• 9.373.780 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Andy Garcia en Brian Cox

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 april 1998

Plot Desperate Measures

"Desperate times call for. . ."

Politieman Frank Connor (Andy Garcia) is ten einde raad want zijn zoontje lijdt aan een zeldzame bloedziekte die alleen met een beenmergtransplantatie genezen kan worden. Omdat geen geschikte donor gevonden kan worden duikt Frank in de computerbestanden van de FBI en treft de naam Peter McCabe (Michael Keaton) aan. McCabe's DNA structuur voldoet perfect en hij zou als donor kunnen dienen. Echter, McCabe blijkt een kille moordenaar te zijn die voor moord tot levenslang is veroordeeld en zijn tijd in een zwaarbewaakte gevangenis uitzit. Connor vraagt McCabe om zich als donor beschikbaar te stellen wat hij in eerste instantie weigert. Later besluit McCabe om toch aan het verzoek mee te werken in ruil voor meer privileges in de gevangenis. Maar McCabe heeft heel andere plannen en is van plan om in het ziekenhuis, waar de transplantatie moet plaatsvinden, te ontsnappen.

Peter McCabe

Sarah Davis

Medical Inmate

avatar van Jordy

Jordy

Slechte film, vooral door het ongeloofwaardige verhaal. Bovendien vond ik 'm nergens ook maar een beetje spannend: 1,5 sterren.

avatar van neo

neo

vind dit echt een belachelijke film.

avatar van vic

vic

bah ik hoop deze film te vergeten. zo zonde van zulke goede acteurs

avatar van Dragon

Dragon

Erg clichématige actiethriller met een wel zeer ongeloofwaardige, voorspelbare verhaallijn. Het geheel bleef voor mij bekijkbaar, onder andere door de redelijk goede prestatie van Michael Keaton als de psychopaat. **1/2

avatar van John Doe

John Doe

Kaftcompositie lijkt op deze http://www.moviemeter.nl/?film=206.

avatar van benjamin_007

benjamin_007

't Zelfde als bij 'The Fugitive', niet zo spannend maar ik hou van 'kat-en-muisspelfilms'.

avatar van alexis

alexis

ik vind het wel redelijk spannend deze film

***

avatar van twg

twg

ik vond de film ook wel wat hebben...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond het ook een prima film. Vooral Michael Keaton natuurlijk. Dat gemiddelde van 2.32 is veel te laag.

avatar van tevelenco

tevelenco

goede en spannende thriller

niet altijd even geloofwaardig , maar mede dankzij het goede akteren van vooral michael keaton , die een prima rol neerzet als schurk

en de grote hoeveelheid aktie en spanning heeft de film me van begin tot eind kunnen boeien

avatar van HeatWave

HeatWave

Ben't wel met tevelenco eens, gewoon een vermakelijke film.

Voor mij is deze film dan ook 3 punten waard.

avatar van Riddick

Riddick

Goede film met een verbuffende rol van Michael Keaton.

Andy garcia Ook... Is ook een van me favoriten.

Het gezicht die Keaton, geweldig...

avatar van movieslave

movieslave

Lekker vlotte pulp met prima acteurs. Er mogen van mij meer van dit actiethrillers gemaakt worden.

avatar van twg

twg

niks bijzonders aan deze thriller, maar het doet z'n werk.

3***

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11905 berichten

Spannende film, maar een ongeloofelijk debiel ongeloofwaardig uitgangspunt. 2,5*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vond er niet veel aan. Flauwe bende eigenlijk. Nergens echt heel spannend. Ik zat niet op het puntje van mijn stoel.

*en een half.

ik ook

3***

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond het een beetje rommelige film, zeker in het begin, maar zeker niet slecht. Ik heb genoten van het kat en muis spelletjes, waarin toch zeer spectaculaire stunts in zaten verwerkt. Het is allemaal een beetje over de top, maar dat kan toch heel vermakelijk zijn. 3 *.

avatar van hel1

hel1

wel een aardige thriller. niet speciaals, maar wel leuk om naar te kijken

2,5

avatar van dussie

dussie

Wat leuk dat smaken zo verschillen!!

