• 9.373.535 stemmen

Met onder meer: Samy Naceri en Frédéric Diefenthal

Gesproken taal: Duits, Frans en Japans

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Taxi 2

"France's answer to the Italian job"

De Japanse minister van defensie is op bezoek in Frankrijk. Hij heeft een speciale missie om namens zijn land te gaan investeren in de Franse antiterrorisme-expertise. Aan het eind van zijn bezoek zal hij een contract tekenen dat vele biljoenen dollars waard is. Gedurende zijn bezoek wordt hij echter gekidnapt door een groep Japanse yakuza. Politieagent Emilien wil koste wat kost de minister vrij krijgen om zo de eer te redden van zijn politiebureau. Maar de tijd dringt, want niemand mag weten dat de Japanse minister verdwenen is.

Daniel Morales

French Minister

Japanese Minister

avatar van Purmerend

Purmerend

Een aardige film maar ik vond hem toch net effe wat minder dan Taxi 1.

avatar van Pieter007

Pieter007

Ik vond deze beter dan deel 1. Meer actie en grappige momenten.

avatar van Beejeej

Beejeej

ik vond deze toch ook echt een stuk beter dan de eerste... ik sluit mij aan bij de argumenten van pieter.

avatar van joylovur

joylovur

this een van de cowlste films diek heb gesien grappug

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Taxi 2 ****

Na m'n wat lauwe reacties op deel 1 begon ik met een gemengd gevoel aan deel 2. Maar jongens toch , wat heb ik genoten. Alles leek hier gewoon beter uitgewerkt als in deel 1. De humor was zodoende nog geflipter , heb redelijk wat afgelachen hier : de vader van Daniel z'n lief met z'n militair gedoe , aanvallen op wagen waarvan dan die ene echt blijkt te zijn ( en wat voor één...) , die commisaris die tevergeefs z'n ninja technieken wil tentoon spreiden , Daniel die op de champs delysee rijdt , die taxi die door de parachute juist landt voor die conductuer en ga zo maar door ... . Het zal wel aan mij liggen maar ik kon bij taxi 2 heel wat meer lachen dan bij deel 1. Ook de actie is erop geëvolueerd , die is tevens nog "zotter" dan bij deel 1 : taxi aan parachute ... Ik genoot er in ieder geval wel van... Deze actiefilm kon mij op alle gebied bekoren , toch nog maar eens deel 1 bekijken dan .

avatar van rcsmit

rcsmit

Gewoon een leuke film! En Parijs blijft gaaf!!!!!!! 3,5*

avatar van Scream

Scream

Een absolute mooi film, sterk verhaal, goed bedacht, mooie sterk wapen, maar als je wil weten wat dat sterke wapen is, dan moet je gewoon de film zelf kijken!!

avatar van Nieke

Nieke

Deze is de tweede die ik heb gezien (ik heb de derde eerst gezien), maar deze is net zo geweldig.

Ik weet niet meer wat het geheime wachtwoord was, maar met enkele scènes heb ik ongelooflijk gelachen!

Wederom 4*

avatar van jeroentjuh

jeroentjuh

een goed vervolg op de eerste film, het sluit mooi aan op het eerste deel

avatar van jackie boy100

jackie boy100

een leuk vervolg echt ne coole film

avatar van pjutter

pjutter

Ik had alleen taxi 3 nog maar gezien, maar deze is minstens zo leuk!!

echt heel grappig allemaal!

3.5 *

avatar van gotti

Best geestig; zelfs nog een tikkie beter dan de 1e (die ik ook zojuist zag). Maar ben bang dat ik deze niet weer moet gaan zien.

avatar van meyerke

meyerke

hetzelfde zoals taxi 1: leuke film voor als je niets te doen hebt. humor kan er nog door.

avatar van Film Pegasus

Dit vind ik het minste deel van de drie. Qua verhaal is het niet echt veel soeps. Maar de uitwerking ervan is dan weer wel de moeite. Weer de nodige humor en actie waar andere actiefilms tegenwoordig een puntje aan kunnen zuigen.

avatar van otherfool

otherfool

Prima vervolg op de hit Taxi. Hetzelfde leuke sfeertje zorgt weer voor anderhalf uur vermaak. Deel 3 heb ik nog niet gezien, de Amerikaanse remake (helaas) wel...

3,5* voor Taxi 2.

avatar van Cyclops

Cyclops

Vond deze iets leuker dan het tegenvallende eerste deel, want iets meer over de top (hoewel die auto aan een parachute en die vleugels aan de taxi me weer iets te ver gingen). Van de week ook maar even deel drie zien.

avatar van fabbyke

fabbyke

Taxi 2 was voor mij wel een grappige film bij momenten maar ik stoorde mij gewoon te veel aan andere dingen. De meeste grapjes zijn zo flauw om bij te schreeuwen. Dan zit er nog zoveel toeval in de film en cliches.

