• 9.374.505 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Lorenza Izzo en Ana de Armas

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 3 september 2015

Plot Knock Knock

"One night can cost you everything."

Evan Webber, een gelukkig getrouwde architect, lijkt alles te hebben waar een mens van droomt: een liefdevolle en succesvolle vrouw, twee prachtige kinderen en een duur huis. Tijdens een weekend alleen thuis wordt zijn vreedzame bestaan onderbroken door de komst van twee op het oog onschuldige en verloren meisjes. Nadat hij ze heeft binnen gelaten om op een taxi te wachten, verandert de nacht in een ware nachtmerrie.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Who's there?"

Blijkbaar geïnspireerd op Death Game (1977), maar het doet mij min of meer denken aan een Hard Candy (2005).

Deze film laat een totaal andere kant zien van Keanu Reeves; hij mag hier als liefhebbende vader komen opdraven. Duidelijk is dat Eli Roth vanaf het begin gelijk een contrast wil schetsen tussen enerzijds het zoetsappige en anderzijds het enigszins perverse handelen van Evan. Het ligt er dan ook dik bovenop hoe Reeves zich als vader gedraagt.

Gelukkig hoef je als kijker niet lang te wachten voor het niveau stijgt, want zodra de twee wulpse dames zich - letterlijk - kleddernat aanbieden, weet je welke richting het op zal gaan. Het getoonde samenspel door de acteurs is leuk om te zien, bovendien helpt het dat de femme fatales aantrekkelijk ogen en dan met name Ana de Armas. Wel had er iets meer gedaan kunnen worden qua horror, want echt eng of spannend wordt het helaas nooit.

In 'Knock Knock' schuilt namelijk een zwarte comedy waar je weliswaar van moet houden. Toch is Roth in staat om het onderhoudend te houden door een toffe B-film vibe te creëren, ondersteund door een gezonde dosis zwarte humor en een prima in het oor liggende soundtrack. Op het moment dat Reeves zich tierend en vloekend door het geheel sleept, dan weet je dat je als liefhebber goed zit.

Al met al een vermakelijke thriller om eens te zien, zolang je het hele gebeuren maar niet al te serieus neemt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Shinobi schreef:

zolang je het hele gebeuren maar niet al te serieus neemt.

Dat het überhaupt bij iemand op zou kunnen komen dit serieus te nemen.. Dat zal ik zeer verbazingwekkend vinden. Maar aan de andere kant... ja, die mensen bestaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het zou je nog eens verbazen hoeveel mensen erin trappen JacoBaco.

Om maar wat van IMDb te quoten:

I found the movie to be utterly bizarre and ridiculous

The acting was really over the top

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ok ok, ik leg mezelf er bij neer..

En eigenlijk wel grappig!

avatar van El ralpho

El ralpho

Ik moest kloppen want de bel doet het niet!

Knock, knock is een simpele, doch degelijk in elkaar gezette film die eigenlijk precies aan mijn verwachtingen heeft weten te voldoen. Het einde van de film verbaasde me zelfs nog en verloopt dan ook anders dan dat je binnen dit genre zou verwachten. Sowieso klopt de genre aanduiding hier ook niet helemaal, omdat er hier duidelijk sprake is van een thriller in plaats van een horror. Er is ook weinig gore, en het excessieve geweld blijft redelijk binnen de perken. De film gaat dan ook meer de psychologische richting in, al blijft hij altijd wel een dikke knipoog houden. Er zit dan ook flink wat humor in deze film, al is deze wel gitzwart en zal niet iedereen er het grappige van in kunnen zien.

Nadelen die opspelen zijn dat het verhaal soms wel een beetje langdradig aan begint te voelen (zelfs met een speelduur van rond de 90 minuten) en dat er toch weer een personage verplicht dood moet gaan. ze mogen van mij onderhand echt eens op gaan houden met het gegeven van de kijker het idee proberen te geven dat er iemand in beeld verschijnt die het slachtoffer wel even uit zijn benaderde positie zal gaan bevrijden, maar vervolgens zelf het loodje legt.

