• 9.378.910 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 28 januari 2016

Plot The Revenant

"(n. One who has returned, as if from the dead.)"

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Basto schreef:

Niks bijzonders, het gekkenhuis zit er vol mee.

Groeten van Napoleon.

He nappi ga je kijke....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

AJK is een grammaticaal gehandicapte forumtroll. Negeren.

Captain Pervert schreef:

AJK is een grammaticaal gehandicapte forumtroll. Negeren.

Ja klopt maar ik heet geen captain pervert

Het is gewoon namaak en heel goed afgekeken.

Je hebt het er maar zwaar mee...

Basto schreef:

Je hebt het er maar zwaar mee...

Ja mischien wel.

Ik wordt uitgemaakt van dat ik niet spoor.

Of dat de gekkenhuis ermee vol zit.

Terwijl ik op een forum zit omdat ik van films hou

en al 35 jaar films kijk en alles wat daar bij kan horen interesseert mij.

Maar goed.

Het geeft niet.Maar ik weet dat de regisseur van deze revenant heel goed gekeken heeft naar 2 films.En dat jij dat niet vind,ahum prima.

5.0

Ja mischien wel.

Ik wordt uitgemaakt van dat ik niet spoor.

Of dat de gekkenhuis ermee vol zit.

Terwijl ik op een forum zit omdat ik van films hou

en al 35 jaar films kijk en alles wat daar bij kan horen interesseert mij.

Maar goed.

5.0

Ik ben het totaal oneens dat hij daar zijn inspiratie vandaan zou hebben gehaald. Denk veel eerder aan films als The New World en The Great Silence. Verder heb ik er inderdaad geen enkel probleem mee. Iedereen zal ergens zijn inspiratie vandaan moeten halen en sinds Shakespeare is elk verhaal al 100 keer verteld, (zeker dromen over familieleden en achtervolgingen zijn niks nieuws) maar het gaat natuurlijk om de manier waarop. Die vind ik in dit geval groots en meeslepend. Maar dat is het al snel me Lubetski achter de camera.

Essential Killing bevat overigens ook al deze elementen.

Tja

avatar van JoeyKijktFilms

JoeyKijktFilms

Indrukwekkende film! Prachtige setting en prachtige beelden! Super verhaal de film boeide me van begin tot eind. Keiharde aanrader om te gaan kijken! Staat nu in mijn top 10 films lijst!

avatar van Goldie63

Goldie63

Het is gewoon namaak en heel goed afgekeken.

In Scooby Doo zitten ook achtervolgingen , en in roadrunner nog veel meer. Zou the Revenant daar dan ook van afgekeken zijn? Sorry , maar jouw vergelijk gaat volkomen mank.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel ok.

Toch wel vreemd dat DiCaprio hier zijn oscar voor kreeg, terwijl ik zijn prestatie in The Wolf of Wall Street stukken en stukken beter vond. Ook qua tekst was het opmerkelijk, aangezien hij hier de helft kreunend door brengt, en daar nog een oscar voor krijgt ook.

Ondanks dat was de cast best leuk. Poulter is altijd leuk en doet het prima, Inarritu weet er weer iets leuks van te maken met ook een sterk spelende Tom Hardy. Visueel is de film prima, maar qua drama is het wat minder boeiend allemaal.

Half geslaagd filmpje dat veel te lang duurt. Een herziening gaat het hierdoor denk ik ook niet meer worden. Inarritu heeft betere werkjes gemaakt, en dit is toch wel een beetje een tegenvaller. Vooral omdat ik zijn originele insteek wel fijn vond en dat zie ik hier niet terug.

avatar van Stefanie71

Stefanie71

Het verhaal had met 15 min verteld kunnen zijn maar dan heb je geen film dus de rest maar opgevuld met sfeerbeelden. En natuurlijk is de natuur daar prachtig, maar bij de zoveelste scene met bos begon ik ongemerkt in gedachten mijn boodschappenlijstje op te stellen en bij de volgende bedacht ik me dat ik die pluk kattenhaar wel meteen even met de stofzuiger te lijf kon gaan. Tegen het einde er toch maar weer voor gaan zitten om te concluderen dat ik niks gemist had

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik dacht al: die is vast toegevoegd aan Netflix. En ja hoor.

avatar van trinco

trinco

Mooie film om deze druilerige zondag mee door te komen met prachtige natuuropnames.

