• 9.094.455 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Andy Garcia en Brian Cox

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 april 1998

Plot Desperate Measures

"Desperate times call for. . ."

Politieman Frank Connor (Andy Garcia) is ten einde raad want zijn zoontje lijdt aan een zeldzame bloedziekte die alleen met een beenmergtransplantatie genezen kan worden. Omdat geen geschikte donor gevonden kan worden duikt Frank in de computerbestanden van de FBI en treft de naam Peter McCabe (Michael Keaton) aan. McCabe's DNA structuur voldoet perfect en hij zou als donor kunnen dienen. Echter, McCabe blijkt een kille moordenaar te zijn die voor moord tot levenslang is veroordeeld en zijn tijd in een zwaarbewaakte gevangenis uitzit. Connor vraagt McCabe om zich als donor beschikbaar te stellen wat hij in eerste instantie weigert. Later besluit McCabe om toch aan het verzoek mee te werken in ruil voor meer privileges in de gevangenis. Maar McCabe heeft heel andere plannen en is van plan om in het ziekenhuis, waar de transplantatie moet plaatsvinden, te ontsnappen.

Peter McCabe

Sarah Davis

Medical Inmate

avatar van film88888

film88888

En net zoals ik dacht krijgt deze weinig sterren, en negatieve comentaar, maar Desperate Measures bleef me boeien tot het einde, en vond hem gewoon echt heel goed !

Michael Keaton in een rol dat ik niet gewoon ben van hem, en doet het nog ook zeer goed, en dit is toch één van zijn betere rollen die ik hem al heb zien spelen.

Andy Garcia vond ik zoals altijd knap acteren, en overtuigend overkomen.

Spanning had de film heel de tijd, en de actie vond ik toch ook goed.

Dit was nog eens een leuke thriller.

Dikke 3,5

avatar van bob de niro

bob de niro

Erg ongeloofwaardig allemaal maar toch wel leuk om naar te kijken,redelijk spannend en ik vond garcia en keaton wel aardig spelen!Twijfel tussen 2,5 en 3! Toch maar 3 dan omdat ik in een goeie bui ben!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Matige actiethriller.

Verhaal zit wel heel erg veel van toevalligheden aan elkaar. Daarbij komt nog dat sommige gedeeltes op een irritante wijze ongeloofwaardig zijn.

Daar tegenover staat dat de film redelijk spannend is en het acteerwerk vrij goed is.

2,5*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Standaard 'kat en muis' politiethriller met Silence of the Lambs waarschijnlijk als grote inspiratiebron. Het script is redelijk bespottelijk en geen moment ook maar een beetje geloofwaardig, maar het acteerwerk en een aantal vermakelijke scènes maken Desperate Measures gelukkig nog best kijkbaar. Briljant is Keaton niet, maar hij steelt wel de show met zijn rol als psychopaat. Leuke laatste shot ook.

2,5 sterren.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Vermakelijk filmpje maar dan is ook alles gezegd en de laatste scène in het ziekenhuis is echt belachelijk dat ik moest lachen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Wat onwaarschijnlijk hier en daar maar dat mag de pret niet drukken. Prima vermaakt.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Geweldig geacteerd van Keaton, minpunt van deze film is dat veel scenes nogal overdreven zijn.

Leuke actie thriller om is keertje te bekijken en een leuke avond te hebben maar eens je hem hebt gezien heb je hem ook gezien. Niet echt een hoge replay value dus.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Redelijke film met nogal wat onlogische momenten maar met een goede Michael Keaton als de sociopaat Peter McCabe. Gelukkig blijft nu eens de schijnbaar onvermijdelijke romance uit. . Inderdaad "best kijkbaar".

avatar van Carl

Carl

Ouderwetse puntje-van-mijn-stoelfilm, en dan heb je zo de helft van de punten al binnen.

Wat mij in het begin meteen al boeide was de fraaie vormgeving van de beelden en het goede camerawerk in de zin van: nie dat rommelige quasi-documentaire-gedoe waar je alleen maar duizelig van wordt.

Iets anders wat gewoon beregoed was, is de ontwikkelingen in de film De sociopaat die toch minder sociopaat wordt, en de vader die steeds harder wordt. petje af....kwaliteit in deze film.

Het joch zet daarbij ook een goede rol neer.

Een regisseur zoals hij moet zijn - de acteurs laten scitteren in hun respectiev. rollen.

Kortom: een dik verdiende

avatar van Carl

Carl

Pimolition schreef:

Een van de allerslechtste films die ik ooit heb gezien. Het verhaal is in feite zo simpel dat het opvalt dat de makers hebben geprobeerd om elke scene zo lang mogelijk te maken. Ook zo suf is als ze over die corridor lopen en die vrouw hoogtevrees krijgt, ik hoopte gewoon dat ze te pletter zou vallen. Dit bewijst maar eens te meer dat over smaak te twisten valt

Wat is er nou slecht aan een vrouw die hoogevrees zou krijgen als ze over een corridor loopt? Ik heb dat ook. Zou er beslist niet over heen gegaan zijn. over die corridor dus:)

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Leuk filmpje om een keer gezien te hebben.

avatar van 606

• 11909 stemmen

Erg ondergewaardeerd deze film, zeer sterke rol van Keaton als psychopaat.

Verhaal rond dat jongetje was best emotioneel.

Ook Garcia was goed in zijn rol, qua actie zat het ook wel goed.

