• 9.374.061 stemmen

Hotel Transylvania 2 (2015)

Animatie / Komedie | 89 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Hotel Transsylvanië 2

Geregisseerd door: Genndy Tartakovsky

Met onder meer: Adam Sandler, Selena Gomez en Steve Buscemi

Releasedatum: 7 oktober 2015

Plot Hotel Transylvania 2

"They're back to raise a little terror"

Dracula krijgt een kleinzoon. Hij is heel erg blij met hem. Natuurlijk is er wel een probleempje. Zijn kleinzoon is half menselijk. Dus probeert Dracula met hulp van zijn vrienden, zijn kleinzoon te laten voelen wat het is om een vampier te zijn.

Dracula (stemrol)

Murray (stemrol)

Dennis (stemrol)

Eunice (stemrol)

Wanda (stemrol)

Vanaf 8 oktober in de bioscoop (Sony)

Teaser geplaatst!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Bij het eerste deel heb ik mijn eigen in ieder geval prima vermaakt, kom maar op deeltje 2.

avatar van Antonev

Antonev

Deel een was erg leuk! Hoop echt dat ze hier iets van hebben weten te maken!

maurice32

De trailer is wel zeer grappig , ben benieuwd

TheLionKingFan

De trailer is vooral een herhaling van grappen uit deel 1 en oude grappen in het algemeen. Maar ja, ik ga geen film beoordelen op een trailer van 2 minuten, dus we zullen zien.

TheLionKingFan schreef:

De trailer is vooral een herhaling van grappen uit deel 1

Klopt niet .

avatar van mrJanneman

mrJanneman

De film zelf is nog een iets beter dan het eerste deel. Wel een aantal herhalingen maar dat heeft elke cyclus.

Mooi het verenigen van de moderne tijd in graaf Draak zijn wereld.

Eerste 20 minuten even tandenbijten jammer genoeg omdat het verhaal eerst helemaal verteld moet worden en op gang moet komen. Daarna gaan er mooie remmen los.

Wel houd ik mijn twijfels bij de 3D functie.

maurice32 schreef:

Klopt niet .

Klopt wel.

avatar van soom

soom

Potver, waartoe ??? Oh lieve hemel, waartoe???? Dit was zo niet nodig. Wel een beetje leuk, hard gelachen op bepaalde momenten, maar niet een film die echt heel nodig is. Zeker niet. Ik miste de spitsvondige heerlijkheid van deel 1. Ik miste duidelijke lijntjes. Karaktervorming. Een ongeregeld zooitje moet het doen. Het slaagt maar half. De grappen zijn niet grappig meer. Het voelt uitgekauwd, inspiratieloos en zonder echt een ziel. Die zag ik maar half iig. Half door bakken. Mavis is in de NL'se versie wel het enige leuke personage. Ik snap haar, zonder ooit de behoefte te voelen er zelf aan te beginnen.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Leuke film, maar het duurt een tijdje voordat de film op gang is gekomen. En 3D heb ik niks van gemerkt.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Ja jammer. Haalt het totaal niet bij deel I. Dit is meer voor kleine kinderen...

Soms een leuke grap maar toch veelal flauwe humor.

Helpt ook niet dat ik hem in het Nederlands zag...gelukkig geen 3D.

TheLionKingFan

Op zich wel grappig, deel 1 was veel beter en de Nederlandse nasynchronisatie was vreselijk. Soms wel wat leuke grappen. 3*

avatar van The Oceanic Six

Net als de voorganger is ook deze tweede Hotel Transylvania erg geestig, dankzij de vele personages en monsters die me gewoon regelmatig hebben laten lachen. Sowieso is Dracula zelf al een prachtig figuur dat aan de ene kant een genadeloze Dracula zou willen zijn, maar gewoon een goedzak is. Niet zo origineel, maar ze werken hem wel leuk uit. Idem voor alle monsters, die groene pudding voorop. Het stukje dat ze allemaal op zijn trage scooter zaten vond ik toch wel humor, ook al slaat het nergens op. De hele film slaat natuurlijk nergens op, maar weet toch wel op humoristisch vlak de juiste snaar te raken, maar ook wel richting het einde met het verhaal. Visueel en qua stemmencast is het ook weer allemaal dik in orde. Ik was overigens bang dat een kind in de hoofdrol de film flink zou verpesten, maar daar is gelukkig geen sprake van. Wat mij betreft komt er nog een derde deel.

Dikverdiende 3,5*

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Helemaal met mijn voorganger eens, erg geestig, het begon leuk en het bleef leuk tot diep in de avonduurtjes. Niks mis mee, ook niet als je hem vergelijkt met de eerste.