Sterke pluspunten vond ik het slotstuk van de film (deze zullen veel mannen een heel naar gevoel gaan bezorgen) en de verrukkelijke eyecandy in de vorm van Lorenza Izzo en Ana De Armas. Hoewel ik veel voorkeuren uit hoor gaan naar De Armas lag mijn voorkeur toch duidelijk bij Izzo. Daarnaast speelt Reeves zijn rol ook prima, alleen vond ik hem in zijn rol als vader het er wel iets te dik bovenop leggen waardoor het ongeloofwaardig werd. Gelukkig zijn de scene's die hij met zijn kinderen heeft minimaal. De nadruk ligt dan ook op de scene's met Izzo en De Armas. Gelukkig maar!

avatar van SunChaser

SunChaser

Wauw. Wat slecht, dom verhaal maar vooral t achterwerk

avatar van Materny

Materny

Free pizza!! Free pizza! De meest hilarische scene van het geheel.

Verder een vrij eenvoudig werkje waarin de subtiliteit ver te vinden is. Het hoofdpersonage dompelt zich onder in vrij merkwaardige beslissingen. Bij de dames valt moeilijk te achterhalen wat nu precies de motieven zijn. Pover acteren van het trio (haha!), maar de film weer zich staande te houden daar waar er een bepaalde naargeestige vibe hangt over de hele situatie.

avatar van maurice32

maurice32

Fuck fuck fuck

avatar van tattoobob

tattoobob

Tegenvaller weer dit.

Ten eerste....wat lijkt die spaanse chick op Emma Roberts zeg het had haar zusje kunnen wezen.

Deze film heeft best wat goede ingrediënten voor een goede horror/thriller maar het word nergens een schot in de roos.

Het is geen vervelende film om naar te kijken ofzo al kan het acteerwerk kan zeker wel beter.

De film mist gewoon een dosis spanning en een paar liters bloed.

avatar van Linn

Linn

Ontzettend irritant, slecht acteerwerk van iedereen en de enige horror voor mij was Dat die blonde sloerie op vinyl ging staan Maar ja wat verwachten we anders van Eli Roth?

Belachelijke film.

Soort van home invasion gebeuren, maar dan wat luchtiger gebracht. Een serieuze thriller is het niet, naar een beetje horror moet je ook al écht op zoek gaan. Het lijkt alsof Roth op zoek is naar een B/kitsch sfeerjte ... maar daarvoor is het toch allemaal véél te soft en saai.

Reeves is echt een parodie van zichzelf geworden. Ondanks een paar, uhm, "wilde" uitbarstingen blijft z'n kop de hele tijd op dezelfde gelaatsuitdrukking staan. Hoe hij in het begin ook met gezin en kinderen omgaat is te belachelijk voor woorden. Niet dat De Armas en Izzo beter zijn, maar die zijn ten minste nog normaal slecht.

Probleem van de film is dat de spelletjes nooit echt gemeen of grappig worden. 't Is een beetje puberaal allemaal, penisjes tekenen op schilderijen en Facebook postjes maken in de naam van een ander, dat soort geweldig flauw geleuter. Mnee, Roth mag nog zo z'n best doen, hij blijft een derderangs oninteressant wannabe figuur.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Knock Knock (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

ps. ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een toetsenbord.

Met Knock Knock weet Eli Roth eindelijk spanning te creëren zonder al te veel bloed en ingewanden te tonen. Echt griezelig is deze horror-thriller niet, maar door het acteerwerk, de muziek en het camerawerk hangt er wel een enorm luguber en spannend sfeertje doorheen de film. Keanu Reeves speelt fantastisch de rol van toegewijde huisvader en je ziet hoe ongemakkelijk hij zich voelt in sommige van deze absurde situaties. De 2 jongedames zijn misschien wat over-the-top, maar voor deze rollen zijn ze overtuigend genoeg. Knock Knock is een spannende thriller met een simpel verhaal, een vleugje humor en een ondeugend kantje.

avatar van Corcicus

Corcicus

Damn, wat een heerlijke film. Wat had ik al gauw een hekel aan die twee bloedmooie grieten die het leven van een gezinsman op z'n kop komen zetten. De laatste scène is ronduit geniaal (haha, hij heeft niet enkel die video op Facebook staan, maar wanneer hij zijn hand loswrikt om het te verwijderen, liket hij de film, hahaha). Verre van horror, er is ook vrijwel geen bloed te zien, maar een uiterst interessante thriller waarin erotiek en spanning vlotjes in elkaar overgaan, met hier en daar wat minutieus gedoseerde humor.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal, waarin een boosaardig, pikzwart psychologisch spelletje gespeeld werd, met een man die zijn daad duur moest betalen en moest zien te overleven, was goed en onderhoudend. Maar een weinig overtuigende cast (wat viel vooral Keanu Reeves vies tegen) hielp het bijna geheel om zeep, zodat je als kijker met een onbevredigend gevoel achterbleef.

avatar van Corcicus

Corcicus

Vond Keanu Reeves net voor het eerst in zijn carrière ergens overtuigend in acteren. Hij speelt zijn rol in elk geval met verve.

avatar van kelama3

kelama3

Heb er echt geen woorden voor....