3,5 ster

avatar van Pistons

Pistons

Cliché als maar zijn kan en matig uitgewerkt. Actiefilm zoals we er nog wel tweehonderd kennen. Keaton en Garcia doen nog wat ze kunnen maar om eerder genoemde redenen was de film voor mij saai.

avatar van Quido

Quido

Zeer ongeloofwaardig verhaal, met allerlei debiele oplossingen om de film niet vroegtijdig te laten eindigen die de kijker maar voor waar aan moet nemen, maar toch boeit de film wel en is ze redelijk spannend. Dertien in een dozijn, maar daardoor niet minder vermakelijk.

xxERWINxx

Zeer goede film, van begin tot het eind spannend! Voor mij echt een Top film.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het geen misse film. Hij is nog redelijk spannend, al is het natuurlijk niet echt zo'n origineel verhaal en wat ver gezocht. 't was eens tof om Michael Keaton als slechterik te zien acteren en deed dit overtuigend.

Verwacht geen meesterwerk, maar eerder een standaard filmpje, maar daar is ook niks mis mee

avatar van Ralf81

Ralf81

Sterke, spannende film die boeit van begin tot eind. Beetje over de top af en toe, maar dat doet niets af aan het feit dat dit gewoon een goede film is. Goed acteerwerk, passende cast, prima!

avatar van NYSe

NYSe

Kan me geen lachwekkender excuus voorstellen om Michael Keaton als slechterik op te kunnen dienen. Hij doet het goed, daar niet van, maar om nu te zeggen dat enig ander personage in dit van iedere logica gespeende wanproduct kan boeien...

Anderhalve ster voor Keaton en het einde.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik weet het niet bij deze film. Aan de ene kant is het wel een ouderwets goede thriller maar aan de andere kant vond ik er weinig diepgang in zitten. En ik had dat wel wat meer verwacht gezien het verhaal. Vooral uit de scènes tussen vader en zoon had wat meer gehaald kunnen worden want ik weet dat Garcia dat als geen ander kan. Nu is het me wat te nep sentimenteel geworden.

Daarnaast vond ik Keaton nou niet echt heel overtuigend overkomen als bad guy. Op zich was het wel ontroerend om te zien hoe hij toch een bepaalde sympathie kreeg voor het jongetje en de dialoog tussen hun was wel mooi gedaan tijdens de gijzelingsscène als hij het jongetje meeneemt in zijn vlucht. Maar hierdoor kreeg je wel een te grote tegenstelling tussen de keiharde crimineel en iemand die toch nog wel een beetje gevoel in zijn donder heeft. De overgang van het één naar het ander vond ik niet zo goed gedaan.

Wat betreft het verhaal zit je wel goed en wordt de spanning goed vastgehouden. De spanningsopbouw is ook wel constant en zit goed in elkaar maar helaas vond ik het acteerwerk en de personages niet zo heel erg goed uitgewerkt.

xxERWINxx

Herbekeken, blijft een goede film, spanning van begin tot eind.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Leuk wegkijkertje met een goede cast. Vooral Keaton is hier weer eens een heerlijke psycho, heeft ie vaker gedaan en dat past hem wel.

Helaas iets teveel over de top maar dat is alleen maar een pluspunt voor de actie. Neem het maar met een korrel zout.

Het tempo is lekker en het verhaal gelukkig heerlijk simpel, daardoor vliegt de film om.

Leuk tijdverdrijf!

Vandaag herbekeken voor de 3e keer, begin tot eind actie en spanning! TOP

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik vind het uiteindelijk toch wel wat tegenvallen. Hij begint goed, maar hoewel Keaton en Garcia beide wel goed spelen, had ik liever gehad dat de rollen waren omgedraaid. Ook wordt het steeds ongeloofwaardiger. Een politie-agent die koste wat kost zijn zoontje wil redden, maar ondertussen vallen er steeds meer slachtoffers, dat rijmt niet helemaal. En het kat en muis-spel gaat daardoor op gegeven moment ook tegenstaan, ondanks nog een goede actiescène richting het einde. 3.0

xxERWINxx

Herbekeken Spannende film van begin tot einde! Het verhaal is nog steeds van deze tijd, volop actie en spanning.

Redelijke thriller, vind Keaton wel goed als gestoorde moordenaar

avatar van Master Blaster

Master Blaster

In de jaren 90 zal het ongetwijfeld een spannende film geweest zijn.
Acterus spelen goed

Er moeten wel heel wat doden vallen voor het redden van de zoon

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende thriller die lekker wegkijkt.

avatar van knoflikari

knoflikari

Thrillers en actiefilms in ziekenhuizen kunnen mij altijd wel bekoren. 'Coma' uit 1976 blijft voor mij de absolute favoriet en daar kan wat mij betreft niks aan tippen. "Desperate measures' kent een tamelijk ongeloofwaardig plot: een politieman gaat in de databases van de FBI op zoek naar een geschikte beenmergdonor voor zijn doodzieke zoon. Er is een match met de creep McCabe die een lange gevangenisstraf uitzit. Kunnen de twee een deal maken?

Feit is dat het ziekenhuis flink op stelten wordt gezet en iets meer patiënten voor zijn rekening zal moeten nemen...

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Prima thriller, met een aardig verhaal en een sterk spelende Michael Keaton dat was zeker een pluspunt. De setting in het ziekenhuis vond ik ook goed gedaan, zeker geen hoogvlieger maar leuk entertainment