• 9.378.230 stemmen

Met onder meer: Thekla Reuten, Jeroen van Koningsbrugge en Angela Schijf

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 september 2015

Plot Schone Handen

"Nobody leaves the family"

Sylvia (Thekla Reuten) en haar man Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) leiden een luxeleventje in Amsterdam Oud-Zuid met hun twee kinderen. Wat de bron van die luxe is, heeft Sylvia verdrongen. Want Eddie houdt zijn bloeiende drugshandel buiten de deur. Een brutale politie-inval en vernederende huiszoeking schudden Sylvia wakker. Wanneer alles fout dreigt te lopen probeert Sylvia haar jonge kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, want ze beseft dat Eddie haar niet zomaar zal laten gaan. Ze weet immers te veel.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

toch maar aangepast naar een 0,5. ik wil mijn 90 minuten terug!!

avatar van 4BYE

4BYE

Verrassend goede Nederlandse film. Netjes opgebouwd, goed gespeeld en niet voorspelbaar. Misschien niet briljant maar zeker meer dan het kijken waard!

avatar van Kondoro

Kondoro

MARCUS CORVUS schreef:

toch maar aangepast naar een 0,5. ik wil mijn 90 minuten terug!!

Die krijg je niet meer terug.

avatar van Kondoro

Kondoro

Schone Handen

Best een goeie Thriller van Nederlandse bodem. Nadat ik Schemer (2010) had gezien was ik weer wat teleurgestelde in de Nederlandse film industrie. Wat dat betreft was die film echt onder middelmaat. Toch vond ik Schone Handen erg sterk en ik heb eigenlijk geen enkele keer gehad dat ik me erdoor verveelde.

Het verhaal was prima. Eddie is een handelaar in, zo lijkt het; drugs. Een goude deal en zeker geen kleintje in zijn klasse. Met een mooi huis, 'luxe' auto's, een knappe dochter en veel geld gaat hij redelijk door zijn leven. Op een dag wil zijn vrouw dat hij stopt, hij belooft dit te doen maar komt uiteraard zijn afspraken niet na. Hij blijft in het wereldje vol met geweld, verdriet en haat wat natuurlijk alleen maar fout kan lopen.

Het verhaal was dus prima en het concept was oké, iets veel voorkomend in Nederlandse film maar goed. Het acteerwerk van Jeroen vond ik erg fijn, de rest kon wel maar het accent vond ik niet passen. De psychologische scenes deden veel goed waardoor ik alleen maar kan zeggen dat ik mij vermaakt heb. Al om al, uitstekend vermaakt en weer een prima film van Nederlandse bodem!

avatar van shortmen

shortmen

Toch wel een leuke film die in een aardig tempo naar de finale werkt.

Heb hem prima weg gekeken en vond jeroen het vrij goed doen. Toch 3 sterren voor deze makkelijk wegkijkende film

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik denk dat ze Jeroen genomen hebben voor deze rol omdat Theo Maassen het niet wou

,dat weet ik dus niet ,maar deze rol was uitermate geschikt voor Maassen !!

Ik vind Thekla Reuten een goede actrice ,en dat laat ze hier ook weer zien

verder een mooie thriller van Nederlandse bodem je wist niet hoe die eindigden .

avatar van Multimediaknaller

Multimediaknaller

Kijkt lekker vlot weg, dus de chips kon in de keukenkastje blijven liggen.

avatar van gauke

gauke

Wat werd er tenenkrommend slecht geacteerd. Een thriller, met een teveel aan overdaad en een tekort aan tempo, intelligentie en verrassingen. Het stereotype verhaal ging over een misdadiger die niet aan zijn milieu kon ontsnappen. Het gekunstelde Amsterdamse accent droeg niet aan de geloofwaardigheid bij.

avatar van Confusie

Confusie

Film was erg slap. Wel vond ik Thekla hier een immens bekoorlijke zeg maar gerust prachtige rijpe vrouw. Op bepaalde momenten wenste ik mij haast als jeugdige intens gewillige jongen in haar armen te wentelen en zachtjes te knuffelen met misschien zelfs een kusje op de wang.

Nederlandse vrouwen zijn nog altijd de shit.

Dat blijft gelukkig maar weer eens blijken.

avatar van Collins

Collins

Een film met een simpel plot, oninteressante zijpaden en holle personages.