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik merk het .

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tussendoortje van Roth. Vooral genoten van Reeves, die net dat tikkeltje awkwardness in zich heeft om de balans tussen gefrustreerd en ronduit belachelijk te vinden. De ongemakkelijkheid van de eerste helft, is de drijvende kracht achter deze Knock Knock. Voor de ''pay-off'' hoef je het niet te doen. Als horrorkijker hoef je het ook niet te doen. Old school thrillertje, met een simpele verhouding tussen slachtoffer en daders, met een flinke scheut overacting en complete non-logica, vaak in combinatie met de cliché toevalligheden om het tot de volle speelduur te leiden. Zijn allemaal factoren waar je je als kijker van moet kunnen losmaken. Wat dan resteert is een simpel doch compleet idioot (goed!) filmpje met een genietbare Reeves.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ach ik kon er zo nu en dan wel om lachen. Het is uiteraard geen top product maar het is een aardig thrillertje voor een zondagavond, want dan is er meestal toch niks op de buis. Een horror kan ik dit niet noemen, want het is gewoon geen horror film.

Ik vond het wel een leuke scene op het einde als zijn vrouw thuis komt, haha.

avatar van schumacher

schumacher

Om te beginnen; dit is geen horror film ze, al helemaal niet.

Geflipte thriller is eerder de juiste benaming haha, die 2 meiden zijn zo zot als een achterdeur.

Uiteraard niet bepaald geloofwaardig maar dat neemt de pret toch niet weg. Ik vond de film nog zo slecht niet, der was weer eens nikske op tv , deze is wel eens leuk dan om op een zondag avond te bekijken.

Hier en daar zat er een vleugje humor in die hier al gepost is geweest door Materny haha.

De scene opt einde als zijn vrouw thuis komt is idd wtf?? Mja.

En ja als vent zijnde, probeer maar eens te weerstaan aan zo'n 2 meiden (vooral de blonde valk voor).

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik moest erg aan Funny Games denken tijdens deze film.

keek wel aardig weg verder

avatar van Brabants

Brabants

Mij beviel Keanu Reeves in de rol als hulpeloos slachtoffer prima en vond dat hij zijn karakter goed heeft neergezet. Ergens was het plot best realistisch en geloofwaardig, want het zou zo een ieder man maar kunnen overkomen. De ongemakkelijke waarheden van een man omtrent seksuele lusten zijn hiermee voor mij mooi in beeld gebracht en wat werd de beste man letterlijk en figuurlijk gen***d. Ik heb me kostelijk vermaakt.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Mij beviel Keanu Reeves juist niet zo, al word hij nog overschaduwd door Ana de Armas. Geweldige looks, maar haar personage is werkelijk tenenkrommend (niet alleen haar schuld, maar ook die van de schrijvers). Verder is het een weinig bijzondere home invasion flick die helaas nergens echt bruut weet te worden. Het blijft allemaal wat mak, zeker als je kijkt naar het werk dat Roth hiervoor maakte.
Daarnaast valt de bodycount van 1,5 (Reeves lot blijft onduidelijk) wel erg laag uit.
Redelijk tussendoortje, maar er zijn betere genrefilms.
Tijd om naar Roth's lang uitgestelde The Green Inferno uit te gaan kijken.

avatar van Rickyman

Rickyman

Gewoon een heel aardig thrillertje, vond het wel leuk gedaan.

De cast acteert ook gewoon prima. Heb niets tegen Keanu Reeves, al vind ik een rol van John Wick of bijv Constantine hem beter passen.

Een simpel en tikkeltje overdreven verhaaltje, soms grof en hier en daar wel grappig. Beetje Funny Games, maar dan anders..

Had ook niets anders verwacht van Eli Roth, maar hij kan beter. Een regisseur die met z'n stijltje wel in mijn straatje past en ben toch altijd weer benieuwd naar z'n volgende film, en zal The Green Inferno tegen die tijd wel gedateerd overkomen.