Dat is wat je niet van veel films kan zeggen, die vallen met een tweede versie vaak door de mand.

avatar van Walter White

Walter White

Helemaal top animatie heb van begin tot het eind plat gelegen van het lachen echt geweldig.

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

Hotel Transylvania 2 gaat verder waar de eerste Hotel Transylvania is geëindigd. Het verhaal gaat over dat Dracula een kleinzoon krijgt waarvan het niet duidelijk is of zijn kleinzoon een vampier of een mens is. Dracula vind dat het een vampier moet worden en de andere vinden dat het niet uitmaakt. Hierdoor ontstaan er conflicten over waar de kleinzoon het meest thuishoort.

De eerste Hotel Transylvania vond ik een verrassend leuke jeugdfilm wegens zijn energierijke & cartoonische animatie, en ik vind dat de films onterecht veel negatieve reacties hebben ontvangen. De character-designs, gezichtsuitdrukking en vloeiende bewegingen passen perfect bij de humoristische toon die door de gehele films aanwezig zijn. Ik heb zelden een GCI film gezien met animatie die zo energierijk is, het voelt alsof een Tom & Jerry of Looney Tunes cartoon naar 3D is vertaald. In beide films is het verhaal heel cliché maar het zijn de leuke personages die het de moeite waard maken. Ik merkte dat, zelfs al kon je alle scenes van mijlenver zien aankomen, ik wel gaf om de personages. Ik kon met ze meelachen of meelij met ze voelen, en voor een cliché verhaal dat is geschreven voor een jeugdfilm is het een aangename verassing dat de personages mij over alle clichés heen lieten kijken.

De voice-acting is prima verzorgd en alle stemmen passen bij de figuren. Zelfs Adam Sandler, die hele wisselvallige rollen op zijn naam heeft staan, verricht goed werk voor deze film. Hij gaat los in zijn personage en het lukt hem de verschillende emoties aan te slaan die het personage van hem vraagt.

Hotel Transylvania is zeker geen film die voor iedereen is weggelegd. Zoals ik zei: het verhaal is heel cliché en van zichzelf doet het niet iets nieuws in vergelijking met andere animatiefilms, en Hotel Transylvania is een jeugdfilm met een hoog-kinderlijk gehalte. Hoewel ik er meestal overheen kon kijken zitten er bepaalde scenes in waarbij het mij teveel werd. Er zitten bijvoorbeeld meerdere scenes in waarin ze plots op een popliedje beginnen te zingen. Deze scenes kwamen meestal uit het niets en anders dan “hey, dracula is aan het dansen op dubstep!” viel er weinig op te merken aan deze scenes. Wat dat betreft vond ik dat de modernisering in bepaalde scenes minder had gekund.

Een ander probleem is dat de boodschap die de film probeert te brengen niet zo goed uit de verf komt. Het moraal is dat je iemand moet accepteren voor wie die is en niet voor wat die is, maar aan het einde gebeurd er iets wat het moraal licht tegensprak en ik denk dat dit niet de beste keuze was om het verhaal te eindigen, onlangs dan het geen onlogische gebeurtenis was.

Ik heb me goed vermaakt met Hotel Transylvania 2. Hoewel het vanuit een kritisch oogpunt een aantal tekortkomingen heeft kon ik over merendeels van de minpunten heen kijken. De humor is volop aanwezig word ondersteund door kleurrijke en energieke animatie. Het verhaal is cliché maar word gered door de leuke personages. Voor kinderen is dit zeker een geschikte film maar als je van flauwe slapstick humor houd, zoals je enkel in jeugdfilms ziet, dan is Hotel Transylvania 2 zeker geen verkeerde film eens te proberen.

avatar van Brabants

Brabants

De sfeer en kleuren die in deze film worden gebruikt creëren de juiste horrorstijl vanuit waar de diverse personages afkomstig zijn. Deze geweldige animatie en uiterst hilarisch arsenaal aan personages(met vooral Adam Sandler als Graaf Dracula), maakt dit tweede deel eigenlijk best geslaagd. Het beviel me om de een of andere reden beter dan het eerste deel.

Jammer.

Eerste deel was één van de leukere Amerikaanse animatiefilms. Dit tweede deel stond dan ook gepland om mee te pikken in de bioscoop, maar de dubbingcommissie heeft daar een stokje voor gestoken. Geen originele klankband in de bios, geen ticket voor ons.