Het begint nochthans aardig. Gedurende een halfuurtje is de film met een leuke introductie en wat snelle wendingen redelijk kijkbaar. Daarna wordt het snel minder als herhaling, langdradigheid en voorspelbaarheid hun intrede doen. Door al die saaie oprekking en toenemende inhoudsloosheid, beginnen ergernis en verveling tijdens het kijken al snel door te sijpelen.

Het verhaal heeft gewoon te weinig inhoud. Een eenvoudig verhaaltje hoeft op zich niet erg te zijn, maar als er naast het simpele verhaaltje verder niets is dat fascineert of intrigeert, is dat wel erg. En dat is in deze film dus helaas het geval.

Op verhaaltechnisch en filmtechnisch gebied is weinig opwindends te beleven. Er is geen karaktervorming. Er liggen geen interessante accenten op de dialogen. De (relativerende) humor ontbreekt. De actiescenes zijn niet spannend. Er zijn geen mooie zorgvolle shots. Het is allemaal zo plat.

De acteurs lijden aan een ernstige vorm van overacting. En alsof dat nog niet erg genoeg is, praat iedereen met een overdreven Amsterdams accent. Blah! Over plat gesproken!

Nee, het acteerwerk is ook niet hoogstaand.

Een aardig halfuurtje, daarna gaat het snel bergafwaarts.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Spannend idd, ook idd lichtelijk over de top. En idd plat Amsterdams. Maar zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van de grunt

de grunt

Best wel geinig filmpje. Als je een lekkere wegkijker wil, zit je goed.

(2.75)

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Aardige film. Het accent was tenen krommend. De spanning was soms best goed gelukt. Voor een Nederlandse film niet slecht. Kijkt makkelijk weg.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Aardige NL misdaad thriller. Zet er wel de ondertiteling bij aan, anders mis je een hoop. 3.5

avatar van 93.9

93.9

Mislukte film, maar kijkt aardig weg..

avatar van Rodger

Rodger

Minder dan ik verwacht had, jammer..

Vond het wat rommelig allemaal, en het acteren was ook niet wat het moest zijn.

2.0**

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Film is me niet tegengevallen.......meer dan ik had verwacht.......ondertiteling moest bij iedere Nederlandse film standaard zijn..........3,5

avatar van EWJ80

EWJ80

Viel een beetje tegen had er meer van vewacht

maar was ook niet de slecht daarom

avatar van frolunda

frolunda

Redelijk Nederlands misdaad/drama met een goede rol van Jeroen van Koningsbrugge.Dat was weer eens wat ander dan de surprise.

Het verhaal was wat warrig (ook hier: ondertitels) maar toch aardig te volgen en ook kende Schone handen genoeg spannende en actie momenten.

Verder niet al te bijzonder maar ik heb al veel slechtere gelijksoortige films gezien van vaderlandse bodem.

Wel een sterk einde met een opvallende rol van Jim van der Woude,die had ik al sinds de Illusionist niet meer op het witte doek gezien.Daar sprak ie overigens ook geen woord in.

Drie sterren.

avatar van joshua1988

joshua1988

Raffael77 schreef:

Mee eens.

abominabel slecht, zelden zo'n amateuristisch werkje gezien en op Thekla na, liep de hele cast er bij alsof niets er toe deed, zelfs het huilen liep niet gesmeerd...emotieloze pulp! En snel vergeten!

avatar van Multimediaknaller

Multimediaknaller

Altijd weer een verassing en deze film wist mij goed te vermaken, prachtrol voor Jeroen van Koningsbrugge en een dik verdiende 3.5

avatar van mnrk

mnrk

Een aangename en prima film van Nederlandse bodem...

Het verhaal is in orde en ook de uitwerking ervan is gewoon prima, dit aangevuld met een cast die goed overkomt.

Thekla Reuten en Jeroen van Koningsbrugge acteren zeer goed en met volle overtuiging, alleen het overdreven accent hadden ze wel achterwege mogen laten (neem gewoon een normaal accent)...

avatar van Rickyman

Rickyman

Aardig misdaadfilmpje. Het simpele verhaaltje blijft boeien en de acteurs deden het ook prima.

Van Koningsbrugge speelt gewoon weer z'n rol waar hij het beste in is. Net als in die politieseries bijv, maar hier in een andere job uiteraard.

avatar van Walter S.

Walter S.

