilt, toch via haar overgangs fase en dus met haar foute hormoontjes opeens alles wil veranderen in haar leven, en zoals in vele andere films zijn de man en de kinderen de dupe , Jeroen en vooral de kinderen speelden daarentegen wel goed...Verhaal is flinter dun en de zweet plekken vliegen om je oren....Stille willem de grote baas is een aanfluiting, en zag er gewoon lachwekkend uit.
Dat Jeroen niet lekker voor een frisse jonge dame kiest ipv zoveel risico te nemen om een verdwaasde vrouw te behagen is niet meer van deze tijd.....
Het ex vriendje met zijn gebakken lucht bv's incl. kasteel, dikke buik zweterig en onrustig gedrag is dan wel weer iets van deze tijd en leuk om te zien....en zeer herkenbaar, want daar zit ons kikkerlandje vol mee...mijn advies kijk hem een keer op tv...
raymon
Een 108 minuten durende ''trainwreck'' om het mooi Engels uit te drukken.
Op bijna alles is iets aan te merken: het saaie en simpele plot, de mager subplotten, de acteerprestatie's waarin duidelijk naar voren komt dat de hoofdrolspelers geen idee hadden wat ze met de karakters aan moesten (automatisch piloot), duidelijke zichtbare technische gebrekken (zelfs voor de gemiddelde NL-film/tv-serie), dialogen die elk Jordanees woord bevatten en Johnny Jordaan naar de kroon steken en het gebruik van potsierlijk symboliek die lachwekkend clichematig is.
Jammer dat alles fout gaat bij Schone Handen, met Riphagen gaat Van Koningsbrugge alles goedmaken hopelijk!
soom
Meneer Jeroen gaat vet hard, jongûh! Om maar aan te geven waar ik aan dacht. Tikkeltje plat, wat in New Kids zeker naar voren komt. Toch is het snoeiharde actie, tegen de achtergrond van Mark Modaal en consorten zoals Truus Truttigheid. Het beklemmende druipt ervan af en wordt goed gesitueerd door Thekla. Maar aan de kant toch niet helemaal overtuigend. Half om half. Jeroen kan wel spelen hoor. Maar het is altijd wel lastig, om, als je een bepaalde kant van iemand ziet, om te schakelen naar een diepere laag. Ik zag het wel, maar het was wat aan de matte kant zeg maar. De dijk brak niet helemaal door. Toch knipoogt het allemaal wel vrolijk en smaakt het ondanks de ontwenning, wel degelijk meer.
mcdaktari
Een hele aardige Nederlandse film. Jeroen van Koningsbrugge speelt zelfs heel goed vind ik. Maar de film word alleen al afgekraakt omdat het een Nederlandse film is, blijkbaar mogen NL films niet goed gevonden worden lijkt wel. Zelf zie ik ze graag.
pegasuspiet
Aardig Nederlands films niets mis mee.
Zie Thekla Reuten toch liever Tessa spelen, heeft meer karakter.
Zoals gezegd Nederlandse film wordt al afgekraakt omdat het een Nederlandse film is, jammer
Waku
Degelijk nederlands misdaad drama.
Lekker amsterdamse "Penoza"sfeertje
Van Koningsbrugge en Reuten acteren naar behoren.
Veel bekende namen en theater gezichten in deze film verder.
De finale minuten van deze "Schone Handen" zijn bloedstollend.
bjerik76
dat was even een onverwacht goed en zeer spannend filmpje.
Goeie cast, het enigste wat mij stoorde was het nep accent van Sylvia/ Thekla
Moest dat Amsterdams voorstellen ?
Het acteerspel was goed, het verhaal erg spannend, ook Jeroen speelt dit soort rollen erg goed.
Op tv zap ik hem altijd weg, maar met dit soort rollen waardeer ik hem veel meer.
lekkere speelduur.
beter dan de surprise
Raffael77
Een 108 minuten durende ''trainwreck'' om het mooi Engels uit te drukken.
Mee eens.
Norman Mailer
Nederlandse films. Steevast schep ik méér genoegen in het lezen van de bespiegelingen op MM.
Meer dan aangenaam filmpje met de opmerking dat vele Amerikaanse gedrochten stukken minder zijn dan deze onderhoudende film.
Tja. Wie verzint het die Van Koningsbrugge in deze rol te casten.
Pastte echt voor geen meter.
perceived
Goede film!
Onbegrijpelijk hoe deze film dikwijls wordt neergesabeld. Kom slechts tot de conclusie dat die mensen min of meer allergisch zijn voor "de Nederlandse film" + voor bekende koppen die men niet weet los te koppelen van een bekend (TV -of Film) personage.