Na het kijken van de film is die beslissing iets begrijpelijker (al ben ik het er uiteraard niet mee eens), want dit deel is toch iets minder scherp, net iets kinderachtiger uitgewerkt. Er zitten nog best wat grappige gags in, maar dan vooral in de achtergrond. Vond de opzichtige humor dit keer wat minder leuk.

Stemmencast doet het nog steeds goed, maar het is gewoon allemaal iets minder leuk. Visueel ook iets te kleurrijk wat mij betreft en het visuele stijltje blijft saai, maar daar had ik me vooraf al op ingesteld.

Geen complete ramp dit tweede deel, maar wat mij betreft houden ze het hierbij voor de reeks nog verder wegglijdt.

avatar van weberanja

weberanja

Leuke film! Met zn alle op die scootmobiel konden ze me opvegen!

avatar van GGG

GGG

Vond deze vele malen minder dan eerste deel jammer genoeg...

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Aardig vervolg op het eerste deel maar het is allemaal wat minder vernieuwend dan deel 1. Wat op zich logisch is. Animatie is mooi en er zitten voldoende leuke vondsten in om mijn totaalscore op een 3 te doen uitkomen.

avatar van windhoos2000

windhoos2000

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Erg grappig vond ik de combinatie met de 'slechte' opa-dracula en de 'goede' hotelbewoners. Leuk voor een avondje plezier

avatar van Film Pegasus

Iets minder dan de voorganger, maar nog steeds meer humor dan menig animatiefilm tegenwoordig. Pixar mag gerust hiervan leren zodat hun films meer zijn dan mooie beelden. Iets waar Pixar wel goed in is, maar wat voor mij niet voldoende is. Het geheel is wat meer gag-gericht in deze sequel, niet abnormaal voor een vervolgfilm in dit genre. Maar toch werkt de humor nog wel. Gewoon goed gemaakte komedie.

Altijd jammer als ze met van die blije muziekjes en stomme dansjes komen aanzetten.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Toch een leuk vervolg deze. Net als deel 1 vele grappen, mooie animatie, leuk verhaal. Gewoon weer een film met veel fun. Misschien net iets minder als de eerste maar zeker weer zeer vermakkelijk. Film vliegt voorbij. Krijgt van mij een 7,5/10

avatar van PEN15

PEN15

Cgi-animatie films sla ik erg snel over. Toch dacht ik bij deze met deze monster squad in een humoristisch jasje wat in zijn mars kon hebben. Het is zelfs een vervolgdeel en zo te lezen kost-ie niet minder dan acht miljoen en levert het dubbel zo veel op met legio hoge waarderingen.

Hoe kan dat dan? Wat ik zag was een ADHD-hyper circus voor vanaf zes jaar tot aan zes jaar. Gaat het hier nou alleen maar om hoeveel gekke bekken er getrokken kunnen worden p/m? De grappen zijn in de trant van, de horrorikonen willen de tradities in ere houden en de film verzint daar overal averechtse en kinderachtige grappen op. Dracula merkt dat zijn kleinzoon maar niet wil zijn zoals hij en probeert dit ongeduldig te forceren. Monster van Frankenstein wil een duo meisjes laten schrikken, maar die willen dan ineens met hem op de foto. Via een Iphone en apps waar ze de halve film mee lopen te klooien. Een van de flauwste grappen waar mijn broek van afzakte was toch zeker die tandenborstel met twee vlakjes voor the prince of darkness. Wat nergens op slaat, want hoe poetst hij de rest van zijn tanden dan?Tjonge jonge, maar het moet wel gewoon aan mij liggen, hûh? Zelfs Leslie Nielsen kon in Dead and lovin' it een beter accent voor dracula spelen dan die Adam Sandler. Madagascar 3 vind ik hierbij vergeleken als hyperactiviteitfilm nog een een meevaller, echt dieptriest dat we dit onze kinderen voorschotelen. Ik heb hem derhalve dan ook zeker niet afgekeken, maar weet al voldoende als ik hoor dat de tweede helft en het einde door het publiek teleurstellend worden gevonden.

avatar van PEN15

PEN15

Ho, herstel zo snel als het nog kan: ik bedoelde in plaats van the prince of darkness uiteraard count fangface bloodsucker dracula. blah blah blah!

avatar van Rodger

Rodger

Weer een leuke amusante film.

Zitten leuke stukjes in, en verder het verhaal is prima.

3.0**

avatar van Rico120

Rico120

heb me in een deuk gelegen het briljantste stukje vond ik zelf de big vleermuis VS little vleermuis battle

maar eigenlijk vind ik de helen film briljant wie zegt het heeft de glans verloren van deel 1