Net in Pathé gezien, ik vond het een prima misdaad drama. Inderdaad wel een beetje Penoza stijl en daar is niks mis mee.

avatar van the crook

the crook

Oei oei oei wat een draak van een film! Regelmatig het schaamrood op de kaken, met name om de gekunstelde accenten

Penoza stijl las ik hierboven, nou de makers van deze film hadden beter even naar de casting van deze serie kunnen kijken alvorens aan dit misbaksel te beginnen. Ik snap trouwens niet dat een kwaliteitsactrice als Thekla Reuten haar goede naam aan zoiets ondermaats wil verbinden. Kan me nauwelijks voorstellen dat ze tevreden was met het eindresultaat na de première....

Thekla Reuten bekroond in New York voor rol in thriller Schone Handen | NU.nl

De Nederlandse actrice wordt door de jury van Woodstock geprezen om haar "uitmuntende" rol.

Het Woodstock Festival, dat buitenlandse films onder de aandacht van het Amerikaanse publiek wil brengen, vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats in New York.

avatar van Epitaph

Epitaph

"Jammer, de film leunt erg op domme keuzes. 'op de vlucht voor je man, veel geld meegenomen en vervolgens bij je beste vriendin onderduiken, i.p.v. een anoniem hotel".

Normaal 3***, nu half punt in mindering voor domme ongeloofwaardige keuze & half punt minder vanwege slecht geluid toch weer

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

René Appel is mijn favoriete Nederlandse schrijver van wie ik alles heb gelezen, dus naar deze verfilming van een van zijn thrillers was ik wel nieuwsgierig. Er bestond al een eerdere verfilming van een van zijn boeken, Zinloos, naar het boek Zinloos Geweld, maar zo'n beste film was dat niet. Tenminste, wat ik me er nog van kan herinneren. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat boeken stipt nauwkeurig zijn te verfilmen. Hoewel film en literatuur in wezen hetzelfde doen, het vertellen van een verhaal, zijn het toch twee verschillende kunstvormen. Waar Appel meer het innerlijke leven van zijn boekpersonages induikt, moet de verfilming het vooral hebben van beelden, dialogen, gezichtsuitdrukkingen, etc... De humor is nét iets platter dan in het boek, maar niettemin een prima film, waar Appel zelf ook blij mee was. Van mij mogen er wel meer van dit soort René Appel-verfilmingen gemaakt worden. Een van zijn eerste thrillers zou wel heel leuk zijn: Tegenliggers, De Derde Persoon...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

In het menu van de dvd kon je kiezen voor Nederlandse ondertiteling. Ik moest daar om lachen tot je al snel doorhebt dat men soms nauwelijks te verstaan is. Zal deels slechte geluidsmix zijn, deels dat neppe accent. Ik snap wel dat ze ervoor kiezen - dit gaat over een gezinnetje dat eigenlijk in een heel ander sociaal milieu hoort, met geblondeerde oma en al erbij - maar het is wel vervelend en komt nep over. Buiten dat had dat (volksmilieu in chique wijk) de basis moeten zijn had het echt nut willen hebben, een beetje Flodder maar dan serieuzer. Dat had ook best wat kunnen zijn, nu is het gewoon een simpele thriller geworden.

Enfin, film zelf kijkt dan wel makkelijk weg en verveelt niet. Daar scoort het bijna alle punten op, maar het predicaat goed zou ik het niet willen geven. Echt spannend is het nergens, acteerwerk niet altijd overtuigend (zowel niet van Reuten als onze crimineel die zomaar in een psychopaat verandert) en tegen Jeroen van Koningsbrugge heb ik sowieso een antipathie. Audiovisueel ook helemaal niet interessants in te ontdekken. 2,5*.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Jeroen van Koningsbrugge kán absoluut acteren, maar die overspannen rol van hem vond ik irritant, geen prettig figuur om een film mee door te brengen. Ook geen leuke schurkenrol, gewoon een irritant Amsterdammertje. Dat ik de film niet zo leuk vond ligt vooral denk ik aan het milieu waarin de film zich afspeelt, heeft eerlijk gezegd minder met de kwaliteit van de film te maken. Een paar spannende momenten maar écht boeiend vond ik het niet. Ook ik vond het soms meer lijken op een langgerekte aflevering van een tv-serie dan een film. Op Benthe Fokkens ben ik trouwens wel echt verliefd geworden, wat een ontzettend knap meisje!