Dit is echt een super film met een geniale Keaton..

Is echt een aanrader voor liefhebbers van thrillers..

avatar van Mescaline

Mescaline

Gemiddele thriller.

Acteren is niet slecht het verhaal van de film ookniet.

Had wat meer actie ingemogen.

Voor de rest aardige thriller.

Goed voor een voldoende:3sterren

avatar van Pimolition

Pimolition

Een van de allerslechtste films die ik ooit heb gezien. Het verhaal is in feite zo simpel dat het opvalt dat de makers hebben geprobeerd om elke scene zo lang mogelijk te maken. Ook zo suf is als ze over die corridor lopen en die vrouw hoogtevrees krijgt, ik hoopte gewoon dat ze te pletter zou vallen. Dit bewijst maar eens te meer dat over smaak te twisten valt

avatar van Snufkin

Snufkin

Slechte thriller met een matige Garcia die wel heel makkelijk weg komt met alles wat ie uithaalt. Het kost heel wat mensenlevens en een half ziekenhuis om mogelijk z'n zoontje te redden. Maar goed dit soort onvolkomenheden zitten in de meeste van dit soort thrillers.

avatar van basketballerke

basketballerke

Vreemd dat zo'n goede cast in zo'n vreselijk slechte film als deze zitten. Hun prestaties redden deze film van een regelrechte ondergang. Nog nooit zo'n cliché film gezien in mijn hele leven. Is de ene voorbij was er alweer de andere.

1* voor deze prul.

avatar van Elementofone

Elementofone

Mm ik snap het lage gemiddelde niet helemaal, best een aardige film om een keer te kijken. Goede rol van Keaton. 2.5 (en ja daar zit ik alsnog onder het gemiddelde )

avatar van mikey

mikey

Actie thriller, waarin goed werd geacteerd. Garcia is altijd okay als emotionele tough guy, en ook keaton is aardig op dreef als sociopathische alleskunner. Het gegeven is nogal overdone, de achtervolgingen kwamen nogal onlogisch over en soms snapte ik het niet meer. Ikzelf kan nog niet eens de groetenafdeling in een supermarkt vinden. Deze personages een speld in een hooiberg!

Ik denk dat deze film net voldoende is als je doet alsof je neus bloedt, ook vanwege de aardige actie. Ook al is het genre: Die Hard niet echt mijn ding.

Grappig detail van meneer schroeder (ja een man): dankzij de aandacht voor karakteropbouw van alle partijen, schijnt de film erg populair te zijn bij tienermeisjes ( )

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een film die mij totaal niet kon boeien. Verhaallijn is slecht en heel ongeloofwaardig. Als je de film aan het bekijken bent dan mis je gewoon de spanning. De acteurs deden wel goed hun werk. Beeldkwaliteit op dvd was ook wel goed en het geluid scoort in mijn ogen ook een voldoende. Kortom mede door het langgerekte slappe verhaal kan ik niet meer dan 2* geven.

avatar van cel

cel

Een thriller van de hoogste plank,

GEWELDIG. eindelijk een thriller die je blijft intreseren.

en niet waar je na een half uur al zit te vervelen

avatar van Skrean

Skrean

Ik vond dit zeker geen slechte film, goed zelfs.

Weliswaar hier en daar wat ongeloofbaar.

Maar wist de aandacht goed vast te houden.

avatar van wwelover

wwelover

Vrij matige film. Een belachelijk verhaal. Echt niet normaal hoe ongeloofwaardig het is. Er gebeurd vrij weinig en echt spannend zou ik het ook niet willen noemen. De dialogen zijn eigenlijk bedroevend slecht, en ontzettend cliché.

Acteerwerk is niet echt super. Andy Garcia valt nogal door de mand, maar dat is meer omdat zijn karakter gewoon een cliché uitbrabbelende malloot is. Eigenlijk is alleen Michael Keaton een beetje te pruimen. Die komt tenminste nog een beetje eng over. Gewoon een ruige gozer die niks om wie dan ook geeft.

Actie is af en toe wel leuk, maar nou ook weer niet van een hoog niveau. Eigenlijk komt dit ondanks Andy Garcia toch echt over als een B-film.