Ach, en dan vergeet ik maar ff hoe een zwaar toegetakelde, verzwakte man op het eind van de winter een duik in een ijskoude rivier overleeft wat voor iemand met een uitstekende conditie al nauwelijks mogelijk is.

Of waarom vis en vlees zonodig rauw opgeknaagt moet worden terwijl er wel een vuur brand.

Niet bij nadenken, gewoon genieten.

trinco schreef:

Bedenk je wel dat een pelsjager uit de 19e eeuw een hele andere weerstand had dan de ‘centrale verwarming-mens’ uit de 21e eeuw. Wim Hof (the ice man) laat zien dat zoiets prima mogelijk is.

avatar van The Oceanic Six

Stefanie71 schreef:

Vraagje, waarom geef je deze 1,5* en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) liefst 4,5*? Want voor die film gelden natuurlijk dezelfde argumenten die je hier noemt. Vraag me ook af wat er mis is met trage films die vooral veel tijd nemen om schoonheid te tonen. Daarnaast valt deze film natuurlijk niet in 15 minuten te vertellen. Dan mis je alle context en ziel die de film met zich mee draagt.

En dat je tijdens de film aan boodschappen en kattenhaar denkt zegt denk ik meer over jou dan over deze mooie film.

• 11964 berichten

IJzingwekkende overlevingstoch door een uitgestorven natuur. Lijkbleek portret van de mensheid op de rand van ‘beschaving’.

De prachtige art direction en schitterende cinematografie van Lubetski doet zelf in de best verwarmde huiskamer ijspegels ontstaan. DiCaprio overtuigt als gehavende protagonist. Tom Hardy speelt een fantastische bad guy die, voor de oplettende kijker, de deksel op z’n neus krijgt van het kapitalisme. Een prachtige en rijke vertelling over onze meer en minder charmante karaktertrekken.

Bovendien de beste ijswestern ooit gemaakt.

Existentialistisch meesterwerk!

avatar van ZenZin

ZenZin

Negatieve beoordelingen mogen ook hoor.

ZenZin schreef:

Negatieve beoordelingen mogen ook hoor.

Tuurlijk. Het is ook allerminst verboden om aan je boodschappenlijstje of andere huishoudelijke taken te denken. Ieder z’n ding.

avatar van MJP10

MJP10

Wat een azijnzeikers op deze site zeg.. Prachtige film met een hele goede Leonardo. De kritiek op of iets wel of niet te overleven is vind ik wel zo flauw. Het lijkt mij vreselijk om op die manier naar een film te kijken. Zo kan je nooit intens genieten van een verhaal/film, lijkt mij.

Ik heb enorm genoten van het verhaal en de natuur/omgeving die het plaatje compleet maken. De tijdsduur is lang, maar geeft de film een bepaalde rust. Deze film heb ik in de bios mogen aanschouwen en toen was ik al erg te spreken over The Revenant. Na drie jaar een herziening: chapeau!

avatar van Lambchop

Lambchop

Waanzinnige film, als hij je pakt ben je verkocht, ik zou een moord doen om daar twee weken rond te trekken.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Z'n enkel hing er vrij onnatuurlijk bij na z'n berenavontuur.
Dan ben je wel een megabikkel als je er na een zwempartijtje in een ijskoude rivier weer op kan rondlopen.
Eén van de vele ongeloofwaardigheden.

....mooie beelden, het kon me toch boeien maar ZEKER geen topper naar mijn mening.
.. ook weer gezien, klaar.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

The Oceanic Six schreef:

Als nou 1 acteur ooit van zijn stigma van dat hij slechts in 1 film op wist te vallen af is gekomen, dan is het DiCaprio wel. Die heeft wel in 10 tot 20 films een topprestatie geleverd. Vreselijk kortzichtige gedachte van je over 1 van de beste acteurs van deze generatie.

