• 9.375.882 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Meg Ryan en Colm Feore

Gesproken taal: Engels, Pools en Mandarijn

Releasedatum: 16 juli 1998

Plot City of Angels

"She didn't believe in angels until she fell in love with one."

Net als andere engelen begeleidt Seth mensen bij het sterven. Wanneer hij op een dag iemand komt helpen die op de operatietafel overlijdt, raakt hij onder de indruk van de chirurge Maggie (Meg Ryan) die het leven van de man probeert te redden. Maggie heeft het moeilijk met het overlijden van haar patiënt en Seth probeert haar te helpen. Seth voelt zich steeds meer tot Maggie aangetrokken en raakt in tweestrijd. Zal hij zijn onsterfelijkheid opgeven om mens te worden en met haar samen te kunnen leven, of kiest hij ervoor om engel te blijven?

avatar van djelle

djelle

Ja je hebt gelijk. Het klopt niet meer helemaal he. halve puntje er weer bij! Remake of niet, het blijft een erg geslaagde film...

Terrechte opmerking, Ramon!

Ik heb niet echt een "beoordelingssysteem", maar probeer toch enkele algemene richtlijnen te hanteren. Maar het moet natuurlijk hier en daar soms wat bijgeschaafd worden. Da's altijd zo bij dergelijke zaken. Maar in hoofdzaak moet ik vooral met mijn hart stemmen. Iets dat ik zelf hoog in het vaandel draag, maar af en toe laat ik mij zelf wel eens vangen in de waanzin van de regels...

avatar van jedymaster

jedymaster

En film met Meg vind ik bijna al standaard niet veel jammer. Nicolas zorgt ervoor dat ik er nog enigzins wat aan vind.

avatar van caro

caro

Ik vind het een prachtige film!

Mooi romantisch verhaal,echt een film om bij weg te dromen.Met ook heel goede muziek.

Deze film behoord zeker tot mijn favoriet top 10 en krijgt daarom van mij een 5.

avatar van jasmyn

jasmyn

Ik vond dit ook een mooie film ! 3,5 *

avatar van maurice74

maurice74

Speelt erg op het sentiment, maar verdient de slechte kritieken toch niet helemaal.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Mooie film, echt waar, maar hij was wel zeikerig en wat simpel, ze beantwoorden geen vragen en het hele aspect van engelen hadden ze weg kunnen laten (een man die zwerft is ook al genoeg, hoeft geen engel te zijn) oftewel, ze hadden wat meer er op in moeten gaan in plaats van zo oppervlakkig te zijn.
Het einde was wel zó voorspelbaar dat ik wat te drinken ging halen omdat ik 100% zeker was dat zij dood ging, had haar voor de verandering gewoon kunnen laten leven
Maargoed, hij blijft prachtig dus ja... 3,5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig romantisch drama. Vooral het 'rather one moment with her than an eternity without her' element sprak mij erg aan. En wat blijft 'Iris' een prachtig nummer, wat ook zeer ten goede van de film kwam. 3,5*

avatar van JenPez

JenPez

Iris van Goo Goo Dolls is ZO een mooi nummer !

avatar van N.W.

N.W.

wat is dit een slechte film, veel te langzaam slecht verhaal echt te saai. de eerste keer dat cage mij tegenvalt.

.5*

avatar van timo18

timo18

Goeie rustige film, van mij een 5*

avatar van soom

soom

Meg Ryan speelt een goede rol als de eenzame heldin, en Nicolas Cage bewijst, dat hij beter in het romantische drama is dan in een ander genre.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Mooie,kalme film. Met een zeer goed Cage en een zeer degelijke Ryan.

3,5 ster

avatar van eminemin

eminemin

Tegenvaller , het is dat Cage er in speelt dat ik de film niet heb uitgezet maar het scheelde niet veel.

Veel te simpel uitgewerkt , traag en tja pure fantasie dus je moet er maar van houden.

2 sterretjes

avatar van paramount

paramount

Ontroerende film. Prachtig verhaal. Erg spiritueel. Geweldig geacteerd van beide spelers. Een must see, 5*.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Veel gejank, veel gesnik, oeverloze dialogen, het verhaal... Niets voor mij.

avatar van xenne

xenne

saai & langdradig ... enkel kijken als je houdt van sentimentele snotterfilmpjes .... 2

avatar van Doom

Doom

City of Angels (1998) is gewoon een heerlijk romantisch filmpje. Vermakelijk verhaal, leuke gebeurtenissen en interessante dialogen. Het is allemaal een beetje voorspelbaar voor de rest maar daar stoor ik me niet zo aan. Zeker niet in dit genre.

Acteer prestaties waren goed. Tuurlijk Cage weer he!

avatar van hinie

hinie

Het verhaal op zich gaat nog wel, maar die stem van cage...ik weet niet maar op de een of andere manier irriteert ie mij ..vreselijk..

avatar van Bart_86

Bart_86

Ben niet een liefhebber van romantische speelfilms, maar vind dit toch wel een hele bijzondere. Nicholas Cage is een fantastische acteur, en Meg Ryan is altijd symphatiek.
Beetje kloterig einde, maar dat is weer eens wat anders dan een happy ending.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

JenPez schreef:

Iris van Goo Goo Dolls is ZO een mooi nummer !

En vergeet het meesterlijk uninvited niet. Sluit perfect aan bij de sfeer waarin je zit als de aftiteling begint.......

avatar van Doom

Doom

Idd, prachtig nummer van Alanis Morissette.

avatar van roosjeflower

roosjeflower

eergisteren voor het eerst gezien... hele mooie film... zeker aanbevolen... het is heel symbolisch, dat vind ik wel mooi..

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film mag dan voor sommigen matig zijn. De soundtrack is wel een regelrechte aanrader. Echt waar, als je 1 nummer leuk vind uit de film, dan kun je gerust de cd kopen want alle nummers zijn ronduit schitterend. Aangezien ik hier een heleboel teruglees over de muziek, geef ik dit even als tip !

[spoiler]Het einde mocht dan klote zijn[/, het past wel bij de film, vind ik. Als het opeens een happy end zou zijn, dan zou dat helemaal niet in het contrast van de film passen.

avatar van Malory

Malory

Tja, het mag dan aan mijn nuchterheid liggen; het verhaal raakte me nét niet. De gedachte dat een hele stad vol staat met onzichtbare engelen...Ook nog eens zwart gekleed, terwijl degenen met goede bijbelkennis toch weten dat engelen altijd gezien werden in witte kledij. Misschien een verandering van bedrijfkleren in de loop der jaren... Ik vind het een typische RLT-4-film, gewoon te sentimenteel om realistisch over te komen.

** 2,5 Sterren

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Van mij mogen filmmakers best van het "bijbelse pad" af gaan. Een keer, een beetje, een andere versie van het aartsengelen verhaal vind ik wel leuk ! Anders wordt het zo saai.

avatar van alexxx

alexxx

Wat een schitterende film. 4*

avatar van Leno

Leno

De verpakking is mooi, maar de inhoud houdt niet over. Gelukkig is het acteerwerk wel aardig, maar het zoetsappige en sentimentele liefdesverhaal volgens het boekje is niet aan mij besteed.

avatar van brechtje

brechtje

Super mooie film.. geen woorden voor..

4,5

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Vond het een leuke film.... Cage speelde overtuigend geen 1 keer z'n ogen zien knipperen (Toen hij nog engel was) Ghehe lijkt me echt vet irritant... Dat meisje op het begin... Pyjama ghehe...

**4

avatar van predator