Ik heb me weer uitstekend vermaakt.

avatar van max cady

max cady

Verschrikkelijke draak van een film met dito actrices. Acteerwerk van Reeves gaat nog. Deed me denken aan wild things maar weet eigenlijk niet waarom. De film begint al niet veel belovend door het kinderachtige acteerwerk maar ik had gehoopt dat er nog iets in zat. Niet dus. Kost volgens mij ook geen drol om zo'n filmpje te maken, heeft toch 2,5 miljoen dollar gekost. Geen idee waar ze dat aan uit hebben gegeven ..

avatar van perceived

perceived

De meningen over de film zijn, zo te zien, extreem verdeeld! Vond dit zelf een prima en behoorlijk geraffineerde Thriller/Comedy, best venijnig. Soepje van van alles, waarbij Adam Wingard nog het meest komt bovendrijven.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige thriller. Het verhaal is best aardig bedacht, slaat aan de ene kant nergens op, maar zonder al te veel bij na te denken zit het leuk in elkaar. De film verloopt vlot en de opbouw is goed. De dames zorgen er voor dat je echt medelijden krijgt met Reeves, dat doet Roth goed. Ook het einde is goed gevonden. Het acteerwerk is verder wat vlakjes. Geen horror maar wel horror.3.5/4.0

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Heerlijke sfeervolle thriller die net is geworden helemal niks minder of meer wat ik had verwacht.

Eli Roth heeft mij vroeger al vaak kunnen blij maken met zijn mooie werkjes: Cabin Fever, Hostel part 1 en 2, en ook zijn fantastische fake trailer Thanksgiving van de film Grindhouse.

Deze is nu niet echt een horror, maar een thriller, en Roth heeft hier een goede opbouw ingezet wat speels en zotjes begint wordt een ware nachtmerie voor hoofdrol speeler Keano Reeves die mij helemaal kon bekoren met zijn vorige rol als John Wick.

Reeves zijn personage is beetje een dirty minded huisgenoot dat laten ze in het begin meteen vallen als zijn vrouw beetje hem confronteert over onlangs dat hij wat te lief was en de weg uitlegde tegen een 25 jarige dame dus was hij min of meer al een vogel voor de kat met de twee geflipte dames die klop klop komen doen op zijn deur, de man was gewoon te naivé en te lomp om beetje helder na te denken.

Nu hoe een donkere achtergrond Weber nu ook had toch vond ik dat hij gelijk had als hij riep tegen de meisjes dat waarom ze hem willen vermoorden daar had hij wel een punt, er is niks mis met denken. Zij daagde gewoon enorm uit dat lag er dik op.

De film heeft ook een flink mooi camerawerkje dat vaak echt puik werk leverde met prachtige shots, en bewegingen.

Ook al had ik gehoopt dat Roth zijn vorige film The Green Inferno eerder zou zijn ook om dat ik net als veel hier smakelijk zit te water tanden naar dat werk van de man heeft hij met knock knock mijn avond toch goed kunnen maken, en heb meer dan genoten van dit dood simpel thrillertje dat toch met liefde is gemaakt, en goede opbouwende sfeer heeft.

Kleine 4,0 sterren.

avatar van joolstein

joolstein

Hmm, is dit nu zomaar een tussendoortje van Eli Roth?? Voor hem is dit werkje namelijk nogal tam! Waar veel van zijn film doordrenkt zijn van het bloed en gore. Is er hier op een paar druppels na niets te bekennen. Natuurlijk is bloed en gore geen must!! Helaas overtuigde de spanning ook niet helemaal.
Het begin is zeker niet slecht. Al lag hier ook de clou er dik bovenop! Eerst aanhalen dat er al een tijdje geen sex was (druk druk). En dan ook nog eens benadrukken dat Reeves iets te veel/goed naar haar zin de weg uitlegde aan een dame van 25 Nadat de twee jonge dames er dan eindelijk zijn, zat ik te wachten tot de hel ging los barsten.Helaas waren het slopen van het huis,een bij toeval moord en suggestieve filmpjes op facebook zijn zo`n beetje het ergste wat er gebeurd Had er net iets meer van verwacht daarom een net voldoende!

avatar van james_cameron

Wazige thriller, waarin vader en toegewijde echtgenoot Keanu Reeves te maken krijgt met twee lekkere meiden die hem het leven zuur maken nadat hij zich door hen heeft laten verleiden tot een nacht wilde seks. Na een redelijk begin ontspoort dit vrij snel, waarna het niet meer goed komt. De bedoelingen van het script blijven grotendeels onduidelijk en uiteindelijk is de film amper meer serieus te nemen, tot en met het flauwe einde. Voor een vergelijkbare kijkervaring ben je beter af met het superieure Hard Candy.