Ter info: Leonardo DiCaprio - IMDb

Benieuwd of je zijn topfilms hebt gezien, anders zou ik het je adviseren.

inderdaad

Kijk eens naar de basketball diaries,die gozer is gewoon een klasse acteur van het niveau Nicholson,Pacino en de Niro.......

ForrestHanks schreef:
Z'n enkel hing er vrij onnatuurlijk bij na z'n berenavontuur.
Eén van de vele ongeloofwaardigheden.

Hij was pelsjager en opgegroeid met de Eskimo’s. Dus dergrlijk omstandigheden waren gewoon voor hem.

avatar van Mark71

Mark71

Op zich een aardige film. Goede cast, zeker mooi filmwerk! Qua verhaal liet het wat mij betreft te wensen over, echt te weinig voor 2,5 uur. Daardoor lukte het mij niet om er goed mijn aandacht bij te houden. Prima film dus om even een stukje bij in slaap te vallen, dan kan je nooit veel gemist hebben.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Als je als pelsjaer een enkel kan "ontbreken" dan zou ik bijna aan een carrière switch gaan denken?

ForrestHanks schreef:

Waarneer brak hij zijn enkel dan? Daarbij heeft mijn broer ook een keer drie dagen met een gebroken enkel doorgelopen eerdat die naar de dokter ging. Dus dat kan prima in sommige gevallen.

Ik heb de film nu drie keer gezien en vind het reuze meevallen met ongeloofwaardigheden. Ook voor de aanval zie je ze geregeld door het koude water waden, dus daar zijn ze goed aan gewend.

Een bijzonder verhaal is het natuurlijk wel.

avatar van k.grubs

k.grubs

1 keer lijkt me wel genoeg... als liefhebber van natuurfilms, westerns en survival en DiCaprio fan vond ik dit evengoed een erg lange zit. En erg voorspelbaar. Dat ie in zo'n dood beest kruipt heb ik ook eerder gezien, iets met Redford jaren 80?

avatar van HK Senator

HK Senator

Lange tijd heb ik gewacht met The Revenant. Allereerst vanwege de lange speelduur en ten tweede i.v.m. DiCaprio waar ik toch enigszins allergisch voor ben. Dat laatste was onterecht want DiCaprio laat zien dat hij toch wel wat meer in zijn mars heeft dan het jolige mannetje spelen. De lange speelduur nekt de film wel want het simpele verhaaltje is te eenvoudig om er zo veel tijd voor uit te smeren. Het geheel is niets anders dan een wraakfilm. Iemand zijn familieleden worden vermoord en hij wordt voor dood achtergelaten, overleeft en wil wraak nemen. That´s it.. En zulke films zijn er al zo veel. Daarnaast is het volstrekt onmogelijk dat de hoofdpersoon de situaties waarin hij terecht komt zou kunnen overleven. Meerwaarde van The Revenant is toch wel het adembenemende camerawerk. De choreografie van de camera is tot in de puntjes verzorgt en moet je eigenlijk op het grote doek zien. Het zorgt voor erg mooie beelden, ook van de landschappen. Zonder dit camerawerk een 2,5.

avatar van Kondoro

Kondoro

Prachtige cinema, iets waar ik echt wel van kan houden. De beste film van 2015 heb ik vaak gehoord, veel lof van alle kanten en het werd me vaak getipt door vrienden, collega’s en mede-filmfans op onder andere MovieMeter maar toch heb ik continu de film een beetje weg gedrukt, ik had nooit een heel goed gevoel bij de film en dat was toch meer omdat ik wat op keek tegen de lange speelduur van deze film en de genres waar ik nog helemaal niet veel van gezien heb. Maar toch, toen ik de film gisteren aanzette ging er eigenlijk iets voor me open, iets waarvan ik me ontzettend mee vermaakt heb en waar ik toch best tevreden op terug kijk maar man o man, wat vond ik deze film vet.