Heb er zelf weinig op aan te merken. Onderhoudend plot van begin tot eind, loopt lekker vlot. Plot en de Amsterdamse setting kent zijn clichés, maar dat laatste is wel tot bijna in de perfectie doorgevoerd. De cast gaat daar overtuigend in mee. Snap de kritiek op van Koningsbrugge dan ook totaal niet, de man vertolkt zijn rol behoorlijk sterk.
Leuk camerawerk en montage, aangename soundtrack. Kan zich prima meten met vergelijkbare Amerikaanse films, zelfs beter dan de meesten. 7.5/10*
Goede film!
Hier ben ik het met je eens
Thorak
Ik heb deze film 21 minuten en 45 seconden volgehouden, toen kon ik dat vreselijke accent echt niet meer aanhoren. Met name Tekla Reuten irriteerde me mateloos! Hoewel het voornamelijk haar accent was, was het in haar geval haar hele karakter waar ik echt niet naar kon kijken. Maar over het algemeen kreeg ik echt vreselijke irriterende gevoelens van dat abominabele zeik accent van alle acteurs! Onmogelijk om ook nog maar 1 minuut verder te kijken, laat staan de film uitzitten!
Het verhaal was nog niet eens begonnen...
jeuletaxi
Nederlandse films worden al bij voorbaat neer gesabbeld, maar ik vind dit zeker een degelijke film waar naar behoren word geacteerd.
Heb me prima vermaakt en zoals zovele hier wel hebben gedaan heb ik me nergens aan geërgerd.
En daar draait het mijn inziens om, geamuseerd worden en dat is gelukt.
Zeker een kijkbeurt waard.
Thorak
Nederlandse films worden al bij voorbaat neer gesabbeld
Debo
Jeroen acteert goed en dat is tevens het hoogtepunt van de film. Overslaan.
apolicum
Behoorlijk spannende film. Enkel de Vin Diesel van den Aldi, daar is nog wat werk aan qua acteerprestaties.
ricone
gewoon een top film, Penoza stijl!!, Koningsbrugge en reuten spelen briljant, geen moment aan dat mannetje van ik hou van holland moeten denken.....
bjerik76
Viel mij ook wel op hoe vaak men wel niet elkaar aansprak of ze hun auto gordels wel om hadden.
Ik geloof wel 4 x dat er zo'n scene in zat.
Boodschap is overgekomen hoor..
tattoobob
Sterke nederlandse thriller......leuk acteerwerk,alleen van mij had het plat amsterdamse accent wat minder gemogen van alle acteurs.
De film blijft boeien tot het eind en er zit een goede sfeer in.
De laatste keer dat ik zo'n misdaad film van hollandse bodem goed heb gevonden is alweer zo'n tien jaar geleden.
Aanrader
yesplease
Goede misdaadfilm. Ik snap eigenlijk niet wat er mis zou zijn met Jeroen van Koningsbrugge.
blurp194
Ontspoord.
Eigenlijk is er helemaal niet zoveel mis met deze film. Tot de ontknoping dan. Maar voor het zover is, Reuten en Koningsbrugge spelen best goed - en het overdreven accent, tsja, er zijn echt mensen die zo praten, hoewel het wel wat moeilijker te vinden is langzamerhand, maar een jaartje of tien- vijftien geleden?
Maar de ontknoping dus. Vanaf dat de donkere wolken zich samenpakken gaat het hard mis - en niet alleen van symboliek, maar ook van de special effects. Had dat nou gelaten, dan was het een enorm stuk beter geweest. Dit stukje triestigheid trekt de hele film naar beneden, en doordat het aan het einde zit is het ook nog eens het enige dat je je over een jaartje of wat herinnert.
En dan nog eens 15 euro voor de dvd. Ik had echt op de uitverkoop moeten wachten.
Hulkdesk
ik heb deze film ook bekeken, maar ik vind het een erg leuke film, en snap eigenlijk niet waarom diverse mensen zo moeten katten op Nederlandse films. als jullie het blijkbaar allemaal beter kunnen toon dat dan en maak zelf eens een film
Norman Mailer
Zucht.
Verder nog wat?
MARCUS CORVUS
ben dol op nl films en heb er ook veel gezien, maar dit is echt totale bagger, gap. dat nep amsterdams was niet om aan te horen

Nederlandse misdaadfilm 'Schone Handen' binnenkort te streamen op Netflix

Nederlandse misdaadthriller 'Schone Handen' met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten vanavond te zien op televisie

De Nieuwe Wildernis
Documentaire, 2013