Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Engels, Pools en Mandarijn
Releasedatum: 16 juli 1998
Bekijk via Videoland
Plot City of Angels
"She didn't believe in angels until she fell in love with one."
Net als andere engelen begeleidt Seth mensen bij het sterven. Wanneer hij op een dag iemand komt helpen die op de operatietafel overlijdt, raakt hij onder de indruk van de chirurge Maggie (Meg Ryan) die het leven van de man probeert te redden. Maggie heeft het moeilijk met het overlijden van haar patiënt en Seth probeert haar te helpen. Seth voelt zich steeds meer tot Maggie aangetrokken en raakt in tweestrijd. Zal hij zijn onsterfelijkheid opgeven om mens te worden en met haar samen te kunnen leven, of kiest hij ervoor om engel te blijven?
Seth
Susan's Mother
Doctor
geronimo
- 1955 berichten
Heeft niet veel indruk op me gemaakt.
neo
niet echt spetterend.geef de film toch nog 2.5 sterren.meg ryan is nog wel aardig.
quitchatting
Kom op jongens, één van de beste films waarin Cage heeft gespeeld. Nu eens geen knetterharde rol maar een vent met een hart. Let op het drama!!
narva77 (crew films)
Ach ik heb slechtere films gezien, maar het is natuurlijk allemaal zo glad en commercieel, maar waarom zou je een remake maken van een Europese film?
Het origineel "Der Himmel über Berlin" heb ik nog nooit gezien maar ik kan hem dan ook nergens vinden helaas
Vooralsnog moet ik het met deze gladde film doen....
morpheus
Aan de ene kant een redelijk mooie engelenfilm, aan de andere kant een vrij zwakke liefdesfilm. Het is allemaal een beetje zozo in deze film. redelijk groot potentieel maar je zit steeds te wachten totdat er meer komt. van die kenmerkende of leuke/ontroerende etc momenten.
Helaas blijven die uit.
**1/2 uit *****
Rascal
Deze vind ik wel erg mooi. De overgave van Cage naar Ryan vind ik bijzonder. Engelen mogen dan eigenlijk geen vrije wil hebben, maar wat is er sterker dan liefde?
chrissie
zo voorspelbaar en dan die "ik ben toch zo'n trouwe hond" ogen van Cage terwijl hij eigenlijk een hoop pure sex zou moeten uitstralen
Rascal
Kolder. Cage heeft een bepaalde charisma en dat is geen sex wat ie uitstraalt, dus ook nie bij deze film.
mr.Frielink
Aardige film, met een tamelijk verassend eind (voor een romantische film dan..)
theresia
vind het een super film
Alleen jammer van het einde, had het niet verwacht dat dat zou gaan gebeuren
, maar dat maakt het hem juist wel appart vind ik.
sn@ke
- 2077 berichten
city of angels is eigenlijk een modern sprookje. Het is een mooie film met een goede Nicolas Cage en Meg Rain die perfect hun rollen spelen. Een zeer goed romantisch drama. 3*
narva77 (crew films)
city of angels is eigenlijk een modern sprookje.
Je bedoelt een moderne Hollywood remake...
neo
In 1998, toen mijn cage gekte op zijn een hoogtepunt was, moest ik niks van deze film hebben. Ook later vond ik de film nog steeds niet al te best. Pas bij de 4e keer kijk een tijdje terug vond ik de film pas goed. En nu net nog maar even gekeken (ook al heb ik em op video) had , was de film weer een stuk beter. Ik wil nu toch even mijn verhaal kwijt
Ik weet niet wat het is, maar zowel Cage als Ryan zijn erg goed. Leuk om Cage en Colm Feore na Face Off wederom weer samen in een film te zien spelen. Ook erg knap is hoe zowel Cage als Andre Braugher in hun rol als engel acteren zonder te knipperen met hun ogen. Beiden hebben dit toendertijd erg veel geoefend. Cage, die natuurlijk veel meer in beeld was, kon het na een tijd al minutenlang volhouden. Gabriel Yared muziek is ook zo mooi. Veel mensen zullen het wel totaal niet met mij eens zijn of zullen zeggen dat deze film een verkrachting is van het script van Wim Wenders, maar wat maakt mij het uit. verhoogd naar 4 sterren
yosemite44
Muziek is inderdaad erg goed. En ik vind inderdaad niet dat je Der Himmel uber Berlin en deze moet gaan vergelijken. Alleen op de oppervlakte lijken ze op elkaar. Vond de film van Wenders een meesterwerk, maar City of Angels is op haar manier ook niet slecht.