Maar toch krijgt de film van mij niet de volledige cijfers, en er zijn toch een paar dingen die mij daarvan weerhouden om te geven. Het gaat me dan als eerste toch wat over de realisme van de film, hij kan dan wel met eskimo’s geboren zijn whatever, ik geloof nooit van mijn leven dat iemand met zulke verwondingen het dusdanig lang vol houdt in zulk weer en met zo’n kou, no way. Maar dat is een hele discussie die hier waarschijnlijk al wel geweest is, daar heb ik geen zin in het is dus gewoon mijn mening. Maar ook het lopen op de gebroken enkel, die je wel degelijk kapot ziet als hij weg kruipt ik meende van het lijk af als hij achter gelaten word door Fitzgerald. Hij kruipt dan ik dacht naar het huid toe voor meer warmte en je zag één voet wel heel scheef staan. Dat is toch wel iets wat tegen me aan hikte waarvan ik toch een beetje teleurgesteld van werd. Maar om de wat vellende gebruikers te helpen: ik snap wel dat het een heel ander leven was toen en nu maar goed als kijker uit de 21e eeuw komt het best ongeloofwaardig over.

“I'll cut off your balls!”

De cast is vet! Met Leonardo DiCaprio heb je voor mij vaak al een goeie film, de beste man weet altijd mijn interesse te stelen en het blijft een geweldige acteur, daar kun je niks van zeggen. Ook met deze rol heeft hij me weer omgetoverd al is het niet dat we alleen naar veel gekreun moeten luisteren bijna de gehele film. Ik vond het totaal niet erg want het werd gelukkig vaak goed genoeg weggewerkt met andere dingen waar je concentratie naar toe ging. En dan Tom Hardy, wel één van mijn favoriete acteurs als ik het eerlijk moet op biechten. De beste man weet mij altijd te vermaken, en zoals men ook al zegt: Hardy kan je alleen al met zijn oog uitdrukkingen vermaken en ook met deze film is het echt wel weer dat hij ontzettend fijn met gezichtsuitdrukkingen kan vermaken, jammer dat we hem niet héél veel zien want alle aandacht is aan DiCaprio geschenk. Voor de rest was de cast prima maar niemand sprong er verder echt uit.

Het verhaal is best leuk maar héél bijzonder vond ik deze niet. Het werd nergens echt heel hoogstaand. We volgen een groep jagers, pelsjagers die worden aangevallen door een indianenstam. Deze stam vermoord aardig wat man maar een deel wist te ontkomen en deze vluchten voor de indianen. Tijdens het vluchten gaat Hugh uit op jacht en komt vervolgens oog in oog te staan met een Grizzly beer die hem wat hevige wonden bezorgt aan o.a. zijn nek die open gehaald word. Als Hugh gevonden word door de mannen word hij verzorgt maar het blijkt al snel dat het eigenlijk hopeloos is om hem mee te sleuren terwijl ze nog achter na worden gezeten. Ze laten hem achter met twee man waaronder Fitzgerald die hem vervolgens ook aan zijn lot over laat. Hugh moet nu zien te overleven in zijn eentje, word door sommige mensen geholpen en helpt ook wat mensen. Als hij terug in het kamp komt willen ze Fitzgerald berechten die gevlucht blijkt te zijn. Ze gaan met z’n tweeën op zoek naar Fitzgerald en na een gevecht is de film al snel weer afgelopen. Allemaal even snel verteld, want als ik het helemaal door wil nemen zijn we nog wel even bezig waar ik geen zin in heb.

De film is best hard, we zien erg veel bloed en wat ingewanden van o.a. dieren en als je daar niet kan zou ik de film niet aan zetten. Een echte avonturen film dus, met prachtige landschappen en dat mag echt gezegd worden en hier mogen de makers best trots op zijn. We worden constant verzorgd met prachtige natuurbeelden van het besneeuwde landschap en dat was gaaf! Ik zelf ben daar best een grote fan van, ik kan er best lang naar kijken en dan ook nog met een leuk verhaaltje er in, aardig wat actie en twee van mijn favoriete acteurs?! Ja, ik ben verkocht aan deze film en of je hem nou leuk vind of niet, iedereen heeft zijn eigen meningen over films als dit en ik vond hem erg vermakelijk.