- De japanse maffia
-De vader van het meisje
-De auto die kan vliegen
-De knappe politie agente
-De klungel
-De man die alles kan
-en natuurlijk iedereen heeft pech behalve die met de taxi.

Voor de rest ging de film nogal al. Het enige waar ik wel verschoten van ben is dat die politie agente wel met die klungel kuste . Maar ik heb toch enkele keren goed kunnen lachen en heb me toch noig wel redelijk goed vermaakt.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Vermakelijk vervolg dat net zo goed als (zij het niet beter dan) het eerste deel is. Leuke, maar flauwe humor en goede achtervolgingen, maar op sommige momenten (vliegende taxi / taxi aan parachutes) toch iets té over-the-top. > 3.5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk vervolg op de eerste Taxi, maar dan door de andere regiseur gemaakt.

Weer erg leuke grappen en onzin, die generaal maakte er een feest van en ook de Japanse yakuza.

Ook weer een nieuw leuk trucje bij die taxi: parachutes.

En weer een spectaculaire actiescene met weer als resultaat 0 doden. En een spectaculaire achtervolgin door de straten van Paris.

Weer een geslaagde (T)actie film.

4,0

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Onze zuiderburen kunnen blijkbaar ook erg leuke familiefilms maken. Ik moet toegeven dat ik op sommige momenten wel plat lag, maar eigenlijk het geheel wat goedkoop aanvoelde en ik er mss ietsiepietsie meer van verwacht had.

avatar van Wassup !

Wassup !

Taxi was wel beter dan deze Taxi 2. Heb me toch nog redelijk vermaakt met deze sequel . Toch nog een 2.5/5 .

avatar van Torrez

Torrez

die fransman is beetje een borat type!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind dit toch de beste uit de reeks

avatar van Shinobi

Shinobi

Deze vond ik minder dan deel 1, maar de actie was wel weer top.

Die generaal vond ik ook wel lachen.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Goed debiel vervolg op de eerste. Ik kijk de volgorde wat raar. Had deel 1 al gezien net als deel 4. Nu dus deel 2. Die vind ik een stuk sterker dan 4. Ik heb gelachen en genoten. Lekkere flauwe humor, gas geven en een hoop rare voorvallen. Ja leuk zeg. 3,5 ster.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb nu het origineel en deze gekeken, en deze vond ik toch echt leuker. Meer actie, meer humor, wat meer diepgang en alles bij elkaar vlogen de 80 minuten weer om.

Daniel en Emilien zijn een grappig duo. De coole vs. de kneus werkt altijd goed.

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

Een aardige film niet meer en niet minder

avatar van Knisper

Knisper

Leuke film, voor mij leuker dan deel 1. Vond de humor net beter werken. Ik vond vooral de verhaallijn en de humor van Emilien hier een stuk beter werken, waardoor het me niet stoorde. Paar goede scenes, waar de openingsscene en de eerste achtervolging het beste waren.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik vond het eerste deel merkelijk beter dan deze film, misschien ook omdat ik bij het kijken van het eerste deel niet wist wat er ging komen. Nu wist ik echter dat ik weer heel wat taxigerace ging krijgen en was het nieuwe er dan ook gauw af. De film was ook nogal kort...

Ik begon mij ook wat te ergeren aan de domheid van Emilien en aan enkele scènes die in mijn ogen nogal dom waren:
- De ninja's die ipv tussen de auto's door te lopen er overal opspringen.
- De quad die bij het wegvoeren van de slechteriken over ipv rond een auto rijdt.
- De vermommingsdrang van de commissaris als ninja en Daniëls bijna-schoonvader als struik.
Enkele pluspunten:
- Het duidelijk getruceerde einde met Jacques Chirac en het défilé, juist omdat het zo duidelijk was.
- De gehaaste man die ook al in Taxi 1 te zien was en toen verschrikkelijk ziek was.

Voor de rest vond ik het niet echt een speciale film en de derde hoef ik dan ook niet direct te zien...

PS: En inderdaad, de generaal had wel wat weg van Louis de Funès, maar dat gaf de makers het recht niet om de fluit-snurkmop van Louis te stelen.(zie youtubefragment)

avatar van Infected_

Infected_

Net als de 1ste film niet fantastisch maar toch eens leuk om te zien.

Ik vond het wel redelijk nice tegen het einde als em in de parade gaat rijden.. XD