Mylene
Ik vind dit een hele mooie film.
Misschien ook wel een beetje een chickflick
Ryan en Cage acteren beide erg goed.
Toch jammer van het einde, had het liever anders gezien
Heb ook de soundtrack van deze film al grijs gedraait.
Phooze
De beelden waren prachtig, het romantische verhaal was te behappen. De muziek is overweldigend. 4 sterren.
sydney
En, ben je ook benieuwd naar het origineel ?
Helemaal mee eens! Het "origineel" is dan ook stukken beter. Er zitten in de "remake" behoorlijk wat onlogisch zaken waardoor ik het al snel ongeloofwaardig vond. Toch nog 3*, maar dat heeft meer te maken met mijn zwak voor Meg Ryan.
JayLunar
Ik zag deze tijdens een busreis van 24 uur. Dan kan je zo'n misselijkmakende film niet gebruiken. 1,5*
Haarborstel
Filmpje is behoorlijk afgekraakt, terwijl ik er toch een traantje om moest laten, moet ik eerlijk bekennen. En euh eigenlijk heb ik dat niet snel. Een 4 dat vind ik hem wel waard.
PoMeLo
Heb de film gezien en tjah wat gemengde gevoelens eigelijk. Ik vond em opzich wel mooi maar soms was 't allemaal iets 'te'
soundtrack van deze film (Googoodolls - Iris) is btw een zeer mooi lied
djelle
Ik vond het een heel mooie film. Teder, subtiel, fijnzinnig, filosofisch (vooral dan over ons 'aardse' leven), heel ontroerend, creatief camerawerk, passende muziek en enkele heel mooie boodschappen. De romantiek stoorde niet want het is nu eenmaal deels zo'n soort film ten eerste, het is niet té overdreven en het paste perfect in het plaatje. De romance was een belangrijk onderdeel het verhaal van de film. Nicolas Cage -een van mij favoriete acteurs- deed het ook weer uitstekend! Prachtige film waar ik veel uit geleerd heb. 4,5
djelle
? Hoe bedoel je het origineel?? Oeioei, zal alvast het woordje "origineel" verwijderen in mijn post...
Dit is een remake van de Duitse film Der Himmel über Berlin. Ik heb het (erg mooie) origineel gezien en deze remake niet, maar ik heb sterk de indruk dat in deze remake de nadruk veel sterker ligt op romantiek.
djelle
Wow, daar wist ik dus totaal niks van! Een half puntje weg dus. (het verliest wat aan originaliteit) Het blijft een mooie film natuurlijk.
De romantiek is inderdaad een belangrijk accent hier, maar het stoorde me zeker niet. Het is niet overdreven en is eigenlijk hoedanook een belangrijk onderdeel aan deze versie.
Ben erg benieuwd naar het origineel (hopelijk vind ik hem ergens). Normaal moet hij minstens even goed zijn he... (Hoewel dat niet altijd het geval is. De Dawn of the dead remake vond ik bv ook mooier dan de oude versie...) Alvast bedankt om me in te lichten!
Ramon K
Ahum!
True Lies, Robin Hood: Prince of Thieves, Last Man Standing, Scarface ... allemaal remakes. Je moet dus nog flink wat scores bijwerken djelle.
En in zekere zin ook: Beauty and the Beast, Evil Dead II, Desperado,
Je moet dat strakke beoordelingssysteem er echt eens uitgooien djelle.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod