• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Lorenza Izzo en Ana de Armas

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 september 2015

Plot Knock Knock

"One night can cost you everything."

Evan Webber, een gelukkig getrouwde architect, lijkt alles te hebben waar een mens van droomt: een liefdevolle en succesvolle vrouw, twee prachtige kinderen en een duur huis. Tijdens een weekend alleen thuis wordt zijn vreedzame bestaan onderbroken door de komst van twee op het oog onschuldige en verloren meisjes. Nadat hij ze heeft binnen gelaten om op een taxi te wachten, verandert de nacht in een ware nachtmerrie.

avatar van comely

comely

Het begon allemaal zeer leuk, vermakelijk, giechelende tiernemeisjes en er was erotische spanning. Mister Reeves is sowieso een van mijn favoriete acteurs, dus was wel blij met zijn casting.

Na de pittige sexypartij was de pret ook voorbij. Ging nergens meer over. Jammer.

avatar van broncode

broncode

Ik dacht dat ik gisteren met de film eaters de slechtste acteerprestaties ever had gezien, maar dit evenaart het.

Keanu Reeves overact zich helemaal suf en de twee meiden (genesis is de vrouw van de regisseur eli roth) zijn zo slecht dat je denkt dat slapen met de regisseur wel werkt.

Maar eerlijk is eerlijk, de dialogen zijn van een enorm laag niveau en dat helpt ook niet.

Het einde is zo lachwekkend dat ik me afvraag hoe dit script ooit goed gekeurd heeft kunnen worden.

avatar van bjerik76

bjerik76

Film komt wel heel erg traag op gang, en al snel blijkt wat de bedoeling allemaal is.

verder ( naar mijn idee) genoeg pogingen om al die ellende te voorkomen en te eindigen.

Op een gegeven moment vond ik het een beetje overdreven/ver over de top gaan waardoor ik zo'n beetje het idee kreeg van " t zal allemaal wel.

Ik weet ook weer niet wat ik van het einde moet zeggen.

Dat deed me weer denken aan " the perfect host"

Het had allemaal wat realistischer/ meer drama moeten zijn ipv een overdreven thriller.

de accent was helemaal bagger van die ene griet.

avatar van jerry r

jerry r

jonge jonge wat een bout film,

avatar van Cikx

Cikx

Vermakelijk thrillertje. Het oogde allemaal prima en het nam zichzelf gelukkig niet te serieus. Zo zaten er een aantal (zwart-)komische momenten in (free pizza ).

Helaas vond ik de al dan niet opzettelijke overacting van met name Reeves vrij storend en dat zal ook deels te maken te hebben met het matige script. Bij het horen van dialogen als: "Wow! How did you know that would mix?" "DJ'ing is like mixing a drink; first you find the right ingredients, then you find the blend." gaan mijn nekharen toch wel even overeind staan. Het werd me al vrij snel duidelijk dat de film de intentie had om campy te zijn en over de top te gaan, maar helaas bleef het voor mij net iets te braaf en voorspelbaar. Ook werkte het niet echt toe naar een interessante climax of twist, maar kabbelde het een beetje voort.

Desondanks heeft de film me toch ergens weten te vermaken.

Overigens heb ik wel respect voor de manier waarop ze het cliché van de hond op tafel leggen om er vervolgens niks mee te doen, zeker na John Wick.

avatar van leatherhead

leatherhead

Beetje saai.

Soort potsierlijke, campy versie van Hard Candy dit. De logica is dikwijls ver te zoeken, helaas wil het 'komische' ook maar gedeeltelijk uit de verf komen. Daarvoor is het vaak véél te flauw allemaal.

Reeves, die afwisselend apathisch voor zich uit staart en gezichten trekt alsof-ie moet poepen, laat weer eens zien wat voor een non-acteur hij is. Zijn miserabele acteerwerk leidde meermaals tot plaatsvervangende schaamte. Vooral tijdens zijn ''monster sad! monster happy!'' gedoe aan het begin begonnen mijn tenen te krommen in bochten waarvan ik niet wist dat ze konden krommen. Zelfs de mokkels leverde een betere prestatie af.

Eén en al ellende is het niet: bij wijlen kent de film zijn komische momenten (het liken van de video op het einde, het ''free pizza'' moment), en écht verveeld heb ik me nou ook weer niet. Maar voor de rest een flauwe, afgezaagde film in alle opzichten.

Hele kleine 2,0* voor een handjevol leuke scenes en hier en daar wat bloot.

avatar van Rochet

Rochet

In 1 woord: vreselijk.

Zie Reeves toch liever in actie

avatar van aspers

aspers

Mijn god wat wordt er toch een hoop rommel gemaakt de laatste tijd! Maar god, als ik eeen aantal positieve reacties hier lees, dan begrijp ik wel waarom dit soort crap uitkomt.

Het gaat al mis als zijn vrouw belt vanuit het strandhuis, met de twee jonge kinderen op de achtergrond, terwijl de wekker 1 uur 's nachts aangeeft. Ja hoor... Blijf lekker lang op vandaag.

De twee vrouwelijke hoofdrolspelers moeten gestoorde types neerzetten, maar komen echt totaal niet overtuigend over. En Keanu heeft nu ook officeel zijn tijd gehad. Als je hier je boterham mee moet verdienen, dan weet ik het ook niet meer.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond deze zeker niet saai, maar erg vermakelijk hoe gestoord sommige kunnen zijn.

Niks mis mee wat mij betreft.

avatar van Kondoro

Kondoro

Knock Knock

Knock Knock was toch een film wat mij niet lekker lag, de naakte dames waren natuurlijk een pluspunt om gelijk even puntje bij paaltje te zetten. Maar toch was het concept niet mijn ding en daar baalde ik wel erg van. Ik had toch wel echt iets verwacht van Knock Knock. Het leek me een erg vette film maar, toch is dat vette verzakt naar een opzich wel leuke film. Qua spanning mist de film echt het grootste deel en ik vond de film eigenlijk helemaal niet spannend. Mysteries waren er ook donders weinig dus ik vond het eigenlijk een alles en niets film.

Het acteerwerk van Keanu Reeves vond ik toch wel matig. Na zijn (voor mij) super rol in John Wick verwachtte ik toch van hem echt donders veel wat ook niet gebeurt is. De rest vond ik matig acteren maar de twee meisjes deden het zeker wel leuk, echt twee gekke wijven waren het gewoon. Toch vond ik het concept niet van het en het verhaal was erg simpel en soms wat saai om te volgen dus dat is jammer. Had beter en meer verwacht van Knock Knock. Tussendoortje!

avatar van Barry83

Barry83

Leuk filmpje voor tussendoor maar meer ook niet. Film komt bovendien heel erg traag op gang en daarna is het allemaal zwaar overdreven.

avatar van nickrandom

nickrandom

Net als "The green inferno" is dit een enorme afknapper. De twee eerste "Hostel"-films vond ik nochtans erg sterk, maar voor de rest heb ik van Eli Roth enkel ondermaats werk gezien.

avatar van Fortune

Fortune

Knock knock is een heel vermakelijk filmpje dat zichzelf niet serieus neemt. De film doet me denken aan erotische thrillers, zoals: Basic Instinct en Wild Things met een soortgelijke foute sfeer. Tweede helft van de film deed me vooral denken aan Funny Games en dat zorgt samen voor een leuke mix en genoeg entertainment.

Keanu Reeves heb ik altijd al een slecht acteur gevonden. Hij komt altijd leeg en hol over en acteert nooit overtuigend en in deze film vind ik hem op wellicht een paar scenes na ook niet overtuigen. De twee dames aan de andere kant vond ik behoorlijk goed acteren.

De film heeft geen sterke psychologische uitwerking of een achtergrondverhaal en de personages blijven behoorlijk eendimensionaal maar ook daar heb ik me niet aan geërgerd. Ik vind het gewoon leuk om te zien hoe Keanu Reeves geterroriseerd wordt door deze meisjes en als ze het huis afbreken dan is dat behoorlijk pijnlijk om te zien.

De film had wat mij betreft visueel meer mogen uitpakken. Het had nog wel een stuk killer en kouder gekund om een extra punch te geven maar gelukkig is de film politiek incorrect en daardoor is het wat mij betreft zeker een vlotte, originele en boeiende film om te kijken mits je niets serieus verwacht.

Aanrader.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Blijkbaar is de hele film in Chili geschoten, zo zeiden de credits aan het eind. Kan, al denk je gewoon dat het wel op locatie in LA is gedraaid. Doet verder niets af aan de film, maar het was opvallend.

Maar goed, ik kan best een paar goede dingen noemen. Mooie fotografie, lekker kleurrijk vooral. Fijn sfeertje in het eerste halfuur, beetje spannend en licht erotisch. En onze blonde chica van dienst De Armas was gewoon heerlijk om te zien. Daarnaast is muziek van Pixies is altijd fijn. Maar goed, Reeves (echt zo'n moment van: leeft die nog?) kan er niet veel van en beide dames zijn ook nergens serieus te nemen. Komt ook door hun accentje, dat je ook bijna denkt dat het bedoeld is als camp. En Reeves? Ach, hij heeft één uitdrukking. Af en toe als hij zich kwaad maakt dan gaat het nog, net als hij gewoon casual nonchalant moet doen, dan is hij te pruimen, maar vraag verder niks.

Maar bovenal kwam er zware irritatie door zaken die steeds net verkeerd lopen. Die kerel die op bezoek komt en niet eerst Reeves losmaakt maar in paniek naar de beelden rent en zijn puffertje mist (serieus?), een Reeves die de iPad heeft maar dat de dames net binnen komen lopen, et cetera. Dan loop ik me zo te storen aan dat soort toevalligheden en onbenullig gedrag dat ik geen fatsoenlijk cijfer kan geven. 1,0*.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke film, was alleen niet spannend genoeg. Goed spel van die meiden en Keanu Reeves.

avatar van Pim1993

Pim1993

Complete psycho-film die helemaal nergens over gaat. Rommel? Misschien wel.. Vermakelijk? Ja, in mijn ogen absoluut wel. Heb deze heerlijk met een maat van me met een biertje erbij weggekeken.

Ik kan de negatieve reacties wel begrijpen. Maar de sfeer van deze chaos is me wel bevallen. Het deed mee aan 'Funny Games US' van Michael Haneke denken. Mocht je dit leuk vinden, kijk die dan ook even.

avatar van Collins

Collins

Film die uitblinkt door een opeenvolging van onwaarschijnijke gebeurtenissen. Bij aanvang kan al die ongeloofwaardigheid nog weggeredeneerd worden onder het mom van "komische insteek", maar als in het verloop blijkt dat de film toch serieus moet neigen naar een thriller, dan houdt het met de welwillende inleving wel op.

In combinatie met het slechte acteerwerk is meteen de verklaring gegeven waarom de film geen moment onder spannende druk staat.

Wel een paar (onbedoeld) grappige tekstjes en situaties. Verder heeft de film nauwelijks vermakelijkheidswaarde.

De dames zijn amusant om naar te kijken, maar niet vanwege het acteertalent. Het zegt genoeg over het niveau. Man, wat is die Reeves afgezakt, zeg!

avatar van brianbraam

brianbraam

De titel zegt genoeg, knock knock. Kan van alles achter de deur staan, helaas voor mr Matrix zal deze dvd snel in de uitverkoop bak verdwijnen..

avatar van Pastaman

Pastaman

Inderdaad een flutfilm

avatar van aspers

aspers

mjk87 schreef:

Dat was inderdaad nog zo'n moment dat je echt niet kunt verkopen. Kom op zeg! Hij wist als snel dat die meisjes dus géén nichtjes waren, en dat hun de kunstwerken hadden vernield met verf. Dan hoor je vervolgens Reeves ergens bonken... je ziet hem met een laken over zich heen vastgebonden op een stoel... en vervolgens loop je weer weg omdat je hoort dat ze met een hamer aan het beuken zijn? Echt...? Dat was toch echt het dieptepunt van de hele film.

avatar van SharonJoy

SharonJoy

Redelijk filmpje. Niet echt mijn ding maar dat is een kwestie van smaak. Bij het einde dacht ik wel even net goed eigenlijk voor wat hij gedaan heeft. Alle mannen zo afstraffen lol. ??.

avatar van pvl63

pvl63

Heel aardige thriller. Tikje ver gezocht maar daarom niet minder spannend. Soms vraag je wel af of Keanu niet wat slimmere oplossingen kan bedenken om de meisjes van zich af te schudden, vooral als hij in het voordeel is met 'hide and seek'.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijk en degelijk Thrillertje, met een leuke rol van Reeves. Hij is natuurlijk niet bepaald de grootste acteur, maar ik mag hem graag zien in films. Zijn tegenspeelsters zijn natuurlijk wel eyecandy, en maken het kijken wat leuker. Het verhaal is weinig verheffend, evenals de uitwerking, maar toch aardig om eens gezien te hebben. 2,5 Ster.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Zonder twijfel de meest afstotelijke film die ik in jaren heb gezien. Echt een hatelijk en verfoeilijk werkje. Rotzooi. Bah... Films als "Funny Games" waarop dit geïnspireerd is, zijn mijn genre niet, maar dit is echt nog erger.

Zal vanavond nog een ouderwetse Hammer horror bekijken om de slechte smaak van dit onding weg te spoelen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Zoveel negatieve reacties. Ik denk, dit wordt dus een bud film. Maar eerlijk gezegd viel die ons erg mee. Het is geen hoogvlieger en Reeves acteert echt slecht. Toch bleef de film boeiend. De dames speelde eigenlijk best leuk. Dus stiekem een meevaller.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Manmanman wat een drama deze film. Slechtste film die ik sinds tijden heb gezien. Geen logica, geen spanning, geen horror, geen verhaal, dramatische acteerprestaties maar wel tetten.

avatar van Waku

Waku

Onzinnige maar zeer vermakelijke erotische thriller.

Al moet je ook weer de erotiek en het thriller gedeelte met een grote korrel zout nemen.

Film kijkt lekker weg , vooral te danken aan de prettige verschijningen van zowel Lorenza Izzo en Ana De Armas . Met name de laatst genoemde werd ik erg vrolijk van en bijna jaloers op de matig acterende Keanu Reeves. Ondanks wat ongeloofwaardige scenes, zeker richting het eind ( is er nou echt niemand die de buitensporige herrie opmerkt in notabene de tuin) met plezier de film uitgekeken.

3*/3.5*

avatar van Steeldevil

Steeldevil

Dit is absoluut geen thriller/mystery. Wel een goede film.

avatar van Glacius

Glacius

Eli Roth moet eens kappen met zijn vrouw in al zijn films te stoppen...

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ik wil The Pixies enkel horen bij het einde van Fight Club meneer Roth, gelieve dat te respecteren. Danku. Verder is de film een ongeloofwaardig psychologisch spel, veel vragen en weinig antwoorden. Het zorgt voor een hoop gaten in het plot. De komische insteek bevatte niet meer dan twee flauwe mopjes op het einde. Spannend werd het ook niet echt, horror zit er ook niet in. Keanu's stomme kop die boven de aarde uitkomt, het zag er echt niet uit. Hij acteerde verder ook behoorlijk slecht. De twee vrouwelijke tegenhangers waren niet meer dan gewoon wat arrogant en irritant. Het spannend sfeertje die de film probeerde vast te houden was niet intens genoeg, en werd te vaak onderbroken. Onvoldoende.